TASOS - u reči i slici

Narode jos samo 15 sati do polaska...
S obzirom da idem prvi put, jedva cekam.
Sta cu tamo zateci kada budem otisla, videcemo.
Kad se budem vratila, reci cu vam kako je bilo putovanje i ostalo preko Sabre.
Pozdrav svima.
Agencija je odlicna, ja sam sa njima dve godine za redom isla na Tasos, sve je bilo kako smo i ocekivali, nijednu zamerku nemam za Sabru

Poslednja izmena:
Jel bio neko na Tasosu? Kakve su cene, plaze i sl...? Konkretno me zanima Limenas, glavni grad, cula sam da je u blizini luka i da je more zagadjeno. Da li je to tacno? Thanx

Mi ove godine cetvrti put idemo na Tasos. Bili smo i pre po Halkidikiju ali poredjenja nema. Sto se tice putovanja trajekt je dozivljaj pogotovo za decu ali da napomenem. Tasos je ostrvo prvenstveno za porodicni odmor ako neko hoce provod morace da se dobro raspita gde da ide. Kao i sa svim i sa Tasosom mozete napraviti gresku. Mi idemo na Golden Beach prelepu veliku plazu na kojoj u junu i pocetkom jula guzve nema.Mozete igrati reketima da nikome nesmetate. Voda topla pojavi se trava ali brzo i prodje a talase smo uvek imali na jedan dan sto je za nas uzivancija. Iznajmljujemo i skutere na dan dva da obidjemo divlje plaze i manastir. Ostrvo smo autom obisli vise puta ima oko ostrva 93 km. Gradovi imaju gradske plaze koje su naspram gore pomenute male. Preporucujem Potos za one koji idu busom. Limenarija je lepa ali ima neku fabriku sira pa kad surutka zasmrdi na vrucini nije prijatno. Limenas nije prljav iako je luka ali plaze u ova dva grada neznam kakve su. Nemojte propustiti jagnjetinu u Teologosu ako ste u mogucnosti. Vec pored Golden Beach-a je Skala Panagia kojoj plaza nije tako lepa a mozete da se prevarite i sto se tice smestaja. Mi smo tri puta bili u Hotelu Emerald koji izdaje studije po veoma povoljnim cenama ima bazen ali je malo u brdu jedno 200 metara peske. Prednost je sto je hladovina jer je prepun zelenila i svi su vrlo vrlo usluzni i ljubazni. Nedostatak penjanje po vrucini ali ko nije razmazen lepo se utegne vec za par dana.Pa mislim da je oo dovoljno za sada POZDRAV!

ove godine cu i ja po prvi put posetiti Tasos, od 15.08.2010.Da li je neko letovao u vili Joanna?Volela bi da mi malo prokomentarise smestaj i okruzenje.
А та вила се налази у ком месту на Тасосу? Која агенција је ради? Јеси ли претпоставила да можда има више вила са тим називом?... Врло мало података си дала.

Maka.carPogledaj na sajtu www.island-thassos.com, mislim da ces tu, preko nase devojke, koja zivi na Tasosu i ciji je sajt ujedno, moci da nadjes smestaj i to, mogu ti reci, po sasvim ok cenama. Nadam se da sam pomogla.

A za sve ostale, koga interesuje nesto vezano za trajekt do Tasosa, pogledajte sajt www.thassos-ferries.gr. Tu vam pisu cene i raspored voznje.

Pozz svima!

P.S. Ok Petre71 - cekamo da nam se javis sa utiscima. ;-)

pa ako su na 3 sata onda nije strasno, do Turske smo neracunajuci granice imali svega 3 pauze...
Не бих баш рекао да су паузе на свака 3 сата, наравно уколико не рачунаш и она успутна стајања ради укрцавања путника из других градова, али те паузе знају да буду и по 5 мин. а некад не дозвољавају ни да се изађе из буса. Прва права пауза је у мотелу Џеп у Грделичкој клисури (30-45. мин, бар је таква била пракса), а после на Евзони граничном прелазу, где ћете сигурно чекати доста дуже него на прелазу Прешево (ми смо једне године тамо провели више од 3 сата и два пута за то време одгледали "Умри мушки 4 део" :D, додуше, тада су још били актуелни плави пасоши, па се зато толико чекало). Кад уђете у Грчку, нема више стајања до Тасоса.

Pozdrav forumasima, mozda sam malo dosadna ali volela bih da mi neko potvrdi da li je u pitanju ista vila na ovoj slici http://www.argus.rs/fajlovi/image/sirines 1 limenas.jpg i na ovoj https://www.facebook.com/photo.php?pid=3787922&id=254382255987 za obe pise da su u limenasu. Hvala unapred....:)
Виле немају везе једна с'другом, ова прва се налази у Лименасу, а друга у Дасилио Приносу, близу Скале Принос.

Иначе, постоји и вила, тачније хотел Сиринес у Потосу.

Виле немају везе једна с'другом, ова прва се налази у Лименасу, а друга у Дасилио Приносу, близу Скале Принос.

Иначе, постоји и вила, тачније хотел Сиринес у Потосу.

Hvala na odgovoru! nego nemoguce da nigde ne mogu da nadjem sliku te vile u limenasu...da li ta vila uopste postoji?
:)

Oni nisu normalni, pa tim tempom cemo doci na Tasos oko 6-7 ujutru, a u sobe necemo uci pre 12 sati sigurno...
Imam jedan savet.
Mi smo prosle godine u Pargu stigli oko 9 i 30, a u sobe smo mogli uci tek oko 2. Sve stvari za plazu spakujes od gore, stvari uvek imas gde ostaviti u vili i uzivas negde na plazi dok se drugi smaraju pred vilama. :per:
+ mozes i da se istusiras na plazi, ako si vise za varijantu popiti negde kafu ili sesti nesto pojesti!!!!!!

Не бих баш рекао да су паузе на свака 3 сата, наравно уколико не рачунаш и она успутна стајања ради укрцавања путника из других градова, али те паузе знају да буду и по 5 мин. а некад не дозвољавају ни да се изађе из буса. Прва права пауза је у мотелу Џеп у Грделичкој клисури (30-45. мин, бар је таква била пракса), а после на Евзони граничном прелазу, где ћете сигурно чекати доста дуже него на прелазу Прешево (ми смо једне године тамо провели више од 3 сата и два пута за то време одгледали "Умри мушки 4 део" :D, додуше, тада су још били актуелни плави пасоши, па се зато толико чекало). Кад уђете у Грчку, нема више стајања до Тасоса.

U potpunosti se slazem sa DeMikelisom,mi smo prosle godine isto tako imali pauze t.j. dve vece i bilo je 2-3 pauze od po 5-10 min. to je sve.S obzirom da mi iz Novog Sada krecemo u 15 h,putovali smo oko 16-17 h,ali nismo nesto dugo stajali na granicnim prelazima,cak ni trajekt nismo dugo cekali.U Potosu smo bili oko 8:30h,a u sobu smo usli u 11h,doduse isli smo sa bebom od 9 meseci,pa su nasu sobu prvu sredili.Sve u svemu put i nije bio tako naporan(ili nismo osetili,posto nas je vukla velika zelja da vidimo Tasos),i mi smo preziveli sa dvoje dece(4,5 god i beba 9 meseci).I na kraju se poduzi put isplatio,jer smo puni prelepih utisaka i uspomena na Tasos i jedva cekamo avgust da ga ponovo vidimo!

U potpunosti se slazem sa DeMikelisom,mi smo prosle godine isto tako imali pauze t.j. dve vece i bilo je 2-3 pauze od po 5-10 min. to je sve.S obzirom da mi iz Novog Sada krecemo u 15 h,putovali smo oko 16-17 h,ali nismo nesto dugo stajali na granicnim prelazima,cak ni trajekt nismo dugo cekali.U Potosu smo bili oko 8:30h,a u sobu smo usli u 11h,doduse isli smo sa bebom od 9 meseci,pa su nasu sobu prvu sredili.Sve u svemu put i nije bio tako naporan(ili nismo osetili,posto nas je vukla velika zelja da vidimo Tasos),i mi smo preziveli sa dvoje dece(4,5 god i beba 9 meseci).I na kraju se poduzi put isplatio,jer smo puni prelepih utisaka i uspomena na Tasos i jedva cekamo avgust da ga ponovo vidimo!

Pa ne bojim se ja da ce mi put biti naporan... Putovao sam ja jednom prilikom oko 50 sati tako da ce ovo biti macji kasalj ;) Nego mi je bitno da pauze budu na 2.5 i 3 sata... Ja bih voleo da dodjemo sto kasnije... :super:

А та вила се налази у ком месту на Тасосу? Која агенција је ради? Јеси ли претпоставила да можда има више вила са тим називом?... Врло мало података си дала.

Vila se nalazi u Potosu,posto smo duuugo gledali sve moguce vile po tasosu ona je jedina pod tim nazivom Joanna.

Back