TASOS - u reči i slici

kumce:
Zdravo,
ja idem 18 avgusta na Tasos u vilu Eleni, jel zna neko nesto o njoj? Koliko je udaljena od plaze, od centra, od nekih prodavnica...? Prvi put idem na Tasos, po vasim komentarima vidim da je dobro. I jel neko zna da li postoje neki izleti iz Lemenasa?

cao
ja sam se vratila iz eleni
tamo je sve kao u prospektu. pre svega cisto i uredno.nezgodno je sto su pokrali neke devojke iz donjeg sprata i to su momci upali dok su ljudi na susednoj terasi sedeli. od centra nije daleko, a ni od mora, mislim na gradsku plazu. ja sam isla preko kima i necu vise nikada ! odvratni su svi, pocev od mice pratioca, preko devojke koja nista ne zna da objasni, a zaduzena je da brine o gostima kima na tasosu, zove se milica i izbegavajte da trazite nesto od nje. bolje sami....e, da prodavnice u su ti blizu, kao i odlicna pekara.
tasos je lep ali malo mrtav jer nema nocnog provoda bas nekog ali je zato opasno romanticno. renta car treba uzeti na najvise 5 dana jer je to dovoljno da se ama bas sve vidi, a i dosadi ti da se vozis.obavezno otici u shoping u kavalu hidrogliserom.....eto, lepo se provedi

--------
Čim imate bebu, verovatno da ste u trećoj deceniji života ili možda tek ušli u četvrtu što znači da ste u "punoj snazi" pa možete krenuti na put nešto posle ponoći i stići na Tasos do 14h. Toliko će Vam trebati ukoliko vozite "normalno" to jest nešto brže nego što je dozvoljeno. Naravno, tu su uračunate i 3-4 pauze u ukupnom trajanju do 2 sata. Ako u autu ima dva vozača koji bi se smenjivali onda je ovo podnošljiva varijanta.

Ako je jedan vozač, onda Vam predlažem da putujete danju i na makedonsko - grčkoj granici, ili u Solunu, prenoćite. Ovako je putovanje bezbednije i komfornije a i produžićete sebi odmor za jedan dan. Doduše i skuplje je, treba platiti taj jedan dan :roll:

V1: Prenoćite u lepom hotelu u Gevgeliji koji je odmah pored puta na samom graničnom prelazu. Lepo izgleda ali čuo sam da je prilično skup, a nije ni čudo - to je hotel kockarnica.

V2: Na 30-tak km pre makedonsko-grčke granice skrenete prema Dojranu i na ulazu u Novi Dojran prenoćite u hotelu "Istatov". Sasvim pristojan hotelčić sa bazenom, vlasnik je bivši golman Partizana Blagoja Istatov. Mene je 2004. godine noćenje u prostranom četvorokrevetnom dvoetažnom apartmanu koštalo 40€, iako ne navijam za Parizan :-) . Ujutru popijete kafu, krenete nekoliko km do centra Starog Dojrana i tu pojedete odličan burek a zatim još par km i već ste na graničnom prelazu na kome, naravno, nema nikakve gužve. Zatim krenete prema mestu Polikastro (nemojte ići "prečicom" prema Kavali, nije loš put ali nije autoput) i tu se uključite na put prema Solunu, - "vratite se na trasu".

V3: Prenoćite u Solunu, u nekom od hotela za koji ste buking napravili sami, ja Vam predlažem www.booking.com preko njih sam ove godine napravio rezervaciju za hotel Aegeon koji je u centru Soluna. Potrebna Vam je, naravno, i odgovarajuća platna kartica sa koje Vam neće skinuti novac, osim ako ne dođete navedenog dana, ona služi samo kao garancija rezervacije - platićete u hotelu. Ja sam koristio "Virtuon" platnu karticu, radi i ona :-) Prenoćište sa doručkom u trokrevetnoj sobi (za tri odrasle osobe) me je koštalo 64€. Hotel je sasvim OK samo što na tih 64€ treba dodati i 13€ :sad: da bi i auto mogao da prenoći na obližnjem parkingu.
-----

Ovom tekstu ću dodati da se hotel kockarnica na samoj granici sa makedonske strane najverovatnije zove Jugo (sa kockarnicom Apolonia) i da možda i nije mnogo skup, a naročito nije za onog ko će ići u Alexandra Beach :wink: Telefon hotela je +389 34 213222 pa proverite i javite nam koliko košta smeštaj.

Alexandra Beach je, koliko sam shvatio, među najboljim hotelima na Tasosu, naravno i među najskupljim pa verujem i da su sobe sasvim OK.

Pozdrav, Z

Poslednja izmena od moderatora:
Hajde i ja da se prikljucim forumu kao buduci posetilac Tasosa. Trebalo bi da putujem preko Argus tursa u Limenas u studio Alexandra. Da li neko zna nesto vise o tom studiju i da li Argus organizuje neke izlete, na primer krstarenje brodicem ili slicno...?
Unapred zahvalna...

Pozdrav svim dobrim i pozitivnim ljudima

Evo mog opisa boravka na Tasosu, bili smo ja i devojka u periodu od 22.07 do 31.7 u Hotelu/Vili Maria u Potosu. U vezi ovog hotela mi i nije bas sve jasno jer se negde spominje i zove kao vila a negde kao hotel ali to i nije toliko bitno. Rezervisao sam karte preko telefona juna meseca za 7 noci, cena je bila 40€ za noc. Posli smo nasim kolima oko 4 ujutru iz Nisa i stigli u Kramoti oko 13h po nasem vremenu bilo je dosta guzve na trajektu tako da smo cekali oko sat vremena. Druzenje sa galebovimo na trajektu je bilo nezaboravno i uzbudljivo. Stigli smo oko 3 u Potosu i posle malo lutanja nasli hotel koji je bio u jednoj ulicici uza hotela Sunset. Naravno sa sobom sam odstampao i poneo kompletnu diskusiju o Tasosu da bih se lakse snalazio:)

Hranu smo kupovali u dragstorima a za rucak ili veceru smo isli u restorane. Prosecan racun za nas dvoje bio je oko 15-20€. greska je sto nismo kupili nesto od hrane usput u velikim supermarketima jer je cena u odnosu na ostrvo osetno manja.

Plaze su odlicne i ima za svaciji ukus ponesto, plazu u potosu smo posetili samo prvog dana i nije nam se svidjala jer ima dosta kamenja, jedino je u produzetku dosta bolja plaza Breeze koja je peskovita. Nama je najbolja plaza bila Paradiso Beach koja je stvarno odlicna i cista u svakom pogledu za ljude koji vole samo pesak a ima i restorana pored nje. Prilaz je malo losiji ali se niko ne kaje kada se spusti do plaze:)Zadnjeg dana sam primetio da u drugom delu ima dosta nudista ali su svi uglavnom pomesani.
Ostale plaze nismo mnogo posecivali samo bih izdvojio neke: Aliki koji me je dosta razocarao jer je plaza izuzetno prljava a u velika je guzva na njoj, jedino sto prelepo izgleda i sto iza nje ima onih kamenja koji su prelepi...
Golden beach je odlicna ali nije svuda peskovita a i mi kada smo bili na sredini otprilike sirio se nesnosan smrad tako da smo bili samo jednom...Tripiti ima preporuku mala je i dosta lepa...
E sad, 3 puta smo bili na divljoj plazi kada se iz Limenarije podje, prodje se Skala Marion i na par kilometra ima prelepih divljih plaza kada se skrene na jednu od njih na sredini je drvo i tu sam napravio najlepse sliku od kad znam za sebe, ima dosta i kamenja i peska na tim plazama pri ulazu u vodu je kamenje i tu treba obratiti paznju jer sam jednom(ali samo jednom) video jeza to je deo od nekih 2 3 metra uz obalu koji treba preci da bi se uslo u dublje a kada se to prodje osecaj je noverovatan stvarno kao u raju kod toga drveta ima 2 ili 3 divlje plaze.
Posetili smo i theologos tavernu Augustos i jeli odlicnu jagnjetinu.

Smestaj je bio odlican posteljina je menjana po potrebi a peskiri i ciscenje svakog dana, hotel ima i bazen i restoran. Na bazenu smo bili samo prvog dana(cist je i uredan), a posle smo uzivali u prelepim plazama. Restaran je odlican i nije skup, simpaticni Grk Kosta koji drzi restoran je uvek spreman na razgovor i salu
Negativnoh stvari je bilo veoma malo..
Prvi put smo bili na Tasosu i utisci su zaista fantasticni extra je za parove i porodice ali sve ljude koji znaju sta hoce od svog letovanja.
Potroseno za celo letovanje 750€

Zahvaljujem svim ljudima sa ovog foruma bez kojih nista od ovog prelepog putovanja ne bi bilo, prvo smo planirali Pefkohori ali posle iscitavanja ove diskusije izbor je pao na Tasos i naravno sledece godine se vracamo ima i stvari koje nismo stigli da vidimo...pozdrav svima

Prve dve slike su Paradiso beach, treca man. SV Arhangel, 4. i 5. Limenaria

Prilozi

• resizeTasosDusanMaria00001.jpg
    resizeTasosDusanMaria00001.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 144
  • resizeTasosDusanMaria00002.jpg
    resizeTasosDusanMaria00002.jpg
    19,1 KB · Pregleda: 110
  • resizeTasosDusanMaria00003.jpg
    resizeTasosDusanMaria00003.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 88
  • resizeTasosDusanMaria00004.jpg
    resizeTasosDusanMaria00004.jpg
    29 KB · Pregleda: 86
  • resizeTasosDusanMaria00005.jpg
    resizeTasosDusanMaria00005.jpg
    16,7 KB · Pregleda: 80
Nastavak:

Prva i druga slika su sa divlje plaze kod Skale Maries, 3.4. i 5. Aliki i stene iza plaze

Prilozi

• resizeTasosDusanMaria00006.jpg
    resizeTasosDusanMaria00006.jpg
    18,1 KB · Pregleda: 131
  • resizeTasosDusanMaria00007.jpg
    resizeTasosDusanMaria00007.jpg
    24,1 KB · Pregleda: 139
  • resizeTasosDusanMaria00008.jpg
    resizeTasosDusanMaria00008.jpg
    24,9 KB · Pregleda: 88
  • resizeTasosDusanMaria00009.jpg
    resizeTasosDusanMaria00009.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 68
  • resizeTasosDusanMaria00010.jpg
    resizeTasosDusanMaria00010.jpg
    27 KB · Pregleda: 91
djolesku:
Hajde i ja da se prikljucim forumu kao buduci posetilac Tasosa. Trebalo bi da putujem preko Argus tursa u Limenas u studio Alexandra. Da li neko zna nesto vise o tom studiju i da li Argus organizuje neke izlete, na primer krstarenje brodicem ili slicno...?
Unapred zahvalna...
U Limenasu imas nekoliko Alexandri, a Argusova je po meni najbolja, ne toliko zbog izgleda kuce( mozda imas neku u centru koja izgleda grandioznije ), nego zato sto se nalazi u tom novom delu i ima lepo dvoriste. Ove u centru su nekako zbudzene i oseca se neka memla, bez obzira sto su te kuce novije, oseca se iz okolnih kuca koje su stare.Za Argusovu vazi sve ono sto sam ranije rekla za te vile u novom delu, da se ne ponavljam stalno, blizu supermarket, blizu Vournelis plaza, Tarzanas 10min. itd. :)

Tacno SUKI sa odstampanim stranicama smo posli na Tasos, a ti si prva napisala o ovim plazama(zbog toga smo ih i trazili tog dana oko sat vremena i isplatilo se). Ta slika sa drvetom mi je najomiljenija slika koju sam napravio u svom zivotu i kada sam dosao kuci odmah sam je postavio na desktop:)

evo ZOKIbgd cena u hotelu u djevdjeliji:

dvokrevetna soba (francuski lezaj) sa dorukcom je 50evra. mislim da to nije skupo :(

preko magic toursa smo platili online i 5% popusta na to, i par meseci unapred pa je to jos za par procenata smanjilo cenu (svaki mesec 1%). a i u samom startu im je cena bila jeftinija. inace, kada smo platili hotel, gospodja nam je dala CD TASOS, sve ima, svaki hotel, putevi, sela, zanimljivosti. inace je sniman sa studentima FDU, ulazili su u sobe svih hotela koji su im u ponudi :) tako da je to skroz profi uradjeno. videla sma na ovom forumu da su neki ljudi bili nezadovoljni sa magic toursom. jel neko vec isao preko njih?????

pozdav

Poslednja izmena od moderatora:
Mi isli preko Magica prosle godine i veoma smo zadovoljni. Smestaj je upravo onakav kako vam ga opisu u agenciji, ako je siromasniji to kazu, ako je nesto lose i to kazu. Prevoz im je bio los - u smislu starosti autobasa, ali veoma profi vozac i bez ikakvih problema i nepotrebnog stajanja na granici. Vodic u mestu u kome smo bili (nije Tasos u pitanju al jeste Grcka) je bio dostupan non-stop i izlazio u susret svaima pa cak i malo vise razmazenim gostima (po mojim merilima). Smestaj kvalitetan, bez uznemiravanja.

Pitanje za shljokicu: moze malo opisa Kavale i info za shoping? :rolleyes:

Pozdrav svima!!!

Jos 10 dana do polaska na Tasos!!!!! 8-)

Jedno pitanje za sve one koji su posetili Tasos.
Pazljivo sam sve, ili skoro sve, procitao o Tasosu aki nigde nisam procitao da li tamo postoji osim Renta kara, autobusa i pesacenja mogucnost prevoza brodicima, camcima i sl. Pritom mislim i na prevoz do okolnih (blizih mestu boravka) plazica kao i na organizovan obilazak ostrva brodicem.
Svakako cu uskoro to i sam otkriti ali bih voleo da ukoliko neko ima takvu informaciju da mi nesto o tome napise.

Da li neko od vas zna kako je u septembru mesecu na Tasosu??? :-)
Idemo od 01.-21.09.
Znate li gde se nalazi vila Marien u Limenasu?? Rekli su nam u agenciji da je tri minuta hoda od plaze Tarsanas- sa malim detetom tesko tri min....?? (ne znam da li mogu da im verujem znate i sami kakve su nam agencije) Ima li jos neka plaza sa te strane ?? Ima li restorana na tim plazama od Limenasa ka Tarsanas plazi???
Koje su cene rent-a-cara ??
Hvala unapred :smile:

Back