Pozdrav svim dobrim i pozitivnim ljudima
Evo mog opisa boravka na Tasosu, bili smo ja i devojka u periodu od 22.07 do 31.7 u Hotelu/Vili Maria u Potosu. U vezi ovog hotela mi i nije bas sve jasno jer se negde spominje i zove kao vila a negde kao hotel ali to i nije toliko bitno. Rezervisao sam karte preko telefona juna meseca za 7 noci, cena je bila 40€ za noc. Posli smo nasim kolima oko 4 ujutru iz Nisa i stigli u Kramoti oko 13h po nasem vremenu bilo je dosta guzve na trajektu tako da smo cekali oko sat vremena. Druzenje sa galebovimo na trajektu je bilo nezaboravno i uzbudljivo. Stigli smo oko 3 u Potosu i posle malo lutanja nasli hotel koji je bio u jednoj ulicici uza hotela Sunset. Naravno sa sobom sam odstampao i poneo kompletnu diskusiju o Tasosu da bih se lakse snalazio
Hranu smo kupovali u dragstorima a za rucak ili veceru smo isli u restorane. Prosecan racun za nas dvoje bio je oko 15-20€. greska je sto nismo kupili nesto od hrane usput u velikim supermarketima jer je cena u odnosu na ostrvo osetno manja.
Plaze su odlicne i ima za svaciji ukus ponesto, plazu u potosu smo posetili samo prvog dana i nije nam se svidjala jer ima dosta kamenja, jedino je u produzetku dosta bolja plaza Breeze koja je peskovita. Nama je najbolja plaza bila Paradiso Beach koja je stvarno odlicna i cista u svakom pogledu za ljude koji vole samo pesak a ima i restorana pored nje. Prilaz je malo losiji ali se niko ne kaje kada se spusti do plaze

Zadnjeg dana sam primetio da u drugom delu ima dosta nudista ali su svi uglavnom pomesani.
Ostale plaze nismo mnogo posecivali samo bih izdvojio neke: Aliki koji me je dosta razocarao jer je plaza izuzetno prljava a u velika je guzva na njoj, jedino sto prelepo izgleda i sto iza nje ima onih kamenja koji su prelepi...
Golden beach je odlicna ali nije svuda peskovita a i mi kada smo bili na sredini otprilike sirio se nesnosan smrad tako da smo bili samo jednom...Tripiti ima preporuku mala je i dosta lepa...
E sad, 3 puta smo bili na divljoj plazi kada se iz Limenarije podje, prodje se Skala Marion i na par kilometra ima prelepih divljih plaza kada se skrene na jednu od njih na sredini je drvo i tu sam napravio najlepse sliku od kad znam za sebe, ima dosta i kamenja i peska na tim plazama pri ulazu u vodu je kamenje i tu treba obratiti paznju jer sam jednom(ali samo jednom) video jeza to je deo od nekih 2 3 metra uz obalu koji treba preci da bi se uslo u dublje a kada se to prodje osecaj je noverovatan stvarno kao u raju kod toga drveta ima 2 ili 3 divlje plaze.
Posetili smo i theologos tavernu Augustos i jeli odlicnu jagnjetinu.
Smestaj je bio odlican posteljina je menjana po potrebi a peskiri i ciscenje svakog dana, hotel ima i bazen i restoran. Na bazenu smo bili samo prvog dana(cist je i uredan), a posle smo uzivali u prelepim plazama. Restaran je odlican i nije skup, simpaticni Grk Kosta koji drzi restoran je uvek spreman na razgovor i salu
Negativnoh stvari je bilo veoma malo..
Prvi put smo bili na Tasosu i utisci su zaista fantasticni extra je za parove i porodice ali sve ljude koji znaju sta hoce od svog letovanja.
Potroseno za celo letovanje 750€
Zahvaljujem svim ljudima sa ovog foruma bez kojih nista od ovog prelepog putovanja ne bi bilo, prvo smo planirali Pefkohori ali posle iscitavanja ove diskusije izbor je pao na Tasos i naravno sledece godine se vracamo ima i stvari koje nismo stigli da vidimo...pozdrav svima
Prve dve slike su Paradiso beach, treca man. SV Arhangel, 4. i 5. Limenaria