Tamis 2008

Interesuje me kolika je voda kod Idvora i da li Tamiš nosi granje i travu?
Da li neko zna kakva je voda kod Opova i Barande?Moram da isplaniram vikend.

Sinoć došao iz Idvora. Situacija nije baš sjajna. Razgovarao sam sa ljudima koji su tamo po više nedelja i koji su bez udarca (šarana), STARŠNO

Tamiš nosi i granje i travu, ako ideš biraj uža i dublja mesta, ne idi na široke poteze. Olova minimum 100 gr, ispod toga nema svrhe bacati.

Poslednja izmena:
Nikako cudo sto saran nece recimo zimus su na mackovom viru mrezarosi iz opova uhvatili preko 1000kg sarana,to zna celo opovo i ko su ti ljudi a kontrola cuti.naravno kad su u dilu sa njima!
ove godine nema malih sarana........

Nikako cudo sto saran nece recimo zimus su na mackovom viru mrezarosi iz opova uhvatili preko 1000kg sarana,to zna celo opovo i ko su ti ljudi a kontrola cuti.naravno kad su u dilu sa njima!
ove godine nema malih sarana........

Za izjavu plaćam piće. Upravu si 1000%. Ja kad to kažem nekome i negde, ispljuju me najstrašnije. Žao mi je što to ne mogu da dokažem, ali sam 100% siguran da je žestok dil upitanju ili (veoma moguće) da su i sami (ribo)čuvari? mrežaroši na tom delu Tamiša, kao što je slučaj u Idvoru u šta sam se i uverio prošle sezone nekoliko puta

Poslednja izmena:
Bio sam juče u Barandi.Otišao sam tek oko 1 posle podne.Drug i ja uhvatili dvadesetak belih i babuški i to na silu.Tamiš nosi travuljinu i granje a voda blago opadala.Okolo uglavnom niko ništa.
Kolega je na Dunavu kod Višnjice do podneva imao punu kofu skobalja i belih na ružu.Dok ne proradi Tamiš nije ni tamo loše.

11..08.2008 riba je radila odlicno u jabuckom ritu................treba je samo naci......uverite se i sami jeste da ide i granje i lisce al ja sam se za 4.5 sati razvalio ovu najvecu sam pustio............smatram da moze opet da se upeca+ da napravi jos hiljade i hiljade kao ona...........jedino mi je zao sto od stuke nema ni traga ni glasa.............................

Prilozi

• 110820081263_resize.jpg
    110820081263_resize.jpg
    51 KB · Pregleda: 42
  • 110820081245_resize.jpg
    110820081245_resize.jpg
    43,7 KB · Pregleda: 38
  • 110820081286_resize.jpg
    110820081286_resize.jpg
    50,8 KB · Pregleda: 33
  • 110820081287_resize.jpg
    110820081287_resize.jpg
    50,8 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Zgodni druze, svaka cast. Na kom delu Tamisa si bio?
Ja nisam isao sa za vikend... Sta da se radi, porodicne obaveze, a i spremam se za morsko pecanje od nedelje. :) Ako bude radilo upola kao prosle godine, bice super na moru.
Rece mi jedan komsija da je na Svinjskoj Plazi kod Opova za vikend bilo dobro i da je cak radio i som.

opet krupna deverika i protvis.............nije bilo lose opet ide socivicapo malo al ne smeta..jedino nisam mogao da upecam kedera posto je tamis od ponedeljka do cetvrtka opao za citava 2 m

evo malo i slicica da se uverite da nije sve tako crno na tamisu i da ima ribe i po najvecoj vrucini koja je danas bila...........

Prilozi

• 140820081313_resize.jpg
    140820081313_resize.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 35
  • 140820081326_resize.jpg
    140820081326_resize.jpg
    25,6 KB · Pregleda: 28
  • 140820081329_resize.jpg
    140820081329_resize.jpg
    37,3 KB · Pregleda: 30
Lepota deverika.
Jel na crvica? Koju primamu si stavio u hranilicu? Na kom delu si bio?
Rece mi malo pre jedan drugar da kod Batajnice na Dunavu smudj i stuka idu ko blesavi.

pecao sam na crvica..............primama mi je bila sa aromom jagode i mixovao sam sa kukuruznim brasnom..........bio sam i danas 15.08.2008 duvao je jak vetar.......tako da sam imao samo 5 komada al su dve od tih 5 bile po pola kile........nije lose,meni je ipak primarno da budem u prirodi i da se odmaram..............................smrc opet ni udarac na kedera........to je ono sto me buni na tamisu ove godine jako slabo rade grabljivice

Ljudi ja sam bio pre neki dan,pecao sam od 5 ujutro do 9 uvece,na sarana sam imao samo jedan udarac i to propali,a babuska se javi poneka i to sam imao oko 10 komada za ceo dan.Nisam pecao na Tamisu 3 godine ali ranije kad sam bio,ja nisam mogao da ponesem ribe koliko je bilo,a sad uzas blagi.

Bio sam juče u Barandi.Uhvatili smo par kila babuški,bele i protfiša (i to jedva,užasno loše je radilo) a drugar je uhvatio jednog šarana od oko 3 kile.Imali smo samo jedan udarac za ceo dan na kukuruz- šaran je došao na cukk .Na varalicu ništa,jedino su neki tipovi uhvatili smuđa od oko 3-4 kile na tvistera i to u 1 noću.
Čini mi se da ne može gore i da će narednih nedelja biti bolje jer voda tek počinje da dobija onu pravu boju kad riba radi.
Šaran se inače dosta bacao po površini i rije po dnu ali još uvek neće na kukuruz.

Ceo Avgust je bio dosta los. Ja se iskreno nadam da ce da proradi riba na Tamisu u drugoj polovini Septembra mada ni vremenska prilika nesto bas ne obecava. U svakom slucaju sto vise va vodi, to je veca sansa.
Pozdav svima

Ima li nade da nesto proradi na Tamisu?

pa sad kako se uzme

29.,30.,31.8.2008.
upitanju je Idvor

Uhvaćeno je par šarana (ja nijednog) od 3 do 6 kg (koji je i meren). Uhvaćeno je 15-takdeverika, prosek 500 gr komad. Trava ne ide, i ako se pojavi uglavno je uz samu obalu.

Imao sam samo jedan udarac na boilu ali je bio tako silovit da mi je štap izleteo sa rod poda.
Valjada će sledeći vikend biti bolje

Juče u Barandi je palo oko 4-5 kila babuške,protfiša i bele.Šaran ni da pipne,na varalicu takođe ništa.Brana je bila otvorena pa je voda blago opadala(vidi se po obali da je pala jedno pola metra).Kažu mi da je prethodnih dana voda u Sefkerinu bila jako niska i da nije htelo ni da pipne pa je sigurno brana kao po običaju bila zatvorena do vikenda.Pre podne je duvao vetar pa je nosio travu na drugu stranu a ostatak dana smo se borili sa travom koje je na momente bilo baš dosta(za belu nije problem ali kad bacate na stari kukuruz uz granje obavezno otkinem kad mi trava odnese).Kontrolor mi je rekao da je neko dobio smuđa od jedno 2,5 kile i to je jedino vredno pomena što sam čuo.
Jedva čekam da vidim izveštaje ostalih koji su bili na Tamišu,pa zato požurite malo sa pisanjem.

Danas sam, zahvaljujući vremenskim uslovima :otkacio:, pecao ispod Farkaždinskog mosta. Bilo je tu još par kolega ribolovaca i naravno ništa. Ni bela, ni baba, ni štuka, bilo je po kojeg grgeča.

E da, nemoj neko da bi se za.ebao i zaglavio kolima na Farkaždinu, seljaci sa traktorom naplaćuju 2000 dinara za izvlačenje :evil::thumbdown:

I ja sam bio u sredu i cetvrtak kod Farkazdina i bas nista, strasno.Bilo nas je desetak i niko nista, cak i kedera si trebao da cekas duze vreme. Ja sam imao srece prosle godine izvukli me besplatno,ili se mestani promenili.

Back