TASOS - u reči i slici

Novost za one koji ce ici u Pefkari-vratio se covek koji godinama letuje u hotelu Tasos i kaze zakupili ga Cesi od ove sezone i hrana vise nije dobra kao sto je bila,tu su zeznuli stvar...Mislim da niko od "nasih"(sa foruma)ne ide u taj hotel,pa nije ni vazno,a apartmani Tasos ionako nemaju veze sa ishranom,nadam se da tu nisu poremetili sve ono sto su apartmani imali-ciscenje,promenu peskira i posteljine,koriscenje bazena,mini-teretane itd.(a mozda nisu zakupili i tu kucu,vec samo hotel).

Vesna KS, znas da ja idem u te apartmane, pa ako taj covek zna, pitaj ga da li ce i dalje moci da se koriste svi sadrzaji hotela Tasos, kako je i navedeno u programu... Inace, iz dana u dan sam sve vise u frci sta ce me tamo uopste docekati.... Ili, mozda preterujem....

Nema covek pojma o apartmanima,ali ne verujem da se tu nesto menjalo...
Mislim da preterujes...opusti se!Mi ovim dopisivanjem pomazemo ali i odmazemo jedni drugima,jer svako meri svojim arsinom pa prihvatamo frke koje su samo odraz necijeg gledanja na stvari.Ja uvek nosim raspolozenje sa sobom(i cela mi je porodica takva),i samo bi,ne daj Boze teske stvari(teza bolest,nesreca itd)mogle da mi pokvare odmor.Zato mi je lepo bilo i pod satorom,a i u luksuznijim hotelima.Sta sad npr.odemo u te bungalove,a ono rupa...?Rekli bi"ala nas zaj....se ove godine..."i opet bi uzivali-jer more bi i dalje bilo lepo,grcka nebi izgubila ono nesto sto ima za nas,i obisli bi sta smo hteli,planirali...Ono sto nosimo u sebi tesko nam mogu pokvariti,a i popraviti dozivljaji na letovanju!

Cao svim Tasosovcima !!!!
Posle procitanih 26 ,sada vec 27 strana ovog foruma i pregledanih svih slika koje ste postavili,imam osecaj kao da sam Tassos obisao uzduz i popreko .Zaista puno informacija,utisaka,slika.Siguran sam da nisam pogresio sto sam za ovo leto izabrao Tassos-Potos o kom sam iz Vasih javljanja vec dobio dosta informacija.Putijemo preko agencije Delfin , vila Eleni. U katalogu ne izgleda lose,pa bih zamolio da ako neko moze da kaze nesto vise , dobro bi nam doslo.
Da li se neko od vas bavi ronjenjem,kakva su iskustva,preporuka gde roniti ?

Hvala unapred za svaku informaciju.

aritom1:
Molim Vas ako neko ima informaciju kako da dodjem do pozivnog pisma za letovanje u Grckoj. Ne zelim da idem preko agencije jer koristim sopstveni prevoz. Hvala unapred

To je komplikovano.
Uplati smestaj u agenciji, a idite svojim prevozom. U najgorem slucaju ce vam zaracunati 1000 dinara po osobi, a ima agencija i koje ne naplacuju ako ides sopstvenim prevozom. Samo da znas da u tom slucaju ti je viza po osobi 35 evra (a ne 10 kao kad ides grupno), a placas i trajekt (zaboravio sam koliko).
Ako vas ide cetvoro to je samo na vize 100 evra vise sa kojim mozes da uzmes nekoliko dana rent-a-car tamo.

U svakom slucaju lep provod!!!

Veliki pozdrav svima koji su posetili Tasos, naravno i onima koji su jos uvek u nedoumici da li da ga posete, ostrvo je zaista prelepo. Ove godine sam prvi put boravila na Tasosu i vec naredne vodim mnogo vece drustvo sa sobom.. Definitivno su u pravu svi kad govore da se obavezno iznajmi auto, tada se ostrvo obidje na najbolji moguci nacin. Bila sam smestena u Potosu u vili Marija veoma blizu plaze. Drugi dan smo krenuli u okolno istrazivanje i to pesice, treci dan smo napravili "mali" izlet do Limenarije, to je samo nekih 11km (tamo i nazad), a onda smo iznajmili slatku malu Kia Pikantu i tada je celo ostrvo bilo nase.. Prelepo je, plaze su me odusevile..

U Limenariji i Potosu taxija ima kolko hoces,u svako doba,a u Pefkariju nisu imali svoju stanicu,ali po hotelima znaju brojeve na koje pozoves taxi.Cenu znam iz 2002-Limenarija-Pefkari 3E,a bus je bio 0,5E,ali mozda je poslupelo od tada...

HVALA, VESNA!

Nego, zaboravih da pitam, da li je neko iznajmljivao auto kod HERMESA u Potosu? Interesuje me da li varijanta placanja po kilometru vazi samo za jedan dan ili moze i za vise dana? (mislim da bi mi se to vise isplatilo nego da placam neogranicenu kilometrazu, sudeci po cenama na www.thassos-island.de)

P.S. Izvinite sto vas smaram, ali Hermes rent a car nema sajt ni mejl, pa ne mogu da ih pitam direktno:(

Ja ti sve dajem bajate informacije,ali dok ne stigne bolje...mi smo 2002 isli bez auta i iznajmili smo auto u Hermesu-pravilo je bilo 100km dnevno,a za svaki km preko toga neka cifra(ne znam koliko).Dakle ako uzmes auto na 3 dana,a ukupan zbir ti premasi 300km,onda to obracunavaju dodatno.Ali,mali je Tasos,i ne treba ti vise od 100km dnevno(to je obim celog ostrva!)Videli smo,kasnije,da je u Limenariji jeftinije rentiranje(secam se 18E dnevno za mali auto),ali ne znam da li su uslovi isti.A Hermes nas je iznenadio ovime:kad ti dovezu auto obeleze koliko je bilo benzina i uporede kad vracas.Mi smo vratili vise oko 10ak litara i oni nam za taj benzin dali novac! :grin:

Evo kratak raport sa Tasosa iz vile Tina. Sve su bile dezinformacije, apartman je super, kuca ima parking, u kanal ni ne moze da se sidje (izgleda da su napravili novi most). Kad se vratim postiram detaljan izvestaj, uzivamo sto i vama zelim.
Dekibre, care, tvoj opis Giole ili Jole kako je izgovaraju Grci je bio fenomenalan, veceras idemo kod Kste u Teologos.
Pozdrav svim Tasovcima sa ovog predivnog ostrva.

Ljudi zaboravih da napisem, ne uzimajte vilu Vana koja je skuplja mnogo od Tine/Konstantine. Ljudi se zale da su jako mali apartmani i onima u prizemlju zabe uskacu u sobu pa moraju da drze zatvoreno. Definitivno moj glas za tako nepravedno ocrnjenu Tinu. Videcete slike kad se vratim i shvaticete koliko jedan zlonameran komentar moze da unese zabunu.

Putnica2006:
Ljudi zaboravih da napisem, ne uzimajte vilu Vana koja je skuplja mnogo od Tine/Konstantine. Ljudi se zale da su jako mali apartmani i onima u prizemlju zabe uskacu u sobu pa moraju da drze zatvoreno. Definitivno moj glas za tako nepravedno ocrnjenu Tinu. Videcete slike kad se vratim i shvaticete koliko jedan zlonameran komentar moze da unese zabunu.

Jao, pa ja bas pitala za Vanu ali niko ne odgovara. Jel` bas jako losa?? Moji su uzeli 4 krevetni apartman, nadam se da je taj na spratu. Kakva joj je lokacija ?

Hej cao! Evo da se ukljucim i ja.. Kiu smo doduse iznajmili u Limenariji u agenciji Speed po zaista pristupacnoj ceni od 40 eura (sa pola rezervora goriva, toliko smo bili obavezni i da vratimo), znaci gorivo je bilo nase, sve ukupno za tri dana kostalo nas je manje od 100 eura, nismo bili vezani kilometrazom pa smo za ta tri dana presli oko 500 km, jer smo navece odlazili u Limenas.. a i hteli smo da obidjemo sva mesta i sve plaze..
Kod Kostasa u Teologos idu svi nasi jer po prijemu, upozna se sa gostima, obavezno slika i odmah sledi iznenadjenje.. nekoliko puta za redom ide pesma "Lane moje" (skandinavci su posle petog puta poceli da size.. ) potom sledi vino na racun kuce, a zatim posle narucene vecere -kolaci..normalno nama je sve to bilo simpaticno i rado smo govorili svima da obavezno svrate kod njega, sto mu je i najbolja reklama!

PITANJE ZA LILY-SID:

Cao! :-) S obzirom da si se skoro vratila iz Potosa zamolila bih te za par info. Nadam se da ti nece biti problem

Prvo da li znas gde je vila Suzana? (Ili mozda neko drugi koji je bio tamo ili zna nekog ko je bio tamo) interesuju me utisci.

Zatim da li ima neki restoran koji bi preporucila i koji. Kakva je plaza u Potosu? Da li je bilo meduza?

Uostalom sve sto mislis da ce nam biti od koristi mi bismo ti bili zahvalni :lol:

Inace da li je neko od vas bio u Kavali?

Vanjicice, samo da ti odgovorim u vezi Kavale.Godinama sam tamo letovala i Kavala je stvarno prelepa, ako ti bude zgodno, obidji je obavezno. Mi smo ove godine isli busom, a kada smo rentirali kola, rekli su nam da ne napustamo Tasos ( moras nesto posebno da im se javljas itd. ), tako da je ove godine nisam obisla, ali sigurna sam da je i dalje prelepa.

Vratih se sa Tassosa (Golden Beach - Panorama Studios, odlazak kolima), sta da kazem kad smo ja i supruga produzili jos 2 dana :)
Posto smo isli svojim kolima, uspeli smo da ibidjemo kompletan Tassos uzduz i popreko (800km lokala za 12 dana).

Mesta za ronjenje sa istocne strane ostrva nesto i nema, a da imaju prilaz kolima. Aliki je prelep za videti i prosetati se, ali je najbolja all-around plaza ipak Golden Beach. Nema guzve, jer je plaza
velika a pesak je bozanstven, cak i pomalo dosadan koliko je mekan kao tepih :)

Paradise Beach je takodje prelep zbog velikih talasa, ali nedostatak tusa i samo jedna taverna
malo kvare dozivljaj. Na svim lespim plazama (izuzev ALiki) suncobrani i kreveti se naplacuju 6-7e komplet. Utisak da srba ima najvise i nije bas natacniji, pogotovo ako se u obzir uzmu registracije kola. Na plazama ima vikanja, i tako cete najpre prepoznati zemljake :)

Mi smo smestaj nasli preko Jolly-a a sve drugo zavrsili u sopstvenoj reziji. Za pronalazak smestaja
nam je Jolly uzeo 30% tj. 120e. Poslednja dva dana smo diretkno platili gazdi, naravno umanjeno za
Jollyevo dranje.

Skala Potamia i Panagia ( Golden Beach)

Aliki

Cao Vanjicice, ostala sam ti duzna za odgovor...restorana imas dosta, hrana nije preskupa (sve zavisi sta narucujes). Za vilu Suzanu ne znam gde se nalazi, sorry...
A utisci sa ostrva.. VAAAUUUU.. zaista ih je mnogo. E pa ovako, ostrvo ima veoma mnogo plaza i malih skrivenih uvalica, pravi raj na zemlji... meduza NEMA!!! Ili se barem ja nisam susrela sa njima.
Plaza u Potosu je duga oko 1km, sve sam sitan beli pesak (neko je spomenuo da je mekan poput tepiha, tacno tako), lezaljke nismo placali jer smo narucivali pice iz tih kafica.
Tokom dana dok lezis na plazi mozes uzivati u pogledu na svetu goru Atos. A u neposrednoj blizini nalazi se brdo sa malom belom crkvicom na vrhu i nekoliko vidikovaca sa kojih se pruza fenomenalna panorama Potosa i Pefkarija.
Nisam ljubitelj piva ali Mitos je izvandredanog ukusa, pogotovo kod Mande (nasa nislijka koja je udata za grka i ima tavernu) na plazi Aliki... zaista sjajno mesto...
Sve u svemu neces pogresiti ako odes!
Neko je trazio informaciju o Hermesu!
Osim Hermesa u Potosu ima i rent-a-car POTOS (imaju sajt), tu radi Dimitris pa ako neko bude isao tamo neka ga pozdravi od Lily!
I da.. NEMA PCELA!

vanjicica:
Suki hvala na odgovoru!

Ima li smisla otici kolima do Limenasa, tamo ih ostaviti, trajektom otici do Kavale, biti tamo 3-4h, i opet se vratiti u Limenas po kola? Da li je Kavala veliki grad? Sta nam preporucujes da vidimo?

Pozdrav! :razz:
Ne znam sta bih ti rekla, Kavala i nije bas tako mala, za 3-4 sata mozda bi mogla da prozujis malo po centru, ima prelepa tvrdjava koju treba videti, a secam se simpaticnih nesto kao diskont, radnjica sa gardarobom, ali to je malo zavuceno, pa...Ali, na ceo dan mozda bi i mogla dosta toga da obidjes.Trajekti idu cesto, samo ne znam kada je zadnji.

Da li je neko od vas isao na Tasos preko Argusa? Kakva su iskustva? Mi idemo 28. jula u vilu Evridiki u Limenasu, jel neko zna nesto o njoj? I jos samo jedno pitanjce: da li poznajete neku nezaposlenu osobu koja je odbijena od strane Grcke ambasade?

Pozdrav svim tasosovcima!

Back