TASOS - u reči i slici

Kakva frka se napravila, ladno decko i ja posto smo studenti moraju roditelji isto nesto da popunjavaju i da se vuku po opstini, da donose radne knjizice i neki memorandum o zaposlenosti, da daju svoj pasos na uvid...mislim, kakve veze ima, punoletni smo a i vec smo uplatili sve pare, kaaakvo smaranjeee..obratite paznju na ovakve svari, nama zamalo da promaknu, procitajte ugovor dobro...

Meni su danas javili iz agencije hitno, hitno, hitno nadjem dva svedoka da daju izjavu da mi je to prvi pasos. Sa sestrom je ista situacija ali njoj ta izjava ne treba, samo meni. E svasta! Lepo kazu... UVEK NEDOSTAJE FTP1 :dash: Ali bitno je samo da se na kraju dobija ta viza i konacno ode na Tasos i uziva ;)

Ćao svima!
Zahvaljujući ovom Forumu 2008.godine smo bili prvi put na Tasosu,u avgustu u Limenasu vila Albatros. Sa svime što je navedeno u prethodnom postu o vili Albatros slažem se u potpunosti.I mi smo bili u apartmanu br 12 sa ogromnom terasom i božanstvenim pogledom na grad.Posteljina i peškiri se menjaju na 5 dana, roštilj u bašti je na raspolaganju gostima vile,gazde ne primećujete a kada vam zatrebaju tu su. Pčela, osa i komaraca nije bilo (tek po koja na pojedinim plažama i to dolaze na hranu), marketi po ostrvu su dobro snabdeveni, možda je malo lošiji izbor svežeg mesa a naročito ribe.
Plaže:najviše nam se svideo deo zapadno od Limenasa, tj plaže Nysteri, Glifoneri, Pahis,Papalimani, Glikadi..(svaki put koji se odvaja sa magistrale prema moru vodi vas na neku plažu).Na ove plaže možete se bezbedno spustiti kolima i ima hladovine na njima za razliku od plaža koje su na jugu i tipične su pržionice bez hlada i sa vratolomnim prilazima (do nekih se može stići samo peške).Da se razumemo i plaže na jugu su prelepe ali nama nisu "legle".
Preporuka:
-ići na Tasos kolima ili iznajmiti neko prevozno sredstvo, obići ga celog (i unutrašnjost ostrva,plaže i mesta)
-ako postoji mogućnost na ostrvo ne dolaziti petkom i odlaziti nedeljom jer su kolone za trajekt oooogromne čeka se i po 4-5 sati .Ovo je naše prošlogodišnje iskustvo kada se kolona za odlazak sa Tasosa protezala od luke u Limenasu pa skoro do plaže Pahis(nekih 10-tak km)
Generalno avgust na Tasosu je vrlo gužnovat, plaže su prepune,more je toplo, sunce prži (40 i koji stepen više ), asfalt cvrči ALI MIRIŠI BOROVINA I MORE I ČUJU SE ZRIKAVCI !!!
Mi ove godine pravimo reprizu,ista vila i apartman, početak avgusta. Jedva čekam!!!
PS ako nemate para da letujete u Dominikani ili na Kubi obavezno idite na Mermernu plažu par km posle Makrijamosa. Kada je ugledate.... ostajete bez daha!!!!

Malo sam ceprkala oko informacija vezanih za trajekt pa naidjoh na ovaj post pogledam ja u moje datume i shvaitih ja dolazim u petak i odlazim u nedelju .
Pa jel to stvarno tako ili se to tad slucajno desilo, ima li neko drugacija iskustva?

Jel ovaj sajt za trajekt ok?
http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html

da,da poostrili Grci propise. I nama su trazili isto to i mi smo u poslednjem trenutku procitali papir na kome pise sta sve treba za vizu ajoj. dobro je ako su roditelji zaposleni, a ako su na birou eto je neobrano grozdje, 500 evra na racunu za svako dete itd...

Malo sam ceprkala oko informacija vezanih za trajekt pa naidjoh na ovaj post pogledam ja u moje datume i shvaitih ja dolazim u petak i odlazim u nedelju .
Pa jel to stvarno tako ili se to tad slucajno desilo, ima li neko drugacija iskustva?

Zna li neko ima li trajekt iz Nea Peramosa ?
Nesto je bilo reci da ce biti.

Ovaj haos je bio po završetku vikenda koji je kačio veliki pravoslavni praznik Velika Gospojina.Ali i inače vikendom su mnogo veće gužve na trajektima koje se za sat dva raščiste.U punoj sezoni trajekti iz Keramotija polaze na 1/2 sata a po potrebi ubacuju i dodatne.

Da li je neko bio u HOTELU LENA u Limenasu, da li su terase stvarno male, ima li hotel peskire ili opet da vucem i njih od kuce. UPOMOC u agenciji ne znaju nista, naravno.

U agenciji dobro znaju da tamo nema nicega zato se i prave ludi NEMA peskira i skoro da NEMA terasa /ili ima ako se ono zove terasa/ To i nije hotel nego nesto nemam pojima kao kasarnica

O hotelu Lena sam cula samo pozitivne kritike, dobra je lokacija i to je bitno, ali ljudi nije valjda da idete na more da sedite na terasi-to mozete i kod kuce, hotel po meni treba da sluzi samo da se prespava a preko dana kupanje, more, milina...

O hotelu Lena sam cula samo pozitivne kritike, dobra je lokacija i to je bitno, ali ljudi nije valjda da idete na more da sedite na terasi-to mozete i kod kuce, hotel po meni treba da sluzi samo da se prespava a preko dana kupanje, more, milina...

U potpunosti se slazem sa tobom ali sam pricala o tome kako izgleda a nemoj mi reci da nije lepo ujutru popiti kafu na terasi i vrlo je bitno gde ces prespavati u stvari u agenciji su duzni da ti kazu da nema peskira i sve ostalo jer oni to dobro znaju o tome sam govorila inace sve drugo kad je vreme i more lepo nije posebno bitno.

Mislim da ces u svakom slucaju imati mesta da popijes kafu na terasi, toliko mala ne moz da bude..;) u ugovoru argusa sam mislim procitala da ni jedna vila nema peskire ni spremacice pa sto se toga tice sve je na nama..Ali dobro sta fali poneti par peski, meni je bino samo da nije strokavo, da nema buba i da su kreveti citavi a po onome sto videh nase vile te uslove ispunjavajul.

Zdravo!
Upravo sam se registrovala ,jer prvi put idem na Tasos a volim da znam ponešto unapred...
Svi ste predivni jer dajete sve potrebne informacije,stvarno pomažete...
Ja sam odabrala Pefkari pa me zanima da li je neko bio u vili Litsa?

Е, и ја ове године идем тамо, али први пут, тако да знам само онолико колико сам покупила на нету.

Мене интересује колико дуго се (у неким оптималним околностима) путује бусом до Пефкарија?
Ако бус из НС полази у 2 поподне, када би, отприлике, требало да стигне?

@Hellen

Ako stignete rano ujutru, treba da častite vozače i vodiče obavezno, jer ja nikada nisam uspeo da u Limenariju stignem pre 12 h sutradan (a bio sam 2 puta). Još ako stajete da skupljate putnike usput, u Beogradu, zatim negde na autoputu do Niša, pa u Nišu, pa možda Leskovac, Vranje (mi smo samo u Vranju bili izgubili najmanje 1/2 sata, jer je bus morao da se natankuje na "specijalnoj" pumpi u sred Vranja!), pa na makedonskoj granici bar sat vremena, pa na grčkoj granici zna da bude i do 3 sata (ne uvek ali kako se kome zalomi)... rano smo stigli na trajekt i prešli na Tasos (10h), ali ne lezi vraže, još 2 sata smo izgubili čekajući u Limenasu dok ostali putnici, koji tu silaze, nisu bili raspoređeni u svoje vile. Tako da, ako stignete u bilo koje vreme pre 12h treba da budete happy! ;)

idem kolima krecem prethodni dan popodne iz bgda i ako spavam u djevdjeliji, mogu sutradan oko 8 da krecem dalje, oko 250 km do keramotija, znaci oko 11, valjda, pa do potosa

cela prica je laganica, al da se uhvati bar pola dana na plazi

Back