Doors of Perception:
Pa jel za skuter treba medjunarodna A ili uopste neka A?
Ja imam B,jel se racuna to?
B je dovoljna, medjunarodnu ce ti traziti, ali ako vide da si dovoljno ozbiljan, da neces juriti i voziti bez kacige, dace ti, uz malo drugarske price, i sto je najvaznije, za standardnu cenu... niko ti zbog toga nece traziti vise para...
inace, policija zaustavlja samo ako vozis bez kacige... zato, slemce na glavce, i jurcaj prelepim putevima tasosa,...tek tad, ovo ostrvo opravdava naziv "smaragdno ostrvo", kako ga grci zovu... veruj, dobije se osecaj kao da si negde na siciliji, dok vijugavim putevima na jugu i istoku vozis uz litice ispod kojih se pruza najlepsi pogled koji sam video do sada...
za ceo krug oko ostrva skuterom ti je dovoljno 3- 4 litre, zavisi od toga koliko vas se vozi i koji je skuter, i naravno od stila voznje...litar je 1 eur, i uzimas bezolovni... tako da je ovo najekonomicniji nacin oblaska ostrva...
ako krenes iz zlimenarije, onda obavezno benzin uzmi na pumpi nekih 10 km posle potosa, jel je sledeca pumpa na 30 km, i nema sanse da do nje stignes ako ti gori zuto vec na pocetku...
na vecini pumpi, bar koliko ja imam iskustva, placa se samo kes... jedino velike, brendirane pumpe, kojih nema mnogo, primaju i karticu...
za normalan krug oko osrtva, glavnim putevima, dovoljan je skuter 50 cc, ali ako hoces da obilazis i krissi amudia, panagiu, kastro... bolje trazi ili jaci skuter, ili naglasi da ti treba neki koji moze da se popne do tih stvari, i onda ce ti oni sami dati stariji, ali jaci model...
u, pa ja polako postajem upotrebljiv na ovom forumu
e, mislim da sam onda stekao pravo da i sam trazim neke odgovore
da li neka nasa agencija u ponudi ima Makriamos, i koja?