TASOS - u reči i slici

mogu dvoje, bez problema... tada skuter trosi malo vise, ali svejedno, ne preko 4 litre za pun krug... kaciga je za vozaca pod obavezno, dok suvozac( ili u nasem slucaju devojka, verovatno:) ) ne mora da nosi... realno, ja policiju nikada nisam video da zaustavlja, ali sam procitao da je nikana napisala kako su ove godine poostrili propise, pa je bolje da se ne rizikuje... uzitak se ne smanjuje, a i kazna je paprena... od 150 e pa gore...

ako se odlucis za skuter, bitno je da se ne uplasis bas nekih ostrih krivina, u koje grci, narocito kamionima, ulaze kao ludi, vec da budes fleksibilan i da bukvalno u poslednjem momentu mozes da "hladnokrvno" umiris bike i skrenes sa strane... tako je na jugu ostrva, gde iz, meni nepoznatih razloga:) leva strana puta ima sirinu oko dva metra, a desna preko 7:) :) :) taj deo krece izmedju aliki pa do paradise plaze... mnogo gotivan osecaj, kad vidis da u suprotnom smeru mogu da prodju paralelno dva slepera, a u tvojoj traci rukama dodirujes siblje sa strane:)

na tom delu ostrva, gde mahom uspevaju borovi, ne bi trebalo voziti skroz uz levu stranu puta, bolje blize sredini, posto iglice opadaju, suse se i veoma su klizave uz ivicu, pa skuter lako moze proklizati...

uzbrdo, brzinu, sa dvoje na skuteru, mogu podici do oko 35- 40 km/h, a nizbrdo idu i preko 80, sto je sasvim dovoljno... ako vozes sam, dodaj na ovo recimo 15- ak km/h...

da... u agenciji ce reci da moze i vise, malo manje od 2, ali to je foliranje... jedan moze bez problema... licno probao, i to uz devojku... inace i vozim malo brze, sa dosta kocenja, sto jos vise trosi, pa smo opet, bez da se zuto upalilo, stigli...

he, sorry za ono:) eto, ako budemo u isto vreme dole, castim jednu litru da se iskupim :)

Pozdrav svima!E,ja cu opet malo o prognozi.Nikana,da li si ista cula za vreme do kraja juna na Tasosu(naravno)?Nas to strasno brine,jer dolazimo nas tri porodice sa malim klincima i bas bi nam bilo lose da ih drzimo po sobama,odlepice,a pogotovo mi! :? Da smo sami,bez dece,bilo bi me bas briga,setala bih i vozikala se po ostrvu,pa makar i po kisi ali ovako...Ako mozes,raspitaj se za prognozu,a izvini unapred,mislim... sad te vec svi gnjavimo za kojekakve gluposti.Inace,kakva je momentalno atmosfera tamo,jel' stizu turisti?Kako su na kraju prosli ovi nasi forumasi sto su otisli 01.06.,Mila i ostali?Veeeliki pozdrav od mene! :)

Skroz je lako... ako ces ti voziti, nije lose da mozda malo probas ovde, posto je kod nas ,za male skutere, dovoljno samo psp, a posto imas i dozvolu, nije problem da iznajmis... ili pitaj nekoga da ti malo pokaze, svi ih voze leti... u odnosu na bicikl je lakse to sto ima svoju tezinu, i motor, koja ga drzi u ravnotezi, i mnogo je stabilniji... i, nema pedala:) :) :) moze da se nauci za bukvalno 20- ak min...

ja cu biti (nadam se) u makriamosu, ako nadjem nesto zanimljivo, vidim da su mi preporucili relax, ali bas me zanima sta podrazumeva taj njihov klub, program, animacija... bla bla... a ako ne, onda cu doci u Limenariju... jos ne znam tacan datum, ali sigurno ce biti avgust, jer je tada ostrvo najzivlje... to je jako blizu Potosa, nocu svi iz limenarije posle manjih barova idu do potosa, i onda svi zajedno u jedan klub tacno izmedju ta dva mesa,... zove se bolero... cuo sam da je jedna od menazdera bolera neka nasa devojka... pa srbi imaju razne popuste... a, klub je super, bas je veliki, na otvorenom, ide uglavnom house, rnb, malo grcke, muzike... bas dobra atmosfera...
he, tamo je nocni zivot skroz drugacije nego ovde... npr. ides u neki bar uz plazu do 2... pa onda u potos do 3.30... i onda oko 4 stignes u bolero, i ostanes do 9:) :) :)

i, onda na skuter, do pekare i na neku malu uvalu za 4, 5 ljudi... milina...

NINJA411:
Pozdrav planiramo letovanje na Tasosu krajem avgusta jedno 20 dana.Interesuje me vreme u septembru procitao sam na forumu neko je napisao da septembar bude hladan brzo zadje sunce posto je sever Grcke?I naravno ako mozete da date vase preporuke nekokg apartmana ili agencije,idemo sa decom.Hvala.

Aleksandra beach, hotel Atrium-malo su skuplji. Ako hocete da budete malo usamljeniji Thassos apartmani u Pefkariju-mir, tisina, lepa plaza.

party teritory:
ja cu biti (nadam se) u makriamosu, ako nadjem nesto zanimljivo, vidim da su mi preporucili relax, ali bas me zanima sta podrazumeva taj njihov klub, program, animacija... bla bla... a ako ne, onda cu doci u Limenariju... jos ne znam tacan datum, ali sigurno ce biti avgust, jer je tada ostrvo najzivlje... to je jako blizu Potosa, nocu svi iz limenarije posle manjih barova idu do potosa, i onda svi zajedno u jedan klub tacno izmedju ta dva mesa,... zove se bolero... cuo sam da je jedna od menazdera bolera neka nasa devojka... pa srbi imaju razne popuste... a, klub je super, bas je veliki, na otvorenom, ide uglavnom house, rnb, malo grcke, muzike... bas dobra atmosfera...
he, tamo je nocni zivot skroz drugacije nego ovde... npr. ides u neki bar uz plazu do 2... pa onda u potos do 3.30... i onda oko 4 stignes u bolero, i ostanes do 9:) :) :)

Bas tako, prosle godine smo konstantno docekivali zoru u Boleru. Nasa devojka je vlasnica. Super je. Ove godine planiramo da organizujemo zurke za nase tamo, da pokupimo ljudi iz svih agencija kako bi se malo druzili i zezali.

potos je malo mesto uz plazu, i ima dva ili tri reda...
prvi red, koji ide uz plazu, ima kafice, klubode i barove koji su u prizemlju hotela
drugi red ima pesacku zonu, i u prizemlju hotela su prodavnice i butici, koji se zatvaraju malo iza ponoci, tako da onda nemas frku...

treci red je bas mirniji...
e,da, izmedju prvog i drugog reda ima odlican giros, el greko... gazda prica nesto malo srpski, a jos manje engleski:) i ima stvarno najbolji giros tamo... ja sam upoznao neke momke prosle godine, koji su iz skale rahoni uvece tu dolazili:) a, to je bas daleko...
pored je i jedina pekara u tom delu ostrva koja radi bez prestanka, tako da pre bolera svi svrate tamo... neki grk koji radi na trajektu nas je naucio sta da narucimo, ne secam se na grckom, ali sigurno ce razumeti momak koji tamo radi... dobijes bukvalno sve sto imaju sveze u pekari, po par komada... razvalis se, ali posle sve potrosis djuskanjem :)

tajcins:
Pozdrav svima!E,ja cu opet malo o prognozi.Nikana,da li si ista cula za vreme do kraja juna na Tasosu(naravno)?Nas to strasno brine,jer dolazimo nas tri porodice sa malim klincima i bas bi nam bilo lose da ih drzimo po sobama,odlepice,a pogotovo mi! :? Da smo sami,bez dece,bilo bi me bas briga,setala bih i vozikala se po ostrvu,pa makar i po kisi ali ovako...Ako mozes,raspitaj se za prognozu,a izvini unapred,mislim... sad te vec svi gnjavimo za kojekakve gluposti.Inace,kakva je momentalno atmosfera tamo,jel' stizu turisti?Kako su na kraju prosli ovi nasi forumasi sto su otisli 01.06.,Mila i ostali?Veeeliki pozdrav od mene! :)

Prognozu zaista ne pratim, jer se vise puta evo i za ovih deset dana ispostavilo da nije tacna. Danas smo bili na krstarenju, jer smo ocekivali prelep dan, kad ono jak vetar i veliki talasi...Morali smo da krenemo zapadnom obalom, gde zaista nema sta da se vidi...Dok je prosle nedelje padala kisa, prognoza je bila da ce nevreme potrajati jos nekoliko dana, a ono se iznenada stisalo i nastupili su ponovo suncani dani. Tako da je najbolje ne zamarati se prognozom.
Mila je OK. Videle smo se vise puta i koliko znam zadovoljna je.
Dragana (pitala je ovde na forumu da joj pomognem, ako joj budu trazili medjunarodnu) je bila danas sa mnom na brodu...Vreme ih nije bas posluzilo, narocito onda kada su iznajmili skuter, a nisu mogli da ga voze, problemi sa toplom vodom i slicno...Sama ce ona pisati o utiscima. Pozdrav za nju. Njih dvoje i Mila sa suprugom su mi bili jedni od najdrazih gostiju.

Back