Tamis 2008

kolega koga su napali psi lutalice je dobro,ko zna kako bi se sve zavrsilo da mu u pomoc nisu pritekli radnici gazdinstva dunavac koji su radili na susednoj njivi i radnik obezbedjenja Velimirov Sava koji je pucnjima rasterao lutalice.:klap:
Kolega koji je u nedelju pecao na Opovackom dunavcu imao je veliki srecu jer je sa kolima sleteo u dunavac i jedva izvukao zivu glavu zahvaljujuci pomoci traktorista koji su izvodili radove na obliznjoj njivi.
Potrebno je obratiti posebnu paznju kada se dolazi na ove terene pogotovo zbog kisovitog vremena koje sledi.....
PS:Obavestenja o nemilim dogadjajima su dobivena od radnika sa Dunavca sa kojima se susrecemo u autobusu prilikom odlaska na pecanje,te im se zahvaljujem ovim putem

Dodaj još 1-2 za nas malo južnije, ali brate kad volimo - želimo - hoćemo- IDEMO.

24.7.2008 riba jako slabo radi na Tamisu kod Sefkerina...jedina dobra stvar je zemljani put kojim se sa mosta silazi na terene iznad i ispod mosta je potpuno suv tako da se moze kolima do mesta!imao sam slovima i recima desetak deverika...od babuske ni traga ni glasa kao ni od stuke...............

Nema razloga da se dvoumiš
Obe vode su ti blizu (relativno), e sad - na Alasu nema hladovine:cry:, ali je zato riba jaka, zdrava i neverovatno borbena, takođe je ne naviknuta na hemiju pa tako možeš pecati ( i napecati se) nekim "jeftinim boilama" Na Safariju je lepši ambijent, kafana na dohvat ruke, ali je riba izmučena ,izbodena i naviknuta na hemiju :cry:

Jučerašnje pecanje se svelo na druženje. Šarandžije su radile na šljivu, dunju , kajsiju:drunk:ali sve u granicama normale. Riba se sporadično javljala, ali niko od prisutnih nije davao primat pecanju. Kada se društvo razišlo i zauzelo pozicije ( oko 15.00), počelo je pecanje i do nekih 16.00 imao sam 4 lepe ribe. Koliko sam primetio , riba je uzimala Okto squid, voće malo slabije, a krem nikako.

Poslednja izmena:
Bio sam juče u Barandi.Voda nosila travu i granje i tekla baš brzo.Otišao sam tek u pola dva kada su već svi otišli.Drugar i ja smo imali dvadesetak babuški i krupatica i to krupnijih nego inače(300 gr.).Na kedera koji je stajao tri sata u sred najvećeg granja ništa ni da pipne.Moj prijatelj je izgleda imao šarana na udici koji je došao na valjak ali je krenuo uzvodno i pokidao mu najlon za pet sekundi (čovek je početnik pa nisam siguran da je sve baš vezao kako treba).

Zalomi se cesto pocetnicima kapitalac. To im je da se navuku na pecanje.

Na Vencevom vinogradu u subotu nije htelo ni na crva, ni na glistu ni na kukuruz, ni na sta.
Ni stuka na kedera nije htela. Izbacivala se i jurila kedere, ali moj keder joj je bio ruzan.
Sta reci?
Bar je put bio suv i nije bilo jake kise.

Drugar juče bio u Farkaždinu.Voda je za dan i noć opala oko 1m.Nije bilo ni trave ni granja po površini.Riba ni da pipne,kaže da niko ništa nije uhvatio.Otišao posle na Tisu gde je sve bilo kontra-voda nadošla dosta i valje drvlje i kamenje a ribe nema.

U nedelju 01.06.08 bili su moji iz Niša ( pun autobus) na kanalu kod Tomaševca iznad brane i O. Niko nije uhvatio više od 3 kg. i to one sitne bele. Šta je ovo ljudi riba nigde ne radi.da li ima neko informaciju o Ivanovu.

POZDRAV PROBAJ TE NA JOJKICEVOM KANALU, JA SAM DOBRO PROSAO ZADNJIX MESEC DANA IMA I STUKE DODUSE MALE ALI RADE KO LUDE ,KAO I BABUSKA KOJA NIJE MAQNJA OD 300GRAMA.:hahaha:

kada dodjes u sakule skrenes preko puta crkve i ides do kraja..................kada izadjes na jedno uzvisenje ides umesto da se spustas na tamis desno ides levo na nasip ides nasipom jedno 3 kilometra pored ribnjaka i na prvoj vecoj krivini ti je trntulj............ja licno nisam pecao...........ali odmah da ti kazem da tu nema hladovine................ceo potez je u trsci....................tako da nije bas preporucljiv u ove tropske dane

:D pozdrav i Hvala puno za savet,za lad cu lako bitno da moze kolima do tamo,
bio sam pre neki dan kod sefkerina voda je ogromna a od proklete sochivice i granja koje se kachi na najlon se ne moze pecati,chabe sam pobacao boile,dodushe cale je imao par lepih bucova na glistu onako usput dok je chekao babusku,u povratku sretnemo nekog dedu koji mi kaze da je najbolje chekati sharana na trntlju i nekom ordoviru :lol: (kome ne moze da se pridje jer je spushtena rampa na nasipu pre opova)

pokusaj da dodjes sa druge strane do pred mosta na karasu pa skreni desno na nasip uvek je otvorena rampa jer ima kuca dole pa idi napred al imas bas dosta da ides ja sam jednom isao al me je mrzelo do kraja da idem tako da nisam nikad saznao kakav je ordovir?kazu svi da je cudo?:ok::ok::ok:

uhhhh merkao sam taj put jedno hiljadu puta,kad god sam ishao prema barandi ili na karas
mene najvishe brine ovo <imas bas dosta da ides > :(
koliko je to odprilike i kad si isao jer put bio izrovan od strane traktora?
posto su skoro svi putevi ka tamishu takvi predpostavljam da ni ovaj nije izuzetak
inace kolaju svakakve priche za taj ordovir jer po legendi voda je veoma duboka ali ima bruka granja i panjeva pa je pecanje otezano :neutral: i skoro nemoguce kada chovek nepoznaje teren,ja sam bio samo jednom prosle godine,par mesta su bila uredjena i sa niskom travom, okolnim siprazjem i omanjom shumom iza ledja, ali nas je tad kolega chamcem odbacio do mesta ;)
cale je dobijao babuske blizu obale,mozda na dva metra, a ja sam dobio jednog sharanca dok sam drugog izgubio u granju

Poslednja izmena:
Prekjuce kod Idvora na Tamisu smudj od 4 kile upecan na 4m pecalicu sa glistom za kedera.
Eto sta ti je sreca....
A ja nosim trista cuda, ne bih li samo babusku privukao.
Saran ni da pipne.

Na Tamisu kod Barande i Opova nema nista. Voda opala i jako topla.

Naravoucenije.... Ovih dana reke i jezera su za kupanje, a ne za pecanje.

Mozemo i da organizujemo takmicenje... Ko uhvati manje ribe... :)

To su mi sto puta rekli,nemoj da ideš neće ništa.Od 4 ujutru do 8 uveče ima da nabodem nešto sto posto.Pozdrav i nadam se da nećeš da odustaneš od pecanja zbog loših uslova.Ako padne kiša u subotu kao što kažu možda i proradi.

Back