Tamis 2008

Tacno da nema bas pravila, ali ima razlike kad je normalan vodostaj i kad zezaju branu. Cini mi se da kad je normalan vodostaj ima manje sitnarije. Mozda mi se cini.

Tacno je i da su razni likovi u dilu sa izvesnim lokalcima koji tamane ribu raznim zabranjenim sredstvima. Kad cuvar prodje camcem, nama koje bas i ne poznaje zatrazi dozvolu, a svojim poznanicima samo mahne i upita ih za junacko zdravlje. Bez obzira da li imaju 3 ili 30 stapova. Licno sam tome bio svedok pre tri nedelje.
To mi sve nekako mnogo lici na jednu drugu drzavnu sluzbu. Ko ima vezu.... ne mora da veze pojas i postuje ogranicenje brzine.
A ovi samo tamane. Love kad ne sme, love mrezama, strujom...
Kakav mozak treba da budes, pa da radis takve ogavne stvari? Da li misle na svoju i tudju decu?

Moj dousnik iz Barande mi kaze da je Tamis ovih dana odlican. Sutra cu proveriti, boze zdravlja.

posle dvadesetak dana konacno bio na tamisu na mackovom viru ali bez udarca bilo nesto sitne babuske i somce kao dlan.mnogo pecarosa tako da sam jedva nasao mesto.
peca li neko na tom mestu sa "beogradske strane"ili je bolje sa opovacke?

PITANJE ZA RIBOLOVCE.KOLIKO STE PROSLE SEZONE IZVULI MREZA IZ TAMISA I TE ISTE ISEKLI I ZPALILI,POTUKLI SE SA TAKVIM I SL.PA DOSTA VISE PRICA VIDEO SAM OVAJ RADI OVO ONAJ ONO.PRIJAVI URADI NESTO NE MOZES DA OCEKUJES DA NEKO DRUGI TO RADI UMESTO TEBE

Pa druze pojedinci rade nesto po tom pitanju ...
Pouzdano znam da i mrezarosi i krivolovci prate rad foruma ,mislim na one iz opova barande i cente,a posto sam iz tih krajeva mora covek da se pazi...
ipak za tvoju informaciju uz pomoc poznatog sarandzije iz borce sradala su dva bubnja i mreza na okruglici
Imas li ti nekih rezultata na tom planu ako si zainteresovan mogli bi saradjivati..

Danas sam uhvatio jednog šarana od 4 kile.Udario ujutru u 15 do 5.Posle toga ceo dan bunar.Brana u Opovu verovatno bila podignuta,pa je voda tekla kao luda i blago opadala.Vetar je takodje duvao kao nikad.Uhvatili smo nešto babuški i deverika mada to nismo posebno ni pecali,onako uzgred.Oko mene niko ništa,poneka bela i većina ljudi je otišla ranije kući.Prošle su dve ekipe kontrolora,jedna obalom i druga u čamcu.
Moram da kažem da su i ovaj i šaran od prošle nedelje bili puni ikre i da je možda i to razlog zašto nikako da proradi.

Pre jedno tri meseca sam trazio telefone cuvara Vojvodina voda u opovu da prijavim sumnjivu aktivnost, ali mi je ljubazna gospodja sa centrale u Novom Sadu rekla da oni takve informacije ne daju (broj cuvara), jer su oni njihovi zaposleni. Ma koliko ovo zvucalo besmisleno, tako mi je rekla. Posle sam iz novina saznao brojeve telefona.

Juce je bilo slabo, jako slabo.
Drugi put... Ima dana za megdana :)

Socivica je normalna letnja pojava i moze da potraaaaajeeeeee, a moze i da ode za par dana. Tako nam je, kako nam je.

Najavili meteorolozi kisu za vikend. Nadam se da ce da pogrese kao i uvek. :)
Proverio sam vodostaj i nije los, ali mi se zale drugari da slabo radi riba.

Solidno radi deverika do 400gr imao sam jednu glocu koju sam vratio i imao sam 2 udarca na smudja na pesa koje nisam realizovao................sve u svemu nije lose inace sam bio u sefkerinu

Pozdrav. juce je na mackovom viru sa"beogradske" strane kolegu penzionera Stanoja Slobodanovica napao copor pasa lutalica ,te obavestavamo kolege koje idu na ovaj revir da obrate posebnu paznju

zeznuto je pecati sa te strane nikde nikoga ako ti se sta desi .....a i rampa uvek zakljucana otkada su dosli novi cuvari,ostaje jedino letnji put koji cesto znaju da izoru lokalni traktoristi.ponekad odem na taj revir ,a pasa lutalica koliko hoces ma uzas

Auuu, pa jel covek dobro? Jesu li ga izujedali?
Zelimo mu da se oporavi brzo, ako je nastradao. :)

I ja sam bio u subotu prvo na Mackovom viru u subotu. Sitnija deverika. Pa sam promenio lokaciju. Otisao sam kod Vencevog Vinograda.... Krupna babuska, deverika, protfis i stuka.
Cudo jedno, bas je bilo dobro. :)

Poslednja izmena:
Na pola puta od Opova ka Barandi skrenes levo kod starog vocnjaka. Ides letnjim putem pravo. Kad dodjes do vode (Mrtvi Tamis), mozes tu i da ostanes, ili da skrenes desno i nastavis ka Mackovom viru. Na sledecem skretanju levo i samo pravoooo do Mackovog Vira. Nizvodno (levo) od mesta na koje izbija put je obala strmija i voda je dublja. Uzvodno (polu-desno) je obala niza i voda je plica. Dakle, sa puta levo i do kraja, desno, levo i to je to.
E da, video sam vidru. Pravu pravcatu. Al me je isprepadala.

Tacno tako. Ako produzis dalje, izlazis na Mackov vir. Dakle, moras proci pored Vencevog vinograda kad ides na vir. Ja se uvek lepo napecam kad idem kod Vinograda.

Pade kisa, valjda ce se putevi osusiti do vikenda.

more blago vama tamo gore, mozete kad hocete da hvatate ribu... mi da bi doshli da malo zadovoljimo dushu sa malo bodorki i deverika, samo za put nam treba 5 - 6 crvenih... a ovde kod nas, propast!!!

Pa dobro, ne mozemo ni mi bas kad hocemo na pecanje, moraju da nas prvo puste deca i zene. :)
I nama treba dosta para da bi smo stigli na svoja omiljena mesta za pecanje. Kad obrnes okrenes, bez par crvenih... Pa kroz njive po blatu. Ode mi homokineticki zglob, letva, amortizeri i ko zna sta jos...
Ali vredi, takav mir i uzivanje ne moze parama da se plati.
Juce mi je rekao jedan pecaros iz barande da je ovakvo kilavo vreme super za sarana i da bez obzira na blato dodjem na Tamis za vikend. Juce i prekjuce je kaze bilo dobrih ulova na Mackovom Viru i na kanalu u Barandi. Malo cemo da pesacimo kroz njive, nema veze.

E sad,kad ste se uhvatili Tamiša da i ja kažem par stvari.Možda je Tamiš bio meka za ribu ali dok se ne sredi vodostaj ili bar taj što diže nivo reke nema pecanja u to budite sigurni...Ako je neko posvetio pažnju Tamišu to sam ja i to idem na mesta gde se isključivo stiže čamcem i bio sam 4 puta ove godine i apsolutno ništa,znači kao da smo bacili u bunar,za razliku od prošle i predprošle godine kad je riba razbijala.Cenim čuvare ali mislim da ne rade dovoljno dobro svoj posao ili bar ne na pravi način.
Tamiš ću podhitno zameniti DTD definitivno se reka oporavila i mislim da je meka za pecanje samo da nađem nekog ko tamo zna mesta i to je to.
Poz.svima koji vole ovaj sport!!!

Back