Moj zakljucak je da ste vi ogrezli u polusvetu....
I da vam je onda normalno to sto nista ne vidite i nista ne mozete sa sigurnoscu da shvatite...
To nije posledica moje samonabedjenosti , nego brate ides polako tacka po tacka, nit po nit, pretpostavka, posledica, zakljucci....uslovi , uslovljenosti, detalji...ali svuda provere..
Ali dok drzis jednu ruku na djoki , ili na mici , drugu na ceslju ili na sminki , od svega toga nema nista...jer se znaju prioriteti..
A prioriteti su jedan od najvaznijih razloga zasto se sve skarabudzi.
E sad, da li osoba koja zna da je vetroguz hoce da se pomeri da neko drugi razjasni stvari , nece...
Ima onih koji ce da kazu daj resenje, verujem ti ili ti ne verujem, ali nece da prolaze ceo proces, jer oni nisu za to, a onda ispada da niko nije za to , samo onaj ko stvarno ulozi puno i na kraju treba da dodje na sud validacije od koga, od onog ko bi radije da cese jaja..
Svi hoce u sud validatelja, a niko da pedantno to otkriva..
Zato su matematicari zadnji korak umnog truda, jer tu su uspeli doslednoscu da oforme svoje malo kauzalno carstvo i na kraju tu vlada meritokratija...doslednost...proverljivost...
Svuda vlada proverljivost, ali na drugim mestima postoji sukob interesa...
Barata se radije sa devalvacijom, sa kradjom, sa precicama...sa emotivnostima..
Jeste sve je sladje uz jednostavno blistanje u kratkim trenucima, iz prsta..
To je onaj superiorni mladalacki povrsan ali i efikasan pristup...dodjes vidis, svidi ti se ne svidi ti se, radi ti se ne radi ti se, a sve sto hoces je tu iza coska ostvarljivo...ako su nadaren....plus istroseni matorci gledaju koga da iskoriste kao laku robu ili laku radnu snagu, ne bukvano , vojnu snagu...podanicku snagu..
To je vec sistem ljudi , a ne pojedinac ....pojedinac tu uleti kao jedinka koja se prilagodjava i otkriva zakone sveta....okruzenja...
Ali ili okruzenje menja tebe ili ti okruzenje...u oba slucaja niko ne zna sta je okruzenje...kako reci okruzenje je ono sto je nametnuo Pera...a upravo to jeste...
Sila boga ne moli , cak i kad nije fizicka sila..nego sila neraspolozenja nadrndanih medicinskih sestara koje to prenose i na lekare i na pacijente...
Ili uticaj najrazmazenijih na one koji imaju i iskustva i znanja...
Ili ko ima najveci uticaj, onaj koji nista ne trazi i uvek se snadje ili onaj koji stalno trazi i ume da zamagli...bilo da nesto podeli , bilo da nesto emotivno uceni...slize...
I vec polako dobijamo obrise sta je to um za polusvet....ili za mediokritet..
Um je onaj koji to superiorno ume da radi....da casti , da se uvuce, podvuce, da trzne udicu da se riba navuce a da ne odnese mamac jer si je pustio da pipka mamac koji ne mrda....zamagli joj vid utiskom da mamac mozda bezi i pojurice ga...i cao amigos..
I tako mozemo napisati knjigu sta je um za polusvet i onda posle toga razviti 100 knjiga o uticaju uma, ali smo ga vec postavili kao um za polusvet i ono sto polusvet vidi ili cak i prizeljkuje..
Ali stanite, ako u narednih 10 minuta porucite mozete dobiti jos...
Nije to najgore, najgore je kad sve te umotvorine pretvorite u dokazane predrasude...jer krug je onda zatvoren za sve...koji ne preispituju..
Predrasude stvaraju predubedjenost, predubedjenost prvo predumisljaj a posle i dokaz...a to se siri i kad ne znate nesto na predosecaje...
Pazite upravo sam okrenuo skalu samonabedjenosti naopako..
Jer intezitet samonabedjenosti ide od predosecaja pa predumisljaja pa predubedjenja pa predrasuda je na kraju , nepokolebljiva istina pojedinca..
Ali kad se siri na rulju , onda se zbog lakseg prihvata ustvari desava suprotno , i tako se predrasude postavljaju na tron istina...
Gde je sustina...u definiciji uma...posle toga smo ubacili sve sto nam ide uz i niz kitu...tako smo definisali i sta je dobro sta je lose...
E sad najjaci adut nemislicima je pa ne moze drugacije...
To je zato sto ljudi ne mogu i ne zele da razdvajaju , ono sto je analiza objektivna i ono sto je njihov pristup tom pitanju..
Ne zele da imaju dve analiticke licnosti u sebi , jedna koja analizira sve iz ugla kao da njih tu nema uopste, a druga analizira sve ali uvek postavlja tu i jednu petlju viska, a to je jel to nekako mene dodiruje...i ako me dodiruje gde je tu moj stav o tome, da usaglasim pre nego sto razvijem analizu...
Daj da povucem stavove i misljenja direktno od sebe....jer onda je to kao objektivno...povukao sam istinita misljenja....od kad je to objektivnost...????
To je cista subjektivnost....najcistija...
I onda posto vecina ljudi ne zeli protiv sebe, tj analitika 2 i 2 su zavisi sta od toga imam ja...onda se tako postavlja cuvena objektivnost svih ...kao kompromis najuticajnijih struja, eeee nije nijedan sebicnjak budala da ne shvata da postoje drugi sebicnjaci koji zele svoje interese i svoje objektivnosti...
Zato se prave ili manipulacije ili kompromisi....sa jednima pravis kompromis da postanes tiranin, a sa drugima manipulaciju da ne kapiraju sta im radis...i na kraju ziveo drug Staljin....
Za nekoga je ovo zavrsena ova tema, a za nekoga nismo ni poceli...
Tako to ide kod tih mislilaca....ebe lud zbunjenog...