TASOS - u reči i slici

dragana23:
Kao prvo: srecan put, lepo vreme i dobar provod, i minimalno cekanje na granicama ti zelim! :) :)

Dragana,hvala puno :D :D :D !Nadam se da necemo dugo cekati na granici,jer krecemo oko 22 h iz Novog Sada i nadamo se da cemo u bas,bas raaano jutro(3-4 h) biti na makedonskoj granici i izbeci guzvu.Za kupanje u moru sam te pitala zbog nase male devojcice,ja cu da se naviknem na hladno ali ona...Ali nadam se da ce se voda malo ugrejati.Eto, Nikana nam najavljuje neke visoke temperature...I meni se Metalia cini interesantnom,uostalom planiramo da obidjemo sto vise plaza mozemo,kolima smo,nece biti problem.Usput,jos jednom da pitam Nikanu kako je mozemo naci (ukoliko zeli)?

tajcins:
dragana23:
Kao prvo: srecan put, lepo vreme i dobar provod, i minimalno cekanje na granicama ti zelim! :) :)

Dragana,hvala puno :D :D :D !Nadam se da necemo dugo cekati na granici,jer krecemo oko 22 h iz Novog Sada i nadamo se da cemo u bas,bas raaano jutro(3-4 h) biti na makedonskoj granici i izbeci guzvu.Za kupanje u moru sam te pitala zbog nase male devojcice,ja cu da se naviknem na hladno ali ona...Ali nadam se da ce se voda malo ugrejati.Eto, Nikana nam najavljuje neke visoke temperature...I meni se Metalia cini interesantnom,uostalom planiramo da obidjemo sto vise plaza mozemo,kolima smo,nece biti problem.Usput,jos jednom da pitam Nikanu kako je mozemo naci (ukoliko zeli)?

Ostavila sam broj telefona na pp. Naravno da hocu da se vidimo!

november child:
nikana, poshtovanje...
vila meni, limenaria? znam da je daleko od mora, ali ne znam da li je teren ravan ili je uzbrdica?
ima li prodavnica u blizini?
Ima jedna prodavnica u blizini, kazu da su za nijansu vece cene nego u centru. Ne znam da li je istina. Ravno je do tamo. Hotel je dobar, bazen odlican. Vodic vam je super-cesto svraca do mene pa mozete doci zajedno. Pozdrav i vidimo se.

mirarbi:
Da li je neko od vas boravio u Limenasu u vili Eden ili hotelu Egeo ("Aegeo" u originalu)????

Ukoliko jeste, trebale bi mi sto detaljnije informacije (polozaj objekata - da li su daleko od centra Limenasa, cistoca soba, kakav je bazen, imaju li dovoljno parking mesta u dvoristu objekta, za hotel Egeo - kakav je dorucak koji sve agencije nude u sklopu aranzmana....itd.).

Bila sam u hotelu Egeo u julu prosle godine. Hotel je nov, sobe su ciste,prostrane,kupatilo takodje veliko (kakvih ima) i cisto.Mi smo bili u prizemlju i imali smo bas bas veliku terasu-ne znam kako je na spratu...
Ima veci parking.
Klimu ima ali je mi nismo uzimali jer je zaista prijatno nocu-mislim da je bila 3 e dnevno.
S obzirom na 155 e koje smo dali po osobi bili smo vise nego zadovljni smestajem..
Dorucak je sunka, kackavalj, dzem, margarin,hleb,a za pice mleko ili djus- i tako svaki dan...da to nas je bas smorilo :mad:
E sad polozaj...hm katastrofa ako nemas prevoz-mi nismo imali...Nalazi se blizu luke, dakle 10-15 min pesaka do Tarzanas plaze, do gradske 20-tak..Mi smo isli pesaka do brodica koji je na pola puta do gradske plaze, a njime na Makrijamos a sa plaze smo se vracali peske (35-45 min)-nema sunca, prijatno je za setnju, svratimo malo u neku prodavnicu-posle nam se smucilo pa smo iznajmili motor na 3 dana :)
Do centra ti treba mozda 10 min, mozda i manje-nije strasno.
Sve u svemu ponovo bih isla u taj hotel ali bez kola nikako.. :smile:
pozz

AnaNik, hvala ti za opis Sirinesa, jedva čekamo da ga i sami ugledamo. Imam jedno pitanje za sve koji su upućeni: Da li je pešačenje od hotela do plaže po suncu, ili je kroz borove šumice. Bili smo prošle godine u Haniotiju sa malom decom i odlazak do plaže i povratak u hotel sa iste po sunčanim ulicama, deci je najteže pao. To je u suštini jedino što nam je smetalo. Sećam se dok sam kao klinac letovao na Braču 6 puta (u Bolu), pešačenje kroz borovu šumu do plaže mi je ostao kao najlepši detalj. Isto tako kad bi se smorili od sunca, povlačili bi se u borov hlad i izležavali bi se na debelom pokrivaču od borovih iglica. Isto i sedenje u kafiću na drvenim klupama i prisluškivanje rovaca koji grickaju klupu duboko iznutra ili zaglušujuće jak a prijatan zvuk zrikavaca koji odjekuje šumom. Uh, bolno mi nedostaje. Ima li od svega toga pomalo. Hvala Vam svima za opise Tasosa.

da li neko izlazi u Nile? kako je tamo ove sezone? secam se da su prosle godine zurke bile ludilo, najvise zahvaljujuci nasim( devojkama:) ) ... bila je extra atmosfera, svaka noc grcko srpska noc:)

jel se puni Tasos polako? i, kakvo se vreme ocekuje za kraj jula? u, ala sam ja otisao u buducnost:)

vidim da se mnogi raspituju za Limenas... pa, iskreno, ne vidim razlog zasto bi isli tamo, pored toliko lepih, malih mesta duz obale, narocito zapadne... jer svejedno se niko nece kupati samo u jednom mestu, posto ce svakako bar jedan dan kolima obialziti ostale plaze,... a, da se odna samo spavanje placa skuplje, posto je to ipak glavni grad, onda nema poentu... jer, i ako se ne odlucite za kruzenje kolima po ostatku, vec samo za kupanje u svom mestu, onda je malo bezveze da vam najveca luka na ostrvu bude odrediste za odmor... :) tasosovci, jel imam pravo?:) ajde malo podrske, da nasu zaljubljenost u divlje plaze prenesemo i na nove... :)

I ja sam ovde zagovarao da treba ići na Tasos preko Keramotija, međutim ova trasa sa feribotom od Nea Peramosa do Prinosa izgleda da je bolja, barem za nas koji putujemo do Limenarije/Pefkarija/Potosa. Naravno, i za nas koji uživamo u putu a ne u divljačkoj vožnji. Krenuću u nedelju 1.07. pre podne, pa onda jedna kafa i gorivo na OMV-u kod Niša, pa druga kafa i neki lagani ručak u motelu Džep, pa onda hotelčić u Solunu, uveče mala šetnja kroz grad (nadam se da će radnje biti zatvorene, da ne moramo da kupujemo gluposti, pošto suprugu ne mogu da obuzdam :twisted: ) a možda bude i neki "kulturni" događaj koji vredi videti, malo ću da pregledam solunsku ponudu.

Ako je tačan ovaj red vožnje na http://www.peramos.info/anfahrt_en.html a to bi ti nikana1 mogla da proveriš pošto je ovo info od prošle godine, onda ujutru treba da krenem u 8h iz Soluna da bi stig'o na ferry od 10:45. To je kraće za 59km koliko ima od Peramosa do Keramotija + 18km koliko ima od Limenasa do Prinosa, dakle, taman što uštedim na gorivu daću na skuplju kartu za ferry :-) ali ćemo nešto brže stići i lepše putovati.

Dakle, nikana1, nebilo ti teško, raspitaj se da li je ovaj red vožnje važeći i da li ima gužve - jer ako moram da dođem sat i kusur ranije, onda bolje da idem na Keramoti.

nikana1:
Jos nesto: defintivno najbolji nacin da odete na Thassos je preko Nea Peramosa!!!
Jedini problem sto u toku dana odatle polazi trajekt samo 4 puta.
Dakle povlacim reci da je najbolje iz Keramotija. Ja nikada nisam isla iz Nea Peramosa, ali pricala sam sada sa nasima koji jesu i izgleda da je zaista najbolje.

Eto, a nisi mi verovala! :D

Bas juce me drugarica ubedjuje da je Nea Peramos najbolje resenje, oni su isli prosle godine. Kaze da je super, nema guzve.

Upravo uradih telefonsku predrezervaciju za hotel "Aegeo" u Limenasu. Sve drugo sto sam nalazila, po relativno pristojnim cenama, je vec rasprodato. Zao mi je sto u hotelu "Filia" Argus vise nije imao slobodnih soba, jer za onako dobar hotel (sudeci po fotkama sa Interneta) bih pristala da dam i malo vise para.

Dakle, po svoj prilici, sutra uplacujem aranzman u hotelu "Aegeo" preko Delfina, pa ako neko slucajno zna nesto sto bih pre odlaska u agenciju trebalo da znam o tom hotelu ili agenciji, NEKA KAZE SADA ILI NEKA ZAUVEK CUTI !!! (Sala mala!!!)

ZokiNBGD: "...neki lagani ručak u motelu Džep, pa onda hotelčić u Solunu...".

Zoki, tesko da je pljeskavica sa kajmakom i taze, vrucom lepinjom pride, lagani rucak. I moj muz se naperacio na tu laganu varijantu, ali u motelu "Predejane".

Da li si vec nasao smestaj u Solunu za to jedno vece (i mi bismo isli na tu varijantu)? Znas li koliko kosta nocenje ili nocenje sa doruckom?

Pozdrav!!!

zokiNBGD:
Putnice, sjajni tekstovi i lepe slike, pregršt korisnih informacija. Dopunio bih samo da je do Limenarije jeftinije i brže doputovati preko Keramotija i Limenasa nego preko Kavale i Prinosa a moja ponuda za opkladu koji sam Ti ostavio na forumu "putovanja" važi i ovde :)

pozdrav, Z

Sta bi sa proslogodisnjom opkladom, mozda sam ipak ja bila u pravu :lol: :lol: :lol: ?

Back