TASOS - u reči i slici

Прекјуче стигла из Пефкарија, време је свих 10 дана било дивно, али људи који су били пре нас, кажу да је стално падала киша, било облачно и хладно.

Док сам се припремала за путовање претражила сма цео нет тражећи информације о кући Литса у Пефкарију. Пошто се врло мало тога могло наћи ево једног детаљнијег приказа:

Налази се једно 100 метара од мора. Узлаз гледа на магистрални пут, али је вила дубоко у дворишту, а собе гледају на другу страну, према мору.

Сама вила није неки екстра луксуз, али је врло пристојна, некако сва домаћинска.:)
Има 3 студија у приземљу и 5 на спрату.

Ово је унутрашњост четворокреветног студија на спрату:

(Извините због нереда у кухињи! :rumenko:)

Пешкири (мали и велики) и постељина мењају се на 5 дана. Употреба климе урачуната је у цену.

Као што рекох, сви студији су окренути ка мору, гледају на два мала хотела, маслињак, а терасе су окружене великим боровима тако да је у студијима увек пријатна хладовина, сунце не допире до терасе (иако гледају на југозапад) климу смо укључивали само увече пре спавања...

Поглед са терасе на првом спрату:

До плаже се стиже прво једно 20 метара поред пута (мада има проширење као тротоар, тако да није опасно, али малу децу ипак треба држати за руку), а затим се уз неколико степеница пење у мали боров шумарак и њиме се (једно 20-30 метара), између два хотела спушта право на плажу.

Шумарак:

Незгодно је што ноћу тај шумарак није осветљен, тако да је згодно имати бар светлост мобилног телефона.

Иначе, домаћица је врло пријатна и тиха женица која не зна ни речи енглеског ни српског (многи тамо бар натуцају нешто српски), али видели смо је само трипут, (иако живи ту у приземљу): кад смо стигли, кад је чистила собе и мењала постељину, и последњи дан када смо одлазили. Тада нам је скувала кафу, почастила нас чоколадицама...:)

У дворишту има много мушкатли и другог цвећа, постоји кош за кошарку, необична љуљашка за децу, чесма, велики зидани роштиљ, паркинг и наткривена тераса са неколико столова и полицом на којој је налази телевизор, пегла, фен, много кутија рзних пузли и друштвених игара, једна кутија са дечијим играчкама (барбикама, намештајем за барбике, кантицама, лопатицама...), много српских женских часописа од претходних година... Простор је предиван ако долазите у друштву неколико породица - право место за дружење!

Газдарица има неколико мачака (као што их и иначе има по целом Тасосу :)), али не пењу се до соба, живе искључиво у дворишту. (То спомињем зато што сам на нету прочитала коментар једног типа који се јако гадио тврдећи како мачке тамо леже на постељини, и чуда!)

Оно што би биле негативне стране:
- терасе су практично спојене, тако да је мени лично сметала та претерана близина комшија, али ко воли да се дружи и упознаје - вероватно му неће сметати

- притисак воде често варира, јако тешко је утрефити и направити млаку воду, дешава се да буде час хладна, час врућа...

- фрижидер у нашем студију је био доста лош, са само једном полицом, доста изломњен изнутра

- онима који су јако хаглих може можда засметати то што је посуђе скроз различито (распарени тањири из разних комплета), што смо у четворокреветном студију имали само два ножа, што су шерпе углавном биле веома велике (нама то није сметало, али ето, можда некоме хоће)

- тамо углавном долазе породице са децом, па се дечија дрека и плач може зачути некад и у време одмора...

- пчела нема, видели смо само једну за све време боравка, али оно што је мене највише излудело (нема везе са кућом Литса него са целим југом Тасоса) то су НАЈКРОВЛОЧНИЈИ И НАЈОТПОРНИЈИ КОМАРЦИ КОЈЕ САМ ИКАД СРЕЛА! :sad2::sad2::sad2:

Ето, мислим да је било врло детаљно! ;)

Poslednja izmena:
psiliamos
more206.jpg

more246.jpg

Sto se tice fotoaparata, ostavljali smo ga bukvalno na peskiru i niko ga nije dirnuo..
A sto se tice komaraca uopste nismo imali problema. Cim osetimo da zuje ukljuicimo raid ali onaj sa onom bocicom svetlo zute tecnosti, njega smo kupili prosle godine u Baru gde su komarci verujte bili mnooogo krvolocniji nego u limenasu. U svakom slucaju taj aparat nama svuda radi posao.

Poslednja izmena:
Јбт, ти не ладиш...:roll:

Какве везе сад имају твоје комшије са темом о Тасосу???? И шта кога заболе за то како живе твоје комшије? :dash:

Oni su mi bili komsije, jer smo bili studio do studia i svodi se na one koji kad odu na more zalepe se za mesto u kome odsedaju i ni makac!!!

Post sam postavila nevezano za nase dotadasnje diskusije, prema tome, ovo nisi ni morala da komentarises, nista nije bilo upuceno tebi!

Neznam u kojoj si vili smestena i koliko ti je daleko gradska plaza koja je na mene ostavila pozitivan utisak, tj imas sve sto ti treba i tuseve i WC i hlad i lezaljke.......Voda je cista i bistra naravno plaza je pescana i ima dosta kafica /najpovoljniji je onaj koji drzi nasa zena zove se cini mi se Zorica/ i slazem se da treba videti sta sve nudi ostrvo i naravno videti ostale gradove i zanimljive plaze meni ubedljivo najlepsa Psili Amos.. Pozdrav i lep provod

Vila se zove Edelweiss i malo mi je lakse kad cuem pozitivne komentare i jos sam videla sliku plaze, tako da mi je sad lakse!!!
U utorak sam tamo. Jeeee...
Hvala!

Kako je moguce da ovakav recnik ima moderator

ima li ovde komtrole

J.b.g, a pricali smo na temi i o vrstama turista...oni koji zele da vide sve i onima koji se nigde ne micu i o zlatnoj sredini...

I kad sam iznela jednu vrstu i drugu, ona se sad napravila pametna i tim recnikom me spustila...kao :hahaha:

A da sam se raspitivala za neku od plaza, onda bi me prozvala da nisam normalna, jer spadam u onu vrstu koja je opsednuta lutanjem po ostrvu
:dontunderstand:

J.b.g, a pricali smo na temi i o vrstama turista...oni koji zele da vide sve i onima koji se nigde ne micu i o zlatnoj sredini...

I kad sam iznela jednu vrstu i drugu, ona se sad napravila pametna i tim recnikom me spustila...kao :hahaha:

A da sam se raspitivala za neku od plaza, onda bi me prozvala da nisam normalna, jer spadam u onu vrstu koja je opsednuta lutanjem po ostrvu
:dontunderstand:

Колико знам, ти си се и распитивала за неку од плажа! :rtfm:
И ја ти одговорила.
Стварно те не разумем.
А не ладиш и даље, што јес, јес!

Oni su mi bili komsije, jer smo bili studio do studia i svodi se na one koji kad odu na more zalepe se za mesto u kome odsedaju i ni makac!!!

Post sam postavila nevezano za nase dotadasnje diskusije, prema tome, ovo nisi ni morala da komentarises, nista nije bilo upuceno tebi!

A на који начин је прича о твојим комшијама везана за Тасос? :roll:

Колико знам, ти си се и распитивала за неку од плажа! :rtfm:
И ја ти одговорила.
Стварно те не разумем.
А не ладиш и даље, што јес, јес!

Hvala svima koji su mi i rekli i slali slike,
ovo se odnosilo na Hellen, sa njene strane sam se osecala prozvanom,
jer smo prcali o zaludjenosti obilaska celog Tasosa.

Чини ми се да се међу нашим туристима просто створила психоза ''не вреди ићи на Тасос без аута'', ''треба обићи све плаже на Тасосу''... Не знам зашто. Мени је било лепо на Тасосу, драго ми је да сам била тамо, видела много нових ствари, упознала крај...али реално: јадранске
To su Hellen tvoje reci....

E onda se svelo na to, kroz dalje diskusije, da postoje takvi turisti i oni kao primer mojih komsija (studio pored studia), Pa je moj zakljucak bio da je takvo letovanje smorno, gde nema nikakvog desavanja.

Bolje da mi dan bude bude ispunjen, nego svih 10 programiran istim tempom i bez desavanja!

Ako sam jednom porukom ugrozila temu, sta onda da kazem za tvoj recnik i da jesam pogresila?!
Ako si moderator ne znaci da mozes tako da me oslovljavas! Upozoris da, ali na adekvatan nacin

Одустајем! Опрости што сам тебе лично повредила својим запажањем о фами створеној око обилазака Тасоса!

Дај још једну туру о твојим комшијама, па нек иде живот!

Back