TASOS - u reči i slici

Hvala svima koji su mi pritekli u pomoć oko postavljanja slika. Obećavam da ću savladati i uskoro vam postaviti neke od slika, a mislim da imam lepih, cim mi za neki dan uvedu ADSL jer sad mi sve ide veoma sporo. Divni ste svi, a posebno Mirarbi. Dok ne bude slika uključiću se sa svojim iskustvima.

Na preporuku prijatelja u junu sam sa detetom bila u Potosu i razduševila se toliko da sam isto ponovila i u avgustu. Na nesreću bez kola, ali da utešim i druge koji su u toj situaciji - mnogo toga se može videti i uz pomoć autobusa. Obišli smo sve javne plaže, posebno me oduševili Psiliamos, Pahis i poznati Aliki. Divlje plaže koje ste tako divno opisali ostaju za narednu godinu i auto.

Pre svega, ko god može neka na Tasos ide u junu, sve je hiljadu puta bolje, čak se i na plaži u Potosu može biti sam, a i sve je daleko povoljnije što se tiče cena nego u sezoni. Vila Irini u potosu je solidna, ali agencija koja počinje na slovo S očajna - neljubazni u Bgd u agenciji, a vodiči arogantni, nevaspitani i nezainteresovani - osim da uvale izlete.
Drugi put Hotel IO u Potosu, fenomenalna lokacija, pored prodavnice i pekare, 3 minuta od plaže, ali možda za mlađe jer je bučno. Agencija Magic odlična, predstavnica, poznata nam Nikana divna, ljubazna i prelepa devojka.

Onima SA DECOM od srca preporučujem vilu Ana u Potosu, iste agencije.Nalazi se takoreći na samoj plaži, ogroman vrt i bazen koji decu posebno raduje, centar Potosa sa dobrim snabdevanjem na 5 minuta, sve može i bez kola.

Potos je prelep, posebno zalasci sunca, uveče je živo i veselo, na gradskoj plaži gužva, ali malo dalje je mnogo bolje. Ležaljke se ne naplaćuju, samo piće, ali u avgustu se mora doći na plažu verovatno u zoru da bi se dobila ležaljka.

Pozdrav svima

kastelece:
Ja stvarno ne znam da li sam ja slep ali ja zaista ne vidim nikakav 'pretezno zuti pravougaonik sa brdascima i postanskom markicom na njemu'. Znači tražim kao lud i idem mišem po ekranu ali ovo je izgleda zona sumraka.
Darja, ako ste vi našli taj 'pretezno zuti pravougaonik sa brdascima i postanskom markicom na njemu', onda sam ja usamljen u svom magnovenju.

Pozdravljam kolegu po "stručnosti" na forumu. Ja, o sramote, nađoh taj žuti pravougaonik, ali ipak grešim negde druge. Baviću se time ovih dana, pa ko prvi uspe od nas dvoje, svaka čast!

Za vas posebno naglašavam - sa detetom Potos je izbor broj 1, sve je blizu, plaža solidna, a niste izolovani, ima se gde i prošetati sa sve decom.

Ja stvarno ne znam da li sam ja slep ali ja zaista ne vidim nikakav 'pretezno zuti pravougaonik sa brdascima i postanskom markicom na njemu'. Znači tražim kao lud i idem mišem po ekranu ali ovo je izgleda zona sumraka.

Prijatelju, 'ajmo polako. Prvo na ovoj stranici, na dnu ekrana, sa leve strane, pritisni dugme "Odgovori" (dakle, nemoj da koristis polje za brze odgovore). Otvorice ti se novi prozor u kome ce na sredini ekrana biti veliki, beli pravougaonik za pisanje, oivicen svetlo smedjim okvirom u kojem su razne alatke za formatiranje i ukrasavanje teksta (Font, Velicina, Boja, B, I, U, smajliji i ostalo). U nizu ispod tih opcija za font, velicinu i boju teksta, nacices taj mali, pretezno zuti pravougaonik (mozda je i kvadrat) sa brdascima i recimo postanskom markicom. Tacno se nalazi ispod opcije "Boja", a izmedju opcija "Kreirajte listu" i "Umetnite hipervezu". Kad mu pridjes misem, ispise se "Umetnite sliku".

Ako si ga nasao, dalje sledi uputstva iz mojih proslih postova.

E sada, ako i dalje ne nalazite ovo sto sam opisala, moguce da u vasem profilu na ovom sajtu, niste podesili sve sto treba, pa nisu vidljive sve alatke, koje drugi vide.

U tom slucaju, u belo polje za pisanje iskopirajte link ka vasoj slici (paste-ujte ga) i sa leve (pocetne) strane mu dopisite
i slika ce biti vidljiva za sve. Nista lakse.

Mirabi, svaka čast, odlično si pojasnila, ali je jednostavno nekada potrebno da neko i vidi kako se to radi, veruj mi ja kao ing.elektrotehnike svakog dana radim i sa tehničarima ( a desi se to i nekim ing.), ali bez obzira koliko im pojasnim nekada moram i da pokažem, a nešto iz više vezanih koraka nekima pokazujem (odradim umesto njih) i dan danas. Zato Darja i kastelce polako, možete i da obrišete poruku, biće, neka je drugo u redu.
Što se Tasosa tiče, zaista smo se ja i moja porodica odmorili, deca provela odlično, što nam je i bio cilj- mi da se odmorimo a deca da se zabave i da im ne bude dosadno, po prvi put smo čuli - ovde je lepše nego u Egiptu! Što se tiče osa, nama nisu puno smetale - ali u potpunosti razumem one kojima smetaju, šta znam, ja nisam od onih majki koje peru igračke svaki dan jer ih beba stavlja u usta i dozvoljavam deci da se igraju u pesku u parku itd. - to je jedana druga tema, u svakom slučaju ima ih, što je i normalno pored onoliko četinara. Meni se jako dopao Limenas, mi smo ga obilazili skoro svakog dana jer mi je ćera dobila stafilokoku na očnom kapku, pa smo išli kod lekara - još jednom puno hvala Zorici iz Sabre za svu pomoć!
Potpuno se slažem sa emom oko Pefkarija - mi smo došli u Pefkari u nameri da iznajmimo nešto u centru za sportove na vodi - Albatros, ali kada smo videli stene i plažu odustali smo i otišli za Limenariju- koja zaista ima veoma lošu plažu. Zato je meni Limenas i Skala Potamia mnogo bolji izbor, uopšte taj deo Tasosa mi je nekako ostao u lepšem sećanju i ostavio je mnogo bolji utisak, bez obzira na ose. Takođe Skala Rahoni i Skala Sotiras su ostavili lep utisak, mada smo samo prošetali jednom kroz njih, sledeće godine ću više obratiti pažnju na njih.

Ove godine po prvi put smo bili na Tasosu u Limenariji, tacnije 4km od grada. Obisli smo celo ostrvo, ali jedino gde bih mogla da odsednem je Limenas, ovo drugo mi je sve pretrpano, guzva i prvise buke. Medjutim, ukusi su razliciti kao i potrebe ljudi.

hasek:
Da, nađoh posle putem upita na google-u da Argus radi tu vilu.
Mislim da će mi biti u najužem izboru za sledeću sezonu.

A što se tiče bus prevoza - baš ste poranili.
Razmatram soluciju za sledeću godinu - jugić na auto-voz do Soluna pa odatle lagano na Tasos. Prema prvim kalkulacijama dođe mi isto kao da idem busom pa tamo iznajmim rent a car, s tim što se ne kočim po bus-u nego se lepo pružim u spavaćim kolima.

Da li je neko od kolega tasomana već isprobao ovu kombinaciju?

Jedne godine smo isli spavacim kolima + kola na voz i nama nije odgovaralo je je put trajao uzasno dugo. Dok prodje pasoska i carinska kontrola x koliko prelaza (izlaz is Srbije, ulaz u Makedoniju, izlaz iz Makedonije, ulaz u Grcku - 4x) = skoro pola puta kolima. Kada su dva vozaca u kolim onda je lakse ici kolima.
Po meni je bolja varjanta sa pauzom u Solunu, sa mogucim nocenjem u istom gradu.

Kada se putuje autobusom, moj licni dozivljaj je da se relativno brzo stigne do Soluna (ako se autobus ne zaustavlja na svakom parkingu - to zavisi od agencije) ali od Soluna do Tasosa se nekako oduzi put.

Mirabi, svaka čast, odlično si pojasnila, ali je jednostavno nekada potrebno da neko i vidi kako se to radi, veruj mi ja kao ing.elektrotehnike svakog dana radim i sa tehničarima ( a desi se to i nekim ing.), ali bez obzira koliko im pojasnim nekada moram i da pokažem, a nešto iz više vezanih koraka nekima pokazujem (odradim umesto njih) i dan danas.

Ljupce, slazem se, ali kako ja odavde da im pokazem kako se to radi? Najvise sto sam mogla je da sto slikovitije objasnim recima, te da efekat bude kao da sam im pokazala.

Trotter:
molio bih moderatora da obriše moj post 3472. greškom sam prilikom umetanja fotografije zaboravio da otkačim opciju "resize", pa je zbog toga fotografija postavljena u originalnoj veličini i rezoluciji.
pozdrav

Mislim da ti nije potreban moderator. Naime ako kliknes na dugme "Izmeni" jedna od ponuđenih opcija je i "Obriši poruku", ali mislim da je bolje da uploadujes resizeovanu fotografiju i da korišćenjem "Izmeni" samo promeniš link izmedju
...
Inače slika je odlična, iako je velika....

Pozdrav
Marke

Mirabi, nemam vremena da pokušam da napravim uputstvo sa slikama, jer treba vremena za obradu skinutih podataka sa sajtova, ali čim mi prođe seoba na poslu obećavam da ću pokušati da napravim file sa slikovitim uputstvom.
Inače, htela sam da kažem ljudima da je to normalno i da probaju razne varijante, uspeće sigurno, a ako im se ne svidi to što se vidi u poruci na forumu - jednostavno neka je izbrišu.

stsuki:
A mene zanima jel neko zna nesto o ovom hotelu? Mnogo je lep, kada smo mi bili jos nije radio, ne znam da li se tek zavrsavao ili jos nije poceo sa radom. Nalazi se ili u Chryssi Ammoudii ili u Skala Potamii, ne mogu nikako tacno da se setim.

DSCN0878-1.jpg

Još dok sam se spremala za letovanje i iščitavala ovaj forum, rešila sam da odgovorim na ovo pitanje ako vidim ovu "kuću". Nisam stigla da je slikam jer smo sasvim slučajno prošli samo jednom pored nje i to kasno uveče, bila je osvetljena reflektorima - zaista je ostavila još lepši utisak nego što se vidi sa slike.
Do kuće se dolazi kada se iz Panagie krene putem za plažu Chrissi Ammoduii, koji se spušta ka moru i krivudav je i duž njega ima kućica, kuća i vila, a kada se spustite baš blizu mora kreću i hoteli i to super de luxe kategorija. Ova vila ili šta li je već je locirana skoro na kraju tog puta koji izlazi na Chrissi A...., sa leve je strane kada dolazite iz Panagie, to je bio 28.08. i bila je zatvorena, sa prelepim vrtom, vidi se da to neko redovno održava - ali nema parkitranih kola ispred ili peškira - nečeg što ukazuje da tu neko boravi - što mi je bilo čudno - uopšte zaista izgleda odlično! Mislim da je to već selo, naselje Ippsionis ( zaista nisam mogla da upamtim taj naziv mada smo svakog dana prolazili kroz ovo naselje ,magistralom, na putu za pahis ili Limenas), uglavnom to je ono turističko naselje na plaži Chrissi Ammou.. ( Golden beach).

Kastelece, Darja, evo i slike, kao prilog uputstva za postavljanje slika sa prethodne strane. Strelica pokazuje na ikonicu koju treba da pritisnete, onu pretezno zutu sa brdascima.

uputstvosk4.jpg

Ljupcice, jel' si tako mislila?

Ma, kad se nas dve udruzimo, pa napravimo uputstvo, ima sve da se pusi. Posle toga ce i tvoj bebironcic od 2-3 godinice znati da umece slike na forum.

kastelece:
A između dva drveta ljubavi nalazi se mostić poljubaca i česma (koju, nažalost, nisam snimio), pećinica, fontanica, neka vratanca
http://img513.imageshack.us/img513/2936/tasos020zj5.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/9081/tasos021is8.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/1442/tasos022ni1.jpg

Slike su ti odliiične, svaka čast!
E sad, hajmo da probate ovako: ja svoje slike postavljam na forum na sledeći način:
1. Slike ste hostovali na imageshack.us;
2. Idite na opciju My images
3. Označite sliku koju želite da postavite (kliknite mišem dva puta na tu sliku ili jednom, zavisno kako ste podesili miš)
4. Pored svake slike imate sa desne strane niz od 5 kružića, u svakom je upisano slovo ili znak, kada stanete mišem na taj znak pojavi vam se šta on znači. Vi izaberite prvi znak - to je kružić sa slovom i (malo i plave boje u sivom kružiću), kada stanete na njega mišem piše share it - što znači želite da šerujete ( na srpskom da učinite sliku vidljivu još nekom)
5.Otvoriće vam se novi prozor, manji, na sredini ekrana, u njegovom gornjem levom uglu je slika koju šerujete (oduzeće mi lincencu za engleski) sa prikazanom rezolucijom slike, najbolje 640x480, ali za početak ne morate na to da obraćate pažnju, ispod te slike, u donjem levom uglu imate opcije tipa make private, delete itd., to vas ne interesuje. Sa desne strane imate boldovano full size - pa kvadratić gde je čekirano - include details, obavezno raščekirajte ovaj kvadratić ( kliknite mišem na čekirano u kvadratiću), u suprotnom kada postavite sliku ispod nje će pisati vaš username na imageschak-u, tip fotoaparata do u detalje kojim je slika napravljena i datum kada je slikana.Ispod ovog, u sledećem redu, imate Forums: pa pravougaonik, to kopirate pa pastujete kada pišete poruku na forumu, a ispod imate sities: - pa pravougaonik - to vas ne interesuje, pa friends: - pa pravougaonik i to vas ne interesuje, itd. sve do kraja šta piše vas ne interesuje - naravno što se tiče foruma, za neke druge stvari je jako korisno. :razz:
Javite se kako ide, ako ne ide pišite mi na pp.

Mislim da će im ovako biti lakše, kopirano se pastuje direktno u prozor gde pišu poruku, izbegnu se brežuljci

dsc01461ok0.jpg

provera, za svaki slučaj, vidikovac na putu za Pahis, a u Niš-u oblačno :cry: , kaže koleginica otvara se womens secrets, baš me briga - oću Merkator i Palmers - a može i zamena - još neki dan na Tasosu, pa nek je i Limenarija bez auta!!!
Još jedan savet:
Kada ovako pastujete u prozor gde pišete poruku, izaberite opciju napredno, videćete poruku sa slikom koji ste pastovali -koja će se pojaviti na forumu kada kliknete pošaljite odgovor!

drmarke:
Mislim da ti nije potreban moderator. Naime ako kliknes na dugme "Izmeni" jedna od ponuđenih opcija je i "Obriši poruku", ali mislim da je bolje da uploadujes resizeovanu fotografiju i da korišćenjem "Izmeni" samo promeniš link izmedju
...
Inače slika je odlična, iako je velika....

Pozdrav
Marke

hvala. zaista ne treba moderator. promenio sam format, sada je ok.
u nastavku, jedno od omiljenih mesta...

dscn1044fz0.jpg

Ljupce, sto se tice ovog smestaja ja mislim da je radio, do duse nisam gledala da li ima peskira na terasi, ali sam videla da se ljudi penju tim stepenicama i da peru noge na cesmi,tamo na zidicu gde su lavlje glave.Bila sam u periodu juli-avgust.

Back