TASOS - u reči i slici

Kazaviti, vrlo lepo selo, sa starim kucama koje su jako lepo odrzavane. Krovovi su od nekih kamenih ploca, a ima i novijih koje su (na zalost) pokrivene crvenim crepom.
Ovde postoji nekoliko mesta gde se sluze razna jela, ali je popularna jagnjetina. Uvece takodje vrvi od turista koji su dosli da veceraju jagnjetinu (moje misljenje je da ako idete na jagnjetinu u sred sezone tamo, ne idete gladni :P ).. Selo je prelepo i nisam uspela da fotografijama lepo opisem te kuce, posto imaju suvise lepih detalja. JAKO lepa arhitektura...

IMG_1688-1.jpg
IMG_1710-1.jpg
IMG_1712-1.jpg
IMG_1716-1.jpg
IMG_1585-1.jpg
IMG_1588-1.jpg
IMG_1589-1.jpg
IMG_1590-1.jpg
IMG_1610-1.jpg
IMG_1612-1.jpg
IMG_1617-1.jpg
IMG_1620-1.jpg
IMG_1625-1.jpg
IMG_1646-1.jpg
IMG_1655-1.jpg
IMG_1680-1.jpg
IMG_1693-1.jpg
IMG_1707-1.jpg
IMG_1721-1.jpg
IMG_1727-1.jpg
IMG_1730-1.jpg
IMG_1751-1.jpg
IMG_1753-1.jpg
IMG_1757-1.jpg

Inace, Tasos je zaista lepo ostrvo ali je prepuno turista (kao npr mi :) ).. Previse je guzve, plaze nisu toliko velike da bi primile toliko posetilaca. Govorim o pescanim plazama, lakim za ulaz u vodu. Ima dosta uvaliCA koje su lepe, ali morate malo da se pomucite oko ulaza.. idealno bi bilo da se umesto kola tamo iznajmi brodic... Dakle, bukvalno ljudi preko ljudi, poplocane plaze lezaljkama.. To, cini mi se, niko nije spomenuo.. Pored Halkidikija, ovo je najlaksa destinacija za odlazak kolima, pa se zaista to vrlo dobro i oseti kada ste tamo. Ima najvise Grka sa kopna. Do pustijih plaza, kao do ove sto sam okacila fotke iznad, posle SM, mora da vam neko da objasnjenje kako se dolazi seoskim putem, i sve je tako nekako - neces sam naci ako ti neko ne kaze (za iole bolje stvari, ili ako ne dangubis tako sto ces provaljivati sam puteve ka moru)..
Podseca na Budvu u sred sezone.

Eloyla, fotografije su ti fantastične! :super:

Kao neko ko je bio u špicu sezone, kao i ti, moraću da se složim sa tobom i da kažem ljudima da je na Paradiseu, Golden beachu,Alikiu i Psili Ammosu bio TOTALNI HAOS. Pisala sam o tome kada sam se vratila... Verujte da nisam ni sišla do Alikia i Golden beacha! Ni meni prijatelji nisu verovali...ali, činjenica je da su oni bili ili u junu ili u septembru na Tasosu.
Ipak, SREĆOM, plaža ima puno, pa smo se nauživali van gužve i te plaže nam uopšte nisu falile ;)

Eloyla, fotografije su ti fantastične! :super:

Kao neko ko je bio u špicu sezone, kao i ti, moraću da se složim sa tobom i da kažem ljudima da je na Paradiseu, Golden beachu,Alikiu i Psili Ammosu bio TOTALNI HAOS. Pisala sam o tome kada sam se vratila... Verujte da nisam ni sišla do Alikia i Golden beacha! Ni meni prijatelji nisu verovali...ali, činjenica je da su oni bili ili u junu ili u septembru na Tasosu.
Ipak, SREĆOM, plaža ima puno, pa smo se nauživali van gužve i te plaže nam uopšte nisu falile ;)

Па, те плаже јесу пуне и јула, него нису све плаже на Тасосу пуне!
Има много лепих плажа на којима нема гужве.
А ако желите да идете на плаже где се набију сви Срби, наравно да ћете улетети у гужву!

Мени се Алики плажа није допала, не волим гужву.
Уска је, на уласку у воду је неко клизаво камење, а унутра као у базену, сви стоје и лоптају се! :)
Ја волим мирне плаже, где нема живе душе!

Ah, kako neobicno sto volis puste plaze, to je retkost (salim se bez zle namere!).. takve volim i ja, zaista je lepo tada, nekako si bas na moru i lepo osetis more oko sebe.
Super su ove posle Skale Marijes.. na pocetku te plaze se lako ulazi u vodu (ima par manjih kamenih delova, pa je opet pesak kao na plazi)..
Hvala nmim, nadam se da ce biti bolje ;) :) .

E, pa lepo. Svi oni koji su se do juče pitali (a putovali su 25.08.) kako je sve na Tasosu, danas su konačno saznali. E sad ja odbrojavam dane (007) do svog putovanja. A onda ću konačno da saznam kakva je ta vila Elena u Limenariji. Hvala svima koji su se potrudili da sve potanko objasne oko plaža, restorana i svega ostalog.
:roll: :roll: :roll:

Hvala JJ, drago mi je ako sam tako sta uspela ;) zaista bas puno :) ..
Volim fotografiju jako mnogo i igram se fotografa kad god stignem.

Samo se drzis preciznog kadra, bez previse detalja koji odvlace paznju - dakle fotografises ono sta je zanimljivo a ne ono sta te zanima u gomili objekata sa strane.. pazis da linija horizonta bude prava.. gledas oko sebe i ne pakujes aparat kada se setas nego ti je uvek pri ruci.. na kraju sredis fotografije u nekom programcicu (recimo pikasi).. Takodje, fotkati sa rezimima koji postoje na aparatu, koje bi ljudi da izbegnu.. Ukljucujes blic kada fotografises ljude i po danu, na plazi - stavis ih tako da im je sunce iza ledja i obavezno ukljucis blic..
Ako nekome treba objasnjenje ukratko za rad u pikasi, napisacu - vrlo lak google-ov program za pregledanje i klasifikaciju fotografija na racunaru, kao i za laku a finu doradu fotografija (ukljucujuci i smanjivanje fotki na zeljenu velicinu, pravljenja filmica i td).

U pravu si,moj problem mozda jeste to sto bih da uhvatim 100 stvari na jednoj fotografiji,inace isto volim da slikam tu i tamo,a ovo da aparat ne vracam u futrolu sam odavno shvatila.Inace sam promenila aparat skoro jer sam prethodni razbila i sad vise nisam zadovoljna.Cini mi se da mi je stari bio u stanju da uhvati svaki pokret a da slika ne bude mutna i da je imao vise tih rezima a ovaj sad ne a kao noviji je model mada ga nisam jos ni savladala do kraja.Svejedno,svi saveti su dobrodosli,a tvoje fotke bi trebalo da otkupe ovi sa Tasosa i da prave razglednice.Izbor im je inace ocajan,zastareo i pozerski.Samo ti nama kaci fotke i savete!Hvala!

Eloyla, fotografije su ti bozanstvene :zaljubljena:
bas si mi realno evocirala secanje na Kazaviti...divno selo, mirno, preko dana...ne tako popularno...a prelepo..:zaljubljena:
Evo i "mog" dimnjaka :cool:...nije lep kao tvoj, ali i oprema mi je, pretpostavljam, slabija od tvoje :lol:

pozzzzz

Aparat mi kosta 300e, polovni Canon 20D sa kit objektivom.. dSLR aparat (dakle nije kompaktni digitalni).

Montoya, lepe su ti fotografije - zaista, ne mislim da su moje koje sam iz tog sela stavila ovde ista lepse..
Napisacu malo o lakoj obradi u pikasi koju rec na nekof blogu, pa cu poslati link (da nas ne pobrisu moderatori odavde sto se raspisasmo o fotografiji)..
Ove koje sad postavljam su obradjene u Adobe Photoshopu - deluju odmah ozbiljnije ;) .. pri doradi na kraju mozete da fotografiji date malo licniji pecat.

IMG_0465fb-1.jpg
IMG_0487wb-1.jpg
IMG_0491wb-1.jpg
IMG_0495wb-1.jpg
IMG_0498wb-1.jpg
IMG_0514wb-1.jpg
IMG_0518wb-1.jpg
IMG_0519wb-1.jpg
IMG_0522wb-1.jpg

Cao svima!
Ja se juce vratih sa Tasosa. Bila sam preko Argusa u vili Alexandra, u Limenasu. Odusevljena sam ostrvom. Vama svima hvala na tolikim informacijama. Ako neko ima pitanja, rado cu pomoci. Argus je za svaku pohvalu, vodici su sjajni. Makedonci su nas drzali na granici bas dugo, to mi je malo pokvarilo utisak sa putovanja, ali sta da se radi. Nazalost, nisam imala auto na ostrvu, te nisam videla sve te divne plaze, ali sam isla na izlet autobusom po ostrvu te bih svakom preporucila Limenas. Kupala sam se najvise na Nisteri plazi, mirna je i cista voda. Nije siroka plaza i nema puno guzve. Put nije bas za sliku, ali je voda zaista lepa. Gradska plaza u Limenasu je dobila plavu zastavicu, ali nije nesto posebno. Takodje preporucujem sladoled u kaficu Karnagio na kraju gradske plaze u Limenasu :) Puno pozdrava!

Napisacu malo o lakoj obradi u pikasi koju rec na nekof blogu, pa cu poslati link (da nas ne pobrisu moderatori odavde sto se raspisasmo o fotografiji)..
Ove koje sad postavljam su obradjene u Adobe Photoshopu - deluju odmah ozbiljnije ;) .. pri doradi na kraju mozete da fotografiji date malo licniji pecat.
Fotografija , ali samo u okviru Tasosa ;)
ako nije dozvoljeno javno, posalji mi link na pp, bas me interesuje, hvala puno :super:

ja se vratih 27.8. iz Limenarije... Mislim da mi je izbor grada kao i vile (vila Natassa) bio odlican. Vila je blizu setalista i gradske plaze, kao i plaze Metalija. A mene je posebno obradovalo sto na 20m od vile postoji poslasticarnica :) :) . Sobe su super. Soba 1 je naj naj (sta cu imam srece).
U Limenariji ima dva bara koja rade do 3-4 nocu, i tu i tamo puste koju cecu, seku itd, cisto da se osecate kao kod kuce :D
Preporucujem klopu u Astrisu.
Ako idete preko Argusa, vodic ce vam preporuciti par restorana i snack bar Hello. Ja vam nista od toga ne preporucujem. Ako hocete dobar giros, jedite preko puta Hello-a, videcete srpsku zastavu.
Hrana u prodavnici je skuplja nego u bg, naravno. Otprilike kao u CG. Najvise su me iznenadila jaja :) 2e 6komada.
Ja nisam uzimala auto/skuter, ali sam autobusom isla na plaze. Aliki me je razocarao, toliko sam ovde citala o njemu. Jeste prelepo, ali je oooogroooomna guzva, mnooogooo dece, graja, bukvalno peskir na peskir, a ja bas nisam ljubitelj... Bila sam i na Metaliji, lepa plaza zaista, kao i Pefkari - ta mi se najvise svidela. Sve u svemu, najcesce sam se kupala na gradskoj plazi, odmah iza luke. To mi je bilo zaista super. Blizu kuce, malo ljudi, cista voda i kad otplivate jedno 100m u dubinu, naidjete na pescano ostrvo u vodi koje uopste nije malo. Tu kad stanete voda je do ramena (meni bar). Inace dok plivate, vidite samo svoju senku na dnu i pesak... Prelepo.
Bila sam i u manastiru sv. Arhangela i zaista je prelep.
uf.. Nemam pojma sta jos da napisem, ali ako nekog nesto interesuje neka pita.
I HVALA svima na info koje su bile korisne zaista!!!

ja se vratih 27.8. iz Limenarije... Mislim da mi je izbor grada kao i vile (vila Natassa) bio odlican. Vila je blizu setalista i gradske plaze, kao i plaze Metalija. A mene je posebno obradovalo sto na 20m od vile postoji poslasticarnica :) :) . Sobe su super. Soba 1 je naj naj (sta cu imam srece).
U Limenariji ima dva bara koja rade do 3-4 nocu, i tu i tamo puste koju cecu, seku itd, cisto da se osecate kao kod kuce :D
Preporucujem klopu u Astrisu.
Ako idete preko Argusa, vodic ce vam preporuciti par restorana i snack bar Hello. Ja vam nista od toga ne preporucujem. Ako hocete dobar giros, jedite preko puta Hello-a, videcete srpsku zastavu.
Hrana u prodavnici je skuplja nego u bg, naravno. Otprilike kao u CG. Najvise su me iznenadila jaja :) 2e 6komada.
Ja nisam uzimala auto/skuter, ali sam autobusom isla na plaze. Aliki me je razocarao, toliko sam ovde citala o njemu. Jeste prelepo, ali je oooogroooomna guzva, mnooogooo dece, graja, bukvalno peskir na peskir, a ja bas nisam ljubitelj... Bila sam i na Metaliji, lepa plaza zaista, kao i Pefkari - ta mi se najvise svidela. Sve u svemu, najcesce sam se kupala na gradskoj plazi, odmah iza luke. To mi je bilo zaista super. Blizu kuce, malo ljudi, cista voda i kad otplivate jedno 100m u dubinu, naidjete na pescano ostrvo u vodi koje uopste nije malo. Tu kad stanete voda je do ramena (meni bar). Inace dok plivate, vidite samo svoju senku na dnu i pesak... Prelepo.
Bila sam i u manastiru sv. Arhangela i zaista je prelep.
uf.. Nemam pojma sta jos da napisem, ali ako nekog nesto interesuje neka pita.
I HVALA svima na info koje su bile korisne zaista!!!

Da li si upoznala nekoga ko je bio smešten u vili Elena? Postavila sam par puta pitanje da li neko nešto zna o ovoj vili, ali nemam sreće. Baš se pitam da li sam napravila pogrešan izbor što se tiče smeštaja. Inače na Tasosu sam bila i znam da je predivan ali me ovo baš brine. :sad2: :think:

Знаш како је мени један тип одговорио кад сам пар дана пред одлазак питала за вилу у којој ћу бити смештена?
Рече човек:,, Шта питаш сад, требало је да питаш пре него што си уплатила!''

И био је у праву. Прво, нисам ни очекивала много, мислила сам да он зна да је смештај безвезан.
Друго, још сам се одушевила, јер је било много боље него што сам очекивала.
Треће, а то је најважније, небитно је какав је смештај, он ионако служи само за спавање.

Била си на Тасосу, знаш да у целој Грчкој та категорија студиа и апартмана изгледа слично.
Значи, најважније ти је море, плажа, друштво...
Само се науживај! :)

Back