Nemamo kola. Na prve 2 strane sam videla da nije bas tako idealno ali ovo jedino ima preko Relaxa, a da je pristupacnije (a moram preko njih zbog problema sa vizom, znas vec mene).
Cekaj malo, ti si Sladja koju sam upoznala na drugom forumu, koja se uplasila da nece dobiti vizu, pa otkazala uplaceni aranzman i izabrala Relax zbog mogucnosti vracanja novca u slucaju nedobijanja vize. Jel' tako?
Nije trebalo to da radis. Dobices vizu. Opusti se.
'Ajd' sada da ti pomognem i budem prakticna. Relax ima dobrih ponuda za Krf. Da li si razmotrila i tu opciju? Mada, iskreno i na Krfu su potrebna kola, ako zelis da ga dozivis na pravi nacin.
OK. uplatite onda taj aranzman u Limenariji, ali budi spremna da se malo pomucis i da ostrvskim autobusima dodjes do lepih plaza. Dzabe ti je odlazak na Tasos ako neces mrdnuti iz Limenarije. Ne kazem da biste se lose proveli, ali biste mnogo propustili kad ne biste videli makar deo prelepih tasoskih plaza.
Autobuska karta od Limenarije do Pefkarija je oko 1Eura po osobi u jednom pravcu. Vozi se manje od deset minuta. Uzmite red voznje od prvog vozaca ostrvskog autobusa koga vidite i uklopite svoje aktivnosti prema tome.
Naravno, autobusom mozete stici do svih cuvenih plaza na ostrvu. Cene su od 1 do 3,50 Eura po osobi u jednom pravcu, zavisno od udaljenosti.
Ko zna, mozda upoznate jos neki mladji par sa kolima ili sa vozackom dozvolom, pa zajedno iznajmite kola i krenete u obilazak ostrva. Mi smo upoznali dosta parova, ali u grupi, tako da ni u jednoj varijanti nije bilo mesta i za nas u kolima.
Ukoliko bas resite da ne koristite ostrvske buseve i da sve vreme provedete u Limenariji. Ne budite lenji pa pesacite do Metalia beach-a i birajte krajnje levi deo plaze (ka Pefkariju i Potosu), jer kazu da tu nema klizavih, plocastih stena. Takodje, nije nemoguce doci peske i do Tripitija - kilometar, dva.
I taxi uvek ostaje kao opcija.
A ako bas nista od predlozenog ne prihvatate, mozda ce vama limenarijske plaze biti prihvatljive. Ukusi su razliciti.
Pozdrav!!!