TASOS - u reči i slici

marija2:
:) ok , sto se tice jakne nije to neki problem , nego sa plasim ja tih komaraca , valjda cu se nekako izboriti sa njima !!! I iskreno se nadam da necu sresti u setnji neku veselu zmiju , nisam bas raspolozena za druzenje sa zivotinjskim carstvom Tasusa....
kao sto neko rece,najbolje je kupiti neko sredstvo za sobu...
i mirno spavas....

Cao ljudi! Super ste sve opisali. Idem u limenariju u julu. Obavezno cu pazariti kod pomenutog grka grobara. Partizan!!!
Nego imam jedno pitanje za pocetak.
Dal neko zna posto rentakar ovog leta i gde je najpovoljniji. Inajmila bih kola, a ne skuter, pa me zanima kolko treba poneti evrica za to.

bojanka:
Caosss!
Nisam odavno pisala ali redovno citam sve komentare i htela sam jos nesto da pitam ukoliko ima neko da mi odgovori.Ne znam da li ima ribara na ovom forumu ali posto je moj muz veoma zarazen ribolovom njega interesuje da li da nosi stap ili ne i kakva je situacija po ovom pitanju.
Bice vam veoma zahvalan na svakom odgovoru.
Veliki pozdrav!

Neka ponese. Mnogi nasi pecaju. Jedan mi se, doduse, pozalio da nije upecao nista, ali sigurno bi mu bilo zao ako ne ponese.

hertzpy7.jpg
[/URL][/IMG]

Ovo je najjaci rent-a-car i malo skuplji. Postavicu cenovnik jos jednog. Ipak mozete mi se obratiti kada budete dosli pa cu se potruditi da vam pomognem da cena bude povoljnija. Ovo se odnosi i na motore.

Izvinite, mozda sam malo dosadna jer sam ovo vec pitala...
Zanima me da li je neko bio ili cuo za vilu Liana u Limenariji. Krecem u nedelju 17.06., a nisam saznala nista o smestaju...
Idem preko Relax-a, a u agenciji su mi rekli da vila nije daleko od svega kao sto pise na njihovom sajtu. Skroz sam zbunjena, zato i dosadjujem.
Kisa je stala, kakvo je more?

nikana1:
Kada sam rekla da cu pokusati da pomognem oko cena to se ne odnosi samo na ova dva rent-a-cara vec i na bilo koji drugi cijeg vlasnika poznajem.

nationalfriendix5.jpg
[/URL][/IMG]

U samom centru Limenarije, ima i Speed, ili nesto slicno, logo je mala kornjaca,.... oni se satro reklamiraju kao "i ako negde nadjete jeftinije, mi vam doplacujemo razliku i uzimate kod nas..." ne znam da li je navlakusa, ali moze biti super izvor novca tokom letovanja... pa, nikana, daj se u potragu za nekim rent- a - car agencijama u unutrasnjosti, sigurno je jeftinije,... nadjes povoljniju cenu, postavis je ovde, svi forumasi na tasosu dodju u taj speed sa nizim cenama, i onda lepo razliku dele sa tobom... :) i, onda u septembru svi u alexandra beach hotel :) :) :)

inace, ima par bike agencija koje, ako se gost snadje,... daju skuter bez dozvole...

he, ja jos nijednu normalnu info nisam dao, sve kako da nekoga prevarimo, opeljesimo, bez dozvole... bla bla... odbice me grci za vizu ako citaju ovo :)

Pozdrav planiramo letovanje na Tasosu krajem avgusta jedno 20 dana.Interesuje me vreme u septembru procitao sam na forumu neko je napisao da septembar bude hladan brzo zadje sunce posto je sever Grcke?I naravno ako mozete da date vase preporuke nekokg apartmana ili agencije,idemo sa decom.Hvala.

Ovom HERTZ rent a caru ne ide bas racunanje najbolje, ili sam ja glup!
ako iznajmis auto na 7 dana Matiz je 27 EU dnevno, tesko da to kad se pomnozi moze da bude 270 evrica.
Do petog dana je sve OK ali im racunanje preko pet bas ne ide.

Po ovom se vise isplati da uzmes dva puta po cetiri dana nego jednom sedam.

NINJA411:
Pozdrav planiramo letovanje na Tasosu krajem avgusta jedno 20 dana.Interesuje me vreme u septembru procitao sam na forumu neko je napisao da septembar bude hladan brzo zadje sunce posto je sever Grcke?I naravno ako mozete da date vase preporuke nekokg apartmana ili agencije,idemo sa decom.Hvala.

Godinama letujem u septembru, predhodne dve i ove na Tasosu, vreme je fenomenalno, a uvece moze da se spava. Pa i u Srbiji je septembar vec nekoliko godina unazad suncan bez kapi kise. Sto se apartmana tice, bice frke izgleda da je sve vec rasprodato.

Doors of Perception:
Pa jel za skuter treba medjunarodna A ili uopste neka A?
Ja imam B,jel se racuna to?

B je dovoljna, medjunarodnu ce ti traziti, ali ako vide da si dovoljno ozbiljan, da neces juriti i voziti bez kacige, dace ti, uz malo drugarske price, i sto je najvaznije, za standardnu cenu... niko ti zbog toga nece traziti vise para...

inace, policija zaustavlja samo ako vozis bez kacige... zato, slemce na glavce, i jurcaj prelepim putevima tasosa,...tek tad, ovo ostrvo opravdava naziv "smaragdno ostrvo", kako ga grci zovu... veruj, dobije se osecaj kao da si negde na siciliji, dok vijugavim putevima na jugu i istoku vozis uz litice ispod kojih se pruza najlepsi pogled koji sam video do sada...

za ceo krug oko ostrva skuterom ti je dovoljno 3- 4 litre, zavisi od toga koliko vas se vozi i koji je skuter, i naravno od stila voznje...litar je 1 eur, i uzimas bezolovni... tako da je ovo najekonomicniji nacin oblaska ostrva...

ako krenes iz zlimenarije, onda obavezno benzin uzmi na pumpi nekih 10 km posle potosa, jel je sledeca pumpa na 30 km, i nema sanse da do nje stignes ako ti gori zuto vec na pocetku...
na vecini pumpi, bar koliko ja imam iskustva, placa se samo kes... jedino velike, brendirane pumpe, kojih nema mnogo, primaju i karticu...

za normalan krug oko osrtva, glavnim putevima, dovoljan je skuter 50 cc, ali ako hoces da obilazis i krissi amudia, panagiu, kastro... bolje trazi ili jaci skuter, ili naglasi da ti treba neki koji moze da se popne do tih stvari, i onda ce ti oni sami dati stariji, ali jaci model...

u, pa ja polako postajem upotrebljiv na ovom forumu:)

e, mislim da sam onda stekao pravo da i sam trazim neke odgovore:)

da li neka nasa agencija u ponudi ima Makriamos, i koja?

Back