Takmičenje u književnom stvaralaštvu članova foruma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predlog formata:

-Raspise se konkurs,ko sad na neku uopsteniju temu,poezija ili proza, tu ni sad nije bilo sporenja

-Predaja radova modu u roku od nedelju dana, zasta ni sad nije bilo sporenja

-Anonimno objavljivanje tih radova pod rednim brojevima kako su pristizali, ALI SA ANKETOM, KOJA JE JAVNA I JEDAN POJEDINAC, JEDAN GLAS ZA SAMO JEDNU PESMU.A ne dosadasnje 5 za ovo, 4 za ovo...Mod i takmicari su iskljuceni.Sad treba raspraviti da li takmicare potpuno iskljuciti iz glasanja ili samo ne za sebe.Neki novi nickovi, botovi, a ako nisu autori bez prava glasa.

-Nema komentara.

-Istekom roka za koji je anketa napravljena,anketa automatski izbacuje pobednika

-Mozda na taj rezultat pozvati komisiju od 3 moda na prepad sa nekog drugog pdf-a, da im se ne kaze ko su autori i da jednoglasno daju 3 boda nekoj pesmi.Ili to uciniti,dan pred objavljivanje rezultata.Njihova 3 boda zapravo mogu biti presudna...Mod, koji je otvorio konkurs, tajno poziva ta tri moda kako se ne bi uticalo na modove, mada ko moze da garantuje da takmicari nisu u dilu sa tim modom i tek nakon objavljivanja konacnih rezultata, identiteta autora objavljuje i identitet veca.

(c)2014 by Sabonis.All rights reserved

Predlog formata:

-Raspise se konkurs,ko sad na neku uopsteniju temu,poezija ili proza, tu ni sad nije bilo sporenja

-Predaja radova modu u roku od nedelju dana, zasta ni sad nije bilo sporenja

-Anonimno objavljivanje tih radova pod rednim brojevima kako su pristizali, ALI SA ANKETOM, KOJA JE JAVNA I JEDAN POJEDINAC, JEDAN GLAS ZA SAMO JEDNU PESMU.A ne dosadasnje 5 za ovo, 4 za ovo...Mod i takmicari su iskljuceni.Sad treba raspraviti da li takmicare potpuno iskljuciti iz glasanja ili samo ne za sebe.Neki novi nickovi, botovi, a ako nisu autori bez prava glasa.

-Nema komentara.

-Istekom roka za koji je anketa napravljena,anketa automatski izbacuje pobednika

-Mozda na taj rezultat pozvati komisiju od 3 moda na prepad sa nekog drugog pdf-a, da im se ne kaze ko su autori i da jednoglasno daju 3 boda nekoj pesmi.Ili to uciniti,dan pred objavljivanje rezultata.Njihova 3 boda zapravo mogu biti presudna...Mod, koji je otvorio konkurs, tajno poziva ta tri moda kako se ne bi uticalo na modove, mada ko moze da garantuje da takmicari nisu u dilu sa tim modom i tek nakon objavljivanja konacnih rezultata, identiteta autora objavljuje i identitet veca.

(c)2014 by Sabonis.All rights reserved

I ti obavezno da budu sa PDF Politika:D
Dobro da nisi predlozio jos i Tasovca ( nadam se da ce ostati ministar kulture).

Ja takmicare ne bih iskljucila iz glasanja, naravno, valjda je jasno da ne mogu da glasaju za svoju pesmu/pricu.
Ja bih da se biraju tri ( kao i na sportskim takmicenjima). Ipak se ljudi raduju i bronzi.

I ti obavezno da budu sa PDF Politika:D
Dobro da nisi predlozio jos i Tasovca ( nadam se da ce ostati ministar kulture).

Ja takmicare ne bih iskljucila iz glasanja, naravno, valjda je jasno da ne mogu da glasaju za svoju pesmu/pricu.
Ja bih da se biraju tri ( kao i na sportskim takmicenjima). Ipak se ljudi raduju i bronzi.

Ma ne mora sa istog pdf-a.Najludji bi bili oni sa Religije :eek: :mrgreen:
Ti sa Politike, bi odma Kventina pitali a Koja je Biljina,a koja je Biljina, da je proganjamo :lol:
Zbog toga nasumice, jedan sa Televizije, jedan sa Animea,jedan sa Religije i kraj price...
Ipak ne 3 komada, jer se sve konmplikuje.Bice svakako 3 mesta i bez 3 glasa, po broju glasova na kraju...

Ma ne mora sa istog pdf-a.Najludji bi bili oni sa Religije :eek: :mrgreen:
Ti sa Politike, bi odma Kventina pitali a Koja je Biljina,a koja je Biljina, da je proganjamo :lol:
Zbog toga nasumice, jedan sa Televizije, jedan sa Animea,jedan sa Religije i kraj price...
Ipak ne 3 komada, jer se sve konmplikuje.Bice svakako 3 mesta i bez 3 glasa, po broju glasova na kraju...

Mene si nasao danas?
Ne mora da pita moderatora, dobije obavestenje od nekog drugog koji je poslao svoju pesmu ili nije ali ZNA!
Meni je drago da je moj stil "prepoznatljiv", iako znam da je doticnog neko u medjuvremenu poducio sta da kaze da se izvadi!

Ja za sebe kazem da sam pesnik u pokusaju, pisem za sebe ali i postiram na svom Blogu ili gde vec (to rade i drugi)...Mozda sam ja u svojim pesmama sklona elegiji, mozda opravdano, mozda...Prozni sastavi su mi uvek originalni, autenticni i inspirasni stvarnim zivotom, takav jedan je dobio drugu nagradu strucnog zirija. Ostavila sam ga ovde, ko zeli da procita, neka ukuca HRISTOS SE RODI, SINE!

Istinita prica o mom pradedi, autentican govor (koliko sam uspela da "uhvatim" uz dedinu pomoc) i sl. Znaci, odvoji poeziju koju pisem, odvoji moje politicko, versko (Srpkinja sam, pravoslavka da ne bude zabune) i svako drugo ubedjenje. Vrednuj ili ne vrednuj napisano, To je poenta..

Mene si nasao danas?
Ne mora da pita moderatora, dobije obavestenje od nekog drugog koji je poslao svoju pesmu ili nije ali ZNA!
Meni je drago da je moj stil "prepoznatljiv", iako znam da je doticnog neko u medjuvremenu poducio sta da kaze da se izvadi!

Ja za sebe kazem da sam pesnik u pokusaju, pisem za sebe ali i postiram na svom Blogu ili gde vec (to rade i drugi)...Mozda sam ja u svojim pesmama sklona elegiji, mozda opravdano, mozda...Prozni sastavi su mi uvek originalni, autenticni i inspirasni stvarnim zivotom, takav jedan je dobio drugu nagradu strucnog zirija. Ostavila sam ga ovde, ko zeli da procita, neka ukuca HRISTOS SE RODI, SINE!

Istinita prica o mom pradedi, autentican govor (koliko sam uspela da "uhvatim" uz dedinu pomoc) i sl. Znaci, odvoji poeziju koju pisem, odvoji moje politicko, versko (Srpkinja sam, pravoslavka da ne bude zabune) i svako drugo ubedjenje. Vrednuj ili ne vrednuj napisano, To je poenta..

Zeno, ja te treci put vidim na forumu, majke mi. Jednom sam te video na Politici gde te nesto prozivali za SNS i nisam zapamtio ni sta je bilo,nego samo taj tvoj avatar.Ovde si imala dal neku pesmicu il pricicu, opet je nisam zapamtio,al jesam avatar i to sto si dala onakav komentar na takmicenju, to sam prokomentarisao,jer smatram negativno.Nemam nista protiv tebe, NITI TE ZNAM, NIT ZNAM TVOJ STIL, NIT ME NEKO PODUCAVA, NIT IMAM VREMENA ZA TAKVE GLUPOSTI I NEBULOZE!
Sto je valjda najbitnije.Ne zelim da se verski i nacionalno izjasnjavam jer ne moram.

Zeno, ja te treci put vidim na forumu, majke mi. Jednom sam te video na Politici gde te nesto prozivali za SNS i nisam zapamtio ni sta je bilo,nego samo taj tvoj avatar.Ovde si imala dal neku pesmicu il pricicu, opet je nisam zapamtio,al jesam avatar i to sto si dala onakav komentar na takmicenju, to sam prokomentarisao,jer smatram negativno.Nemam nista protiv tebe, NITI TE ZNAM, NIT ZNAM TVOJ STIL, NIT ME NEKO PODUCAVA, NIT IMAM VREMENA ZA TAKVE GLUPOSTI I NEBULOZE!
Sto je valjda najbitnije.Ne zelim da se verski i nacionalno izjasnjavam jer ne moram.
Ima ovde vise mojih "pesmica" i "PRICICA", sto objavih -objavih...

Dakle da postavim i ovde.

Što se tiče daljeg takmičenja ja mislim da treba da se nastavi uz ograničenje mogućnosti za neke negativne stvari. U vezi sa tim očekujem pomoć nekog od modova, jer ja u tome nemam iskustva i ne želim da modiram osim na način u ''stih se obici'', oni koji me poznaju znaju o čemu pričam, a oni koji ne znaju videće pošto sad kad sam vas otkrio ima da smaram i ovde a ne samo na blogu

Dakle predlažem da takmičenje bude paralelno u dve oblasti i za poeziju i za prozu (lično smatram da bi bilo lepo da bude i ista tema zbog nekog pozitivnog rivalstva, ali ne mora, verujem da ima i merodavnijih da u tom delu daju konačni sud),

Što se pravila tiče dao bih samo neke smernice koje bi razradio mod:
- Glasanje po istom principu za pesme nepoznatih autora 5,4,3,2,1, ne toliko zbog samih bodova, već zato što u tom slučaju bi trebalo da ljudi pročitaju više pesama da bi dali neku ocenu (a to je osnovna poenta), a ne da ukoliko imaju unapred svog favorita da daju jednu ocenu i ajd ćao. Na ovaj način može da pobedi i pesma sa najviše četvorki, jer se ljudima dopala a da razni eventualno lobirani favoriti izvise. Glasanje opet javno, tajno uvek izaziva nepotrebne sumnje iako je možda praktičnije.
- Mislim da je potrebno zabraniti kritičko komentarisanje za vreme glasanja i komentarisanje koje aludira na to ko je autor koje pesme, jer to po meni može i utiče na rezultate glasanja
- U vezi sa tim potrebno je da pesnici dostave sasvim nove za tu priliku napisane pesme u kojima je dozvoljeno da se prepoznaju jedinokroz stil, dok se zabranjuje potpisivanje bilo kojih oznaka koje bi mogle ukazati ko je autor (nema raznih specifičnih smajlija i sl., samo pesma u eventualno prepoznatljivom stilu).
- Žalbe moderatoru na PP, a ne na komentar.
- Rokovi. sedmodnevni ciklus, 2-3 dana pisanje i 5-6 dana glasanje. Na primer ako ovu lepu ideju hoćemo da stvarno oživimo, uredimo pravilo da se pesme dostavljaju do srede 23,59 i glasanje realizuje do nedelje 20,59 (zbog proglašenja u pristojno vreme i određivanja parametara za iduću nedelju). Ne vidim razlog da se teme ne mogu zadati i za čitavu nedelju unapred, evo ako se odluči da sad ide ciklus proze a ne paralelno proza i poezija kako sam predložio, neka temu zada MOD, a ja ću zadati temu za poeziju za sledeći ciklus posle proze i tu se dobija dodatno vreme za pisanje.
- što se mene tiče prihvatam i sve druge pametne predloge, jer smatram da osim druženja i igre, pozitivna strana svega ovoga je što ljude tera da pišu, da nije bilo ove igrice i niza slučajnosti verujem da nikada ne bih napisao pesmu ''vreme'' a zalužilo je ono to, jer krade trenutke

Na kraju moja tema je ''OSMEH'', laka ili ne, na vama je mislim da osmeh zaslužuje puno svojih stihova, a na tu temu ih ja zaista nisam pročitao puno

Dakle da postavim i ovde.

- Žalbe moderatoru na PP, a ne na komentar.

Komentarisanje je bilo bas zanimljivo, uzbudljivo, niko od komentatora nije preksrio nikakva pravilo, znaci komentarisanje je pocelo posle ocenjivanja,
meni licno najzanimljiviji deo "natjecaja". To sto je to tebi strano, ne znaci da je i nama ovde, koji se eto, kako druzimo vec nekoliko godina.

Zato svima preporucijem " keep smiling";)

TO ŠEFE! ! ! Moja tema! Samo da navatam onog Sanča,poslao ga po pivkana,a on izgleda usput...pa zalutao...:sad2::hahaha::rotf:

- - - - - - - - - -

Komentarisanje je bilo bas zanimljivo, uzbudljivo, niko od komentatora nije preksrio nikakva pravilo, znaci komentarisanje je pocelo posle ocenjivanja,
meni licno najzanimljiviji deo "natjecaja". To sto je to tebi strano, ne znaci da je i nama ovde, koji se eto, kako druzimo vec nekoliko godina.

Zato svima preporucijem " keep smiling";)
:ok::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back