TASOS - u reči i slici

I mi idemo u Pefkari sa devojcicom od 1.5 god.Ljudi na ovom forumu su nam mnogo pomogli pri odabiru i ja im uglavnom verujem.Uostalom,sami cemo se uveriti u sve kada odemo tamo.Tasos zaista deluje kao prelepo mesto za porodicni odmor,pogotovo za ljude sa malom decom,a njih moramo cuvati gde god da odemo.

bukvar:
mozda ih na juznom delu ostva nema mnogo zato sto je ta jugo-zapadna strana tasosa
gorela pa samim tim nema šume,ali ovaj severni deo Skala Rahoni, Limenas, Golden beach i Aliki katastrofa. Mi nismo mogli da jedemo u restoranima na plaži , sladoled se jeo samo u sobi a u more smo ulazili u papučama. Najgore od svega je sto ih ima mnogo na plaži (u pesku) koje se nevide pa ih je samim tim lako nagaziti . Nama su rekli da ih je bilo i u Avgustu. Ne znam zašto ali naši ljudi vole da kriju takve stvari i uopšte mi nije jasno zbog čega??. Retko ko će vam reći da mu je na moru (bilo gde) bilo loše, pa tako i za ove pčele. Nama se Tasos jako dopao, priroda je fantastična ali SAMO ZBOG PČELA NIKADA VIŠE NEĆEMO IĆI NA TASOS pogotovo ne sa malim detetom. Vi se prethodno raspitajte kod ljudi iz sveta medicine koliko je opasno ako ste alergični na pčele Možda ih je prošle godine bilo više zbog onog požara na Halkidikiju mada su nam rekli da ih na Tasosu ima poprilično a i čuven je med od borovih ihglica sa Tasosa. Pa ako su tako poznati po medu kako je moguće da niko od vas nije imao neprijatan susret sa pčelama????
Pusti ti ove ludake koji o Tasosu pričaju kao o svom detetu. Pa ja nisam ni rođenim detetom fascinirana kao pojedini Tasosom, aman kao da ništa lepšte niste videli???
Tasos je lep za videti ali ne i letovati celog života samo na Tasosu. Ljudi prošetajte malo Grčkom, Turskom Tunisom Španijom vidite bre još nešto

Alo bukvar, jel si ti siguran da si bio na Tasosu, kakve bre pcele, kakve ose, ima ih ni manje ni vise nego bilo gde, sacuvaj boze sta cu sve da cujem.... i nadji mapu ostrva pa ces videti da Limenas, Golden beach i Aliki nisu na severu. Bio sam sa porodicom proslog septembra, OSA je bilo jedino na Makryamosu, a pcele nisam video....
Ajd zdravo

bukvar:
mozda ih na juznom delu ostva nema mnogo zato sto je ta jugo-zapadna strana tasosa
gorela pa samim tim nema šume,ali ovaj severni deo Skala Rahoni, Limenas, Golden beach i Aliki katastrofa. Mi nismo mogli da jedemo u restoranima na plaži , sladoled se jeo samo u sobi a u more smo ulazili u papučama. Najgore od svega je sto ih ima mnogo na plaži (u pesku) koje se nevide pa ih je samim tim lako nagaziti . Nama su rekli da ih je bilo i u Avgustu. Ne znam zašto ali naši ljudi vole da kriju takve stvari i uopšte mi nije jasno zbog čega??. Retko ko će vam reći da mu je na moru (bilo gde) bilo loše, pa tako i za ove pčele. Nama se Tasos jako dopao, priroda je fantastična ali SAMO ZBOG PČELA NIKADA VIŠE NEĆEMO IĆI NA TASOS pogotovo ne sa malim detetom. Vi se prethodno raspitajte kod ljudi iz sveta medicine koliko je opasno ako ste alergični na pčele Možda ih je prošle godine bilo više zbog onog požara na Halkidikiju mada su nam rekli da ih na Tasosu ima poprilično a i čuven je med od borovih ihglica sa Tasosa. Pa ako su tako poznati po medu kako je moguće da niko od vas nije imao neprijatan susret sa pčelama????
Pusti ti ove ludake koji o Tasosu pričaju kao o svom detetu. Pa ja nisam ni rođenim detetom fascinirana kao pojedini Tasosom, aman kao da ništa lepšte niste videli???
Tasos je lep za videti ali ne i letovati celog života samo na Tasosu. Ljudi prošetajte malo Grčkom, Turskom Tunisom Španijom vidite bre još nešto

Pa da ja odem negde i da ih ima toliko, ko sto ti kazes, ne da ne bih izasla iz kuce nego bih se spakovala i vratila u Srbiju. Tek da imam dete sa sobom. I prvi put cujem da ima osa i pcela u pesku. Boze me sacuvaj.
Ne moras da budes fascinirana ostrvom, ali daj ne siri dezinformacije. Rekla si sta si imala na ovoj temi pa sad idi tamo gde se prica o Spaniji, Tunisu, Turskoj...

Pa da ja odem negde i da ih ima toliko, ko sto ti kazes, ne da ne bih izasla iz kuce nego bih se spakovala i vratila u Srbiju. Tek da imam dete sa sobom. I prvi put cujem da ima osa i pcela u pesku. Boze me sacuvaj.
Ne moras da budes fascinirana ostrvom, ali daj ne siri dezinformacije.
nisu dezinformacije.
prošlog let akada sam bila zainteresovana, gledala sam po forumima, šta kažu, irci, englezi..nemci...
svuda je bilo komentara o osama i pčelama!
mnogi su imali probleme, i očigledno je da je to normalna stvar na ostrvu.
lično..palim auto i palim iz takve sredine.
ali..treba znati. dakle: da! tasos ima problema sa osama i pčelama.

Prosle godine sam letovao u Limenasu, obisao sam najlepse plaze, setao prirodom itd. I NISAM IMAO NIKAKAV PROBLEM sa pcelama, pritom mi je devojka alergicna!!!

cak stavise, kao sto je stotinak ljudi na forumu reklo, koliko ih ima ovde kod nas toliko ih ima i dole...

ZNACI OPUSTITE SE

Hajde da i ja kazem nesto po pitanju pcela i osa.
Nikada nisam imala problem sa pcelama i osama niti sam primetila da ih ima vise nego kod nas. Sad ne znam, mozda se desi da budete negde blizu njihovog gnezda, a uz to imate hranu pa da se one sakupe ali...to se desava i kod nas. Ja doduse ni takvo iskustvo nisam imala, ali kazem verovatno je tako nesto moguce.
Drugo kada se kaze da je Tasos poznat po borovom medu akcenat je na BOROVOM, a ne medu. Meda ima kao i kod nas samo sto je kod nas livadski, sumski, bagremov...a kod njih borov, jer imaju samo borovu sumu. Dakle oni imaju BOROV med, a ne mnooogo meda i mnooogo pcela!

nikana1:
Hajde da i ja kazem nesto po pitanju pcela i osa.
Nikada nisam imala problem sa pcelama i osama niti sam primetila da ih ima vise nego kod nas. Sad ne znam, mozda se desi da budete negde blizu njihovog gnezda, a uz to imate hranu pa da se one sakupe ali...to se desava i kod nas. Ja doduse ni takvo iskustvo nisam imala, ali kazem verovatno je tako nesto moguce.
Drugo kada se kaze da je Tasos poznat po borovom medu akcenat je na BOROVOM, a ne medu. Meda ima kao i kod nas samo sto je kod nas livadski, sumski, bagremov...a kod njih borov, jer imaju samo borovu sumu. Dakle oni imaju BOROV med, a ne mnooogo meda i mnooogo pcela!

pa imaš livadski , bagremov itd. ali se pčele gaje po selima blizu livada i šuma a ne u gradovima a tamo nemaš gradove imaš samo sela i nije tačno da ih ima kao i ovde TVRDIM DA IH JE PROŠLE GODINE U SEPTEMBRU BILO MNOGO pogotovo u severnom delu ostrva, čak ih je bilo i po vodi. Nije mi jasno zbog čega vam smeta što neko priča realno o pčelama koje su u SEPTEMBRU (kraj avgusta) zaista problem. Toliko meda na tako malom ostrvu !!!!! pa mislim stvarno da ga nisu rode donele ako nema pčela da ga naprave??? Ljudi ostrvo je malo a ima dosta meda, a to znači da ima i pčela dosta. Logično

pajamaca:
nisu dezinformacije.
prošlog let akada sam bila zainteresovana, gledala sam po forumima, šta kažu, irci, englezi..nemci...
svuda je bilo komentara o osama i pčelama!
mnogi su imali probleme, i očigledno je da je to normalna stvar na ostrvu.
lično..palim auto i palim iz takve sredine.
ali..treba znati. dakle: da! tasos ima problema sa osama i pčelama.

izvini kako da se vratim ako sam na letovanje otišla na grupnu vizu autobuski prevoz????
Nikada nisi čula da pčela ima u pesku?????? a da li si čula da mogu da slete na komad
hrane koji se nalazi u pesku, da li si nekada videla pčelu na površini vode kojoj se krila nakvase i koju talasi izbace na kopno??? ako nisi onda si mnogo mlada, nenačitana, neinformisana
da li misliš da me neko plaća da pričam o pčelama na tasosu....???? nepostoji ni jedan razlog zbog kog bih širila dezinformacije jednostavno za razliku od većine vas ja želim nekom da pomognem korisnim informacijama i ne mogu da kažem da je tamo idealno
kad nije.

GSM doctor:
Alo bukvar, jel si ti siguran da si bio na Tasosu, kakve bre pcele, kakve ose, ima ih ni manje ni vise nego bilo gde, sacuvaj boze sta cu sve da cujem.... i nadji mapu ostrva pa ces videti da Limenas, Golden beach i Aliki nisu na severu. Bio sam sa porodicom proslog septembra, OSA je bilo jedino na Makryamosu, a pcele nisam video....
Ajd zdravo

odlično znam gde se šta nalazi
pročitaj ponovo pa ćeš videti da sam rekla da ih u jugo zapadnom delu nema pa sam navela
ovaj severni deo i golden bih i aliki koji su na istoku

sanika:
Bukvar, jesu li vas ujedale te pcele? Jeste li isli kod lekara? Kod koga? Jeste li kupovali nesto u apoteci? Koliko je kostalo? Hajde podelite iskustvo sa nama.
Ja sam bila na Tasosu, ali pcela nije bilo.

nismo išli kod lekara ali nam je doktorka koja je bila sa nama u vili dala neku mast
koju je ponela iz Beograda inače na Tasosu imaš jednu bolnicu u mesu Prinos (zapadna strana ostva) na nekih 20-25 km od Limenasa a u drugim mestima imaš ambulante. Apoteka
u Limenasu ima dovoljno i ima svega a što se tiče cena meni nijedan lek nije skup ako je potreban

bukvar:
pa imaš livadski , bagremov itd. ali se pčele gaje po selima blizu livada i šuma a ne u gradovima a tamo nemaš gradove imaš samo sela i nije tačno da ih ima kao i ovde TVRDIM DA IH JE PROŠLE GODINE U SEPTEMBRU BILO MNOGO pogotovo u severnom delu ostrva, čak ih je bilo i po vodi. Nije mi jasno zbog čega vam smeta što neko priča realno o pčelama koje su u SEPTEMBRU (kraj avgusta) zaista problem. Toliko meda na tako malom ostrvu !!!!! pa mislim stvarno da ga nisu rode donele ako nema pčela da ga naprave??? Ljudi ostrvo je malo a ima dosta meda, a to znači da ima i pčela dosta. Logično

Samo sam rekla da je ostrvo poznato zato sto ima BOROVOG meda, a ne MNOGO meda.

Nisam letovala u Limenasu u septembru i ne znam da li je tacno to sto pricas, ali ima onih koji jesu pa neka kazu svoje iskustvo. Uopste mi ne smeta ako neko kaze da ih ima. Ja sam iznela svoje iskustvo i misljenje o tome, i to je to.

bukvar:
izvini kako da se vratim ako sam na letovanje otišla na grupnu vizu autobuski prevoz????
Nikada nisi čula da pčela ima u pesku?????? a da li si čula da mogu da slete na komad
hrane koji se nalazi u pesku, da li si nekada videla pčelu na površini vode kojoj se krila nakvase i koju talasi izbace na kopno??? ako nisi onda si mnogo mlada, nenačitana, neinformisana
da li misliš da me neko plaća da pričam o pčelama na tasosu....???? nepostoji ni jedan razlog zbog kog bih širila dezinformacije jednostavno za razliku od većine vas ja želim nekom da pomognem korisnim informacijama i ne mogu da kažem da je tamo idealno
kad nije.

Ha ha, ti izgleda uzivas da protivurecis-cak i pajamaci koja ima isto misljenje kao ti.

:lol: :lol: :lol:
a pavo?
ako treba i pismena molba n amemorandumu...:lol:

@ bukvar...
štas' ljutiš na mene? :lol:
pa i ja sam čitala da ima osa...
ali ako kažu oni koji su bili i u drugim periodima da nije tako izraženo...
ja verujem. ja ŽELIM da verujem, jer sam uvek u paničnom strahu od tih gamadi.
sad ću da se rasplačem...
teško mi pada kada se neko ljuti na mene:(
a ne volim isključivost i nervozu...na prvu loptu:)

Zasto Srbi moraju da se posvadjaju oko svega???
Prvo Limenarija pa sada pcele?! Necete valjda opet?
Ja verujem i jednima i drugima. Neko u septembru ima lose vreme pa ne moze da se kupa i uziva na plazi, nekom je dovoljno toplo.
Neko mozda ne obraca paznju na pcele ili jednostavno ima srece da se pcele ne pojave.

emma05:
Zasto Srbi moraju da se posvadjaju oko svega???
Prvo Limenarija pa sada pcele?! Necete valjda opet?
Ja verujem i jednima i drugima. Neko u septembru ima lose vreme pa ne moze da se kupa i uziva na plazi, nekom je dovoljno toplo.
Neko mozda ne obraca paznju na pcele ili jednostavno ima srece da se pcele ne pojave.

Sta bre Srbi, kome ti da je Srbin, koja bre Limenarija, sta ti meni pcela :evil:
i ko kaze da srbi ne vole da se kupaju

GSM doctor:
Sta bre Srbi, kome ti da je Srbin, koja bre Limenarija, sta ti meni pcela :evil:
i ko kaze da srbi ne vole da se kupaju

ti si L00D

ovaj..... poenta je da ako ce neko da odustane od godisnjeg odmora, zato sto neko ima nesrecu pa nalece na rojeve osa pcela i slicnih gamadi, a u isto vreme ima puno ljudi koji kazu suprotno, ONDAK sta da se radi....

Zasto vredjate jadne pcele!!
Kakva bre gamad, pa nem vrednijeg insekta od pcela. koristis njihov med i vosak a samo to i rade ceo zivot.
I ruku stavljam u vatru da ni jedna nece da vas ujede ako je ne dirate ili ugrozavate pcelinjak.
A predpostavljam da ih ima na plazama, pa pcele i ose idu na slatko, a mi imamo tu naviku da zderemo po plazama pocev od klanja lubenica, muljanja grozdja, lizanja kojekakvih sladoleda i ispijanja sokova.
Deda mi je bio pcelar, godinama se time bavio i godinama nije imao ujede.

hanniball:
Zasto vredjate jadne pcele!!

I ja se to pitam !!!!!!!!
Pametnice male !!!!!!!
Moram da priznam ,lepo su vaspitane (poznato grcko gostoprimstvo) !!!!Reaguju samo kada se nekom ne dopadne Tasos :wink:

Zar ljudi misle da su one srecne kad imaju susrete sa nama !!!!!!!!
Ne vole ni one nas ,pa posto su to lepo vaspitane,kulturne pcelice sa TASOSA (a ne tamo neke iz Tunisa,Spanije ili Turske...) one Vas mogu samo zaobici u sirokom luku,jer imaju puno posla i nemaju vremena za setkanje po plazama i smaranje sa svakojakim turistima... :lol:

Ako tamo stvarno ima toliko gamadi pocetkom septembra ja moram odustati od Tasosa i odmah menjati destinaciju.Ne podnosim nikakvu gamad i gmizvce toga se jezim i dodje mi da umrem od muke samo kad pomislim.Cini mi se kad bi me to snaslo odmah bi se spakovala i vratila za Srbiju.Ne znam kako drugi gledaju na takve stvari ali ja se stvarno grozim.

bojanka:
Ako tamo stvarno ima toliko gamadi pocetkom septembra ja moram odustati od Tasosa i odmah menjati destinaciju.Ne podnosim nikakvu gamad i gmizvce toga se jezim i dodje mi da umrem od muke samo kad pomislim.Cini mi se kad bi me to snaslo odmah bi se spakovala i vratila za Srbiju.Ne znam kako drugi gledaju na takve stvari ali ja se stvarno grozim.

Bojanka, stvarno pocinjem da sumnjam da se zezas sa nama ovde...
Ti si shvatila da tamo ne mozes da zivis od svakakvih malih lepih dlakavih insekata (jel ovako bolje hanibale :)) samo nije mi jasno iz cijeg si posta to zakljucila?

Kako objasnjavas to sto ja recimo nisam primetio ni jednu vecu grupaciju pcela, osa ili cega vec
znaci ako odes odavde naplasena tamo ima samo da brojis ose i pcele koje vidis

ove dve poslednje strane me podsecaju na film ptice od Hickoka :)

DAJTE JOS NEKE LEPE PLAZE KOJE MORAJU DA SE VIDE, ODAJTE NEKE VASE UVALICE, KAO gsm doktor

Back