LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.541
Ok MM, sve je to lepo i krasno za profi književne diskusije i panele, forume.....ali ovo nije takmičenje profi pisaca, ljudi koji od toga žive, kojima je to posao. Ove ljude ne čitate. Njihove knjige nisu objavljene (možda će biti, ko zna). Ovo su amateri, ljudi različitih struka i života, to ne treba zaboraviti. Amatersko i profi pisanje se jako,jako razlikuje.
Sa ovakvim stavovima, kakve su pojedinci ovde, a i na samom glasanju, izneli, iskreno, broj onih koji će poslati radove za sledeći konkurs, je sve manji. Ja prva neću. Ne zato što mi kritika smeta, već zato što ne želim da budem omalovažavana nečijim mišljenjem ko sebi daje pravo da sudi. Zato, razmislite, vi koji ne pišete, a imate želju da ocenjujete i kritikujete, šta zapravo želite, da uživate u tuđem pisanju i dobrovoljnom davanju napisanog, ili da sebe ističete kritikom datog vam.
Pozdravljam te
- - - - - - - - - -
majkumu......
a ja svud udaram font 3 
Sa ovakvim stavovima, kakve su pojedinci ovde, a i na samom glasanju, izneli, iskreno, broj onih koji će poslati radove za sledeći konkurs, je sve manji. Ja prva neću. Ne zato što mi kritika smeta, već zato što ne želim da budem omalovažavana nečijim mišljenjem ko sebi daje pravo da sudi. Zato, razmislite, vi koji ne pišete, a imate želju da ocenjujete i kritikujete, šta zapravo želite, da uživate u tuđem pisanju i dobrovoljnom davanju napisanog, ili da sebe ističete kritikom datog vam.
Pozdravljam te

- - - - - - - - - -
Evo i anegdote o Andriću i kako je on to rekao, naravno, inteligentno, bez licemerja:
Jedan nazovi književnik, jedno vreme bio urednik Studentskih novina, filozof po obrazovanju,
da Andriću svoju, tek napisanu knjigu na čitanje.
Prođe vreme, Andrić mu ništa ne javlja. Jednom zgodom, na Andrićev rođendan, najzad se
sretnu. Priupita ovaj Andrića je li pročitao knjigu, a Andrić mu odgovori:
" Dobra knjiga, velika slova, lako se čita!"
majkumu......
a ja svud udaram font 3 

, ali ću da se proderem, možda me i čuje, ali teško