TASOS - u reči i slici

pocetkom jula je bilo.
guzva bude do nekih 2-3 sata a onda se rapidno smanji kada odu porodice sa decom. za tu plazu je potrebno strpljenje kako bi upecali lezaljke i suncobran. DJ je odlican. sama plaza ima boje koje nema niti jedna druga u grckoj. oni beli kamencici su nesto posebno jer i na 40 stepeni mogu komotno da gazim ili lezim na njima a da nisu usijani. zaista vanserijska plaza...

Ma ima takvih plaza i na drugim ostrvima Jonskog mora,...ali na Tasosu je jedina :)

1506935_844409192251927_317629428_n.jpg
1654145_844409248918588_639199805_n.jpg
1656252_844409128918600_368036504_n.jpg
1932283_844409312251915_1175715532_n.jpg

Evo za sve koji idu na Tasos ove godine,vila Efes Garden u Limenasu

Prilozi

• 1240039_844409522251894_1569543596_n.jpg
    1240039_844409522251894_1569543596_n.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 10
Da li neko zna nesto o vili Sonia u Potosu? Videla sam da su jos neki forumasi tamo boravili pre nekoliko godina, ali nista konkretno nije napisano ili ja ne umem naci.
Da li je daleko od plaze - pise 450 m, koliko je cisto i sve sto smatrate korisnim.
Na internetu sam nasla jedan snimak i neki opis, ali to su snimci agencije.Vise verujem slikama onih koji su bili.
Inace,za kraj jula i poceta avgusta platili smo duplex app sa dve spavace sobe, dva kupatila, trpezarija i kuhinja 470 eur
Hvala puno uz obecanje da cu sve detaljno opisati kad se vratim.

Zavisi koji auto uzmes, koje kubikaze. uglavnom se moze naci neki spark, matiz i sl. za 70-75e za 3 dana. Oko 100 je valjda za 5 dana. Gorivo naravno sam sipas o svom trosku.
Plaze se komotno mogu obilaziti i autobusima koji su prilicno redovni. A ko je smesten u Potosu ima 5,6 plaza na 5-10 min voznje busom...pa eto to je dosta jeftinija varijanta a i pogodna za onog ko ne zeli da vozi ili jednostavno nije vozac

Ne mogu da razumem ljude,koji sada,kada je ova nasa zemlja u takvim finansijskim .ovnima,idu da letuju u inostranstvo,i da te Evre,ostavljaju tudjinima.Pa zar ova
nasa prelepa zemlja,nema stotine divnih mesta za odmor.? Nase lepe planine,jezera,reke,seoski turizam.....pa zar to nije dovoljno lepo za odmor.? Kada se govori
o patriotizmu,onda su puna usta,nacionalista,koji balave kako su veliki Srbi.Ali cim je njihova zadnjica u pitanju,odose oni u Grcku,Tursku,Tunis.Bole ih jaja,za
Srbiju.Pa bre danas,kada se plate i penzije,"kresu: za 15% - Pa zar nije sramota,da neko hoce da sunca svoju zadnjicu,i da ostavlja pare tudjinu,umesto da te
pare potrosi u svojoj zemlji,u nasoj Srbiji.Nazalost,vidim da mase "rodoljuba" samo na recima vole ovu zemlju.! Sada,kada je Srbija pred ekonomskom provalijom,
sada cemo videti,ko voli ovu zemlju,a ko ne.!

Ne mogu da razumem ljude,koji sada,kada je ova nasa zemlja u takvim finansijskim .ovnima,idu da letuju u inostranstvo,i da te Evre,ostavljaju tudjinima.Pa zar ova
nasa prelepa zemlja,nema stotine divnih mesta za odmor.? Nase lepe planine,jezera,reke,seoski turizam.....pa zar to nije dovoljno lepo za odmor.? Kada se govori
o patriotizmu,onda su puna usta,nacionalista,koji balave kako su veliki Srbi.Ali cim je njihova zadnjica u pitanju,odose oni u Grcku,Tursku,Tunis.Bole ih jaja,za
Srbiju.Pa bre danas,kada se plate i penzije,"kresu: za 15% - Pa zar nije sramota,da neko hoce da sunca svoju zadnjicu,i da ostavlja pare tudjinu,umesto da te
pare potrosi u svojoj zemlji,u nasoj Srbiji.Nazalost,vidim da mase "rodoljuba" samo na recima vole ovu zemlju.! Sada,kada je Srbija pred ekonomskom provalijom,
sada cemo videti,ko voli ovu zemlju,a ko ne.!

Poštovani Lorde,
pošto ste nam lepo izložili Vaše stavove o patriotizmu mogli bi za početak da promenite korisničko ime u npr. Tijosav. Nakon toga bi trebalo da razmislite o smislu života i na kraju da odete na neku političku temu.

Cao svima :)

Posto je Tasos toliko hvaljen, resih da ga obidjem. Moze li mi neko reci, kakve su temperature u drugoj polovini Septembra? Recimo, od 18og do 25og?

Veruj mi da neces pogresiti, meni je ovo druga godina da letujem na Tasosu i sve najbolje mogu da kazem. Ovo je veoma specificna i nepredvidiva godina isto kao i kod nas kada je vreme u pitanju. Vecina aranzmana se zavrsava do kraja septembra, i po vodicima ovo je najlepsi period, nije previse toplo ali je voda topla...Medjutim, kako samvec napomenula ova godina je nepredvidiva. Ja sam isla krajem juna i ostala do sredine jula, svi su se zalili da je losa sezona sto se vremenskih uslova tice, ali i ja planiram da idem ponovo i to bas u tom periodu tj. od 15og do 25og septembra. Mogu samo da ti predlozim da biras juzni deo Tasosa. Svakako posto Tasos znam relativno dobro ako imas jos nekih pitanja na raspolaganju sam... :)

Pozdrav svima :) Elem koliko vidim posto je decembar tema je umrla pa reko da joj dam vestacko disanje :) Vec par dana citam i raspitujem se i devojka i ja smo sve blizi odluci da idemo na Tasos pocetkom Juna. E sad posto imamo neke planove za kraj leta na ovom letovanju planiramo da pokusamo da ustedimo :)

Interesuje me sledece, izmedju Limenasa, Limenarije i Potosa koje mesto preporucujete? Isli bi preko Argusa posto oni navodno imaju jeftiniju ponudu. Tamo ne bi iznjmljivali kola tako da bi nam odgovaralo da u nekoj relativnoj blizini ima lepih plaza do koje se moze peske. Takodje bi voleli da u gradu ima nekih desavanja, nemislim na nocne izlaske nego na zanimljiva mesta koja mogu da se obidju i sl. I takodje bi mi odgovaralo da ima nekih (po mogucstvu) vecih marketa gde ne deru kozu sa ledja.

Hvala unapred!

bez kola su vam opcije poprilicno ogranicene. najveci market je u skali rahoni (tri kuce). zanimljiva mesta? imas zanimljivu tvrdjavu na rodosu recimo; na tasosu je zanimljiva priroda (plaze i suma).
u vasem slucaju, redosled bi za mene bio potos (ako je vecernji izlazak prioritet), limenas (ako nije), limenarija je ''ni tu ni tamo''...
potrazi raspored busa koji sparta po ostrvu pa po tome odluci...

Back