TASOS - u reči i slici

miljenkic:
Stsuki, idem preko as toursa i oni su jedini imali tu vilu u ponudi. Vila ima pogled na grad i bazen, ali to ces videti i sama iz kataloga.
Izgled te vile mi nije bas poznat, ali po opisu agencije ja mislim da je ona u onom delu iza centra Limenasa. U Limenasu imas taj kao novi deo gde je vecina vila, ali videla sam da je iza centra pocelo isto da se gradi i tu ima isto novih i lepih vila samo manje, jer se taj deo tek izgradjuje. Tebi je tu blize gradska plaza ( 5 min. ) i pocetak puta za Makrijamos ( 2km uzbrdo, nije tako strasno, isli smo jednom ) od Tarzanas i Vournelis do kojih imas 15-20min. lagano. Blizu ti je i centar, gde imas supermarkete i dr. Kako su oni u agenciji opisali, po meni to moze da bude samo taj deo, ali ipak nemoj me drzati za rec 100%. U svakom slucaju, ako je tu, to je fin deo, mada ga ne poznajem dovoljno jer smo tuda manje prolazili.

Drage dame, ja redovno pratim temu, pitala sam vec za renta car, pa ste mi ljubazno odgovorili.
Sad me zanima jos nesto
da li u Limenasu sme da se pije voda sa cesme, posto bi u suprotnom morali da kupujemo ?

za Napoleona-
takodje idem u vilu Sirines ali u septembru. bila je vec moja koleginica, i mnogo je lepo. Videla sam slike

voda sme da se pije, bar smo je mi pili i nikom nista nije bilo.
kako nam je vodic rekao, njihova voda je sa nekih izvora, inace je celo ostrvo zasticeno, nista se ne prska, cak ni komarci, valjda zbog velikog broja pcela.
e, da, i tura pre nas nam je rekla da su pili vodu sa cesme, tako da...

Svaka voda koja ima drugaciji izvor od onoga na koji smo navikli ima drugacije bakterije u sebi, zbog toga je preporuka da bilo gde da odete kupujete vodu.
Flasirana voda u Grckoj nije skupa.
Jedino gde sam pio vodu iz cesme je u kopnenim oblastima koja se snabdeva sa Olimpa, posto je izvoriste iz netaknute prirode, cak je i mineralima bogata.

Putnica2006:
E nasla sam u katalogu Relaxa tu sliku sa drvetom na sredini. Bas mi je zao sto nismo nasli tu uvalu, a obisli smo ih skoro sve. Imas li neke slicice da postujes?
Evo, za Putnicu

to su te uvale

DSCN0844-1.jpg

u produzetku stena, sa strane gde je slikano, nalazi se duga pescana plaza sa belim peskom, gde smo se kupali

DSCN0847-1.jpg

DSCN0846-1.jpg

Mozda ste i vi bili na nekoj od njih, jer ih ima dosta.

A mene zanima jel neko zna nesto o ovom hotelu? Mnogo je lep, kada smo mi bili jos nije radio, ne znam da li se tek zavrsavao ili jos nije poceo sa radom. Nalazi se ili u Chryssi Ammoudii ili u Skala Potamii, ne mogu nikako tacno da se setim.

DSCN0878-1.jpg

stigoh pre sat vremena sa tasosa i ne mogu da procitam ovoliko postova za samo 15 dana????
putnice, mi se kanda nismo vidli u tini, ja sam dosao tamo oko 12h a vi ste vec bili zbrisali kolima???? inace, uboli smo najmanji apartman tamo, malo samo bili razocarani apartmanom za te pare, ali nas je to proslo za par dana (uz extra trosak kupovine casa, viljusaka i nozeva, i tanjira u prodavnici, jer od svega toga su nam dali po jedan komad na nas troje). Nismo dobili ni pepeljaru, ni dzezvu, ali sva sreca da sam ostavio cigarete po dolasku na ostrvo ( sad se hvalim) tako da mi to nije ni falilo. I moram da se pozalim na to da smo svetlo u kupatilu dobili tek posle 10dana i posle mojih 5-6 zalbi. Malo sam sad umoran pa nemnogu puno ni da razmisljam, sve je onako kako si ti napisala, vila je dobra ( ne i odlicna), meni se svidjaju velike terase, i moram da stanem u odbranu onog Tishme iz beograda, naseg tj perlinog predstavnika, lik je stvarno ok, to sto nije mogao vama da udovolji moras da ga razumes, ima mnogo vila po ostrvu i nemoze da sve postigne pogotovo ne da docekuje sve nas sa kolima koji dolazimo kad ko hoce po svom planu. mi smo dosli oko podneva i zalutali u limenariji, stanem ja na taxi stajaliste i zovem tog tishmu, a on sedi u kostisu ( slucajnost, od celog tasosa on je bio na samo pet metara od naseg auta).
Ono sto sam primetio u postovima nekoliko forumasa, a sto meni licno nema veze sa logikom je kako mozete tvrditi da je tripiti dobra plaza??? kad je gledas spolja deluje ok, ali ono kamenje na ulasku je odvratno, mosh noge izlomiti ( za decu je uzas), a ako hoces da plivas dole je sve ono kamenje i sve je crno i stalno imam utisak da ce neka morska neman iskociti i progutati me. onaj mali pescani deo je prepun smeca kojekakvog koji pliva po vodi jer je cosak pa se prljavstina tamo nabija.
cujemo se ovih dana.....

E pa dobrodosao DuleNS, nisi mogao da me vidis jer smo mi ujutro u 5h otisli da bi hvatali trajekt u 6h 8) . Kad si mi rekao u koji apartman ides ja sam na Perlinom planu videla da je to stvarno manji apartman, svi na toj strani su manji zbog stepenista. Ali to se zaista videlo na planu, tako da ne mozes da kazes da su te prevarili. Ja sam rekla da je Tina super za te pare, zamisli da si platio Vanu a dobio tako mali smestaj. Sto se pribora tice, mi smo sve imali na broju, tanjire, case, viljuske, dzezvu....ama sve je bilo u 3 primerka. Ja mislim da gosti porazbijaju ili pokradu taj pribor, tako da je stvar srece ko je bio pre tebe. Mada mislim da znam ko je bio i zaista me ne cudi da niste nista nasli :roll: .
Sto se predstavnika tice, ono o cemu sam ja pisala za Relax, oni imaju jednog coveka koji pokriva samo 1-2 vile u jednom mestu, tako da ti je uvek na usluzi. Druge agencije izgleda imaju jednog coveka za celo ostrvo pa onda on zaista ne moze sve da obidje i u trenu da se stvori. Tako da tu negde treba menjati politiku, ali je njima verovatno skupo da za svako mesto imaju drugog coveka.
Sad se ti lepo odmori i sredi utiske, pa da onda cujemo detaljan izvestaj kako ste se proveli :lol: .

stsuki:
A mene zanima jel neko zna nesto o ovom hotelu? Mnogo je lep, kada smo mi bili jos nije radio, ne znam da li se tek zavrsavao ili jos nije poceo sa radom. Nalazi se ili u Chryssi Ammoudii ili u Skala Potamii, ne mogu nikako tacno da se setim.

Koliko mene secanje sluzi, ja mislim da sam ovo videla na Golden beach-u tj, na grckom Chryssi Ammoudia. Bas prelepa kuca.

1. koliko je potrebno vremena kolima (toyota yaris) iz beograda do potosa? idemo sa bebom od 9 meseci. da li da spavamo negde usput?
2. jel neko video kao neki super motel kod Djevdjelije na autoputu?
3. da li je neko bio u aleksandra beach hotelu? utisak?

hvala puno i izvinjavam se na vise pitanja odjednom.

irinas:
1. koliko je potrebno vremena kolima (toyota yaris) iz beograda do potosa? idemo sa bebom od 9 meseci. da li da spavamo negde usput?

Ja sutra idem u Aleksandra beach hotel vracam se 21 pa ako ti nije kasno prenecu utiske kad se vratim.Hvala svima koji su pisali o Tasosu ocekujte i moj opis kad se vratim

coka 24:
Ja sutra idem u Aleksandra beach hotel vracam se 21 pa ako ti nije kasno prenecu utiske kad se vratim.Hvala svima koji su pisali o Tasosu ocekujte i moj opis kad se vratim
bila bih ti zahvalna. mi smo uzeli standardnu sobu, pa ako mozes napravi neke fotke sobe (ako ste isto u standardnoj) da znam kako izgledaju. na netu ima samo superior koje izgledaju super! lepo se provedi :) pozdrav svima a jel idete u sopstvenom aranzmanu? ako idete kolima super bi bilo da nam kazes koliko vam je bilo potrebno vremena od beograda do hotela :)

irinas:

1) Oko 10-11 sati
2) Da, video sam ga i stvarno je lep. Ali posto ja nisam vozio, a bila je noc, zaboravih i kako se zove. Ako te bas interesuje, za lokaciju i ime cu ti javiti kad se raspitam.
3) Nisam bio u hotelu, ali sve znam o njemu. IMa 4* koliko se secam i veoma je korektan. Neki su se zalili da je njegova plaza losijeg kvaliteta od onih na koje mozes naici na Tasosu ali je vise onih koji su rekli da je sve bilo OK.

Bezimeni77:
1) Oko 10-11 sati
2) Da, video sam ga i stvarno je lep. Ali posto ja nisam vozio, a bila je noc, zaboravih i kako se zove. Ako te bas interesuje, za lokaciju i ime cu ti javiti kad se raspitam.
3) Nisam bio u hotelu, ali sve znam o njemu. IMa 4* koliko se secam i veoma je korektan. Neki su se zalili da je njegova plaza losijeg kvaliteta od onih na koje mozes naici na Tasosu ali je vise onih koji su rekli da je sve bilo OK.
pa brzo ste stigli. jel si uracunao i stajanje u tih 10/11h?

molim te se raspitaj ako ti nije tesko, za taj motel. pokusala sam na google da ga nadjem, ali nista.

a sta kazu ljudi za sobe? jel su bili u standardnim?

Sad slucajno pronadjoh na sajtu o Makryammosu par zanimljivih stvari koje pisu o sebi i zasto su tako dobri da dobijaju Blue Flag.:

In Makryammos we take action due to our concern for the environment:

We have replaced electric appliances in the kitchen with gas.
We ask guests to change towels only when needed, to save water and energy.
We enhance the use of automatic irrigation systems.
We use water reduction filters in our taps and showers.
We do regular analysis of pool, sea and drinking water.
We support the use of detergents, refrigerants, garden fertilizers and pesticides with Eco friendly criteria.
We prepare food and clean the kitchen according to the HACCP/HYGENIUS criteria and principles.
We train personnel in forest fire fighting and we support voluntary fire fighting groups.
We use soap dispensers in public toilets.
We purchase in bulk returnable glass bottles and aluminium tanks to reduce single use packing.
We replaced plastic cups and plates with paper or glass.
We buy local products such as olive oil, olives, wine , honey fruits and vegetables to avoid long transport and help the local economy and small producers.
We offer our own produced fresh fruit marmalade, bread, cookies and cake to avoid buying cans and plastic packaging and minimize transport.

Malo mi smesno, njihove cene su ubedljivo najvece na Tasosu pored Aleksandra beach u Potosu i sad preporucuju gostima da za te pare stede vodu i energiju. Poceli ko Crnogorci ! A i ovo za aluminijum mi se bas ne svidja, svi pricaju o stetnosti aluminijumske ambalaze i posudja.

Zdravo,
ja idem 18 avgusta na Tasos u vilu Eleni, jel zna neko nesto o njoj? Koliko je udaljena od plaze, od centra, od nekih prodavnica...? Prvi put idem na Tasos, po vasim komentarima vidim da je dobro. I jel neko zna da li postoje neki izleti iz Lemenasa?

Back