TASOS - u reči i slici

vanjicica:
Pozdrav svima!

Svaka cast na temi s obzirom da idem na Tasos krajem avgusta imam jos vremena da sve lepo procitam 8-)

Nego naidjoh na nesto sa druge teme, u pitanju je Krf, citiram: Kazna da te uhvate bez medjunarodne dozvole je 300eura,a bez kacige za skuter 90eura

Da li je to slucaj i na Tasosu ili je tamo ipak maaaaalkice opustenije?

Koliko BUS-om treba od Bg-a do Potosa?

I jos jedno pitanjce da li cene rent-a-car-a opadaju kako se blizi kraj sezone?

:lol:
Ja pandura na Tasosu ne videh, sem pandurske stanice, ali ko zna. Ali medjunarodnu dozvolu svakako moras da imas, jer ne daju kola, a skuter ti ne daju (uglavnom) bez A kategorije. A kacigu valjda dobijes, mada neko nosi, neko ne, ne znam da li su to lokalci.
Busom do Potosa jedno 15-16 sati, zavisi i od granice. A rent-a-car je jeftiniji mislim negde od 20.8.

Ma prosle godine su panduri cesto bili na izlazu iz Pefkarija ka Limenariji...To nas je cudilo jer ih ranije nije bilo.Tako sam ja prestala tamo da vozim jer je samo muz imao medjunarodnu dozvolu...ali kad god smo ih videli zaustavljali su Grke...

Za s/v: Dok si ti pisala i ja sam- i odgovor je na onom drugom forumu!Ne brini-zar ne vidis da je covek 100%negativan,on bi i Maldive nagrdio,stvarno nema ni veze sve ono sto pise.Kakav je to prikaz letovanja gde razmatras pun jeda kako gazda nije nikakv frajer.Ako te to brine-ni gazdarica hotela Tasos nije neka zenska,ha,ha... :D

Ljudi jel ima neko neke informacije o apartmanima kuće Tasos u Limenasu, u agenciji nisam mogao da dobijem nikakve informacije zato što im je kuća Tasos nova u ponudi i nemaju nikakve slike.
Ne očekujem nikakav luksuz, samo me zanima gde se nalazi i da li izgleda makar pristojno.
Moj prvi pik je bio Potos ali nisam mogao da nadjem ni jedan aranžman, sve živo je rasprodato, bilo je mesta samo u toj kući Tasos u Limenasu. Ako neko slučajno ima i neku sličicu bio bih mu veoma zahvalan ako bi je okačio.

rraaddaa:
Idem preko agencije "Delfin" pa me jos zanima dali je jos neko isao sa njima i kakva su iskustva?Uplatila sam dupli aranzman tj. 18 nocenja pa cu i ja vama sve detalje pisati posto sam luda za putovanjima!PLEASE!!!

prvi put kada sam letovala na Tasosu sam upravo putovala preko te agencije...bila sam zadovoljna...sve je bilo bas kako su nam opisali u agenciji prilikom rezervacije,vodic je bio ok...nadam se da cete se i vi lepo provesti

Hvala ti kia,nesto sam skepticna prema tim agencijama posto imam lose iskustvo sa jednom Beogradskom agencijom(ne znam da li smem da navedem njeno ime ovde,ako mogu rado cu to uciniti)od pre 2 godine kako sam sa drugaricom isla u Tursku,ma strasno,ako budete raspolozeni pricacu vam...

Imas temu Losa iskustva sa turistickim agencijama i mozes napisati, svakome dobro dodje savet. Ja u avgustu idem na Tasos preko Perla tursa iz N. Sada, valjda ce biti ok nisam jos uvek cula nista lose o njima.
Ima li jos nekog ko se vratio ove sezove sa Tasosa?

Vec par dana citam komentare vezane za Tasos i drago mi je sto ima toliko pozitivnih komentara, ali naravno i oni negativnih koji mogu da nas upozore na nesto sto je da tako kazemo lose. Ja sledeci petak idem na Tasos pa sam video gore jednu poruku vezanu za Delfin agenciju od rraadde ;) , ja sam uplatio preko druge agencije ali idem delfonivoim autobusom i vodja putovanja je neko iz delfina neznam nista onjima cuo sam da su ok, a koliko sam mogao da vidim i autobusi su im ok tamo da rado sto se tice delfina nebi trebalo da bude problema.
Btw svi ljudi koje ja znam a koji su isli na Tasos i prethodnih godina a i prosle puni su pozitivnih komentara, a ako nesto krene lose uvek mozes vodju puta da basic sa feribota u more :D pozdrav svima i thx za sve komente...

Citiram svoj komentar koji sam ostavila na drugom sajtu, povodom pisanja Tomeka, koji se vratio jako nezadovoljan iz Pefkarija:

"Tomek,

Iskreno mi je zao sto si se toliko lose proveo u Pefkariju.

I mi smo uplatili aranzman preko agencije „Magic holidays“. Takodje idemo u Pefkari, u hotel Akti i to od 31. jula.

Do sada nismo letovali sa pomenutom agencijom. Izabrali smo njih za ovogodisnje letovanje, jer su jedini u ponudi imali hotel Akti u Pefkariju. Zaposleni u agenciji nam se nikako ne svidjaju, sudeci na osnovu ovih nekoliko susreta koje smo sa njima imali (prilikom uplate aranzmana i predaje dokumentacije za vizu). Toliko su nezainteresovani, mrzovoljni, neljubazni, komfuzni... Da je jos neko u ponudi imao taj hotel, istog momenta bismo se okrenuli i izasli iz agencije i pobegli sto dalje od njih koliko nas noge nose. Dakle, verujem ti da agencijom nisi zadovoljan, ni mi od njih ne ocekujemo nista dobro.

E sad, sto se Pefkarija tice, tu ne mogu da se slozim s tobom. Mi smo proslog leta boravili u Limenariji, ali smo svakog dana pesacili kilometrima po Suncu, kozjim stazama, da bismo stigli do plaze u Pefkariju. Nama je ta plaza SAVRSENA!!! Sirok pojas sitnog sljunka na obali. Nema guzve. Postoji tus, WC, restorani uz plazu, kiosk za sokice i sladoled, centar za sportove na vodi. Stenoviti deo je odlican za skakanje i ronjenje. Voda je cista, bez trave i prljavstine, prozirna do samog dna. Istina je da u levom delu uvale postoje klizave, plocaste stene, ali na sredini (ispred Albatrosa) i desno prema Limenariji, tih klizavih stena nema. Osim toga i plaza ispred kampa, 200m od Green velveta je sasvim OK i ulaz u vodu je pristupacan.

Dakle, mi smo, bez uticaja agencije, uplatili Pefkari jer nam se njegova plaza u tom juznom delu ostrva najvise svidela. Ni mi nemamo kola, tako da nam je bilo jako bitno da izaberemo mesto koje na par desetina metara od naseg hotela ima lepu plazu. Taj uslov nisu ispunjavali ni Limenas, ni Limenarija, ni Potos.

Naravno da na ostrvu postoje lepse plaze od plaze u Pefkariju, kao sto su Aliki, Golden beach, Paradise beach, ali u njihovoj okolini nema puno smestajnih kapaciteta da biste bas tu odseli. Zato planiramo da nekoliko puta u toku naseg desetodnevnog boravka, odemo na izlet lokalnim autobusom do gore navedenih plaza.

Vec sam vise puta pominjala, na ovom i drugim slicnim forumima, da Pefkari osim lepe plaze (meni se svidja) i par hotela uz obalu u borovoj sumi, nema nista drugo. Medjutim, meni je to dovoljno. Najvaznija mi je dobra plaza ispred samog hotela, a u Pefkariju to definitivno imam. Za ostale sadrzaje, tu je Potos, na samo 1km peske od Pefkarija. Uvece, kad prodje vrucina, cemo lepo, nogu pred nogu, da se prosetamo do Potosa.

Sto se smestaja tice, verujem da si opravdano nezadovoljan. I ja sam cula lose komentare o hotelu u kojem si bio. Hotel Akti koji smo mi izabrali bi trebalo da je bolji. Nisam ulazila u sam hotel, ali smo vise puta rucali u njihovom restoranu na obali. Hrana je bila odlicna, escajg, posudje, stolnjaci cisti, konobar ljubazan, WC restorana izuzetno cist i uredan. Zbog tog utiska smo se opredelili bas za Akti, a da li smo pogresili, videcemo.

Moras imati na umu da su i Green velvet i Akti i Kapaxi i Elizabeta, hoteli sa samo dve zvezdice. To sve govori. Znam da necu imati luksuzan apartman, nov i moderan namestaj, apsolutnu tisinu. U Grckoj se retko gde dobiju pravi luksuz i tisina. Sigurno je da bi u Turskoj ili Egiptu za pare koje smo dali za smestaj na Tasosu, mogli da odsednemo u hotelu kao iz bajke, sa klima uredjajima, bazenima svuda oko hotela, besplatnim lezaljkama na plazi, animatorima za klince, ali bi, isto tako, uz sav taj luksuz mogli da dobijemo i BOMBE. E zato se ja opredeljujem za Grcku, jer BEZBEDNOST nema cenu!!!

Molila bih i tebe Tomek i ostale koji su vec putovali sa Magicom (a jedna devojka je vec pominjala „leteci“ autobus), da nam prenesu utiske o samoj organizaciji puta (prevoza) od strane ove agencije. Da li su vozaci OK vozili? Kakvi su bili autobusi? Da li su bili popunjeni do zadnjeg mesta? Da li ste imali klimu u busu? Da li su pustali filmove da ubijete dosadu? Kako ste prosli na granici?

Toliko od mene.

Pozdrav svima!!!"

e podrzavam ovo, i ja volim kad vidim veliku pravoslavnu crkvu u maltene svakom mestu u grckoj, a ne one rakete velike sa zvucnicima..... i zato sam se zezao sa vizom i prosle i ove godine, a verovatno i sledece, za razliku od mnogih mojih poznanika koji su zbog vize i silne papirologije odustali od grcke....
vozac delfinovog autobusa je moj dobar prijatelj, sinisa, prosle godine sam isao sa njima, imaju najveci autobus u srbiji, 100 putnika , ali kako ga teraju kroz grdelicku klisuru, ja sam se da prostite *sro. Kao u svemirskim lopticama - idiotska brzina....

Dragi Tasosovci, pomagajte!

Uskoro treba da idem sa Jolly travelom u Limenariju, u apartmane Gianikis. U ponudi ove agencije stoji da apartmani imaju klimu, i da je ista uracunata u cenu. Medjutim, u medjuvremenu sam uspeo da nadjem da su isti apartmani u ponudi jedne agencije u Slovackoj. Najpre mi je bilo sumnjivo sto na fotografijama nigde nisam uspeo da spazim klima-uredjaj, pa sam im pisao. Sad mi je stigao odgovor iz Bratislave da apartmani nemaju klimu! A, naravno u Jolly-ju i dalje tvrde da imaju!
Sta da radim? Da li neko zna nekog ko ima informacije o ovim apartmanima? Oni su na kilometar (valjda) od Limenarije prema Tripitiju.
HVALA!

P.S. Koji je vas savet ukoliko se desi da odem tamo, a ono... od klime ni traga ni glasa?

Kinaski_bg:
Cao svima.

Bilo bi lepo da mi neko kaze koju rec o vili Eden u Limenasu ako je tamo boravio.

Hvala.

Caos I ja idem u vilu Eden 5 avgusta, ja sam cula da je vila super, bliza je Voulnaris plazi koja je i lepsa od gradske, nije daleko od centra, koristi bazen susedne vile, i nalazi se u delu gde su novije vile. Nadam se4 da sam ti pomogla bar malo :)

Trile:
Cao Tasosovci!!!
Sledeci petak idem u Limenas u vilu Linu pa me zanima da li je neko bio tamo? Kakv je smestaj? Utisci?
Nisam bila bas u vili Lina, ali sam bila u blizini. To je lepa vila sa bazenom i nalazi se u novom delu Limenasa, gde i vecina novih i lepih vila. Kakva je unutra ne znam. Blizu je Tarzanas plaza, a i Vournelis. Blize nego gradska. A na stajalistima kada smo isli sam videla autobus ove agencije, bio je bas dobar. Toliko od mene, toliko znam.

Back