Tamna strana uma

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čemu služi napad na religiju velikom korupcijom u vrhovima verskih zajednica sve do najsitnijih duhovnika, kako ih sami zovu, nego pomeranju ustanovljenih odrednica, sa socijalnim naukama je mnogo lakše, a najlakše sa političkim zajednicama...kadrovima koji su već i sami deo oštećene grupacije kriminalaca...

Čemu služi napad na religiju velikom korupcijom u vrhovima verskih zajednica sve do najsitnijih duhovnika, kako ih sami zovu, nego pomeranju ustanovljenih odrednica, sa socijalnim naukama je mnogo lakše, a najlakše sa političkim zajednicama...kadrovima koji su već i sami deo oštećene grupacije kriminalaca...
Mnogo je ovo konfuzno, sroci to malo bolje !

Ukratko.
"Poremećaj" može da bude jednostavno drugačiji mentalni sklop od većine. I ovo ukratko :lol:
Ne može, to nije isto.
Tako je...i ti poremecaji aktiviraju zlo koje je cucalo negde u umu i cekalo svoj trenutak..
Netačno, tzv ''zlo'' ne postoji. To je samo iluzija i neznanje, nepoznavanje srži i suštine funkcionisanja stvarnosti.

"Dobro" ili "zlo" je subjektivna manifestacija iz perspektive coveka koji trpi zadovoljstvo/nezadovoljstvo i putem tog mehanizma se i odredjuje. Ako ti uradiš nešto što nekom pruža zadovoljstvo onda ce te oni smatrati "dobrim" a ako uradiš nešto što nekom pruža nezadovoljstvo onda ce te on smatrati "zlim". Ako ti ubiješ iz nehata "nevinog" coveka ljudi kojima je to zasmetalo znaci pružilo im nelagodu,neprijatnost,neužitak,mržnju (nezadovoljstvo) smatrace te zlim, ako ti ubiješ coveka u ratu "braneci" državu ljudima kojima si ti pružio ponositost,divljenje,sigurnost etc (zadovoljstvo) smatrace te "dobrim".

U prirodi nema dobrog i lošeg. To su cisto ljudski koncepti nastali na osnovu subjektivnog doživljaja stvarnosti, uglavnom uslovljenim licnim potrebama i ocekivanjima kao i potrebama i ocekivanjima zajednice.

...cini mi se ponekad da pricam spanski sta li je...zasla sam u neku zonu sumraka izgleda...:rotf:
Mislim da se ta mračna, tamna strana, zla ili kako već, ne nalazi u umu nego u duši.
Npr. normalan čovek (mada je to normalan pogrešno, bolje reći dobar čovek, pa taman i to 'dobar' bilo upitno, ali neka bude -ne zao čovek) može da smisli okrutnost veću nego sadista, npr. pisac horor, krimi filmova, inspektor koji radi s ubicama, pa i Leonardo da Vinči je smišljao razne mašine za sakaćenje i ubijanje ljudi. Ali tu okrutnost neće da sprovede u delo. Većina neće ni da razmišlja u tom pravcu jer im nije u opisu posla. I koliko god se bavili time nikad neće postati okrutni, samo će oguglati na okrutnost.
Ti se pitaš kako neko postane takav. Ne postane, oduvek je takav samo nije došao moment kad će to da ispolji. Znači nema empatiju, kajanje, sramotu. Takav može ceo život da živi i nikad ne počini (vidljivi, pravni) zločin. Što ne znači da ljudima oko sebe nije naškodio.
Ali nekakav spoljašnji faktor može da ga motiviše na zločin ili traumu iz porodice može da učini zlo postane sociopata. Mada sociopata nije nužno bez kajanja.

Koja prljavstina koju obozavate..
Prljavština koju obožavate i kojom se kitite i rukovodite u životu sa namerom da ostvarite zadovoljstvo i dobro kao cilj života, a ostvarujete nezadovoljstvo i zlo, su svetske ideologije i pokitike u vidu inforamacija po kojima morate da živite i činite jedni drugima zlo, zatim pogrešne i nikakve svetske religije, pa filozofije koje nemaju nikakvu praktičnu vrednost, koje tvrede da je život večita borba svega protiv svačega, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva. Tu su, naravno i svetske bezvezne nacionalne podele i pripadnosti. I i na kraju svetska nauka koja nije rešila tajnu postojanja materije, živta i Svemira, a u sklafu sa vašim ubeđenjem da je život večita borba, proizvela vam je tako moćne ratne tehnologije, da možete za tili čas pomoću njih svi da se poubijate.

I ako se mene pita, to je prljavština vašeg uma koju obožavate.
Aksiom , istina koja se podrazumeva sama po sebi....
Aksioma tvrdnja koja se ne dokazuje....
Aksiom je trazumevanje da nešto jeste, bez potrebe da se dokazuje da jeste. Pod uslovom da je nečija sposobnost razumevanja dovoljno ratvijena da može bez dokaza da razume. Ovo pravilo, za decu iz dečijeg vrtića ne važi, već samo za odrasle ljude.
A kad se ljudi naviknu da prljavo prihvataju olako , onda im se lako desi da donose pogresne zakljucke....
A ti si taj koji umeš da donosiš ispravne zaključke. Nisam primetio.

Sad cu ja da krenem sa mojim otvaranjima...

Kako vi zovete, etiketirate reakciju osoba koje npr na moje izjasnjavanje reaguju , sta ti znas, samo ti znas, i krece obaranje i kontriranje?
Jasni su motivi , obicno hijararhijsko zapishavanje, ili zluradica, ili ego trip , nebitno , ali da li je to zlo, zloba jeste, ali da li je zlo onako kako obicni laicki ljudi vide takve stvari...?

Iz ugla jedne kosmicke civilizacije, ja mogu reci da je to zlo , jer takvo ponasanje poziva, i izaziva remecenje toka koji bi dovodio do otkrivanja novih znanja, jer ocigledno cilj takvih reakcija nije otkrivanje novih znanja, niti je cilj da se na izreceno znanje ili samo iskaz, ne mora to jos biti znanje, moze samo otkrivanje iz iskaza u iskaz, ne dodje spoznaje nego do zatiranja takvog iskaza, verodostojnosti i validnosti..

Koji je to oblik tamne emocije, (ja jos uvek to necu zvati umom) kad takvi refleksi jedne populacije u ovom trenutku razvoja, mogu totalno blokirati spoznajni put.
Ako ja odustanem zaplasen ili revoltiran, od iskaza nece biti nista, bez obzira sta je on sadrzavao....makar imao 4 roga, dva repa i 3 sise, osobe koje tako reaguju na iskaz koji moze da dovede do spoznaje nisu umne, e sad, zovite to emotivne, sujetne ili dupe , jednostavnije , skoro da je svejedno , jer nista nece promeniti...

Gordosti bez pokrica...
E sad, Gordost bez pokrica ocekuje da skines gace i naguzis se i onda ce mozda da se smiluju i spuste malo gas i kao smanje pritisak na kasapljenje onog koga su krenuli...

Ali to nije ni dolazenje do nove vrednosti niti borba za novu vrednost, to je ugadjanje tom njihovom gordom hijararhijskom bahacenju uz samilosnu notu kad nekoga rascerece...
Ja se ni kad sam bio vrlo mlad nisam bas nesto sklanjao od takvih , a sad cu jos manje, sto takve osobe tumace kao moju bahatost, a ne kao jednostavno nepomeranje i neuvazavanje njihove nekulture komunikacije....a to sto to ostavlja utisak da sam ja bahat, to je nebitno...kreni krotko pa gledaj da li cu biti bahat prema tebi , a ne krenes bahato , pa ti vratim seljacki na seljacko i onda zakljucis o tudjoj bahatosti , a ispraznost ti ostane neprimecena....nezrelo..

Ali sve ide u isti kosh , teme....
Sve su to tako naivni , prosti i banalni prikazi onih najprostijih ljudski sujeta i gordosti , da je to u neka druga vremena bilo previse ocigledno da bi se uopste vodila o tome tema..
Sad medjutim nije razvoj osoba toliki da bi to bilo ocigledno , sad se o tome mora dobro napregnuti mozak da bi se nesto zakljucilo ali nesto mi tu pipavo da ce se ista pametno zakljuciti , bas kao sto niko vise ne postavlja pitanja sagovorniku kad mu nije jasno nego natuca sta je sagovornik mislio..

Ali ocigledno da je ovo danas vrh vrhova sto se tice filozofije, na ovim prostorima, a nesto nisam stekao da su zapadnjaci , eu ili usa bas toliko operisani od svesti....svi oni imaju indokrinaciju ovu ili onu , nisu cak ni jedinstvene, ali imaju i Srbi ovde...samo su razlicite..

Poslednja izmena od moderatora:
govori se o ljudima koji ne koriste um, vecina ovde je o tim ljudima pricala, vec koriste emotivno razmisljanje i gradjenje stavova,, reakcija..
I emocije su deo uma, jer um nije samo mozak, već celo telo. Celo telo može i da opaža i oseća i pamti i misli i razume. Emocije su uzrokovane psihičkom radnjim opažanja i razumevanja okoline ili psihičkom radnjom mišljenja. A mišljenje je mogućnost praktičnog korištenja informacija kojima mozak i telo raspolažu o sebi i svojoj okolini .
.um ili sta god mislisli je tu samo alat za smisljanje nekih poteza....ali ne ukljucuje mnogo toga, zavisnosti , posledice, razne medjuuzroke , vrednosti itd itd..
Um jeste alat. jer raspolaže sa sedam sposobnosti i to nema nikakve veze sa rečju i pojmom "tamni um". Um je sam po sebi čist i svetao, ali postaje taman kada pomoću svog alata, tj pomoću svojih sedam sposobnosti, natrpa u sebe pogrešne informacije o tome kako treba da živi i radi da biza sebe ostvario zadovoljstvo i dobro, pa umesto toga uzrokuje sebi i svojoj okolini nezadovoljstvo i zlo.

pitacu vas onda ono sto mene zanima -sta je to sto normalnog coveka navede na to
da postane sadista ili serijski ubica?
Na primer, Izraelski vojnici i Palestinci su setijske ubice. Neki od njih će stvoriti naviku u ubijanju i u tome početi da uživaju, pa će i kasnije, kad se rat završ, i dalje imati jaku želju i potrebu za ubijanjem.

Nije teško otkriti šta je navelo Izraelce i Palestince da postanu serjiske ubice. Navelo je ubeđenje, tj. informacija da je žovot večita borba u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva dredstva. I naravelo ih je i poigrešno ubeđenje, tj informacija da oni nisu ljudi, već Izraelci i Palestinci. Jer kad ne bi bili tako pogrešno ubeđeni i podeljeni, tj. kad bi znali da su svi oni samo ljudi, tada ne bi mogli da znaju ko koga treba da mrzi i ubija.

Sem toga, svakodnevno se u pojedinim delovima sveta dešava da maloletnici naprave nekakav masakr nedužnih ljudi ii dece. Zašto? Zato jer su pre toga danima, mesecima, možda i po nekoliko godina, sedeli za svojim kompjuterom i masakrirali ljude na ekranima svojih kompjutera pomoću onih ratnih igrica koje im tržište, tj. društvo servira. Pa su toliko ogrezli u tim igricama da su stvorili naviku i strast za ubijanjam, da su jednoga dana zaboravili šta je stvarnost, a šta nije, pa su uzeli pravo uružje u ruke, do kjeg nije teško doći, izašli na ulicu i počeli istinski da ubijaju ljude. Naravno nisa ta deca-ubice kriva. Krivo je celo umno pomračeno ljudsko društvo od kojeg deca samo vide i uče da je život večita borba i da je normalno ubijati ljude.

Sad cu ja da krenem sa mojim otvaranjima...

Kako vi zovete, etiketirate reakciju osoba koje npr na moje izjasnjavanje reaguju , sta ti znas, samo ti znas, i krece obaranje i kontriranje?
Jasni su motivi , obicno hijararhijsko zapishavanje, ili zluradica, ili ego trip , nebitno , ali da li je to zlo, zloba jeste, ali da li je zlo onako kako obicni laicki ljudi vide takve stvari...?

Iz ugla jedne kosmicke civilizacije, ja mogu reci da je to zlo , jer takvo ponasanje poziva, i izaziva remecenje toka koji bi dovodio do otkrivanja novih znanja, jer ocigledno cilj takvih reakcija nije otkrivanje novih znanja, niti je cilj da se na izreceno znanje ili samo iskaz, ne mora to jos biti znanje, moze samo otkrivanje iz iskaza u iskaz, ne dodje spoznaje nego do zatiranja takvog iskaza, verodostojnosti i validnosti..

Koji je to oblik tamne emocije, (ja jos uvek to necu zvati umom) kad takvi refleksi jedne populacije u ovom trenutku razvoja, mogu totalno blokirati spoznajni put.
Ako ja odustanem zaplasen ili revoltiran, od iskaza nece biti nista, bez obzira sta je on sadrzavao....makar imao 4 roga, dva repa i 3 sise, osobe koje tako reaguju na iskaz koji moze da dovede do spoznaje nisu umne, e sad, zovite to emotivne, sujetne ili dupe , jednostavnije , skoro da je svejedno , jer nista nece promeniti...
Od izvora dva putića mogu biti.. može biti da si ti u pravu, ali možda su i drugi.
Eksterna kritika na tvoje mišljenje može biti validna, ali mora se odnositi i navesti konkretno na to i to.
U tvojoj poruci nije navedeno to i to kako bi se odredila ispravnost etikete, tako da je neodredjeno kazivanje i ne znamo o čemu se radi, imamo samo tvoj sud koji može biti produkt tvog ličog ego tripa ili ne, kako god postoji opcija samo da ti se vjeruje ili ne..

Ako postoje argumenti i logika - a postoje, - onda mora da znaćo.
Ne mora, to je samo neka tvoja "teorija" (da ne kažem fantazija) u moru drugih sličnih,neproverenih,nedokazanih,nedokazivih
Bog postoji, ali njegovo pravo ime nije Bog, već Svest. Sve je Svest, tj. sve je Bog. I ti si Bog, ali Bog sa "tamnim umom"", kao i svi drugu ljudi koji su ubeđeni da ne postoji Zakon dobra i zla, već da je sve "relativno, subjektivno i individualno".
Kako znaš kako se Bog stvarno zove? Znači po tebi se "bog" zove Svest, a kako se preziva, Svestanović? Svesnić? Svestovski? :hahaha1:

Od izvora dva putića mogu biti.. može biti da si ti u pravu, ali možda su i drugi.
Eksterna kritika na tvoje mišljenje može biti validna, ali mora se odnositi i navesti konkretno na to i to.
U tvojoj poruci nije navedeno to i to kako bi se odredila ispravnost etikete, tako da je neodredjeno kazivanje i ne znamo o čemu se radi, imamo samo tvoj sud koji može biti produkt tvog ličog ego tripa ili ne, kako god postoji opcija samo da ti se vjeruje ili ne..
Ne , ja sam to prebacio na vas. Znaci posto nije bitna istinitost iskaza , vec subjektivnost tumacenja od strane svakog ko procita, onda moja izjava sluzi da jednostavno podstakne kod citaoca brz proces etiketiranja.
Tu se proces i zavrsava, ne zahtevam da se trazi demokratsko izjasnjavanje zato sto ne verujem u tacnost 100 tumacenja su tacnija od jednog, pa stoga time i ne baratam niti vrednujem..
To ostaje samo za internu upotrebu onima koji procitaju.
Ja mislim da je to dozvoljeno , kao i kad pogledaju film , reditelj im ne trazi da sednu i posalju mu mail sa utiscima pa da se sabiraju utisci....i onda reditelj zna sta je uradio , a ovako ne zna, jadan u jednom slucaju je stvar subjektivna a kad cuje sta je odradio od publike onda je stvar objektivna...

To sto citaoci posle procesa etiketiranja ne vide problem jer ne rade introspekciju , sta god zakljucili , bilo da su mracan um ili da nisu , to je jedan detalj koji postoji i postojace i nece im nista remetiti njihovu doslednost kako oni to vide u svojoj subjektivnosti...
Tako i funkcionise zapishavanje....ono daje osecaje koji su pozitivnog karaktera kod subjekta , dok je objektivno totalno nebitno ili se vestacki postavlja lazno....ali glavna funkcija zapishavanja bice ispunjena jer je to i svrha cele te operacije...

Ne može, to nije isto.

Netačno, tzv ''zlo'' ne postoji. To je samo iluzija i neznanje, nepoznavanje srži i suštine funkcionisanja stvarnosti.

"Dobro" ili "zlo" je subjektivna manifestacija iz perspektive coveka koji trpi zadovoljstvo/nezadovoljstvo i putem tog mehanizma se i odredjuje. Ako ti uradiš nešto što nekom pruža zadovoljstvo onda ce te oni smatrati "dobrim" a ako uradiš nešto što nekom pruža nezadovoljstvo onda ce te on smatrati "zlim". Ako ti ubiješ iz nehata "nevinog" coveka ljudi kojima je to zasmetalo znaci pružilo im nelagodu,neprijatnost,neužitak,mržnju (nezadovoljstvo) smatrace te zlim, ako ti ubiješ coveka u ratu "braneci" državu ljudima kojima si ti pružio ponositost,divljenje,sigurnost etc (zadovoljstvo) smatrace te "dobrim".

U prirodi nema dobrog i lošeg. To su cisto ljudski koncepti nastali na osnovu subjektivnog doživljaja stvarnosti, uglavnom uslovljenim licnim potrebama i ocekivanjima kao i potrebama i ocekivanjima zajednice.
Iz koje perspektive izvlacis zakljucke, iz subjektivne ili objektivne?
..ako tako gledamo na svet oko sebe onda je sve subjektivno...tudja bol me ne boli dakle zlo ne postoji...
Komplikovano...:lol:

Iz perspektive prosvetljenog, probuđenog i uzvišenog Bića. Namaste.
Nema tu ništa komplikovano ali ima kompleksno. A nekad ni to.
..aha dakle, ti si od onih koji teze prirodnoj jednostavnosti i umerenosti gde nema mesta za ekstremno ponasanje
koje bi moglo proizvesti "zlo" u svakodnevnom zivotu...
Mudro..
..ipak to i dalje ne znaci da zlo ne postoji...

Ovom temom bavili su se mnogi filozofi: Platon, Nice, Heidegger, Kant i Hegel, Ucencovjek..
Da li su zlo i destruktivnost ustvari deo ljudskog bica ili rezultat spoljasnjih okolnosti?
:hvala:

Pa...mislim da je posledica toga što je bog čoveku dao dušu al ne može i ličnost. Pa pošto sami moramo da obezbedimo ličnost, nusprodukt je tamna strana uma.

Ne može, to nije isto.

Za mene je zlo ono što koči prirodnu potrebu za rastom i razvojem, u svakom smislu. To ne znači da gledano holistički-celovito, ne postoji povratna sprega koje i to zlo čini da tera čoveka na dobro.

Kao što odprilike i kažeš objektivna stvarnost ne poznaje dobro i zlo kao polarizaciju, al čovek poznaje i mislim da je za nas značajna, da se ipak odbranimo od nepotrebnog zla. Samo je pitanje kolko nam je pogled pomućen na to razlikovanje.

Ovom temom bavili su se mnogi filozofi: Platon, Nice, Heidegger, Kant i Hegel...
Bavili su se i psiholozi cak i umetnici jer je to podrucje koje nam daje uvid u mracnu slozenost ljudske prirode
tj. dualnosti u coveku...

Da li bi zahvaljujuci ljudskoj prirodi, odsustvo autoriteta covecanstvo dovelo do haosa
jer ne mozemo izbeci cinjenicu da je u svom prirodnom stanju covek ustvari najcesce vodjen
sebicnim interesima, nasiljem i strahom?

Da li su zlo i destruktivnost ustvari deo ljudskog bica ili rezultat spoljasnjih okolnosti?
instikt za prezivljavanjem jaci je od razuma.

Bog postoji, ali njegovo pravo ime nije Bog, već Svest. Sve je Svest, tj. sve je Bog. I ti si Bog, ali Bog sa "tamnim umom"", kao i svi drugu ljudi koji su ubeđeni da ne postoji Zakon dobra i zla, već da je sve "relativno, subjektivno i individualno".
Ljubo, daj mi molim te definiciju Dobra, a onda i Zla iz tvog ugla. I da li postojji razlika u definicijama ako se gleda iz ugla individue i kolektiva?

Ljubo, daj mi molim te definiciju Dobra, a onda i Zla iz tvog ugla. I da li postojji razlika u definicijama ako se gleda iz ugla individue i kolektiva?
Nebitno da lu se gleda iz ugla individue ili klektiva, definicija dobra glasi uvek isto, da je dobro sve što individui ili klektivu omogućuje postojanje ili tom postojanju daje neki smisao. A da je zlo sve ono što ugrožava postojanje individui ili kolektivu ili im umanjuje smisao.

A imajući na umu da ništa drugo ne može ni omogućiti, ni ugroziti postojanje i individui, ni kolektivu, do način i njihovog kretanja i rada, to je razumljivo da samo način njihovog kretanja i rada može da ima značenje dobra iili zla.

Ovo podrazumeva da postoje dva oblika kretanja i rada - kretanje koje ima značenje dobra i kretanje koje ima značenje zla. Kretanje koje ima značenje dobra i za i individuu i za kolektiv, je organizovano i harmnonično kretanje i rad. A kretanje i rad koje ima značenje zla je neorganizovano i haotično kretanje i rad.

Naravno, u početku razvoja Svemira, kretanje i rad je neorganizovano i haotično, koje ugrožava postojanje individua koje se kreću i rade i koje se doživljava kao nezadovoljstvo zlo. A poštouigrožavanje i zlo nisu cilj, ni svrha života i sveukupnog postojanja, već , harmonija i dobro, to je razumljivo da će individue, u težnji da opstajnu i doživljavaju dobro, težiti da pronađu način kako da izbegnu haos i zlo, a ostvare dobro, pa će tako da počnu da usklađuju svoje odnose prilikom kretanja i rada, tj, organizuju ih. I to je ono što se podrazumeva pod imenom "evolucija" Svemira. Tako počinju da se stvaraju materijalne forne, tj. organizacije kretanja i rada, kao što su elementarne čestice u atomima, atomi u nebeskim telima, nebeska tela u galaksijama, te atomi u ćelijama i ćelije u telima biljaka životinja i ljudi.

I tek sada dolaži na red da počne i evolucija odnosa ljudi u ljudskom društvi, prilikom njihovog kretanja i rada, a to su njihove društvene i ekonomske žajednice. Koje, naravno, još uvek nisu evoluirale do kraja i imaju značenje haosa i zla. Što podrazumeva da ljudi u ljudskom društvu još uvek nisu otkrili Univerzalno rešenje o tome kako da se samoorganizuju i razviju svoje međusobne odnose do nivoa da niko nikoga ne ugrožava, tj, do nivoa harmonije i dobra. Što znači da ljudi još uvek žive po ideji, tj. informaciji haosa i zla, a to je njhovo ubeđenje da će najlakše da opstanu i doživljavaju dobro samo ako se međusobno bore za svoj opstanak, kako bi opstali samo oni najjači, U borbi u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo u u kojoj su dozvoljena sva sredstva. To je ono što zovemo imenom "darvinizam" a što se ranije zvalo "robovlasništvo", "feudalizam". "fašizam", "komunizam", a danas imenom "novi svetski poredak" ili "demokratija" i "kapitalizam".

I sve ove ideje, tj. informacije, po kojima su ljudi do danas neuspešno pokušavali da se organizivano kreću i rade, odnosno, međusobno bore, da bi opstali i doživljavali zadovoljstvo i dobro, su ideje haosa i zla i te ideje su ono jedino što može da se podrazumeva pod rečju i pojmom "tamna strana uma".

A kako bi ljudi trebalo da se organizuju u svom kretanju i radi, da bi lako opstali i doživljavali zaovoljstvo i dobeo, možemo saznati ako analiziramo međusobne odnose ćelija i organa u ljudskom organizmu i njihovu organizaciju. Ljudski organiuam je najbolji primer jedne savršeno organizovane ekonomske zajednice sa značenjem harmonije i dobra, napravljene po uUniverzalnom, Hristovom principu "Ljubi bližnjega kao samoga sebe" ili principu "Svi za jednoga, jedan za sve".

Da bi i ljudsko društvo u tome uspelo, potrebno je da se i ono u celosti samoorganizuje po Univerzalnom principu harmonije i dobra, a to podrazumeva da se svi ljudi sveta ujedine i naprave jedinstvenu svetsku ekonomsku uniju, u kojoj nikakvih drugih podela ( političkih, nacionalnih, verskih i klasnih) ne sme da bude, sem pravedne podele rada i rezultata rada.

Ko ovo do kraja razume i želi da zagovara takav jedinstveni, savršeni svetski društveni i ekonomski poredak, njegov um će da se očisti od tame i postaće svetao i beo. U Bibliji, u Jpvanovom Otkrivenju je prorokovan takav ljudski pokret na našij planeti pod imenom "Narod u čistim belim haljinama" (misli se na čiste ljudske duše, tj. umove). Tu stoji da će taj narod da bude sastvaljen od svih naroda, plemena i jezika. A Srpski prorok MitarTarabić je prorokovao da će taj narod da se pojavi u Srbiji i preko njenih granica. Taj pokret je nazvao imenom "Novi narod", rekavši da će ti ljudi da budu "vredni i pošteni i da će da paze jedni druge kao da su svi braća rođena".

Ako među onima koji ovo čitaju i razumeju, ima onih koji žele da postanu članovi tog biblijskog ili Tarabićevog "Novog naroda", ne treba da rade ništa drugo, do samo da sebe obeleže Univerzalnim simbolom jedinstva celog Svemira i jedinstva svih ljudi sveta.

Poslednja izmena od moderatora:

Back