TASOS - u reči i slici

Cao ljudi, verujem da je vec bilo price o tome, ali mi bas i nije poslo za rukom da nadjem odgovore na sledeca pitanja...
1. Koja je cena za ren-a-car? Ja idem u LIMENAS.
1.1. Da li je povoljnije online rezervisati auto ili tek tamo kad se dodje.
2. Da li u Limenasu ima vecih marketa, kao Lidl ili tako nesto?

Hvala :)

Moze li mala pomoc, ako neko zna? Sta bi ste izabrali od ovoga:
green velvet pefkari 234 po osobi 10 nocenja preko agencije Magic
SIRINES Limenas 9 noci 195
EVRIDIKI Limenas S2 9 noci 200e po osobi
KIPARISIOU Limenaria 9 noci 209e po osobi
Ove poslednje 3 su preko Argusa.

Ćao ljudi! :bye:
Da li neko zna da li ima da se iznajmi biciklo u Limenasu i koliko otprilike košta?
I ako nekoga interesuje, napravila sam informativnu knjižicu o Tasosu....uglavnom su tekstovi sa raznih foruma.
Ako je neko zainteresovan, rado šaljem na mail! :D
P.S : Format knjižice je pola A4, da lakše stane u žensku torbicu!!!!! :hahaha:

Gledaj, ja sam ukratko skontao sledece:
bez prevoza na Tasosu je glupo boraviti,
kao i na svakom drugom ostrvu, morate svaki dan ici negde da ne bi crkli od dosade,
letovanje kosta od 400-600e za 10 dana za dvoje, pristojan smestaj u Limenasu(to je u principu najbolje mesto za odsedanje) + 200e za gorivo, putarine i trajekt ako idete svojim kolima,
Tasos je izgleda best bay za odmor u Grckoj za te pare. Ja sam svasta proucavao i na kraju sam se odlucio za to ostrvo, jos samo i da izaberem konkretan smestaj.

Gledaj, ja sam ukratko skontao sledece:
bez prevoza na Tasosu je glupo boraviti,
kao i na svakom drugom ostrvu, morate svaki dan ici negde da ne bi crkli od dosade,
letovanje kosta od 400-600e za 10 dana za dvoje, pristojan smestaj u Limenasu(to je u principu najbolje mesto za odsedanje) + 200e za gorivo, putarine i trajekt ako idete svojim kolima,
Tasos je izgleda best bay za odmor u Grckoj za te pare. Ja sam svasta proucavao i na kraju sam se odlucio za to ostrvo, jos samo i da izaberem konkretan smestaj.

Ја била на Тасосу без превоза, и било ми дивно.
Мислим, колико пута сте ви који причате да тамо не вреди ићи без аута обишли целу ЦГ, а њена је обала нешто мало дужа од обима Тасоса... Како се то на острву цркава од досаде, а на копну не? :dontunderstand:

Ćao ljudi! :bye:
Da li neko zna da li ima da se iznajmi biciklo u Limenasu i koliko otprilike košta?
I ako nekoga interesuje, napravila sam informativnu knjižicu o Tasosu....uglavnom su tekstovi sa raznih foruma.
Ako je neko zainteresovan, rado šaljem na mail! :D
P.S : Format knjižice je pola A4, da lakše stane u žensku torbicu!!!!! :hahaha:

cao

biciklo moze da se iznajmi i mislim da je 2-3 evrica dnevno.
a knjizicu mozes poslati na dincicdarko@yahoo.com.

hvala, pozdrav

Мислим, колико пута сте ви који причате да тамо не вреди ићи без аута обишли целу ЦГ, а њена је обала нешто мало дужа од обима Тасоса... Како се то на острву цркава од досаде, а на копну не? :dontunderstand:

apsolutno se slazem sa Vandom.

@bglaptops

I ja sam bila bez prevoza, koristili smo autobus koji ide redovno, nije mnogo skup i vozi oko celog ostrva. Obisla sam njime sve sto sam zelela.
Ja licno, nemam nameru da odem na letovanje i kuvam se u automobilu.

Tasos je veoma interesantan, ali to zavisi i od ljudi, kakav si covek, jer ukoliko nisi veseo, raspolozen, za akciju, nigde ti nece biti dobro i svuda ces ''umirati'' od dosade.
Ja to licno ne razumem, nikad mi nije dosadno, uvek sebi nadjem zanimaciju... No, opet, ljudi su razliciti.
Zato ne krivite Tasos.

A svima koji traze provod prvenstveno, pa onda more, preporucujem Budvu.

Tasos je naj mesto na svetu. :rtfm:

Poslednja izmena:
Pozzzz narode!!!:dontunderstand:
Zanima me može li neko da mi objasni, planirao sam na Tasos da idem svojim kolima ali nisam ništa rezervisao u agencijama, pa me interesuje da li smeštaj može da se nađe tamo na licu mesta i za koliko para??:gace:

Nisi rezervisao i ne planiras? ili jos nisi stigao?

no, ima na licu mesta, ne bih znala da ti kazem koliko to kosta, ali ja verujem da nije jeftinije od aranzmana koji placas preko agencija.
Agencije zakupe jednu vilu na 4 meseca i one nama iznajmljuju kucu.
A ovako kad odes kuc kuc na vrata, ne verujem da je jeftinije, jer su oni onda u poziciji da ti udare cenu bas zato sto si ''bespomocan'' i moze im se...

Sacekaj i druga misljenja. Ali ja bih na tvom mestu uplatila u agenciji, sigurnije je, imas osiguranje, imas koga da maltretiras ako ne daj Boze nesto lose podje :hvala:

Pozdrav svima!
Interesuje me neshto slichno shto je pitao i Maka.car par postova pre mene.
Dakle .. idem kolima sa devojkom. mogu li da prodjem jeftinije ako na licu mesta nadjem smeshtaj ? To osnovno osiguranje koje se dobije preko agencije me ionako ne interesuje, a mislim da oni deru sa provizijom. Pretpostavljam da je to pitanje usko povezano sa kolichinom turista ove sezone, tako da jedva cekam izveshtaje ljudi koji se vracaju :) idemo 20. avg u Potos.
Takodje ako neko moze da mi preporuchi apartmane u Potosu. Da su korektni (osnovne potrebe, cisto, nishta luksuzno) bio bih mu zahvalan, da znam da suzim izbor smeshtaja:)
ili neki kontakt od tih apartmana (email)

@nikicy pleaaase poshtalji mi to tvoje uputstvo na cekikv@gmail.com

Ja sam prosle godine letovala na Tasosu,baza nam je bio u Limenas ali smo svakog dana obilazili razlicite plaze po celom ostrvu i bilo nam je predivno! Plaza ima za svaciji ukus. Slazem se sto se tice Limenarije, ja sam bila sokirana kad sam je videla, izgleda memljivo i ''oljusteno'' dok Limenas podseca na dalmatinske gradice, beo, topao sa uskim ulicicama, sa puno arheoloskih nalazista, taman za vecernju setnju, tako da je dobar izbor za bazu. Studio nam je bio vise nego cist - spremacica nam je svakog dana cistila i cak i sudove prala!!! Ne znam sta nas je vise odusevilo - mirisi lavande, mirte, bora, romanticna planinska sela ili mogucnost izbora plaza i obilaska arh.nalazista pravo iz vode u kupacim kostimima...

Super si izabrao!! A obilazak ostrva nece te vuci zbog dosade, nego zbog lepote koju ce ti se na svakom koraku otkrivati. Ne zna se sta je lepse - da li mirisi lavande, mirte, bora, prizori mora izmedju zelenila ili istorija preko koje se saplices i preko koje mestani bukvalno suse ves!! U svakom slucaju je dragocena njegova nekomercijalizovanost (jos uvek) a dovoljna urbanizovanost - da imas sve!!!

apsolutno se slazem sa Vandom.

@bglaptops

I ja sam bila bez prevoza, koristili smo autobus koji ide redovno, nije mnogo skup i vozi oko celog ostrva. Obisla sam njime sve sto sam zelela.
Ja licno, nemam nameru da odem na letovanje i kuvam se u automobilu.

Tasos je veoma interesantan, ali to zavisi i od ljudi, kakav si covek, jer ukoliko nisi veseo, raspolozen, za akciju, nigde ti nece biti dobro i svuda ces ''umirati'' od dosade.
Ja to licno ne razumem, nikad mi nije dosadno, uvek sebi nadjem zanimaciju... No, opet, ljudi su razliciti.
Zato ne krivite Tasos.

A svima koji traze provod prvenstveno, pa onda more, preporucujem Budvu.

Tasos je naj mesto na svetu. :rtfm:

Jeste predivan!!!

Postavio sam konkretno pitanje vezano za apartmane u Limenasu, zna li neko kakvi su ti sto nudi Argus i generalno, da li Argus uzima dobre ili lose apartmane? Ja idem 25tog jula, skontao sam da je Tasos jedan od najideanijih izbora sto se tice Grcke, samo nisam jos izabrao smestaj. Znaci, hajde nek neko odgovori ako zna, ARGUS, da ili ne?

ja sam isla preko argusa, Limenarija, vila Natasa, i po pricama ostalih turista iz autobusa i sa plaze, koji su isli argusom, ubedjena sam da je vila naj.
Blizu je plaza, prodavnica, poslasticarnica, setaliste, posta, sve.

a sa ivanjuskom se ne slazem, mislim da je limenarija prelepa, no naravno, kako kazu ''Lepota je u oku posmatraca''.. nisu nam iste stvari lepe.

Ceo Tasos je prelep, sva mesta na svoj nacin, gde god da odete necete pogresiti.

Meni je vazno da odem tamo bilo sa autom ili ne i tacno da moze da se provede lepo i bez kola, mada sam ja neko ko voli da zujka...ali to volim i na kopnu

Postavio sam konkretno pitanje vezano za apartmane u Limenasu, zna li neko kakvi su ti sto nudi Argus i generalno, da li Argus uzima dobre ili lose apartmane? Ja idem 25tog jula, skontao sam da je Tasos jedan od najideanijih izbora sto se tice Grcke, samo nisam jos izabrao smestaj. Znaci, hajde nek neko odgovori ako zna, ARGUS, da ili ne?

Ja sam bila prosle godine u Limenasu u EVRIDIKI,preko Argusa.Smestaj je čista 10.:super::super::super:Slobodno idite sa njima meni su bili OK.Negde na strani 243-e dala sam opise i fotkice,mrzi me da pišem ponovo.

Poslednja izmena:

Back