TASOS - u reči i slici

mirarbi:
Deki M, kakav je tvoj utisak o plazama u Limenariji?
S obzirom da smo se samo dva puta okupali na plažama u Limenariji (velikoj i maloj gradskoj) utisak je osrednji. Mala gradska plaža, da li zbog svoje veličine ili položaja (centar grada), je čistija, sređenija i sa boljim prilazom u vodu, za razliku od velike koja je nešto zapuštenija ali ipak podnošljiva. Što se tiče plaža u neposrednoj blizini Limenarije, Metalija je lepa, interesantna, uređena ali je prilaz u vodu katastrofa zbog onih klizavih ploča. Tripiti, slično kao i Metalija. Na Tripitiju smo se jednom i okupali a Metaliju smo samo obišli.

darja balsic:
Mirabi slike su divne, ali mislim da ono nije plaza Livadi. Meni ja kapetan na izletnickom brodu rekao da se ta plaza zove Fil, a livadi je ona manja plaza pored nje, na kojoj se nalazi izvor slatke vode. Imam i slike sa te plaze Livadi, ako ikada shvatim kako se kace slike na forum, prilozicu je.
A sada da razjasnimo nešto!
Izvini Darja ali niste u pravu ni ti a ni taj kapetan brodića! Ta plažica za koju tvrdiš da je Livadi je u stvari plaža TARZANAS (da se razumemo, govorimo o plaži Tarzanas kraj Livadija a ne kraj Limenasa!). Livadi je ona veća plaža koja se vidi sa puta a ona manja (bliža manastiru) je Tarzanas i na njoj se nalaze ti izvori slatke vode za koje tvrde da su čudotvorni. Ko mi ne veruje neka poseti link http://www.gothassos.com/beaches.htm i može lično da se uveri. Na Livadiju sam bio i kupao se, dok su na Tarzanasu pristajali oni brodići. Evo i nekoliko sličica sa plaže LIVADI:

40hc4.jpg

202be8.jpg

204yg7.jpg

208vb3.jpg

218pm7.jpg

209qd3.jpg

215zj4.jpg

216fm8.jpg

232uc6.jpg

A ovo je plaža TARZANAS ispod manastira sa usidrenim brodićima:

229xp6.jpg

Deki OK, verovatno si u pravu ako si našao na sajtu te podatke. Kad bolje razmislim taj moj kapetan broda mnogo voli da popije - mislim do te mere da sam se pribojavala kako će nas vratiti žive, posebno jedanput (od dva puta koliko sam se sa njim vozila) kad su talasi bili ogromni, pa nije uspeo da pristane u Potosu nego nas je odvezao u Limenariju, pa odande nazad taksijem do Potosa!

Pozdrav!

Dakle, prvi put sam bila na Tasosu i zadivljena sam svime sto sam videla. Ove slicke su samo jedan majusni deo svega onoga sto me je odusevilo na Tasosu. I zahvaljujem vam se na svim informacijama koje ste ovde podelili sa nama, jer sam upravo pomocu njih nasla Belu plazu, Giolu i jos sto sta.

Moram samo da kazem da nismo imali "srece" da iznajmimo skuter, jer su nam trazili medjunarodnu A kategoriju. Iznajmili smo automobil jer je za to bila potrebna samo B kategorija, a ne medjunarodna. Izgleda da samo u Limenasu traze za skuter medjunarodnu A, jer to nije bio slucaj u ostalim mestima (posto smo se kasnije raspitivali).

Pozdrav svima!

Back