TASOS - u reči i slici

E strasno..............idete u Grcku a teglite cajne kobasice!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zar nemate zelju za grckom salatom,ribom,lignjama..............

Онај ко иде са децом вероватно рамишља о доручку бар :)
Салама у Грчкој је око 13 евра по кг, хлеб је евро векница, млеко 1,20, јоурт од 1,70 до 2 евра...
Значи, и без саламе није баш јефтино направити деци доручак.
Зашто да неко не понесе ако жели и може?

А не верујем да неко децу води на доручак у ресторан, на грчку салату и лигње. :dontunderstand:

Онај ко иде са децом вероватно рамишља о доручку бар :)
Салама у Грчкој је око 13 евра по кг, хлеб је евро векница, млеко 1,20, јоурт од 1,70 до 2 евра...
Значи, и без саламе није баш јефтино направити деци доручак.
Зашто да неко не понесе ако жели и може?

А не верујем да неко децу води на доручак у ресторан, на грчку салату и лигње. :dontunderstand:

Nije se odnosilo na parove sa malom decom:gace:

Nije se odnosilo na parove sa malom decom:gace:

Била је расправа на овој теми колико се новца троши.
Јасно је да свако потроши онолико колико може и мислим да ником не треба то замерити.

Људи иду на море због плаже, воде, одмора...
Ко може себи да приушти клопу у ресторанима, то ради.
Ко не може, понесе своје, па се сналази..

Мислим свакако да то не би требало да буде предмет расправе. :)

Била је расправа на овој теми колико се новца троши.
Јасно је да свако потроши онолико колико може и мислим да ником не треба то замерити.

Људи иду на море због плаже, воде, одмора...
Ко може себи да приушти клопу у ресторанима, то ради.
Ко не може, понесе своје, па се сналази..

Мислим свакако да то не би требало да буде предмет расправе. :)

NARAVNO!!!!!!!!!!!
Izvinjavam se,ali kad vidim cajnu padne mi mrak na oci,
Jedemo je cele godine pa jos da je nosim i na more................stvarno bi mi bilo previse:D:D

Poslednja izmena:
nesto hrane uvek valja poneti, ko ne ide u hotel

grcka salata, hm...pa nije ni svuda ista po tavernama, ima razlike.
a i kad je ja napravim, doduse sa susenim maslinama i kozijom fetom, moze i mesno ovcije-kozija, bolje nego prava grcka salata

a ujutro ovcije-kozije mesano kiselo mleko, oni ga zovu jogurt, i hleb sa maslinama....

a i kad je ja napravim, doduse sa susenim maslinama i kozijom fetom, moze i mesno ovcije-kozija, bolje nego prava grcka salata

a ujutro ovcije-kozije mesano kiselo mleko, oni ga zovu jogurt, i hleb sa maslinama....

:worth::worth::worth::worth::worth::worth:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NARAVNO!!!!!!!!!!!
Izvinjavam se,ali kad vidim cajnu padne mi mrak na oci,
Jedemo je cele godine pa jos da je nosim i na more................stvarno bi mi bilo previse:D:D
Pa šta je čudno što neko nosi klopu.Ja sam bila klinka ali se sećam letovanja 8o-tih godina,kada smo kampovali po celom Jadranu,Nemci su dolazili sa punim gepekom konzervi,a imali su i imaju bolji standard od nas.Zašto je tolikooo čudno ako nosimo našu Zlatiborac čajnu bre?Uostalom, ne videh ovde na forumu da se neko raspitivao o nekom hotelskom smeštaju sa zvezdicama?Mi smo ovde da pomognemo jedni drugima a ne da se prozivamo šta ko jede.:dontunderstand:

Ala si ga začinio sa ovčicama i kozicama. Inače ne mogu da podnesem taj miris ali nisam osetila u salati.Jel sve prave od njihovog sira ili ima i sa kravljim?

sinoć došao sa Tasosa, tj.iz Potosa. Bio u vili Koula, preko Argus tursa. Apsolutno sam prezadovljan svim. Posto u lepotu Tasosa niko i ne sumnja samo da kazem da je i agencija zasluzila cistu desetku! Ako neko ide preko njih ili mu treba neki savet neka se javi. Meni je ovaj forum mnogo pomogao.

Caos,ne znam odakle da krenem?Zanima me sve zivo,mi idemo u istu vilu 25.8. preko iste agencije.Bas si nas obradovao time sto si rekao da je sve za 10.Posto idemo sa malom decom(4,5 god i 10 mes.)malo smo se brinuli.Ako imas neke slike bili bi srecni kad bi nam poslao?!Veliki pozdrav iz N.S.

Pozdrav svim Tasosovcima na forumu.Prodje na brzinu 10 dana na lepom ostrvu i sa dobrim drustvom.Ovo je moje vidjenje ostrva i smestaja na istom.
Krenusmo sa dvoje kola iz Novog Sada u 10 uvece pocetkom jula.Nije bilo guzve ni na putu ni na granicama.Niko nam nije pregledao kola a grcki carinik nas nije cak ni zaustavio.Vec je svanulo kad smo usli u Grcku .Nije bilo nikakvih problema sa trazenjem puta.Znakovi su veliki i citljivi.Pre Soluna se odvajate na autoput koji vodi u Kavalu.Mi smo izabrali Keramoti za trajekt tj feribot.Ovde dobro pazite da vas pri prvom dodiru sa nekim placanjem ne smuvaju.CENA TRAJEKTA IZ KERAMOTIJA DO LIMENASA JE 15E ZA AUTO 3E ZA ODRASLU OSOBU I 1.5E ZA DECU.Tu su nas uvrnuli prvi put.Ako imate decu OBAVEZNO napomenite.Tako su nas zbrzali i sludili posle cele noci voznje da su bratu naplatili 32e a nama 26 za po dvoje odraslih i dvoje dece do 10 godina.Prodaju karte i na feribotu tako da se ne lomite na kopnu.
Eh.More napokon.Ostrvo u daljini.Vidi se neka prasina sa leve strane ostrva visoko rudnik mermera.Galebovi lete i opet ona prica sa grickalicama i veselim galebovima.Jos manje od 50km i stizemo u Potos.Prvi susret sa ostrvom je ok.Malo cetinara,malo uvalica sa morem predivne svetlo plave boje i onda zapadni deo ostrva uglavnom golisav sa mnogo manje zelenila i sa sirotinjskijim gradjevinama.Potos je malecno mestasce od tri i po ulice bez klasicnog setalista sem ako provlacenje izmedju stolova ne nazivate setalistem.Plaza je klasika pesak dosta dugacka.gledano ka moru skroz levo postoji uvalica gde je more izuzetno toplo i plitko tako da je za decu savrseno.Ovde malo spominjana vila Hermes u kojoj smo bili je nova gradjevina lepo odrzavana blizu samog centra Potosa sa oooogromnim parkingom ispred.Sobe tj studio je poprilicno mali ali nas dvoje odraslih i dvoje klinaca smo se smestili ok.Na 5 dana menjaju posteljinu i dvoriste je prelepo ali na zalost postoje samo dva studija u dvoristu.Ostali gledaju na ulicu.Sve je lepo i fino ali ima dve ogromne mane.jedna je uopstena i zajednicka je za ceo Potos KOMARCI.Cim stignete obavezno RAID sa tecnim patronama pa sve ostalo.Druga vezana za samu vilu je komsiluk.Fuckin petao koji celu noc kukurice pa koke koje kokodacu cim snesu jaje pa guske patke.... ma ceo salas.Kao da sam u Curugu a ne 1000km od kuce.Kome ne smeta super ali ja prve tri noci nisam oka sklopio i mogu vam reci svasta mi je padalo na pamet.Srecom navikao sam se ili me umor savladao.Cene su mnogo vece u Potosu nego recimo u Larisi gde sam trenutno.Cak duplo vece.Imate nekoliko marketa a najveci je na putu prema Limenariji 50 ak metara od centra.Obazrivo i ovde posto kasirke petljaju i kucaju koliko hoce.Ne koriste barkod skenere i nemaju fiskalizaciju.Cene u restoranima su uglavnom iste ili slicne svuda i krecu se od recimo 6e za lignjoslave pa do 8e max.Odusevila me je hobotnica na zaru u Limenariji na samom setalistu kod same lucice gde su veliki parkinzi za kola.Uglavnom vise kraci od hobotnica sa strane pored restorana.
Sto se tice plaza krenuli smo kao i vecina na forumu svaki dan druga plaza Pefkari psili amos metalia....i dosli na Aliki.Ali ne veliki nego mali.Fenomenomenomenalna uvalica bez velike guzve sa mirnim morem prelepim pogledom uglavnom nekim jedrenjakom usidrenim i....totalno besplatnim lezaljkama i suncobranima.Najbolja stvar je sto lepo kolima sidjes skroz do samog restorana brze hrane u uvalici i parkiras posto na glavnom putu gore nikad nema mesta za parkiranje.Cene su skroz ok izuzev cene sladoleda koji je skup.Veliki Aliki je pun uvek i velika je guzva.
Po preporukama ljudi sa foruma resismo da idemo i na tu famoznu marble beach iliti belu mermernu plazu.Krenusmo jedan dan usput na sve plaze na istocnoj obali...paradajz gold makriamos i na kraju mermernu.Nadjosmo nekako put prema njoj i tu krece pravi SEX.Cena ulaznice na belu mermernu plazu je tacno 80 evra koliko nas je kostalo krpljenje kartera i pet litara ulja.VRHUNSKI OPREZ ukoliko idete svojim kolima.Rupe su velike put je nikakav i poprilicno dugacak.Nema zurbe i ako imate nizak auto kao ja (g4) bolje nemojte ici kolima dole.Brat sa Loganom je bez problema sisao i popeo se kasnije sa nas osmoro u njemu.Srecom na nepuna 4km smo nasli auto servis sa postenim serviserom koji nam je auto sredio za sutra ujutro.Hvala Dimitris car si.Ovde jos jedno upozorenje.Ukoliko vam se auto pokvari PRVO se dogovarajte za cenu pa tek onda popravljajte posto mogu da vam uzmu koliko hoce za servis.Poplaseni iskustvom sa mermerne plaze odlucili smo da ne idemo na Giolu.
Uopsteno ostrvo ima sta da ponudi i pokaze ALI mnogo je smeca i papirica svuda,pikavaca po plazi.Sve je poluizgradjeno i retko sta je skroz zavrseno.Imam osecaj da ce tek za desetak godina ovde biti dovoljno ulozeno i da ce ponuda biti veca.Sto se mene tice bio sam sto mi je bila velika zelja prvenstveno zbog VAS ljudi sa foruma.lepo smo se proveli.videli nesto drugacije ali mislim da se necu vracati vise.Moj brat je odusevljen i on je vec napravio neke dogovore za dogodine.
Nakon odlaska sa ostrva brat i ja smo se razisli kod Soluna i oni su otisli za Srbiju a mi u Larisu Nei Pori Platamonas.Obisli smo do sada i Meteore sto je fenomenalno iskustvo.bili na Olimpu Trikali.gomila utvrdjenja i Zevsovo kupatilo ali o tome drugi put.

Pa šta je čudno što neko nosi klopu.Ja sam bila klinka ali se sećam letovanja 8o-tih godina,kada smo kampovali po celom Jadranu,Nemci su dolazili sa punim gepekom konzervi,a imali su i imaju bolji standard od nas.Zašto je tolikooo čudno ako nosimo našu Zlatiborac čajnu bre?Uostalom, ne videh ovde na forumu da se neko raspitivao o nekom hotelskom smeštaju sa zvezdicama?Mi smo ovde da pomognemo jedni drugima a ne da se prozivamo šta ko jede.:dontunderstand:

Pa tesko da su nemci 80-tih imali bolji standard od nas a i ti nemci sto su dolazili na jadran bili su daleko od nekog srednjeg staleza.To je isto kao Englezi koji dolaze u grcku koji su po svemu daleko ispod nas................al ajd da se ne smaramo o hrani i ostalim glupostima,ipak svi idemo na tasos............svako nek jede sta mu je volja BRE!!!!!!!:gace:

Ala si ga začinio sa ovčicama i kozicama. Inače ne mogu da podnesem taj miris ali nisam osetila u salati.Jel sve prave od njihovog sira ili ima i sa kravljim?

njihovo ono sto pise jogurt kod nas bi se zvalo kiselo mleko, jer je kompaktno, a ne tecno, i pakuje se u male posudice kao za puding i sl. e tog jogurta ima vecinom kravljeg, ima i lepa pakovanja po tri komada, a ono ovcije treba malo procunjati po frizideru, obicno ga ima i malo je skuplje, pise na engleskom a ima i nacrtana ovca

a feta? pa po preporuci nikane, nije me mrzelo da obidjem par samoposluga i da nadjem fete na merenje. i sve su bile mesano ovcije-kozije, a samo sam jednu vrstu pronasao koziju. naravno probao i jedno i druho i ne zna se sta je bolje. miris se skoro ne oseca, a;li je ukus perfektan, doduse i sam sir je malo stariji, kao nas planinski stari

sto se vina tice, nemam nesto vremena za istarzivanje pa mi je za belo tj spricer dovoljno ona recina, pakovanja od po pola litra za pivskim zapusacem i kiisela, kod njih kiselu vodu zovu soda i pakuje se u plasticnim flsama place boje, a pise carbonated.

Dragi Tasosovci-forumaši,
vratismo se 18.07. posle 16 predivnih dana na Tasosu. Možda napišem i nešto kao reportažu, ali prvo nekoliko sitnica o kojima se trenutno priča:
1. godinama letujemo u Grčkoj i nikada nas niko nije pitao za hranu koju nosimo, a uvek smo išli svojim kolima. Međutim, ove godine su nas na grčkoj granici pitali koliko imamo cigareta-dozvoljeno je dve kutije po čoveku, a mi smo imali dva boksa po čoveku!!! Rekli smo da nismo znali, da se izvinjavamo, nećemo nikad više, bićemo dobri... i pustili su nas. U Grčkoj je stupio na snagu od 01.07. zakon o zabrani pušenja na javnom mestu... Nisam primetila da ga se igde pridržavaju, osim u zatvorenim prostorijama-u svakom restoranu, kafiću i dalje stoje pepeljare na stolovima. Čuli smo od Bugara koji rade u restoranima da sezabrana i odnosi samo na zatvorene prostorije.
2.PECANJE- Moj muž je pecaroš i nosio je neka dva štapa i kutijicu sa priborom, ali upecao je samo tri male ribice. Videli smo mnogo pecaroša na dokovima u Limenasu, tamo gde staju trajekti, pecaju noću i lepo se druže, a ima ih i u Prinosu isto gde staju trajekti na doku.
3. Komarci - ima ih u popriličnim količinama. Mi smo koristili autan aktiv u sticku, samo se uveče pred spavanje namažemo po rukama, nogama i vratu i nijedan nas nije ujeo. Ja ne volim miris onih električnih aparata, ne oseća se onda divni miris mora i borova u sobi i potpuno kvari ugođaj, ovaj autan u sticku nam je bio dovoljna zaštita, a zujanje nismo ni čuli umorni i opijeni od svih aktivnosti tokom dana.

Back