TASOS - u reči i slici

Jedino sto mi se na Tassosu svidelo jesu plaze, Paradizo, Aliki, Makriamos... meni je to brate mrtvo. Obisla sam ceo Tassos za 10 dana. To je mesto za penzionere dusu dalo. Kad neko zivi 300 na sat pa hoce odmor, mir i tisinu. Ni smestaj do duse nije bio los, vila Tereza, ima veliku terasu sa pogledom na more. Bila sam, videla ali ne bi opet, verujte. Ja volim dinamiku, da se nesto desava.

Hubba Bubba:
Jedino sto mi se na Tassosu svidelo jesu plaze, Paradizo, Aliki, Makriamos... meni je to brate mrtvo. Obisla sam ceo Tassos za 10 dana. To je mesto za penzionere dusu dalo. Kad neko zivi 300 na sat pa hoce odmor, mir i tisinu. Ni smestaj do duse nije bio los, vila Tereza, ima veliku terasu sa pogledom na more. Bila sam, videla ali ne bi opet, verujte. Ja volim dinamiku, da se nesto desava.

Ti izgleda pravo sa Ibice pa na forum o Tasosu ! ! :confused:
Poz Doktore ! !

nikana1:
Postoji jedan restoran u Potosu gde je hrana jako jeftina ako se uplati na vise dana. Restoran se zove Laskarina, pored plaze. Dorucak i rucak- 10e. Porcije su dosta velike, a uz to salata i desert. Gazdarica Srpkinja, kuva Grkinja, popust za nase. Kud ces bolje. Zaista preporucujem.

Hmh, Nikana, ovo zvuci odlicno! :D Imam samo par pitanja - da li postoji neki minimalan broj dana za koje treba uplatiti? I da li, eventualno, postoji mogucnost da se unapred uplati za rucak i veceru (znam da bi bilo skuplje, ali ok) jer mi nema sanse da ustanemo za dorucak, uvek ga prespavamo. I da, najbitnije - je l' se ponuda odnosi i na jul, mi tek tad stizemo u Potos?

Pozdrav!

Cao svima,
evo upravo se javljam sa Tasosa, iz Limenasa. Da nije kise verovatno ne bih sad sedela u internet kafeu. Inace kisa lije vec drugi dan i to bas fest. Spojili se nebo i zemlja. Stigli smo u subotu i tada je vreme bilo lepo, kao i naredna dva dana. Ostrvo smo obisli dva puta.
Juce smo bili na jagnjetini u Panagiji i preterana je. Restoran je odmah ispod onog ogromnog platana u centru. Porcija jagnjetine je 8 evra i stvarno se najedes. Panagia je preslatko mestasce. Bili smo i do Kazavitija koji je isto jako sladak. Koliko sam cula dosta stranaca je pokupovalo kuce u Kazavitiju i sada ih rekonstruisu tako da zadrze onaj starinski smek (kamen, drvo).
Sto se tice temperature mora, dok se jos moglo kupati, meni je super. Malo svezije kad ulazis ali te strava osvezi. Ja i ne volim kada je more toplo.
Inace, smesteni smo u vili Eleni i smestaj je onako. Soba je OK, ali je terasa premala. Inace, nisu sve dvokrevetne sobe iste velicine, kao ni terase. Momak i devojka do nas su isto uzeli dvokrevetnu sobu, ali im je terasa tri puta veca! Vidim da ima ljudi koji godinama dolaze u Eleni i uvek u agenciji napomenu koji broj sobe zele. Vila je smestena u tzv. predgradju, tj. ruznom delu Limenasa, ali gazdarica je oko same vile posadila ruze i svakakve biljke, tako da kad sedite na terasi sve nekako lepse izgleda u tom cvecu. Jedino sam jos uspela da vidim gde je Meresi. Na ostalim vilama ni ne pise ime..
Sto se tice one price da je Limenas ruzan, meni stvarno nije. Centar je sladak, glavna ulica jos lepsa sa puno slatko sredjenih restorancica i radnjica. Pre neko vece smo vecerali u restoranu Zorba's i super je. Setaliste uz more je isto OK i na kraju se nalazi ona plazica Karnagio, sa kaficem sa cije terase je pogled preteran.
Toliko za sada. Nadam se da ce se vreme prolepsati, jer sam zeljna setanja i kupanja. Da bar kisa ne lije ovako moglo bi se i setati... Izem ti baksuza...
Pozdrav

MajaRia:
Hej Nikana1, mnogo ti hvala za sve savete. Ja dolazim pre mame koj dolazi sa Argusom u Vilu Elenu posle par dana i sama sam rezervisala hotel Esperiu u Pefkariju, da te ne gnjavim. Pitam se samo da li je OK jer ocene su vrlo razlicite na raznim govornim forumima :D
Anyhow, jako sam srecna da vidim moju mamu i da idemo za Grcku. Svi te pitaju da li ti treba nesto iz bgd. a ja ne zivim, nazalost, vise tamo pa se pitam da li ti treba nesto iz Amsterdama? Svakako cemo ici sa tobom na exkurzije jer sam ja povredila ruku a mama nije vozac. kako da te nadjemo?
P.S. Da li znas Jelenu iz Bgd.koja zivi na Samotrakiju i koju zapravo idem da vidim pa sam ' ukomponovala " i mamu?

Efharisto pola, kukla mu!

Sad procitah ovu poruku. Inace juce smo svratili i do Pefkarija koji je meni jako lep. Sedeli smo u basti hotela Esperija i pili kafu. Basta hotela je najlepsa koju sam do sada videla. Taj hotel je bio i moj favorit inace i zamalo da nisam tamo uplatila smestaj, ali sam se na kraju ipak odlucila da idem preko agencije u Limenas. Nekoliko soba ima pogled na more, tako da bi bilo dobro da napomenes da hoces sobu sa pogledom na more. Ispod tih soba se nalazi ta preterana basta, a odmah ispod cim predjes put je plaza. Gore iznad plaze ima setaliste, ali nismo isli do kraja jer je padala kisa. Sve u svemu meni se jako svidja. U produzetku Esperije su ostali hoteli, Akti, Ka-Pa-Hi itd. Moj kolega je jedne godine letovao u Esperiji i kaze da mu se jedino nije svideo izbor hrane, te da je stoga presao sledecih godina u Ka-PA-Hi. Obzirom da znam koliko on jede (za troje), mozda njegov komentar i nije relevantan. Toliko. Nadam se da sam ti pomogla.
Pozdrav

KidLoco:
Ove godine idem ponovo, ovaj put od 18 juna sa agencijom Eta Tours, u hotel MACEDON u Limenasu. Sta mogu da ocekujem od njih i MOLIM VAS neki vas utisak o hotelu ako znate koji je i gde je tacno. Slike na netu deluju lepo, ali sta znam? Zna li neko nesto o Macedonu dakle?

Pozdrav!

Mi smo takodje uplatili aranžman preko Eta Tursa. Iz iskustva drugih ljudi na čiju smo i preporuku otišli baš u ovu agenciju mogu da kažem samo najbolje. Jako su ljubazni i u agenciji vlada jako prijatna i domaćinska atmosvera, izašli su nam u susret i prilikom rezervacije imali smo i opciju hotel Macedon. Privukla nas je zaista povoljna ponuda, čini mi se da je u cenu ulazio i polupansion, ali mi smo odustali samo iz razloga što se hotel nalazi na periferiji.
Žena koja radi u agenciji nam je pokazala fotografije hotela, po onome što sam videla mogu da zaključim da je zaista lepo sredjen, lepa terasa i bazen.
Moj je savet je da se odlučite za ovu opciju ako volite da ste malo dalje od centra, ili ako imate prevozno sredstvo.
Ne znam da li ste bili u agenciji ili samo gledali slike na njihovom sajtu, ali u svakom slučaju ako se dvoumite svratite do njih i pokazaće vam nekoliko dodatnih slika koje imaju!

Wacca:
Hmh, Nikana, ovo zvuci odlicno! :D Imam samo par pitanja - da li postoji neki minimalan broj dana za koje treba uplatiti? I da li, eventualno, postoji mogucnost da se unapred uplati za rucak i veceru (znam da bi bilo skuplje, ali ok) jer mi nema sanse da ustanemo za dorucak, uvek ga prespavamo. I da, najbitnije - je l' se ponuda odnosi i na jul, mi tek tad stizemo u Potos?

Pozdrav!

Ponuda se odnosi na celu sezonu. Pitacu koliko bi bilo za rucak i veceru. Znam da je samo rucak 7e (hleb, jelo, salata i desert). Pitacu i za dane, mislim da ne mora bas 10 dana da se uplati.

Vreme je zaista katastrofa. Kisa pada maltene bez prestanka. Kazu da ce do petka biti lose. More se zamutilo i plaze ne lice na sebe. Ljudi su ocajni, ovo je vec drugi dan kako su u sobi. Najvise su se razocarali oni koji su iznajmili motore. Medju njima je i jedna nasa forumasica:) Pozdrav za nju.
Obicno nevreme traje sat-dva, a onda kao da nista nije bilo, ali ovaj put...Ne znam kako je na drugim ostrvima.

Nikana, skoro u celoj Grckoj je tako...
to je izjavio danas nas konzul u Solunu ,rekao je da je od silne kise poceo da prokisnjava nas konzulat .....
Bice bolje,ali danas se bas spojilo nebo i zemlja,bar koliko smo mogli da vidimo uzivo...

Sokole, uzmi Visa Electron karticu, nebitno je da li imas evre, dolare ili dinare na racunu, provizija je 2% za placanje u inostranstvu, ne razmisljas da li ce ti neko ukrasti pare, a mozes i sa njom u vodu.[/QUOTE]
Zaintrigirao si me, molim te objasni da li se kartica moze koristiti i u prodavnicama ili samo na bankomatima i da li to vazi za sve banke ja imam visa elektron komercijalne. Da li si je vec koristio u Grckoj?

Nisam je jos koristio, ali sam se raspitao u banci i tako su mi rekli, znaci u svakoj prodavnici, kafani, rent-a-caru... gde ima nalepnica Visa Electron bilo gde na planeti. Moj kum koji je grk ima tu karticu i ovde placa najnormalnije. Bitno je samo da imas pare na racunu, cak ne moras imati devizni racun, dovoljan je tekuci

Zdravo svima, i ja prvi put ove godine idem na Tasos. Uplatila sam aranžman preko Argusa, 12. avgusta, vila Alexandra u Limenasu.
Čula sam od nekih ljudi, koji su se vratili s Tasosa pre nedelju dana, da je vanpansionska potrošnja katastrofa skupa! Da li je neko bio ove godine na Tasosu i kakva je situacija? Pričaju ljudi da je pizza u pizzeriji od 15-20 eura...meni je, bre, to nemoguće! Našla sam se u čudu....Živo me interesuje ima li neko pojma kakve su cene ove godine tamo?

Sedef:
Zdravo svima, i ja prvi put ove godine idem na Tasos. Uplatila sam aranžman preko Argusa, 12. avgusta, vila Alexandra u Limenasu.
Čula sam od nekih ljudi, koji su se vratili s Tasosa pre nedelju dana, da je vanpansionska potrošnja katastrofa skupa! Da li je neko bio ove godine na Tasosu i kakva je situacija? Pričaju ljudi da je pizza u pizzeriji od 15-20 eura...meni je, bre, to nemoguće! Našla sam se u čudu....Živo me interesuje ima li neko pojma kakve su cene ove godine tamo?

Definitivno jeste skuplje nego kod nas, ali nije bas pizza 20 eura :) Toliko smo mi placali celu veceru u restoranu u Limenariji na primer.
Recimo, najvise 2-3 puta skuplje nego kod nas, zavisi sta je u pitanju.

Eto, poredjenja radi, najjeftinije mleko koje smo kupovali u Potosu je bilo 1.35 evra = 110 din po litri, pa uporedi sa mlekom ovde. Ali da napomenem da to nije bilo ono bezvezno u kesicama kao kod nas, nego neko bas extra, jer drugo tamo ni nemas da kupis :)

GSM doctor:
Nisam je jos koristio, ali sam se raspitao u banci i tako su mi rekli, znaci u svakoj prodavnici, kafani, rent-a-caru... gde ima nalepnica Visa Electron bilo gde na planeti. Moj kum koji je grk ima tu karticu i ovde placa najnormalnije. Bitno je samo da imas pare na racunu, cak ne moras imati devizni racun, dovoljan je tekuci[/QUOTE

U svakom slucaju hvala GSM. I ne trazim neki lud provod ,a za smestaj mi je naj bitnije da je korektan. Idem 1 . jula da napunim baterije, da osuncam moju lepu guzu...Pozdrav

Sedef:

Pizza je 7e! Mogu vam reci sve cene koje vas zanimaju samo recite sta.
U restoranima npr. 1kg lignji na zaru kosta 30e.
U jednom povoljnijem restoranu u Limenariji: porcija okotopoda na grilu 7e, porcija pohovanih lignji 4,5e, koka kola 1e.

GSM doctor:
E super, onda ti idi u Montenegro, a mi mazohisti penzosi idemo na Tasos, jedva cekam da me ubode osa i ogrebe macka, istina da predhodne dve godine nisam video te famozne rojeve osa, valjda cu ovog leta imati vise srece

Necu u Montenegro, na zalost dr. mi je zabranio letovanje, uopste putovanja, zbog trudnoce. Ima nas raznih pa je moguce da postoje ljudi koji vape za ubodima pcela i ogrebotinama od macaka. Ako je to slucaj sa tobom ti si do kraja zivota zbrinut sa letovanjem. Provesces se super, sto ti svakako i zelim. Pozdrav!

Back