TASOS - u reči i slici

tasos646jc9.jpg

tasos565vh5.jpg

detalji sa makrijamosa

drmarke:
A koja je ovo plaza?

Kod ovog putokaza se negde skrece na dole (ne znam ni da li moze kolima do nje):
tasos2007106uk8.jpg

Ako je neko bio, jel moze malo vise informacija ...

Pozdrav
Marke

Ta plaža o kojoj se raspitivao Marke a o kojoj je Djole pisao i koja se nalazi na putu od Alikija prema Paradisu kod arheološkog nalazišta, zove se Agios Ioannis ili ti Bambouras.
Sama uvala kada se posmatra je prelepa, plaža divlja većim delom peščana, voda smaragdno zelena sa sitnijim i krupnijim kamenjem! Kada smo mi bili (a nije bilo baš rano jutro), boravilo je na njoj 15-tak kupača od kojih i par golaća smeštenih skroz levo gde ima jedino malo hladovine. Plaža nije baš ostavila neki poseban utisak na nas, da li zbog toga što je isuviše divlja pa samim tim i ne previše čista, da li zbog vetra koji je toga dana baš duvao ili zbog osa (pčela) koje su tamo duplo veće nego na drugim mestima! Sve u svemu treba sići do nje, ali nipošto kolima, i provesti makar par sati i okupati se u kristalno čistoj vodi! Oni koji vole da rone imaće dodatno zadovoljstvo! Iza same plaže nalazi se istoimeno arheološko nalazište.

173ft6.jpg

176ml2.jpg

178cy6.jpg

Hvala puno ema, mislim da ćemo i dogodine na Tasos pošto najmlađi će član tada brojati 2,5god., pa ćemo obavezno obići jelnka, moja deca obožavaju životinje 8-)
Da sam znala za ovo ne bih izgubila celo prepodne izgubila tražeći farmu konja i ponija oko Teologosa :mad:

Back