Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да, замисли ти то, организује се набавка чипова, учитавање података о псу и власнику у чипове, стављање чипова испод коже псима, набави се скупа опрема за очитавање података у чипу, оформи се служба којој се стави у надлежност контрола паса и власника, и онда се на све то нађе лик који заколута очима уз генијални коментар "неће ваљда ићи около и очитавати чипове".

Па шта мислиш геније, због чега се све то око чипова ради?

Мене нпр. нико не гони да региструјем свој ауто, никад ме нико није био по ушима да то радим, али ако хоћу да га возим, а не да ми седи у гаражи, паметно би било да га региструјем и платим све дажбине, јер ако ме ухвати служба којој је у надлежности да проверава да ли ми је возило регистровано (а то је поверено полицији код нас), онда ћу морати да платим високу казну.

Е сад, то што се теби не свиђа што у уређеним земљама ствари тако функционишу и са псима па просипаш овде генијалне коментаре, то је твој проблем..

ja ti pricam samo u kom pravcu ce se stvari odvijati..
ti registrujes svoj auto da bi ga vozio, a na koliko ciga koji voze motokultivatore i preradjene neregistrovane dijane naidjes u toku dana?
kad bi se sudario sa njima, ko ce da ti nadoknadi stetu ukoliko nisi kasko osiguran?

ovaj predlog zakona - totalna glupost.
kao i mnogi doneti u poslednjih godinu dana..
izmedju ostalog - da kao socijalni osiguranik koji redovno od svog dohotka svakog meseca izdvaja i uplacije sumu za doprinose, a onda ne mozes da overis knjizicu i dobijes markicu ukoliko nisi izabrao dr..
kod koga cu da se lecim, to je moja privatna stvar..kako neko sme da mi uskrati overu knjizice ukoliko zdravstveno redovno placam?
i onako socijalno svakom od nas sluzi za ne daj boze (vece operacije) a sve ostalo svi sami privatno placamo, jer ako bi cekali 6 meseci na UZ ko zna sta bi nam se do tada desilo...
zato ti i kazem da je i ovo primer ministarske gluposti.

Poslednja izmena:
ja ti pricam samo u kom pravcu ce se stvari odvijati..
ti registrujes svoj auto da bi ga vozio, a na koliko ciga koji voze motokultivatore i preradjene neregistrovane dijane naidjes u toku dana?
kad bi se sudario sa njima, ko ce da ti nadoknadi stetu ukoliko nisi kasko osiguran?

ovaj predlog zakona - totalna glupost.
kao i mnogi doneti u poslednjih godinu dana..
izmedju ostalog - da kao socijalni osiguranik koji redovno od svog dohotka svakog meseca izdvaja i uplacije sumu za doprinose, a onda ne mozes da overis knjizicu i dobijes markicu ukoliko nisi izabrao dr..
kod koga cu da se lecim, to je moja privatna stvar..
i onako socijalno svakom od nas sluzi za ne daj boze (vece operacije) a sve ostalo svi sami privatno placamo, jer ako bi cekali 6 meseci na UZ ko zna sta bi nam se do tada desilo...
zato ti i kazem da je i ovo primer ministarske gluposti.

Ти си се ухватила (сад сам тек видео да си женско) за изигравање закона, а ја говорим о спровођењу закона. То што пандури не пишу казне неким тамо циганским франкештајнима (јер ти Цигани углавном немају ни адресу ни личну карту) не значи да у саобраћају код нас нема реда и да систем не функционише, ја сам релативно брзо наплатио штету кад ме једном давно лик ударио камиончетом, затим, не знам никога у свом окружењу ко не региструје кола редовно итд..

И, као што рекох, у цивилизованом свету ствари са псима функционишу баш овако, чип, поводац, веће или мање таксе, кесица (лопатица не мора, техника скупљања није битна, може и прстима :hahaha:), ако се пас "изгуби", одлута од власника, први који примети пса без надзора зове редарску службу (јер наравно луталица тамо нема, па је лако уочити пса без газде, луатлице су само специјалност банана држава типа Србије, Бугарске, Румуније итд...), редари га хватају, и враћају власнику уз уплатницу...
Смрт пса се пријављује, ветеринар напише папир, и пас се одјављује, баш као и аутомобил..

Е сад, то што теби пада на памет изигравање закона и захебавање у балканском маниру, то је проблем менталитета народа...

Ти си се ухватила (сад сам тек видео да си женско) за изигравање закона, а ја говорим о спровођењу закона. То што пандури не пишу казне неким тамо циганским франкештајнима (јер ти Цигани углавном немају ни адресу ни личну карту) не значи да у саобраћају код нас нема реда и да систем не функционише, ја сам релативно брзо наплатио штету кад ме једном давно лик ударио камиончетом, затим, не знам никога у свом окружењу ко не региструје кола редовно итд..

И, као што рекох, у цивилизованом свету ствари са псима функционишу баш овако, чип, поводац, веће или мање таксе, кесица (лопатица не мора, техника скупљања није битна, може и прстима :hahaha:), ако се пас "изгуби", одлута од власника, први који примети пса без надзора зове редарску службу (јер наравно луталица тамо нема, па је лако уочити пса без газде, луатлице су само специјалност банана држава типа Србије, Бугарске, Румуније итд...), редари га хватају, и враћају власнику уз уплатницу...
Смрт пса се пријављује, ветеринар напише папир, и пас се одјављује, баш као и аутомобил..

Е сад, то што теби пада на памет изигравање закона и захебавање у балканском маниру, то је проблем менталитета народа...

ja imam retrivera i usvojenog ulicara..
imala sam staforda..
svi psi, bez obzira na rasu su istog karaktera..moji psi zive u kuci sa dve macke..
pisem zbog stupidnosti donetog zakona..
ako neko postuje zakon, ima rotvajlera, pit bula..koga kod..ako pas nikakv eksces nije imao, ako je odrastao i zivi u kuci sa malom decom - cemu onda taksa od 300eu?
zasto vlasnici svih pasa jedne rase da ispastaju, zbog ispada jednog psa?

ja imam retrivera i usvojenog ulicara..
imala sam staforda..
svi psi, bez obzira na rasu su istog karaktera..moji psi zive u kuci sa dve macke..
pisem zbog stupidnosti donetog zakona..
ako neko postuje zakon, ima rotvajlera, pit bula..koga kod..ako pas nikakv eksces nije imao, ako je odrastao i zivi u kuci sa malom decom - cemu onda taksa od 300eu?
zasto vlasnici svih pasa jedne rase da ispastaju, zbog ispada jednog psa?

И ја плаћам већ деценијама таксу за осигурање од ауто одговорности, а још ниједном нисам имао ексецес у вожњи (пу пу пу). Што је већи ауто, већа је такса. И са псима би морало да буде исто, требало је увести таксу на све псе, с тим што би се она разликовала у зависности од расе пса.
Исто тако, они који имају оружје плаћају порез на њега, иако никад нису никог повредили с њим.

Дакле, такса за псе је нормална ствар, пас у урбаној средини је луксуз, док би у случају сеоских и приградских средина требало размислити..

Oni koji su odredili koje su opasne rase su kreteni koji o materiji nemaju pojma .
U Americi je pravljena rang lista rase pasa koja najcesce grize .
Lista je i mene iznenadila :
1.~Chau Chau
2.~Njemacki ovcar
3.~Labrador retriver
Vlasnik sam Rotvajlera i tvrdim da ne postoje opasne rase . Postoje vlasnici neznalice ili kreteni .
Nijedan moj pas nije nikada nikog ugrizao niti je bio agresivan . Prije nabavke prvog Rotvajlera
sam se konsultovao sa poznavaocima rase , procitao nesto literature i pregledao video kasete .
Pas mi je cipovan i vakcinisan , a nigdje vani ne ide bez povoca .Sva sreca pa nisam na listi da
placam godisnje 30.000 din .Ne bih im platio iz inata , a problem nesavjesnih vlasnika neka rjesavaju
na drugi nacin !
I da spomenem ~gotovo u centru Beograda me ugrizao neki omanji dzukac s kojim je vlasnica isla
u trgovinu . Naravno pas nije bio na povocu .

A koje su to opasne rase pasa? Mene je više puta napadao pekinezer, čivava i svi ti mali kompleksaši, nego rotvajleri, vučjaci, bilo šta treće...
Ne postoje opasne rase, već opasne jedinke. Komšija ima rotvajlera, najveće "tele" od kera koje sam ikad video, ogroman, a uvali se pod noge da ga češkaš, gore od svih mačaka zajedno.
Drugarica isto ima rota, čuva posed, ne napušta dvorište osim na lancu (koji je pro-forme), sluša komandu trenutno; koga zna, taj vidi kolika je maza...
Drugov staford isto... moje bivše doberman takođe...

Komšinicin pekinezer me ujeo za vojnu čizmu: what the f***?!
Treba uvesti francuski sistem: životinje da imaju dosijee, pa ako napadne 3 i više puta: smatra se opasnom jedinkom i odmah nakon toga slede ogromne globe gazdi ako se ne pridržava odredbi (koje su tipa: korpe, kratkog povodca... itd).

Slažem se.
Apriori celu grupaciju psa definisati kao opasnu ili ne je vrlo površno.

И ја плаћам већ деценијама таксу за осигурање од ауто одговорности, а још ниједном нисам имао ексецес у вожњи (пу пу пу). Што је већи ауто, већа је такса. И са псима би морало да буде исто, требало је увести таксу на све псе, с тим што би се она разликовала у зависности од расе пса.
Исто тако, они који имају оружје плаћају порез на њега, иако никад нису никог повредили с њим.

Дакле, такса за псе је нормална ствар, пас у урбаној средини је луксуз, док би у случају сеоских и приградских средина требало размислити..

taksa za pse ne moze nikako da bude normalna stvar..
po tvojoj logici, samo ljudska rasa ima pravo da udise gradski vazduh?
onda pobiti i sve ptice..odakle im pravo da bez placene takse lete u gradskoj zoni?

priznaj javno da si zivotinjomrzac, kao i mozak koji je osmislio ovako ``pametan`` zakon..
na ovakav nacin uskracuje se i zadire u privatnost stanovnika ove drzave..
ponovicu, posto je obrisano - po ovoj logici neko ce sutra da oporezuje decu koja se radjaju kao sto to rade i kinezi.

onda pobiti i sve ptice..odakle im pravo da bez placene takse lete u gradskoj zoni?

priznaj javno da si zivotinjomrzac, kao i mozak koji je osmislio ovako ``pametan`` zakon..
ponovicu, posto je obrisano - po ovoj logici neko ce sutra da oporezuje decu koja se radjaju kao sto to rade i kinezi.

Кад си тако бистра објасни ми онда како то свиње, козе, овце, краве немају право да удишу градски ваздух него је њихово држање по градовима забрањено? Како то мишеви и пацови немају право да деле град с људима, него их специјализоване фирме немилосрдно трују, а они су сисари, исто као и ми.
И по чему онда и нпр. комарци немају право да удишу градски ваздух, него да удишу с пестицидима којима их немилосрдно трујемо, ајде ми само то објасни.

И сад сам ја као животињомрзац, а уствари ти под животињама подразумеваш само псе.
И која је то приватност становника који засраше све живо са својим псима и од којих деца не могу да прошетају парковима и шеталиштима без страха и нелагодности?

Poslednja izmena:
Кад си тако бистра објасни ми онда како то свиње, козе, овце, краве немају право да удишу градски ваздух него је њихово држање по градовима забрањено? Како то мишеви и пацови немају право да деле град с људима, него их специјализоване фирме немилосрдно трују, а они су сисари, исто као и ми.
И по чему онда и нпр. комарци немају право да удишу градски ваздух, него да удишу с пестицидима којима их немилосрдно трујемо, ајде ми само то објасни.

И сад сам ја као животињомрзац, а уствари ти под животињама подразумеваш само псе.
И која је то приватност становника који засраше све живо са својим псима и од којих деца не могу да прошетају парковима и шеталиштима без страха и нелагодности?

za pocetak, neke cinjenice je svako od nas trebao da nauci u prvom razredu osnovne skole, a to je razlika izmedju domacih zivotinja i kucnih ljubimaca.

Ајде?
Па ако је кућни, што ти не засерава кућу, него град? И што не може прасе да буде мој кућни љубимац?

zaseravanje je dokaz nekulture vlasnika, a ne pasa..
isto kao sto su neki postovi dokaz egocentrizma postavljaca, i ovaj suludi usvojeni zakon dokaz gluposti tela koji ga je doneo i odobrio.

zaseravanje je dokaz nekulture vlasnika, a ne pasa..
isto kao sto su neki postovi dokaz egocentrizma postavljaca, i ovaj suludi usvojeni zakon dokaz gluposti tela koji ga je doneo i odobrio.

Аха, и шта ћемо онда с власницима?
И ако је љубимац кућни, шта уопште тражи ван куће, мислииим..
А јел пас није домаћа животиња иначе?

Аха, и шта ћемо онда с власницима?
И ако је љубимац кућни, шта уопште тражи ван куће, мислииим..
А јел пас није домаћа животиња иначе?

pa i ti imas mesto boravka na svojoj adresi, a opet izlazis napolje..
naopaka su ti razmisljanja da mi mogli kvalitetno da polemislemo..

pa i ti imas mesto boravka na svojoj adresi, a opet izlazis napolje..
naopaka su ti razmisljanja da mi mogli kvalitetno da polemislemo..
Па јел ти мислиш да сам ја кућни љубимац?
Као и већина керољубаца, и ти имаш озбиљних проблема са перцепцијом стварности.
И не рече ми што не могу да држим прасе или јагње као кућног љубимца, и не само као кућног, него и да га шетам около, по граду?
У чему је ствар?

Птице нису ничији љубимци и не нападају људе наносећи им велике телесне повреде. Пси то раде. Не сви, али се не зна тачно која јединка ће сутра да некоме прегризе гркљан. Нису ни сви власници оружја потенцијалне психопате и убице, па се ипак забрана ношења односи на све.

Па јел ти мислиш да сам ја кућни љубимац?
Као и већина керољубаца, и ти имаш озбиљних проблема са перцепцијом стварности.
И не рече ми што не могу да држим прасе или јагње као кућног љубимца, и не само као кућног, него и да га шетам около, по граду?
У чему је ствар?
Птице нису ничији љубимци и не нападају људе наносећи им велике телесне повреде. Пси то раде. Не сви, али се не зна тачно која јединка ће сутра да некоме прегризе гркљан. Нису ни сви власници оружја потенцијалне психопате и убице, па се ипак забрана ношења односи на све.
pa drzi ga, ko ti brani :roll:

zahvaljujuci takvim osionim primercima ljudske rase, mi i jesmo tu gde smo..
ne znam odakle ljudima pravo da misle da ova planeta postoji samo zbog njih..
koliko ljudi je samo u ovom gradu poginulo ispod tockova nepazljivih vozaca, mnogo vise nego sto je ljudi stradalo od ujeda pasa ``opasnih rasa``..
pa ne vidim da je zbog toga zabranjena upotreba automobila..

pa drzi ga, ko ti brani :roll:

zahvaljujuci takvim osionim primercima ljudske rase, mi i jesmo tu gde smo..
ne znam odakle ljudima pravo da misle da ova planeta postoji samo zbog njih..
koliko ljudi je samo u ovom gradu poginulo ispod tockova nepazljivih vozaca, mnogo vise nego sto je ljudi stradalo od ujeda pasa ``opasnih rasa``..
pa ne vidim da je zbog toga zabranjena upotreba automobila..

Ако цитираш, одговори на цитат. И ја за тебе сад могу да кажем да си краветина глупава са IQ 45, али нећу јер би себе довео у положај да мој одговор нема тежину, а и по природи увреде не сматрам средством за разговор.
То да би аутомобиле требало забранити као и оружје и ја подржавам. Ако људи гину од нечега, то мора стати. Не занима ме шта је. Пси, аутомобили, фабрике, свеједно. Док се не нађе решење.

Mnogo vi gledate one americke bljuvotine, psi ubice i ostalo
sta cemo sa ratovima i gladnima, globalizacijom koja je ostavila milione bez domova gole i bose, ili jos bolje uraganima i cunamijima
ne pisite gluposti

Ти бре, модераторе, изгледа не посећујеш остале теме. Ево да те подсетим зашто не пишемо о ратовима и гладнима - да не би спамовали тему, па да нас опомињете и банујете.

Back