TASOS - u reči i slici

Koliko sam shvatila da mesto i nije neko!!! Šta je tu je, već uplaćeno za Juli, ajde pomagajte sa još nekim informacijama, gde da se iznajmi renta car, kakve su cene u tim prodavnicama konkretno VODA za piće? Šta je sa busevima, da li uopšte ima nešto zanimljivo u tom mestu? Šta je sa ležaljkama, da li hotel ima svoje na plaži ili se iznajmljuju?

Moja porodica i ja bili smo prosle godine u Skali Rahoni. Nama nije bilo lose, jer smo bili sa malim detetom i nismo se mnogo svrckali. Sto se mesta tice, sto smo trazili to smo i dobili. Isli smo preko Sabre i sa njima smo zadoviljni. Prilazili smo pored tog hotela i fino izgleda. Kakva je uskuga, klopa i ostalo, ne znam. Skala Rahoni je bukvalno selendra, bez uvrede. Isto je kao Slatina u Sumadiji, samo sto umesti sljiva rastu masline. Ima i kokosaka, ovaca itd. U vodi ima trave, ali ako pronadjes puteljak kroz vodu, nije frka. Ja licno mrzim travu po vodi pa je maksimalno izbegavam. Plaza je peskovita i nije losa toliko. Imas jedan veliki market pored puta u kome ima svega i svacega i jos jednu, nazovi prodavnicu u suprotnom pravcu koja i nije nesto snabdevena. Mladima je tamo dosadne, jer bukvalno nema nicega, osim par taverni. To ti je mesto za beg od ludila i guzve. Mir i tisina. Ako ti jos nesto treba, pitaj. Pozdrav

Tasosovci, znate li da li mogu da koristim Maestro karticu za podizanje novca na Tasosu, da li uopste ima banaka ? Ja sam bio prosle godine ali nisam obratio paznju. Ove godine cu biti na Tasosu u septembru, grad Potos... :ok:

24HBSNew.gif

evo odmah da odgovorim na pitanje za karticu. da, ima bankomata svuda i da, mozes da podizes novac s maestra.
inace, evo mi smo cetvri dan na tasosu i - fe no me na lno nam je!!
ne znam sta bih pre rekla, ali ajde prvo - uopste nije frka s osam jer ih /nema. da, evo mi smo vec cetiri dana u limenasu i videli smo ukupno tri pcele , koje su nas iskulirale. komaraca, takodje, nema. bar ne u onoj meriu u kojoj sam ocekivala. naravno da ce vam uci u sobu, kao nama, ako ostavite upaljeno svetlo u sobi a sedite na terasi. mislim, da ne duzim, nema ih nista vise nego u beogradu. tasoso je straaava. mi smo ovde prvi put. i da, dosli smo s aquom, za koju ranije nikad nismo ni culi i bas smo zadovoljni. jako su organizovani, saradjuju ovde s grckom turistickom agencijom, koja nam je na raspolaganju 24 sata, tako da smo prezadovoljni.
dozvola./ ipak treba, mislim, mi nismo izradili medjunarodnu, pa smaraju. ali smo ipak izracunali da nam se vise isplati busom. jako je jeftino, do golden bicha evro i 80, do alikija tri i po, i tako, bas se vise ispolaiti., skuteri su od 12 do 15 evra, zavisi na koliko dana se iznajme, kola su oko 25 evra, zavisi koja, i naravno, gde... ovde su svi mnogo gotivni, jure te po ulici da kod njih jedes i tako.. nije bas jeftino, ali je svuda dozvoljeno pusenje :) evo, u netu kafeu su svuda pepeljare. nismo jos obisli sve plaze, makrijamos je super, tri evra je upad, ali je unutra pravi mali raj, gradska plaza je onako, nije ruzna, ali nije bas nesto ni za odusevljavanje. golden mi je, ma ne znam, ocekivali smo plazu koja je i siroka , osim sto je dugacka, pa smo se malo smorili, ali je zato moree strava, talasi su sjajniiiii.
uf, sto se tice sunca, ne znam sta drugo da kazem osim daq oni koji dolaze kupe faktor 50, jer mi smo imali 36, i izgoreli smo - ispod suncobrana, a pri tom ni aber ni ja ni ja nemamo nesto osetljivu kozu. dakle, u hladovini se gori. i tako , doci cu opet za koji dan , pa pisem jos neke korisne (?:) informacije. dotada, u zdravlje!

Pozdrav svima.:bye: Znam da ste pisali o prevozu autobusom. Medjutim, zanima me da li je neko obilazio Tasos na taj nacin.Hvala unapred.:)

Mi smo prosle godine obilazili Tasos autobusom. Isli smo preko agencije Eta Tours. Kupali smo se na Alikiju i Psiliamosu, obisli smo fabriku nakita, imali smo slobodno vreme u Limenariji i selu Panagia. To nas je kostalo 18e. Imali smo super vodica, pa smo culi dosta zanimljivih stvari.Na Tasos smo isli preko Delfina ali kod njih je ovaj obilazak bio malo skuplji. Isli smo sami na Golden Beach autobusom i na Makrijamos pesaka ili brodicem.
Ostrvo se moze obici i autobusom ali je problem sto su poslednji busevi sa nekih plaza oko 18h, bas kada je najlepse. Bar je to nama smetalo pa cemo ove godine iznajmiti skuter! Ako imas jos neko pitanje, tu sam!

Tasosovci, znate li da li mogu da koristim Maestro karticu za podizanje novca na Tasosu, da li uopste ima banaka ? Ja sam bio prosle godine ali nisam obratio paznju. Ove godine cu biti na Tasosu u septembru, grad Potos...

Ima banaka, ali u Potosu prošle godine nisam video ni jednu, kao ni bankomat. Možda su ove godine posadili neki. Najbliži bankomat Potosu je u Limenariji i radi OK.

Molim, ako je neko bio u Limenariji vila Valandis ( perla tours ) da mi kaze neke utiske o njoj. Udaljenost od plaze, sam smestaj, opremljenost apartmana i sl. Posto putujem automobilom zanima me i cena trajekta za automobil sa dve odrsle osobe sa detetom ( 5 god ). Ako je neko raspolezen nek mi pruzi neke informacije jer bi mi puno znacile

Unapred hvala

Moja porodica i ja bili smo prosle godine u Skali Rahoni. Nama nije bilo lose, jer smo bili sa malim detetom i nismo se mnogo svrckali. Sto se mesta tice, sto smo trazili to smo i dobili. Isli smo preko Sabre i sa njima smo zadoviljni. Prilazili smo pored tog hotela i fino izgleda. Kakva je uskuga, klopa i ostalo, ne znam. Skala Rahoni je bukvalno selendra, bez uvrede. Isto je kao Slatina u Sumadiji, samo sto umesti sljiva rastu masline. Ima i kokosaka, ovaca itd. U vodi ima trave, ali ako pronadjes puteljak kroz vodu, nije frka. Ja licno mrzim travu po vodi pa je maksimalno izbegavam. Plaza je peskovita i nije losa toliko. Imas jedan veliki market pored puta u kome ima svega i svacega i jos jednu, nazovi prodavnicu u suprotnom pravcu koja i nije nesto snabdevena. Mladima je tamo dosadne, jer bukvalno nema nicega, osim par taverni. To ti je mesto za beg od ludila i guzve. Mir i tisina. Ako ti jos nesto treba, pitaj. Pozdrav

Hvala na opisu mesta, ipak su se potvrdile sve one priče o tom mestu!!! Ok šta je tu je, reci mi, što se tiče prevoza do Limenasa busevi, neki taksi, da li toga ima i ako ima da li znaš otprilike satnicu buseva?

Iz Keramotija? Ne znam, ukucaj u Google-u Keramoti ferry-boat i eto ti...

@november child

Gde ideš? Možda se sretnemo :)
Ja idem u Potos.

@ svi koji su bili u Potosu

Da li ste se kupali na gradskoj plaži? Ako da, u kom kafiću ste iznajmljivali ležljke i suncobrane?

Veliki pozdrav svima sto pisu na ovoj temi..hvala na puno korisnih inf. Idem sa devojkom u Potos, krecemo 18.07. kontam da ce nam biti OK..planirali smo da uzmemo skuter i manje vise obidjemo te ''najplaze'' koje svi pominjete. E sad jedino ne znam kakav nam je taj smestaj, iskreno nije mi to ni najbitnije jer ne planiram da visim u sobi ceo dan, u pitanju je vila Ranja pa ako neko moze nesto da mi kaze o tome hvala mu unapred!! Zanimaju me jos i cene po restoranima..pa ko ima sveze inf neka pise!!!
pozzzz

evo odmah da odgovorim na pitanje za karticu. da, ima bankomata svuda i da, mozes da podizes novac s maestra.
inace, evo mi smo cetvri dan na tasosu i - fe no me na lno nam je!!
ne znam sta bih pre rekla, ali ajde prvo - uopste nije frka s osam jer ih /nema. da, evo mi smo vec cetiri dana u limenasu i videli smo ukupno tri pcele , koje su nas iskulirale. komaraca, takodje, nema. bar ne u onoj meriu u kojoj sam ocekivala. naravno da ce vam uci u sobu, kao nama, ako ostavite upaljeno svetlo u sobi a sedite na terasi. mislim, da ne duzim, nema ih nista vise nego u beogradu. tasoso je straaava. mi smo ovde prvi put. i da, dosli smo s aquom, za koju ranije nikad nismo ni culi i bas smo zadovoljni. jako su organizovani, saradjuju ovde s grckom turistickom agencijom, koja nam je na raspolaganju 24 sata, tako da smo prezadovoljni.
dozvola./ ipak treba, mislim, mi nismo izradili medjunarodnu, pa smaraju. ali smo ipak izracunali da nam se vise isplati busom. jako je jeftino, do golden bicha evro i 80, do alikija tri i po, i tako, bas se vise ispolaiti., skuteri su od 12 do 15 evra, zavisi na koliko dana se iznajme, kola su oko 25 evra, zavisi koja, i naravno, gde... ovde su svi mnogo gotivni, jure te po ulici da kod njih jedes i tako.. nije bas jeftino, ali je svuda dozvoljeno pusenje :) evo, u netu kafeu su svuda pepeljare. nismo jos obisli sve plaze, makrijamos je super, tri evra je upad, ali je unutra pravi mali raj, gradska plaza je onako, nije ruzna, ali nije bas nesto ni za odusevljavanje. golden mi je, ma ne znam, ocekivali smo plazu koja je i siroka , osim sto je dugacka, pa smo se malo smorili, ali je zato moree strava, talasi su sjajniiiii.
uf, sto se tice sunca, ne znam sta drugo da kazem osim daq oni koji dolaze kupe faktor 50, jer mi smo imali 36, i izgoreli smo - ispod suncobrana, a pri tom ni aber ni ja ni ja nemamo nesto osetljivu kozu. dakle, u hladovini se gori. i tako , doci cu opet za koji dan , pa pisem jos neke korisne (?:) informacije. dotada, u zdravlje!

Bojanice,koji smestaj ste uzeli preko Aque i kakav je,da li je blizu centar neki market,pekara i tako to.Da li su sobe lepe ? Na koje sve plaze moze autobusom i koliko je klopa po tavernama ? Koliko kosta brodic od Limenasa do Makriamos plaze i koliko kosta gliser do Kavale ?

Poslednja izmena:
Hvala najlepse Sladja.:super: Prvi put idem na Tasos, u Limenariju. Jedva smo nasle mesta za septembar i to pre mesec dana. Nazalost ni drugarica ni ja nemamo vozacke. Mada sam cula da ima i taksi, i naravno skuter. Mada mi idemo konkretno da odmorimo, i to ona fora zalegnes na neku plazu i ne dizes se. Ali sam rekla da moramo da obidjemo makar mali deo ostrva, pogotovo Giolu.
Svaki savet mi je dobro dosao. :p

Veliki pozdrav svima sto pisu na ovoj temi..hvala na puno korisnih inf. Idem sa devojkom u Potos, krecemo 18.07. kontam da ce nam biti OK..planirali smo da uzmemo skuter i manje vise obidjemo te ''najplaze'' koje svi pominjete. E sad jedino ne znam kakav nam je taj smestaj, iskreno nije mi to ni najbitnije jer ne planiram da visim u sobi ceo dan, u pitanju je vila Ranja pa ako neko moze nesto da mi kaze o tome hvala mu unapred!! Zanimaju me jos i cene po restoranima..pa ko ima sveze inf neka pise!!!
pozzzz

Izvini preeko koje agencije ides,ta vila ranja ima u skali potamiji,pa da znam da li je to ta.

Hvala najlepse Sladja.:super: Prvi put idem na Tasos, u Limenariju. Jedva smo nasle mesta za septembar i to pre mesec dana. Nazalost ni drugarica ni ja nemamo vozacke. Mada sam cula da ima i taksi, i naravno skuter. Mada mi idemo konkretno da odmorimo, i to ona fora zalegnes na neku plazu i ne dizes se. Ali sam rekla da moramo da obidjemo makar mali deo ostrva, pogotovo Giolu.
Svaki savet mi je dobro dosao. :p

Za Giolu ne znam ali i mi smo prvo hteli u Limenariju (ove godine) jer smo planirali da budemo opet pesaci. Najvise smo hteli zbog Metalia plaze i Tripiti, a do Alikija i Psiliamosa smo planirali autobusom. Medjutim, idemo u Pefkari a ipak cemo iznajmiti skuter. Red voznje autobusa uzmes na stanici ili u autobusu i to bude ispostovano!
Na forumu sam videla da dosta hvale plazu Pefkariju pa smo se zato i odlucili da idemo tu, da ne bismo morali bas svaki dan na neke dalje plaze.
Kako sam shvatila Limenarija je udaljena nekih pola sata od Pefkarija, tako da mozete i tu malo da se kupate ako vas ne mrzi da setate!

Back