TASOS - u reči i slici

mirarbi:
Sladjo S.,

Ako idete na Tasos svojim kolima ili planirate da iznajmite kola, onda mozete da odsednete u bilo kojem mestu. Tasos je relativno malo ostrvo i kolima moze da se obidje u krug za par sati.

Ukoliko imate kola, Limenarija moze da vam bude dobra baza za smestaj, obedovanje u restoranima, vecernju setnju. Od nje se kolima vrlo brzo stize do lepih plaza. Tripiti, Pefkari i Potos su na par minuta voznje, Notos i Roso Gremos takodje, Aliki je malo dalje (17km).

Ukoliko ne idete kolima i nemate nameru da ih iznajmljujete, preporucila bih vam da ipak izaberete mesto koje ima lepsu plazu od Limenarije. U takvom slucaju uvek glasam za Pefkari.

Nemamo kola. Na prve 2 strane sam videla da nije bas tako idealno ali ovo jedino ima preko Relaxa, a da je pristupacnije (a moram preko njih zbog problema sa vizom, znas vec mene :) ).

Ukoliko ne idete kolima i nemate nameru da ih iznajmljujete, preporucila bih vam da ipak izaberete mesto koje ima lepsu plazu od Limenarije. U takvom slucaju uvek glasam za Pefkari.

Apsolutno,plaza u Pefkariju je super,mada sam je ja posetio tokom jednog kisnog dana,pa se nismo kupali,ali je prelepa zaista!!!!Na Tripitiju je bilo mnoooooggggooooo meduza,bas taj dan kad smo mi bili,pa se takodje nismo kupali,ali Paradise beach je na mene ostavio najbolji utisak!!!Bili smo i na Alikiju,ali mi je Paradise zbog peska mnogo bolji(na Alikiju je prvih 5 m kamenito,a iza toga pesak(prelepo je)),ali zbog malog deteta meni licno nije odgovaralo tih prvih 5 metara!!

Nemamo kola. Na prve 2 strane sam videla da nije bas tako idealno ali ovo jedino ima preko Relaxa, a da je pristupacnije (a moram preko njih zbog problema sa vizom, znas vec mene).

Cekaj malo, ti si Sladja koju sam upoznala na drugom forumu, koja se uplasila da nece dobiti vizu, pa otkazala uplaceni aranzman i izabrala Relax zbog mogucnosti vracanja novca u slucaju nedobijanja vize. Jel' tako?

Nije trebalo to da radis. Dobices vizu. Opusti se.

'Ajd' sada da ti pomognem i budem prakticna. Relax ima dobrih ponuda za Krf. Da li si razmotrila i tu opciju? Mada, iskreno i na Krfu su potrebna kola, ako zelis da ga dozivis na pravi nacin.

OK. uplatite onda taj aranzman u Limenariji, ali budi spremna da se malo pomucis i da ostrvskim autobusima dodjes do lepih plaza. Dzabe ti je odlazak na Tasos ako neces mrdnuti iz Limenarije. Ne kazem da biste se lose proveli, ali biste mnogo propustili kad ne biste videli makar deo prelepih tasoskih plaza.

Autobuska karta od Limenarije do Pefkarija je oko 1Eura po osobi u jednom pravcu. Vozi se manje od deset minuta. Uzmite red voznje od prvog vozaca ostrvskog autobusa koga vidite i uklopite svoje aktivnosti prema tome.

Naravno, autobusom mozete stici do svih cuvenih plaza na ostrvu. Cene su od 1 do 3,50 Eura po osobi u jednom pravcu, zavisno od udaljenosti.

Ko zna, mozda upoznate jos neki mladji par sa kolima ili sa vozackom dozvolom, pa zajedno iznajmite kola i krenete u obilazak ostrva. Mi smo upoznali dosta parova, ali u grupi, tako da ni u jednoj varijanti nije bilo mesta i za nas u kolima.

Ukoliko bas resite da ne koristite ostrvske buseve i da sve vreme provedete u Limenariji. Ne budite lenji pa pesacite do Metalia beach-a i birajte krajnje levi deo plaze (ka Pefkariju i Potosu), jer kazu da tu nema klizavih, plocastih stena. Takodje, nije nemoguce doci peske i do Tripitija - kilometar, dva.

I taxi uvek ostaje kao opcija.

A ako bas nista od predlozenog ne prihvatate, mozda ce vama limenarijske plaze biti prihvatljive. Ukusi su razliciti.

Pozdrav!!!

Eh MALERA za dve nedelje krecemo na Tasos a neka budala nam udari parkirana kola. Sad moramo na peglanje ali ne predajemo se, Tasos je nas, samo da sve bude gotovo na vreme ...

E bas maler! Strasno! Vi naravno, kako to obicno biva, nemate pojima ko vas je udario, pa samim tim nemate kome ni da naplatite stetu.

'Ajd, neka majstor samo sve zavrsi na vreme i neka to bude sve sto ce se na kolima pokvariti u narednim godinama...

HejzelMF:
Molio bih ukoliko je neko bio u vili Sirines +lux u Limenasu da mi kaze iz porve ruke kakva je ta vila i kakav joj je polozaj u odnosu na neku od plaza i sam grad Limenas....Hvala puno unapred...
Sirines je lepa vila i nalazi se u novom delu Limenasa. Vec sam komentarisala, pa da se ne bi ponavljala, prelistaj malo. Ali sve u svemu, sve najbolje, dobar joj je polozaj itd.

Zinedin:
Evo i ja stigoh iz Limenarie,kasnije popodne cu napisat opsirnijei utiske,a sto se tice vile Discavery(a neko me je pitao pre polaska za nju),da je ono najbolje sto sam video u svom zivotu,i da toplo preporucujem svima,bozanstven je i smestaj i gazde!!!!!Zaista predivno!!!

Zizu dobro nam doso! Ja sam te pitao za Discavery. Bio bih ti zahvalan da mi posaljes tvoje utiske,slike apartmana,gde je najbolje za shoping klope, ako si isao kolima,kako si prosao na granici... hvala unapred.

Spakovali smo kofere i dobro raspolozenje. Sutra, tj. vec danas krecemo za Tasos u Potos...Nadam se da nece biti gizva kod makedonaca, a ako bude, idemo na prohorcinski. Znam mnogo ljudi koji ce u isto vreme na Tasos (izmedju ostalog i moj direktor, i to u isto mesto!!!). Koliko ih je tek koje ne znam, a idu na Tasos ili ti Srbija do Tasosa. Koja je po redu ovo "seoba srba"?
Tasovci, vidimo se u subotu....
P.S.: Obecavam detaljan izvestaj kad se budem vratio, da odmorim malo stare clanove i aktiviste...

Spakovali smo kofere i dobro raspolozenje. Sutra, tj. vec danas krecemo za Tasos u Potos...Nadam se da nece biti gizva kod makedonaca, a ako bude, idemo na prohorcinski. Znam mnogo ljudi koji ce u isto vreme na Tasos (izmedju ostalog i moj direktor, i to u isto mesto!!!). Koliko ih je tek koje ne znam, a idu na Tasos ili ti Srbija do Tasosa. Koja je po redu ovo "seoba srba"?
Tasovci, vidimo se u subotu....
P.S.: Obecavam detaljan izvestaj kad se budem vratio, da odmorim malo stare clanove i aktiviste...

PROBLEM JE POSTOJAO NA ULAZU U MAKEDONIJU - TABANOVCE (IZGLEDA DA VISE NE POSTOJI), TAKO DA NEMA VEZE DA LI CETE IZ SRBIJE IZACI NA IZLAZU PRESEVO ILI PROHOR PCINJSKI. BIRANJEM PROHORA IZBEGAVATE GUZVE NA IZLAZU IZ SRBIJE, ALI NECETE IZBECI GUZVU NA ULASKU U MAKEDONIJU, AKO JE IMA, JER I PREKO PRESEVA I PREKO PROHORA, DOLAZITE NA ISTI ULAZ U MAKEDONIJU.

Gospođo mirarbi, ovg puta niste u pravu. Ukoliko idete na Prohor pčinjski izbećićete gužvu. Prelaskom granice Vi ste već u Makedoniji i uključujete se na autoput kod Kumanova što je petnaestak kilometara posle graničnog prelaza Tabanovce. Inače prošle godine sam letovao na Tasosu pre svega zahvaljujući temi koju ste Vi inicirali.

skitnica:
Gospođo mirarbi, ovg puta niste u pravu. Ukoliko idete na Prohor pčinjski izbećićete gužvu. Prelaskom granice Vi ste već u Makedoniji i uključujete se na autoput kod Kumanova što je petnaestak kilometara posle graničnog prelaza Tabanovce. Inače prošle godine sam letovao na Tasosu pre svega zahvaljujući temi koju ste Vi inicirali.

U pravu si, kada predjes granicu kod Prohora ukljucujes se na put koji od Kumanova vodi prema Bugarskoj,sto znaci da si vec u Makedoniji.
Jedina losa strana je ta sto je put koji se odvaja od autoputa prema Prohoru prilicno los.

dragana23:
Iz Potosa se krece u pola deset (iz Limenarije mislim u devet), i vraca se oko cetiri popodne. Imas dorucak (hleb, margarin, dzem, caj ili kafa) i rucak (suvlaki i salata, hleb, pice). Sa nama je bilo i dece, bila je i jedna mala u kolicima (jos ni ne hoda, stvarno ne znam koliko ima, nisam strucna da procenim :) ) i nije se bunila. Na gornjoj palubi je stalno sunce, ali donja ima tendu, tako da tamo ima i hlada. Eto.
Ako imas jos pitanja, slobodno :)

Puno ti hvala :) :)
to me je interesovalo. I jos nesto, koliko kosta izlet?

molila bih da mi neko napiše ukoliko zna sledeće: idem u Hanioti , i zbog viza odabrali smo ipak prevoz autobusom, pa bismo tamo iznajmili auto , zanima me išla bih do Soluna, pa je pitanje kako stoje stvari sa parkinzima, da li je problem naći mesto za parkiranje, gde bi bilo ajbolje ostaviti kola, jer bi mi išli po radnjama radi šopinga naravno , pa ako neko zna i gde je naviše butika ili tako nešto, šta mi preporučujete??? i svaka informacija u vezi Soluna bi mi dobro došla...hvala vam unapred (nadam se da će neko da mi objasni)

greendoda sa ovog spiska znam kako stoje stvari sa sledecim vilama:
Mihalis-ne svidja mi se. Pre svega vlasnici prave probleme gostima. Bila sam svedok toga prosle nedelje. Ne svidja mi se ni mesto gde se nalazi i sl.
Thassos apartmani su idelani za porodice sa decom. Mir, tisina, veliko dvoriste, parking, odmah ispred odlicna plaza, besplatne lezaljke...
Vila Anna ne izgleda tako lepo kao na slikama. Ima i dvoriste i bazen, ali nije nekako lepo uredjeno to...
Hotel Sirines je moj favorit. Novo, lepo, cisto, kulturno, prostrano, odlican bazen...
Za ostale vile ne znam...sto ne znaci da nisu dobre ili bolje od ovih koje sam ti ja pomenula...

Jos nesto: defintivno najbolji nacin da odete na Thassos je preko Nea Peramosa!!!
Jedini problem sto u toku dana odatle polazi trajekt samo 4 puta.
Dakle povlacim reci da je najbolje iz Keramotija. Ja nikada nisam isla iz Nea Peramosa, ali pricala sam sada sa nasima koji jesu i izgleda da je zaista najbolje.

mirarbi:
E bas maler! Strasno! Vi naravno, kako to obicno biva, nemate pojima ko vas je udario, pa samim tim nemate kome ni da naplatite stetu.

'Ajd, neka majstor samo sve zavrsi na vreme i neka to bude sve sto ce se na kolima pokvariti u narednim godinama...
Ma znamo krivca, platice nam osiguravajuci zavod, ali u stisci smo s vremenom. No hvala na lepim zeljama, nadam se da ce sve biti gotovo na vreme i da smo zavrsili sa malerima.

Back