TASOS - u reči i slici

Hvala puno Deki M, samo ne znam kako da znam kad su te stanice, valjda vozaci znaju srpski?
P.S.Jos samo 12 dana, jupiiiiiiiiiiii :D
Pa ne znam da li vozači znaju srpski, ali ovako... Iz pravca Potosa to bi trebalo da budu prve 2 stanice (Rosogremos i Psilli Amos), dok iz pravca Limenasa i Alikija, Psilli Amos je odmah posle Astris plaže, što možeš videti i na ovoj slici...

U svakom slučaju treba pitati vozače, nisam išao busom po ostrvu pa nemoj da me držiš 100%-tno za reč, ali mislim da bi i vozači trebalo da imaju neku satnicu sa polascima i stajalištima u svakom (većem) mestu (plaži).

Pozdrav svima,sad sam dosao iz Limenarie(vozio 790 km),pa ne mogu da kacim slike.Moja porodica je odusevljena Tassosom,da smo se svi slozili,da bi se rado preselili dole.
Elem,jedino sto hocu je da skrenem paznju ljudima koji jos nisu uplatili Tasos,da nikako ne uplacuju preko "Atlantic"-a.
Sutra oko podne,dok se naspavam,cu o tome.

Pozdrav svima,sad sam dosao iz Limenarie(vozio 790 km),pa ne mogu da kacim slike.Moja porodica je odusevljena Tassosom,da smo se svi slozili,da bi se rado preselili dole.
Elem,jedino sto hocu je da skrenem paznju ljudima koji jos nisu uplatili Tasos,da nikako ne uplacuju preko "Atlantic"-a.

Jedva čekam da čujem zašto, obzirom da i sam i ja imala neprijatnosti sa njima.

JA SAM PUTOVAO SA ATLANTIKOM NA TASOS 2006-VILA TEREZA I NIKAKVIH PROBLEMA NISAM IMAO TAKO DA JEDVA CEKAM DA VIDIM ZASTO NE BE TREBALO KOD NJIH DA SE UPLACUJE,POGOTOVO STO SAM VEC UPLATIO KOD NJIH I ZA OVU SEZONU-10 AVGUST.CAK SU MI ODOBRILI I 25% POPUSTA NA UPLATU.:worth:

Pozdrav svima.
Bila sam pre tri godine na Tasosu i ponovo idem u Avgustu. Molim sve koji su se skoro vratili da napisu cene hrane, pica... s obzirom da imamo samo studio zanima me prosecna potrosnja za 10 dana. Kada smo mi bili 2006. nisu se placale lezaljke na svim plazama vec si mogao da popijes pice i imas besplatnu lezaljku. Kakva je situacija ove godine?

Ajd napisi kako je na granicama.
Jesu li makedonci otvorili jos prolaza?

Može li neko da mi kaže koliko često idu trajekti od Kavale i Keramotija na ostrvo,jer sam na zvaničnom sajtu pronašala neki raspored koji mi deluje "prilično proređen"....Išla bih iz Kavale do Skale Prinos,bliže mi je jer idem u Pefkari...

Ja sam mislila da je zajebancija, ne bi neko stvarno valjda dao tolke pare za Grcku? Decko i ja nismo planirali da potrosimo vise od 300-400 i kraj. Necemo se luxuzirati da sedimo po kaficima, necemo jesti u restoranu svaki dan i to je to..
Nasi prijatelji su bili i potrosili po 150e a nisu se nesto bas stekali..

Ja sam mislila da je zajebancija, ne bi neko stvarno valjda dao tolke pare za Grcku? Decko i ja nismo planirali da potrosimo vise od 300-400 i kraj. Necemo se luxuzirati da sedimo po kaficima, necemo jesti u restoranu svaki dan i to je to..
Nasi prijatelji su bili i potrosili po 150e a nisu se nesto bas stekali..

NIJE ZEZANCIJA.APARTMAN U SEZONI ZAISTA KOSTA 775E.DABI DOSLI KOLIMA DO TASOSA KAO STO SAM REKAO SA SAVIM TROSKOVIMA TREBA JOS TIH 400E.
SAV OSTALI TROSAK JE PROIZVOLJAN A NIJE MI JASNO KAKO SU PRIJATELJI USPELI DA PREZIVE SA 15 E DNEVNO? SUPRUGA I JA SE NIKADA NISMO PRETERANO LUKSUZIRALI ALI NAM ZAISTA NE USPEVA DA POTOSIMO MANJE:think::think::think:

Koji apartman, mislim da trazis jedva nadjes tako skupo. Sto niste isli preko agencije i iznajmili tamo kola, manje bi vas izaslo 5 puta...
Nego, zanima me moze li da se ode sa Tasosa do Atine na jedan dan, i ako moze onda na koji nacin, zna li neko?

Može li neko da mi kaže koliko često idu trajekti od Kavale i Keramotija na ostrvo,jer sam na zvaničnom sajtu pronašala neki raspored koji mi deluje "prilično proređen"....Išla bih iz Kavale do Skale Prinos,bliže mi je jer idem u Pefkari...
Od Keramotija, trajekti sada već idu na svakih sat vremena, u pojedinim delovima dana češće, u julu i avgustu će ići na 1/2 sata. Dva prevoznika rade tu liniju.

Od Kavale do Prinosa, tokom juna ima ukupno 6 polazaka dnevno u jednom smeru, dok će ih u špicu sezone biti 8. Takođe voze dva prevoznika. Putovanje, međutim, traje dvostruko duže nego Keramoti - Limenas, karte su skuplje i kad sabereš motanje dok ne uđeš u Kavalu i dođeš do luke, više se isplati otići na Keramoti.

Postoji i treća linija, Nea Peramos - Prinos, e ta JESTE najbolja za one koji idu na jug ostrva. Putuje se oko 1h, ali se vožnja autom skraćuje za 78km! Ta linija radi samo u špicu sezone, prošle godine je startovala 2. jula, bez najave na sajtu prevoznika, pročitao sam obaveštenje o njoj zalepljeno na stubu kafe bara na trajektu, kad sam se već ukrcao u Keramotiju :) U povratku s Tasosa sam koristio tu liniju. 2007. godine je bila najava linije ranije pa smo na Tasos otišli elegantno, bez gužve i čekanja, stigli knap i ukrcali se.

Nažalost, prošle godine je bio samo jedan polazak dnevno, u jednom smeru i nazad, i to u julu mesecu. Do danas, ovu liniju još ni jedan od prevoznika nije objavio ali priča se da će je biti. Verovatno će objaviti dan-dva pre polaska, znači krajem juna.

Back