TASOS - u reči i slici

Posto znam da je GSM doctor saljivdzija, mislim da nas malo zeza za ona dva prsluka. Prvi, zuti fluorescentni je OK, ali onaj drugi sa sarama ne vidoh jos nigde.

Sad najozbiljnije. Moj suprug je bio u AMSS da izvadi medjunarodnu dozvolu i tom prilikom mu rekose da je za vozila sa ugradjenim plinom obavezno posedovanje atesta i mora se nakon toga promeniti saobracajna dozvola da bi upisali vecu masu vozila (zbog ugradjene boce za plin i sl.). Obratite paznju na ovaj podatak.

E pa Miro,vidi se da si jedno vreme pauzirala...vec smo mi vazdan pisali o tome,zakljucili da ti taj atest niko ne trazi(mada postoji zakonska obaveza),ali da je bitno odraditi ga iz razloga sopstvene bezbednosti,a cela procedura nit je duga nit je skupa...

mama i tata:
Pa zar bas niko da mi odgovori! Moracu da pitam jos jednom. Kojim putem je bolje ici na potezu od Halkidikija do Kavale? Kopnenim ili onim pored mora? Ekipa SAT-a ucrtala je kopneni. Da li samo zato sto je malo kraci ili je i put bolji? Blizi nam se polazak pa molim za odgovor. Sutra po vizu, predala sam pre tri dana i platila, valjda to znaci da cu je i dobiti. Pozdrav.

Jedinio racionalno rešenje je da od Soluna do kavale idete autoputem EGNATIA koji je delimično završen. www.egnatia.gr/flash/images/progressmap/PS_APRIL_2007_ENG.jpg. Moguće su varijante i preko Halkidikija ili možde preko Atine pa ferijem do Kavale. Šalu na stranu jedini preporučljivi pravac Solun - Kavala je autoput EGNATIA.

Znam tu plazu odlicno, ko sidje sa puta dole, a ne polomi ruku ili nogu, ima da uziva...

A ja namerila da ove godine na tu plazicu snesem i svoju lezaljku i suncobran ili jos bolje da moj dragi snese i svoju i moju lezaljku i dva suncobrana. To ce liciti na nemogucu misiju, ali nadam se da cu (ce) uspeti. Kad ti mozes u onoj zabiti da pravis rostilj ;) , mozemo i mi na Notos da spustimo svoje "plazne mobilarije", sto bi rekli braca Crnogorci. Samo pazi da tvoja zena ne cita ovu temu, da ne bi dobila ideju da i ti preduzmes slican poduhvat.
Sad najozbiljnije. Moj suprug je bio u AMSS da izvadi medjunarodnu dozvolu i tom prilikom mu rekose da je za vozila sa ugradjenim plinom obavezno posedovanje atesta i mora se nakon toga promeniti saobracajna dozvola da bi upisali vecu masu vozila (zbog ugradjene boce za plin i sl.). Obratite paznju na ovaj podatak.

Za one koji ne znaju:
- medjunarodna dozvola se vadi u AMSS, potrebne su vam dve fotografije i 2.000,00 dinara; vazi 3 godine;
- zeleni karton vadite kod osiguravajuceg drustva kod kog ste osigurali kola prilikom registracije; kosta 1.000 dinara i vazi do isteka registracije vozila za tu godinu;
- atest za plin u vozilu je sve ukupno oko 3.000 dinara i vazi 10 godina; uzimate formulare u AMSS i u SUP-u (za Bgd. u Ljermontovoj ulici), a zatim pregled vozila i ugradjenog plina zavrsavate u AMSS;

party teritory:
koliko sam skapirao, nina je vlasnica, ne znam kako se tacno zove, nina je verovatno nadimak... a ima i jos neka devojka... tamo sam je svaki put video... ali ne znam kako se zove... ako si izlazila tamo, moguce da smo se videli

Izlazila sam, ali nisu mi jasne neke stvari. Odakle ti to za organizovani autobus do Bolera? Igor?

Posto krecemo 27og jula na Tasos kolima u maloj smo dilemi. Pokusali smo na greekferries.gr da nadjemo termin iz Kavale ili Keramotija za Limenas ali nikako nismo uspeli da provalimo sta od ponudjenih gradova je na Tasosu(ako je uopste i neki na Tasosu!!!).Da li neko moze da mi kaze kolika je guzva na trajektu, iz kog grada je bolje ici ( i naravno dokle, tj. koje su luke) i da li je potrebno ranije rezervisati posto idemo kolima???

nema veze, to mi ne smeta da raspalim mastu...

sirenact2.jpg

Back