TASOS - u reči i slici

Limenarija mi se svidela bas zato sto je Aliki i Tripiti blizu. Mogla sam i u Limenas, ali mi je limenarija bila bolja varijanta. Htela sam prvo Potos, medjutim nije bilo mesta. Samo da odem, a citajuci ove forume nisam pogresila. Jedva cekam da odem, ali taj septembar mnogo daleko.:confused::confused::confused: Da li je neko isao u septembru, i kako se proveo.

Pa neznam bas mnogo,moji rodaci su bili prosle godine i bili su zadovoljni.Tu vilu izdaje perla turs agencija koja ne uzima svasta tako da verujem da je dobra.Jedino sto bi mozda moglo da pravi manji problem,ali ne verujem,to su oni lokali u prizemlju.Ja sutra idem na tasos pa ako budem u prolazu videcu.:bye:[/QUOTE super,mnogo hvala struna.ja imam jos mesec i 12 dana do uzivanja i prezivljavam samo pomocu ovog naseg foruma.kad uhvati kriza ja na slicice tasosa i odmah je lakse.zelim ti srecan put i lep provod.cekamo tvoje javljanje.

Limenarija mi se svidela bas zato sto je Aliki i Tripiti blizu. Mogla sam i u Limenas, ali mi je limenarija bila bolja varijanta. Htela sam prvo Potos, medjutim nije bilo mesta. Samo da odem, a citajuci ove forume nisam pogrešila. Jedva cekam da odem, ali taj septembar mnogo daleko.:confused::confused::confused: Da li je neko isao u septembru, i kako se proveo.

Ja sam ranijih godina išla krajem juna na Tasos i mogu ti reći da je uveče prohladno...Naravno, nije hladno, ali je ponekad potrebna majica dugih rukava. Za septembar ne znam, ali predpostavljam da ce biti cak malo hladnije...no, necu da baksuziram, a i daleko je septembar...Ko zna koliko ce se do tad godisnjih doba smeniti ;)
^
|
|
PS. Nemojte da mislite da sam glupa, to je metafora

Hvala na opisu mesta, ipak su se potvrdile sve one priče o tom mestu!!! Ok šta je tu je, reci mi, što se tiče prevoza do Limenasa busevi, neki taksi, da li toga ima i ako ima da li znaš otprilike satnicu buseva?

Draga Cuco, sigurna sam da ce ti biti lepo u Skali Rahoni, ako udesis sebi i zelis da tako bude, sigurno ces se lepo provesti i odmoriti. Mi jesmo. Taxi vozila nesto nisam vidjala. Ima autobuska stanica sa pregledom polazaka, koji su, otprilike na nekih sat vremena. Mi smo bili smesteni u vili Zafira, oko 1 km od Skale Rahoni. Na toj plazici je bilo lepo. Imalo je prirodnog hlada, plaza lepa, neke lezaljke koje su ko zna cije, na izvolte. U samom "centru" mesta, hoteli sa svojim plazama, bazenima, suncobranima i lezaljkama, samo da narucis neko pice. Mi smo i koristili jedan dan bazen u hotelu Rahoni beach, setila sam se, i tu ima i klopa, sank na otvorenom, bazen sa cistom vodom, stvarno je lepo. Jedan dan smo otisli u Limenas uvece da prosetamo sa nekim prijateljima koje smo upoznali i da ti kazem, odmah smo shvatili da nam je onaj mir odlican. Ima nekoliko taverni sa lepom hranom. Tu je i kej za brodice, ali niko nije imao prevoz za organizovane obilaske. Mozda se ove godine nesto promenilo. Da napomenem da smo bili od 10.09. do 20.09. i vreme nam je bilo super, ali je uvece svezije i treba ti neka jakna, ali se zato spava extra. Klima ti nije potrebna. More je toplo. moj sin nije izlazio iz vode. Kisa je padala samo poslednjeg dana kad je trebalo da podjemo, pa smo to iskoristili za pakovanje, a i nismo morali da izlazimo iz apartmana, jer posle nas nije bilo gostiju. Tasos je stvarno lep i treba ga posetiti. Ove godine idemo u istom tetminu i isto na Tasos, samo smo se sad odlucili za Potos, da vidimo i jug ostrva. Bicemo u vili Vaso, pa cu iskoristiti priliku i da pitam ostale forumase kakva su nova iskustva od ove godine o mestu i vili. Prelistala sam sve stranice i znam poprilicno. Ovaj forum je najbolji nacun da se sazna sve sto ti treba sa lica mesta. Pravi pogodak!!! Cuco zelim ti da ti ovo bude jedno od lepsih letovanja, a verujem da ce i biti!!!

sdonca,
mi smo u vili alexandra. ona nije losa, u smislu da nije da padnes na dupe, ali ne mozes recfi da joj nesto fali. u jako je maloj ulici, pa je okruzena drugim kucicama i bas je super hlad. u samom centru i okruzena je i prodavnicama i svim i svacim. dakle, sve ti je na tri minuta. sto se tice cena.. pa giros je oko dva evra, dva i po, suvlaki takodje (ako neko ne zna, ko sto ja nisam znala, suvlaki su raznjici) nije mnogo skupo u tavernama, mada nekad i jeste. dorucak je uglavnom pet evra, a ruckovi od sedam pa navise. busevima moze da se ide na sve vece plaze, one glavne. dakle, aliki, peredajz, golden, a peske smo isli na makrijamos. i tako, ajd raspisacu se jos sutra/prekosutra, moram malo da gugl ertujem :) i da, net je evro i po lapo sata, sto je skroz skupo, morate priznati . caos

Draga Cuco, sigurna sam da ce ti biti lepo u Skali Rahoni, ako udesis sebi i zelis da tako bude, sigurno ces se lepo provesti i odmoriti. Mi jesmo. Taxi vozila nesto nisam vidjala. Ima autobuska stanica sa pregledom polazaka, koji su, otprilike na nekih sat vremena. Mi smo bili smesteni u vili Zafira, oko 1 km od Skale Rahoni. Na toj plazici je bilo lepo. Imalo je prirodnog hlada, plaza lepa, neke lezaljke koje su ko zna cije, na izvolte. U samom "centru" mesta, hoteli sa svojim plazama, bazenima, suncobranima i lezaljkama, samo da narucis neko pice. Mi smo i koristili jedan dan bazen u hotelu Rahoni beach, setila sam se, i tu ima i klopa, sank na otvorenom, bazen sa cistom vodom, stvarno je lepo. Jedan dan smo otisli u Limenas uvece da prosetamo sa nekim prijateljima koje smo upoznali i da ti kazem, odmah smo shvatili da nam je onaj mir odlican. Ima nekoliko taverni sa lepom hranom. Tu je i kej za brodice, ali niko nije imao prevoz za organizovane obilaske. Mozda se ove godine nesto promenilo. Da napomenem da smo bili od 10.09. do 20.09. i vreme nam je bilo super, ali je uvece svezije i treba ti neka jakna, ali se zato spava extra. Klima ti nije potrebna. More je toplo. moj sin nije izlazio iz vode. Kisa je padala samo poslednjeg dana kad je trebalo da podjemo, pa smo to iskoristili za pakovanje, a i nismo morali da izlazimo iz apartmana, jer posle nas nije bilo gostiju. Tasos je stvarno lep i treba ga posetiti. Ove godine idemo u istom tetminu i isto na Tasos, samo smo se sad odlucili za Potos, da vidimo i jug ostrva. Bicemo u vili Vaso, pa cu iskoristiti priliku i da pitam ostale forumase kakva su nova iskustva od ove godine o mestu i vili. Prelistala sam sve stranice i znam poprilicno. Ovaj forum je najbolji nacun da se sazna sve sto ti treba sa lica mesta. Pravi pogodak!!! Cuco zelim ti da ti ovo bude jedno od lepsih letovanja, a verujem da ce i biti!!!

Hvala na opisu mesta a i spomenutom hotelu jer ću upravo biti u tom hotelu. Sve što sam do sada pročitala nisu bile neke pohvale o tom mestu. Veoma si mi pomogla. Putujem 21.07 i kada se vratim detaljno ću opisati moje utiske o svemu.:)

Kakva je hrana u PAHIS BEACH-u, da li neko zna...?
Hvala

Na Pachisu ima nekoliko restorana koji nude uglavno rostilj,i morsku hranu.cene su
uglavo razumne.
Pachis nije selo ili gradic vec mesto sa fantasticnom plazom i negde oko 50 apartmana i nekoliko hotela.
Bio sam uglavno u svim znacajnim mestima u severnoj grckoj ali nigde kao na pachis podmorje nije tako cisto pumo zivota (prvi put u zivo sam video pumo morskih konjica).
Ako gnjurite ili idete u podvodni ribolov mesto je stvarno super.

ovo je Pahis

Prilozi

• pahis.JPG
    pahis.JPG
    51,7 KB · Pregleda: 40
Hvala Anchy. Nasla sam neke informacije preko perle, nesto tipa dnevna je oko 26-28 a uvece je malo prohladno. Vece mi nije bitno, mislim bolje malo svezije, lepse se spava:lol:. Ali mi je bitno da dan bude kako treba. Docice i taj septembar:sad2:.
A kada sam vec tu, da li je neko bio u vii Despina u Limenariji?

sdonca,
mi smo u vili alexandra. ona nije losa, u smislu da nije da padnes na dupe, ali ne mozes recfi da joj nesto fali. u jako je maloj ulici, pa je okruzena drugim kucicama i bas je super hlad. u samom centru i okruzena je i prodavnicama i svim i svacim. dakle, sve ti je na tri minuta. sto se tice cena.. pa giros je oko dva evra, dva i po, suvlaki takodje (ako neko ne zna, ko sto ja nisam znala, suvlaki su raznjici) nije mnogo skupo u tavernama, mada nekad i jeste. dorucak je uglavnom pet evra, a ruckovi od sedam pa navise. busevima moze da se ide na sve vece plaze, one glavne. dakle, aliki, peredajz, golden, a peske smo isli na makrijamos. i tako, ajd raspisacu se jos sutra/prekosutra, moram malo da gugl ertujem :) i da, net je evro i po lapo sata, sto je skroz skupo, morate priznati . caos
Jel su sobe samo sa jedne strane te male ulicice ili ima druge strane na neku glavnu ulicu.Pitam zbog buke ? Jel ima mesta za kola ili skuter ?

e ljudi,dok sam ja ovo sve procitao i razmisljao,pa napokon odlucio,ostadoh bez potosa ove godine...
sve sto sam nasao zauzeto je skoro do kraja septembra,tako da mi ostaje limenarija,koju sam vec rezervisao za pocetak septembra da mi i to ne promakne.idem u neku vilu "tina"....malo sam stuzen sto nije potos,ali nadam se da ce biti ok...
hvala svima na opisima,slikama i komentarima,i sledece god odlucujem u martu :)

Posle detaljnog iscitavanja teme i stampanja stvari koje su mi se cinile korisnim bili smo i vratili se sa Tasosa.
Svi smo odusevljeni. Prelepo ostrvo sa plazama po svacijem ukusu i fenomenalni miris borovih suma.
Mislim da vredi istrpeti poduzi put kolima jer su ona preko potrebna na Tasosu.
Mi smo isli do Kavale na trajekt do Skale Prinos. Prihvatili smo savet da je bolje manje se voziti kolima a malo vise uzivati na trajektu. To nam je bila bolja varijanta jer je Potos blizi odatle. Red voznje trajekta skinuli smo s interneta.
Hvala svima koji su pisali svoja iskustva i opisivali plaze jer smo na osnovu opisa birali sta cemo obici. Deset dana je premalo vremena da se obidje sve, ali zdravlje boze dogodine...
Isli smo na plaze koje imaju prirodnu hladovinu. Omiljene su nam bile za pre podne Roso Gremos i Kekes plaza sa najcistjom vodom, a popodne smo obicno isli na Metaliju. Plaza u Pefkariju je lepa ali ima tako ostre i bozkave kamencice da su nam uvece brideli tabani.
Isli smo i u Teologos i jeli jagnjetinu kod Koste.
I mogu da se pohvalim da smo obisli i Giolu. Nasli smo je iz prve zahvaljujuci opisima koje su dali @saleknik i @gnjavatorix . Dodala bih samo da natpisa o ovcama nije bilo i da se poduze vozi kolima do kamene kucice i da jedino intuicija pomaze da se stenama sidje do Giole. U svakom slucaju vredelo je.
Put do Giole:
Krene se iz Potosa ka Alikiu. Predje se malo mesto Astris. Predje se veliki hotel Aeria. Posle hotela voziti sporo da se ne bi promašilo skretanje u desno za mesto Sirenas.
Put je uzan, zemljan, ali pristojan, bar u početku. Malo se ide nizbrdo, pa kod velikog uspona skreće se levo. Na vrhu uspona s leve strane je žičana ograda za ovce, postoji i kapija koja je bila otvorena kada sam ja prolazio, sa natpisom na engleskom da se zatvori po prolasku zbog ovaca. Ja sam dalje išao tim pravcem sa blagim usponom dokle je god bilo logično ići kolima. Kada je put prestao da bude put za automobile, nego više staza za pešake, treba parkirati auto i krenuti pešice. Sa desne strane se nalazi mala kamena kućica. Ako imate sreće, to mesto ćete prepoznati po parkiranim automobilima. Pešaći se oko dvadesetak minuta,najpre jasno vidljivom stazom među niskim rastinjem koja vijuga, a posle, o tome odlučuje intuicija, a i malo sreća, treba skrenuti naglo desno, naniže, u pravcu juga, tj. mora, koje se baš i ne vidi. Ja sam imao sreću da sam čuo graju ljudi, inače sam mogao proći dosta blizu Giole, a da je ne vidim. U tom slučaju, morao bih se vraćati nazad i malo lutati. Na kraju, Giola se nalazi pored samog mora, prilaz je stenovit, relativno strm, ali nije opasan. Potrudite se da je nađete, bićete očarani. Srećno!

TASOS (16 - 26. 09. 2007)

U povratku za Potos smo prosli pored pominjanog putokaza za hotel Sirines i odlucili da potrazimo Giolu kad smo vec tu. Znaci, iz pravca Potosa prvo nailazite na hotel Aeria u ostroj levoj krivini, a posle sledece desne krivine vidite zeleni putokaz za hotel Sirenes (700m). Tu skrecete desno i idete zemljanim putem do table na fotografiji, posle koje skrecete levo i idete uzbrdo. Na kraju uzbrdice vam Grcka pokazuje svoju dusu – zatvorite kapiju da ovce ne izadju!!! Divno...

Onda pravo, sa desne strane vam bude prvo novija kuca, onda sakrivena u maslinama i jedna kamena kucica, a vi i dalje idete pravo, sve dok ne stignete do kraja ograde koja vam je sa leve strane, a druga staza se odvaja na desno. Skrecete tu desno, stazom do prve desne krivine i tu, dole na levo potrazite narandzaste markacije na stenama koje vas vode direktno do Giole (a koje do sada ovde nisu pomenute) najkracim putem.

Srecan put svima koji krecu na Tasos!

Mikism, ja sam u limenariji od 08.09.Inace sam ja pre mesec dana rezervisala, i tada je jedva necega bilo. Ostala je samo ta vila Despina, o kojoj i nema nekih informacija. I bio je Limenas. Medjutim, nama se nije svidelo sto je to luka. Ma i Limenarija je ok. Jedva cekam taj septembar. Pozz

Back