TASOS - u reči i slici

Kavala:Prinos
8h, 9h, 11:45, 12:45, 13:30, 16:15, 20h
Keramoti-Limenas
6:30, 8h, 9h, 10h, 11:30, 12:30, 13:45, 15:00, 16:00, 17:30, 18:15, 19:30, 20:15, 21:30

Nemam za Nea Peramos, ali ne razumem zasto bi neko polazio odatle. Prvo polasci su mnogo redje. Duze ste na trajektu, ali ne vidim da je to neka preddnost kada onako umorni sami sebi produzite put za jos malo. Ipak se kolima brze stize, a pola sata na trajektu iz Keramotija ili nesto vise od sat vremena iz Kavale je sasvim dovoljno za osvezenje.

mimihumi:
Nikana ovo zvuci divno, a gde to mogu da kupim?/
I da te pitam jos nesto,
komsije mi traze maslinovo ulje kazu da ima pijaca jednom nedeljno u nekom gradicu i da su oni tu kupili divno domace maslinovo ulje.
Ako mozes recimi kojim danom i u kom mestu je pijacni dan?
Puno ti hvala unapred.
Puno hvala i na svim odgovorima u ime celog foruma, svima ce te informacije dobro doci.

Uskoro stizemo i mi tacnije 18.juna pa se nadam da cemo te upoznati!!!
Green Velvet je u Pefkariju?? Procicemo a ti sad slobodno naruci nekli slatkis da ti donesemo :) :) :)

Zivim u Limenariji i tu me mozete naci. U Pefkariju sam samo ponekad.
Pijaca je u Prinosu, ponedeljkom.
Maslinovo ulje se pravi na Tasosu i to u Limenariji i Panagiji. Mozete kupiti u super-marketima i to hladno cedjeno. Ne znam kakvo je to na pijaci i da li je dobrog kvaliteta.
Orasi u borovom medu su tradicionalni "slatkis" sa Tasosa. Celi orasi, sa ljuskom dakle, (dok su mladi) potopljeni su u mesavini meda i nekog sirupa. Fenomenalno je. Osim maslina i ulja to je jedino sto nosim sa sobom kad krenem u Srbiju. Imate svuda toga. Najisplativije je da se kupi u limenkama. Kosta 3,60e.

Vesna Ks:
To hladno cedjeno masl.ulje mi smo kupovali kod gazdarice htl.Tasos u Pefkariju-bilo je 18E 5lit i bas je bilo dobro(jedino sto ja ne volim ta velika pakovanja,presipanja itd....)

Verovatno u limenci. To je najbolja varijanta. Sada je malo skuplje. Ne znam tacno koliko. Ima i od 2l u limenci, i od 1l u staklenoj flasi.
Skoro svaka porodica prodaje to maslinovo ulje, jer svi imaju masline, posle berbe ih predaju u fabriku i oni im isporuce ulje koje prodaju tokom cele godine. Uglavnom je i to u super-marketima ulje koje pripada vlasnicima marketa.

nikana1:
Veorovali ili ne moze se naci mleko i za 85 centi (u super-marketu Maliatos u Limenariji npr.)
E to je odlican market,u centru Limenarije, ima najbolju ponudu voca i povrca!!!!!!!!!!!!!!
I jos nesto .....(za sve one koji vole Partizan) vlasnik je mnogo kul lik , obozava ovaj nas klub,po celom marketu mozete videti simbole i obelezja koje sa uzivanjem pokazuje!!!!!!!!!!!!
Grobari ,svratite, odusevicete se , kao i ja !!!!!!

marija2:
cao!!!! Posto ja putujem 19.juna u Potos zanima me da li si bila tamo i ti , kakva je plaza i da li mozda znas koja je cena iznajmljivanja nekog pristojnog motora !! Cula sam i da su noci dosta sveze pa mislim da nam doplata za klimu nece biti potrebna ? Kakva garderoba je neophodna , da li stvrano moram da ponesem neku tanju jaknicu???
OK, vec su ti odgovorili, ali samo da dodam da je uvece relativno sveze, pa bi mogla da poneses i nesto toplije; klima jos uvek nije neophodna, a sto se plaze tice, meni je OK ona u Pefkariju, mada smo najvise vremena provodili na Paradiso beach-u, koja je udaljena dvadesetak km od Potosa. Inace, preporucila bih i Golden Beach, kao i Makriamos :p

mama i tata:
Mnogi od vas spominju da su nosili nesto hrane odavde. Zar Grci ne prave problem oko toga na granici? Mi bi poneli mleko da dete ne bi menjalo ukus

Nema potrebe da nosite mleko, dole imaju najbolje cokoladno mleko na planeti - Milko, dete ce se oduseviti, a tati daj onaj med sa orasima sto je Nikana preporucila, imacete nezaboravno letovanje

montoya:
E to je odlican market,u centru Limenarije, ima najbolju ponudu voca i povrca!!!!!!!!!!!!!!
I jos nesto .....(za sve one koji vole Partizan) vlasnik je mnogo kul lik , obozava ovaj nas klub,po celom marketu mozete videti simbole i obelezja koje sa uzivanjem pokazuje!!!!!!!!!!!!
Grobari ,svratite, odusevicete se , kao i ja !!!!!!

Bravo Montoya, zaboravila si da kazes da je najjeftiniji na Tasosu :) :) :) ;)

nemoj uopste da se dvoumis ili bilo sta drugo!!!!!! tasos je prelep!!!!!!!!! prirode je prelepa!! svuda su jele i borovi i sve tako divno mirise!!!! celo ostrvo mozes obici za manje od 3 sata, tako da ako ti se mesto gde si odseo ne svidi, mozes naci neko lepse!!! moje preporuka ti je potos... relativno veliko mesto, imas sve butike, prodavnice, restorane i plazu....
samo mislim u stvari da su jedini nedostatak tasosa u stvari plaze, jer nisu nista narocito

ma, Limenarija je taman za odmor, sa mogucnoscu ludih noci... znaci, ako si crazy, lako ces skupiti dole dovoljno nasih likova... he, likusa, ok... :) i imati extra provod... a, opet, ako si neki smor, mozes ti da budes i na Iosu, i da puknes...
Inace, Tasos je kao Ada, npr, nema sanse da prodjes plazom, a da se ne okrenes za lepom devojkom... srpkinjom:)
pa, pozdrav za sve nase...

Caosss!
Nisam odavno pisala ali redovno citam sve komentare i htela sam jos nesto da pitam ukoliko ima neko da mi odgovori.Ne znam da li ima ribara na ovom forumu ali posto je moj muz veoma zarazen ribolovom njega interesuje da li da nosi stap ili ne i kakva je situacija po ovom pitanju.
Bice vam veoma zahvalan na svakom odgovoru.
Veliki pozdrav!

Back