TASOS - u reči i slici

Pasivni ucesnik ovog foruma sam dve godine. Od danas i aktivni. Zahvaljujuci opisima i utiscima do kojih sam upravo ovde dosla prosle godine se odlucismo (muz, malo dete i ja) za letovanje na Tasosu, zaljubismo se u to ostrvo, zaljubismo se u njegove plaze, prirodu, mir koji pruza u ogromnim kolicinama, a koji nam je svima neophodan i zaljubismo se jedni u druge jos vise...takav je Tasos.
Posto uvek idemo svojim autom upoznali smo svaki metar ostrva i ove godine, umesto proslogodisnjeg Limenasa (prvi put covek nezna da proceni sta je lepse od lepseg), nas odabir je Potos ili Pefkari. Razloga na pretek.
Ali koji smestaj? Molim za pomoc one koji su bili u konkretnim vilama koje nude nase agencije, a da ni same neznaju gde se tacno nalaze, niti imaju mapu kako bih ja znala. Inace su skrte u informacijama kojima raspolazu, a koje su vrlo bitne za prijatan odmor.
Konkretno, trazimo lep, cist smestaj, sa sto vise mira (narocito nocu), Potos ili potez od Potosa ka Pefkariju. Ili Pefkari.U opticaju su:
VILA ANNA Potos Magic
APARTMANI THASSOS Pefkari Magic
LITSA KUCA Pefkari Jolly
VILA PAPAIKONOMOU Potos Inex
VILA ANASTASIA Potos Belvi
VILA MIHALIS Potos Atlantic
VILA MEANDROS Potos Perla
VILA SIRINES Potos Magic

MOOOOOOLIM ZA POMOC

Evo mene, danas oko podneva frisko vracene iz Potosa. Obecala sam vam utiske, pa da pocnem.
Pre svega toga, veliki pozdrav Nikani, nisam znala da me po forumu spominje :D :D
I samo da znate, devojka je izuzetno mila i fina, svima se trudi da ucini i izadje u susret, jednom recju – blago nama sto je imamo na Tasosu!!!

Odmah da prijavim, ja sam ta baksuzna forumasica koja je “ustedela” na motoru, umesto jednog dana za 15 evra Grk dao popust na tri dana (3 dana – 40 evra), ali od ta tri dana, dva dana je kisa padala kao luda.... Al' dobro, bar smo se jedan dan fino vozali ;)
Ta dva dana su bila stvarno ocajna, kisa je padala ceo, ali bukvalno ceo dan, jedino sto je variralo je bio intenzitet iste. Ali, ja nasla zabavu – jedenje... :lol: Te bih imala da preporucim fast food Mama's u Potosu i njihove palacinke (slatke malo vise nego slane). Velike i mirisne i sa puno fila i mmmm, ako nastavim moracu do frizidera.... :D

Hotel IO u Potosu je lep, renoviran, cist, uredan. Apartmani jesu malecni, ali imaju sve. Neko se stvarno potrudio i ulozio ne samo u funikcionalnost vec i u estetiku. Po cetiri apartmana su na spratu, kod nekih kupatila imaju prozor kod nekih ne, tri imaju terase na ulicu a jedan na dvoriste. Jedini problem je ta ulica.... To je jedna od glavnih ulica u Potosu i prometna je. Preko puta hotela je giros koji radi do 3h ujutro, i pekara koja pocinje sa radom oko 5h, a pored hotela radnja, u koju vlasnik stalno nesto donosi, kolima ili motorom... Mislim da ni jednu noc nisam spavala u kontinuitetu.... Ubedljivo najgore je bilo jedno jutro oko pola sest, kad se grupa iz izlaska uputila na dorucak u pekaru, i isti obavila uz muziku koja je trestala iz kola parkiranih pored.... A u pitanju je pocetak juna, mogu misliti koliko je bucno u sezoni. No, ko ima cvrst san – hotel preporucujem. Nadam se da ce se i situacija sa vodom srediti dotle – naime za vreme ta dva kisna dana nismo imali tople vode jer gazda nije prebacio na elektriku (jeste nakon Nikanine intarvencije – veliko HVALA!). I jos jednom je posle zafalilo tople vode (bude za tusiranje posla plaze, ali zafali uvece) ali sredilo se :)

Sto se tice cena – giros 2 evra, palacinka isto (sa dva premaza, ostali se naplacuju dodatno), nas dvoje smo rucali lignje (pohovane, punjene, grill), hobotnicu, skoljke, i druge morske djakonije, i uz salatu rucak za dvoje bude 20-25 evra.

Da i ja preporucim super-market Mailatos u Limenariji :D
Cene su im stvarno najpovoljnije, mi smo taj dan kad smo imali motor okrenuli par tura (da se snabdemo bar mlekom i vodom za ostatak letovanja). Inace, pakovanje od 6 flasa vode (po 1,5l) ovde je 1,5 evra, a u Potosu 2 ili 3 evra, zavisi koliko je radnja daleko od plaze (dalje radnja – niza cena, naravno....)

Vidim da je Nikana spomenula i izlet brodom – preporucujem (mada je to jedini izlet na koji sam isla, pa ne znam da li sam objektivna...). Elem, do planiranog Alikija nismo stigli (zbog loseg vremena) pa smo okrenuli na drugu stranu, ali nije bilo lose. Po meni je i tu bilo sta da se vidi, a i sama voznja brodom ima svojih cari! Kupanje, pecanje, suncanje – za svakog po nesto. I jedna preporuka – vodite racuna kad se setate po palubi (i silazite niz stepenice...) nakon kupanja, bude jako mokra i klizava... I uopste nije meka, provoreno iz licnog iskustva :D :D

Sto se granica tice (isla sam busom) u odlasku ih nisam ni osetila, a u povratku smo na makedonskoj cekali oko sat vremena... Mnogo vece guzve su bile na ulasku (iz srbije u makedoniju) i tu smo izbrojali 18 autobusa kako stoje i cekaju.... Mi smo, srecom isli u suprotnom smeru....

Eto, toliko od mene za veceras, idem da se naspavam, pa ce biti i nekih slika... :)

Srecan put i lep provod na Tasosu!!!

dragana23:
Da i ja preporucim super-market Mailatos u Limenariji :D
Cene su im stvarno najpovoljnije, mi smo taj dan kad smo imali motor okrenuli par tura (da se snabdemo bar mlekom i vodom za ostatak letovanja). Inace, pakovanje od 6 flasa vode (po 1,5l) ovde je 1,5 evra, a u Potosu 2 ili 3 evra, zavisi koliko je radnja daleko od plaze (dalje radnja – niza cena, naravno....)

Kazem ja da je najjeftiniji, ali neznam zasto, mnogi pomisle na neki skriveni interes :roll:

Evo i ja stigoh iz Limenarie,kasnije popodne cu napisat opsirnijei utiske,a sto se tice vile Discavery(a neko me je pitao pre polaska za nju),da je ono najbolje sto sam video u svom zivotu,i da toplo preporucujem svima,bozanstven je i smestaj i gazde!!!!!Zaista predivno!!!

Zinedin:
Evo i ja stigoh iz Limenarie,kasnije popodne cu napisat opsirnijei utiske,a sto se tice vile Discavery(a neko me je pitao pre polaska za nju),da je ono najbolje sto sam video u svom zivotu,i da toplo preporucujem svima,bozanstven je i smestaj i gazde!!!!!Zaista predivno!!!

Samo 2 reci, prilicno je hitno-da li je plaza u Limenariji toliko grozna, koliko vidim ovde? Agencija mi cuva rezervaciju jos pola sata, pa mogu da se predomilslim.

sladja_s:
da li je plaza u Limenariji toliko grozna, koliko vidim ovde?

GROZNA, bas me zanima gde si to mogla da vidis !!!!!!!!!! :evil: :twisted: :evil:
Sramota da posle ovoliko ispisanih stranica neko moze ovo da saopsti, bruka!!!!!!!!!!!!!
Ali, kao sto rece doctor "Oj Srbijo mati", gde je granica...,ah nije im lako...

p.s.fuj uopste nisi slatka,vise bi ti pristajalo gorka...

mimihumi:
Dragana23 dobro nam dosla,

ja da ti postavim jedno pitanjce vezano za izlet brodom, koliko dugo traje? Isla bi na taj izlet ali imam malu od godinuipo pa ne zanam kako ce izdrzati.

Cekamo slike.... :)

Iz Potosa se krece u pola deset (iz Limenarije mislim u devet), i vraca se oko cetiri popodne. Imas dorucak (hleb, margarin, dzem, caj ili kafa) i rucak (suvlaki i salata, hleb, pice). Sa nama je bilo i dece, bila je i jedna mala u kolicima (jos ni ne hoda, stvarno ne znam koliko ima, nisam strucna da procenim :) ) i nije se bunila. Na gornjoj palubi je stalno sunce, ali donja ima tendu, tako da tamo ima i hlada. Eto.
Ako imas jos pitanja, slobodno :)

Sladja: Samo 2 reci, prilicno je hitno-da li je plaza u Limenariji toliko grozna, koliko vidim ovde? Agencija mi cuva rezervaciju jos pola sata, pa mogu da se predomilslim.

Moje misljenje o plazama u Limenariji si vec mogla procitati. Necu da ponavljam, da ponovo ne bih raspirila strasti i zapocela svadju.

Misljenje nisam promenila, naravno.

I Zinedinovo miljenje u velikoj meri potkrepljuje ono sto sam do sada vise puta rekla.

Zinedin: Pazi,samo nekih 50 m plaze je peskovito,ostalih 1 km,je kamenita,ali ja je nikako ne bih svrstao u grozne,mada na Thasosu ima mnogo lepsih,ali definitivno moze da prodje!!

mirarbi:
Moje misljenje o plazama u Limenariji si vec mogla procitati. Necu da ponavljam, da ponovo ne bih raspirila strasti i zapocela svadju.

Misljenje nisam promenila, naravno.

I Zinedinovo miljenje u velikoj meri potkrepljuje ono sto sam do sada vise puta rekla.
Ipak,svako ostaje pri svome...ali ko zeli da sazna ,kazce mu se samo :wink:

Sladjo S.,

Ako idete na Tasos svojim kolima ili planirate da iznajmite kola, onda mozete da odsednete u bilo kojem mestu. Tasos je relativno malo ostrvo i kolima moze da se obidje u krug za par sati.

Ukoliko imate kola, Limenarija moze da vam bude dobra baza za smestaj, obedovanje u restoranima, vecernju setnju. Od nje se kolima vrlo brzo stize do lepih plaza. Tripiti, Pefkari i Potos su na par minuta voznje, Notos i Roso Gremos takodje, Aliki je malo dalje (17km).

Ukoliko ne idete kolima i nemate nameru da ih iznajmljujete, preporucila bih vam da ipak izaberete mesto koje ima lepsu plazu od Limenarije. U takvom slucaju uvek glasam za Pefkari.

Back