hej cao drustvo...nova sam na forumu...i zanima me sledece.....muz i ja smo rezervisali 10.septembra apartman u vili Makrina na Golden Beach-u...na samom pocetku Golden Beacha kako sam razumela...snestaj deluje pristojno mada nam to i nije toliko vazno,ali ako neko ima informacije vezano za plazu...cene u restoranima i marketima....kako stici do Mermerne plaze...Rajske plaze...Giole...itd...prakticno sve

...ne idemo kolima,ali informacija o prevozu do tih mesta bi znacile...pozdraaaaaaav....
Ćao,bili smo sa ženom i sa dvoje male dece u Skala Potamiji (mesto pored Golden Beach-a u istoj uvali) u prvoj polovini avgusta.Jedan dan smo plažom prošetali do Goldena,oko 30 minuta hoda.Plaža je u celoj uvali peskovita (samo negde na sredini uvale ima jedan mali deo šljunkovito),idealna za decu jer je voda plitka i topla,a što je najvažnije kristalno čista.Noćnog života u Golden Beachu nema,za tako nešto je bolja Skala Potamia.Cene brze hrane poput girosa ili suvlakija ili kebaba,itd za poneti su od 2.5 evra do 3,a pristojna večera po tavernama od 6 evra za musaku ili neku picu,8 evra sam platio odličnu jagnjetinu sa pečurkama,itd.Naravno piće po tavernama je od 1euro za flašu vode, 2.5 evra za točeno pivo,itd.Po prodavnicama je piće jeftinije,1 evro pivo,vino litra od 3 evra,itd.Cene mleka,jogurta i prehrambene robe su duplo skuplje nego kod nas otprilike,meso u mesari od 6 evra,hleb oko evra.Sve u svemu nije preterano skupo,pogotovo što su ovo cene u špicu sezone,kada vi budete išli,verujem da će sve biti jeftinije.Što se tiče Mermerne plaže i ostalih,mi smo iznajmili mali auto (Kia Picanto) na jedan dan,platili smo ga 35 evra,i uspeli smo da obiđemo Saliariu (tj.Mermernu) plažu,kupali smo se dva tri sata tamo pre podne dok nije bila gužva.Prilazni put je prašnjavi put kojeg koriste i kamioni,ali vredi truda jer je plaža prelepa.Na ulazu u Limenas iliti Thassos se skrene desno prema plaži Makriamos,i kod samog ulaza na ovu plažu se odvaja beli prašnjavi put desno,koji vodi do mermerne plaže.Na povratku vredi stati u žutom supermarketu pored kojeg se prolazi,cene su jeftinije nego u drugim prodavnicama.Odatle smo išli na jug,znači vraćali smo se prema Skali Potamiji i Golden Beachu,i nastavili smo prema Paradiso Beachu (rajska plaža).Lako se pronađe,ima znak pored puta gde treba da se spustite.Plaža je peskovita,tu je i ostrvce Kinira,na plaži ima dve taverne svega,po čemu je posebna,to su veliki talasi.Tu smo se super zabavili,isto smo ostali par sati,pa smo nastavili na jug prema Aliki plaži.Aliki je prelepa uvala,plaža nije velika pa bude gužve,ima taverni i slično.Do Giole nismo stigli na žalost,pa vam tu ne mogu pomoći.Na povratku smo pre vraćanja auta u Speedy renta car stali na benzinskoj pumpi u Skala Potamiji gde smo natočili potošenu količinu goriva i istuširali smo autić za 50 centi jer smo ga naprašili još kod mermerne plaže.Lik iz renta car agencije je bio oduševljen (čovek je englez,i kada je čuo da smo iz srbije,prihvatio je vozačku dozvolu i nije insistirao na međunarodnoj) ,preporučio bih ga svima koji žele da iznajme auto.Nadam se da sam bio od pomoći