TASOS - u reči i slici

Ma nema veze, nadam se da su bar dani topli i da nece biti kise.

Gledala sam desetodnevnu prognozu za Kavalu (posto za Tasos nema), na weather.com.
Svima koji idu u narednom periodu vreme ce biti sasvim OK. E sada, obzirom da je septembar ipak septembar, logicno je da vam za vecernje setnje treba i nesto za ogrnuti, to je potpuno normalno.

Postovani forumasi,
Zeleo bih da vam se zahvalim na informacijama koje sam dobio na ovom mestu.
Narocito Miri, Doktoru ,Nikani, Djoletu i devojci cijeg se nadimka ne secam, ali je slala slike
sa "preteranim" pogledom.
Sa Tasosa sam se vratio pre petnestak dana i mogu slobodno reci da mi
je ovo bilo jedno od najlepsih letovanja. Moji klinci su odusevljeni plazama i morem, cak su me vise puta pitali zasto ne ostanemo da zivimo tu.
Mislio sam da i ja okacim par slika ovde, ali odustajem jer sve je mnogo lepse nego na fotografijama.
Pozdrav od jos jednog Tasosofila.

A evo i mene! Juce stigli iz Pefkarija.
Ne znam sta bih vam napisala a da me ljubitelji Tasosa ne napadnu.
Ostvro je lepo ali za moj ukus nista posebno. Pefkari je odolican za boravak to stoji. Samo niko nije pomenuo ili bar ja nisam procitala, klizavo kamenje na 2/3 plaze u Pefkariju. Najgore je sto izgledaju kao da je pesak pa smo pustili dete da slobodno udje u vodu. I naravno, okliznula se i nagutala vode. Posto ima skoro 2,5 godine trebalo je par dana da prodje da bi se malo oslobodila. Desni deo plaze je mnogo bolji.
Dakle, roditelji sa decom, pazite se plaze u Pefkariju. :)

Plaza koja potpuno odgovara mojim potrebama (i potrebama moje porodice) je PAHIS plaza. Po meni najbolja na ostrvu. Lepa je i Glifoneri (ako je to ona kod Lolodis hotela).
Aliki - simpaticna ali nije mi jasno sta vas toliko odusevljava na toj plazi.
Vecina plaza sa hladom ima kamenja u vodi. Tamo gde je sitan pesak ili sljunak nema ni d od drveta.
Skala Potamia ima lepu plazu.
Makrijamos - stvarno dobro skockana plaza. Ali pcele i ose.... KATASTROFA! Taj dan kad smo bili je bio blagi uzas. Toliko ih je bilo da se posle 4 sata nije moglo uci u vodu jer je bila crna od mrtvih i poluzivih pcela. I ako udjete problem je bio kako izaci jer se na pesku zbog talasa napravi pojas od pcela i osa.
Mi se nismo zavlacili na divlje plaze jer nam je sa detetom bilo malo nezgodno. Po meni je Tasos vise za avanturiste bez dece.
Sve u svemu da budem iskrena ja sam vise ocekivala. Ne kazem da nije lepo, daleko od toga, ali ponavljam nista posebno
Neko je napisao da je Tasos posle Krita prilicno bledunjav - slazem se.

Imamo preko 800 slika pa moram da proberem kojej cu da okacim.

Sto se tice povoljnih super marketa - zaista je Maliatos jedan od povoljnijih, ali ima jos jedan za dosta stvari povoljniji a nalazi se samo dve kuce nize od Maliatosa. To je super market Atlantik. Ne znam kako se tacno zove ali pripada lancu velikih supermarketa "Atlantik"

Samo niko nije pomenuo ili bar ja nisam procitala, klizavo kamenje na 2/3 plaze u Pefkariju. Najgore je sto izgledaju kao da je pesak pa smo pustili dete da slobodno udje u vodu. I naravno, okliznula se i nagutala vode. Posto ima skoro 2,5 godine trebalo je par dana da prodje da bi se malo oslobodila. Desni deo plaze je mnogo bolji.

Sad mi je zao sto to nisam naglasila. Obzirom da sam znala u kom hotelu ces odsesti, mislila sam da ces se kupati ispred istog ili ispred baste i restorana istog, pored Albatrosa, gde je ulaz u vodu potpuno bezbedan.

Meni u Pefkariju najvise odgovaraju stene sa leve strane, jer volim da se osamim, da ronim i skacem, a to definitivno nije za porodice sa decom. Kad nisam na stenama, onda sam u krajnjem desnom delu uvale, tacno pored mesta gde isplovljavaju camci, pedaline i ostala plovidba iz Albatrosa.

Vise puta sam napomenula da ljudi koji vole urbanije sredine ili koji nisu avanturisti (ili zbog dece nisu u prilici to da budu), mogu da budu razocarani onim sto ce na Tasosu zateci.

Emma, nadam se da ste bar hotelom bili zadovoljni i da ste se izborili za dobru sobu.

mirarbi Emma:
Zadovoljni smo hotelom. Hrana je odlicna, mada do kraja postaje malko monotona. Dorucak bi mogao biti raznovrsniji.
Sto se sobe tice uzeli smo sobu u prizemlju sa zasebnom terasom. Porodica sa kojima smo isli je imala sobu sa desne strane velike terase, tako da smo uglavnom koristili njihovu.
I stvarno si bila u pravu kad si rekla da je bitno da soba ima svoju terasu. Velika prednost je i ta sto smo mogli lepo da otvorimo vrata nocu da se "hladimo".
Jedino sto mi je smetalo su male sobe. Mi smo uzeli dvokrevetnu sobu s tim sto smo nosili nas krevetac. U sobi ima jedan uski ormar i nista vise za garderobu. Tako da je bas bio problem gde smestiti stvari pa dosta toga nismo ni vadili iz torbi.
Nocu je stvarno bilo prijatno spavanje, osim subotom i sredom kad su karaoke i kad su neke bezsluhe grkinje zapevale.
Zaista je Pefkari za odmor pravi izbor. I ono sto se meni Akti svidja vise od ostalih je sto ispred samog hotela nema kafica ni restorana vec oni stolovi i direktan pogled na more.

Ulazili smo i u sobu hotela KA PA HI koji je skuplji od Aktija ali su sobe jos manje. Spolja izgleda mnogo bolje. Ima lep hol i recepciju ali na spratovima je prilican skrnavez.

hotelaktinocupb5.jpg

Back