KPCTAHK, danas si žrtva jedne grozne žene..
Otežavajuća okolnost je što trenutno trpim užasan i tup bol, a i Plant me dodatno naelektrisao, pa će biti baš ono klasično istresanje opajdare na neshvaćenog pesnika ne bi li se opajdara osetila malko bolje..
Napisaću ti najpre šta bih ja da sam na tvom mestu a posle neko svoje viđenje problema..
Vrlo prosto. Nađi neku koja je ti.. samo ženskog pola.
Znači ne želi da joj pripadaš (šta god to tebi značilo).
Dosta joj je sopstvenog bagaža, jedva se i sa njim nosi.
Ne pripada ona tebi, ne pripadaš ti njoj.. idealno.
Dalje, i ona ima ta kao tvoja tanana osećanja, dobronamerna je, ne uslovljava te, ne uslovljavaš je.
E, sad ide najveći zalogaj. Poverenje.
Kažeš to ti je osnov svega.
Insistiraš da si pesnička priroda koja jednostavno mora
(jbga, priroda je priroda

) da "damčad u srdašca bode".
Moraš da deliš tim svojim odabranim ženama komplimente i da se smeješ jer si prepun pozitivne energije. Ovo smejanje je vrv u interakciji sa "damčad" skupinom, inače teško da bi tvojoj partnerki duhovitost i smeh bili problem.
Da rezimiramo.. dok si u vezi jako te zabavlja i ne možeš bez petljancije prožete komikom sa tim nekim drugim ženama.
A poverenje koje toliko ceniš bi ovde valjda trebalo da zama'ne svojim krilima tako da i tvojoj partnerki ovo tvoje damkanje bude ekstra i da nikako ne utiče na vašu vezu.. (koja patologijaaaa.., prim.aut

)
Dobro, ok, može i to.
Aliiiii... i partnerka ti onda mora biti ovisnik o kikotanju i komplimentiranju sa nekim tamo njenim džentlmenima.
Sigurno joj tada neće smetati tvoja "damčad".
Razumeće tvoj poriv kad i sama istim punjačem puni svoju bateriju.
Eto načina da budeš srećan i ispunjen u vezi.. (partnerka+damčad)...
Ipak je nekako smislenije zapitati se: a šta će tebi, prijatelju, onda veza uopšte?

".. šta će mi veza od koje me boli glava" tvoje reči..
Zbog seksa?
Pa pesniče zavodniče, tebi bar nije teško da odvojiš neku od damica kad ti zatreba za tu potrebu.
Taman ste u mood-u smejanja podmazanog tvojim vragolastim pogledima i komplimentma.
Odvajaš energiju i vreme, angažuješ svoje umetničke kapacitete, ulažeš dragocenu inspiraciju u damčad (umesto da i taj deo tebe dobije partnerka).. pa najmanje što damčad može da uradi je da ti se revanšira u naturi.. napravi(te) samo raspored kada će koja..
A partnerka? Pa šta znam.. preporuke kažu da je najbolje da se što hitnije evakuiše odatle, da pobegne glavom bez obzira..
Ajd' sad malo ozbiljno..
Kažeš takav si kakav si.. i nemaš nameru da se menjaš.. sve prihvatljivo i imaš prava da budeš kakav god hoćeš.
Samo bar pokušaj da vidiš da u jednoj stvari silno grešiš.
Izlaziš iz veze jer ti partnerka "izgara od ljubomore, ovu damčad tumači kao tvoje zavođenje".
Ovaj post piše neko ko je operisan od ljubomore (ne smetaju mi drugarice, koleginice, izlasci bez mene, ne trkeljišem po telefonima i laptopovima, ne tražim šifre i lozinke za društvene mreže, raporte o kretanju i obavezama, ne zivkam da proveravam, ne uhodim, forsiram njegovo vreme i hobije samo za njega, ne forsiram život pod istim krovom, užasavam se viđanja 365/1, jeza me 'vata i od onog tripa da smo ko sijamski blizanci.. i da ne pišem dalje.. znači kod mene može skoro sve.. ovo ti je definicija neljubomore)
Prosto ne vidim svrhu, ako nekome odgovara moja energija, ličnost i karakter, ako sam mu zabavna, pa još i fizički privlačna biću mu dovoljna, voleće me i poštovati, ako li ne.. pa naaaći će drugu makar ga držala vezanog za radijator
I sve je dobro dok su tu biologija, fizika, hemija, magija i alhemija.. kad dođu nedobog matematika, statika i švrljatika svako će morati svojim putem.
U međuvremenu ne prljam dušu ljubomorom. Nema u životu nikakvih garancija, u vezi pogotovo.. dok je lepo neka traje..
A to što ti radiš sa damčadi ima svoj naziv, znaš, i politički korektan ali i onaj životni, meni lično draži, vulgaran i do koske pravi i istinit. Razmisli.
Ne tvrdim da među tvojim partnerkama nije bilo ljubomornih, sigurno da jeste.. ali evo, ja ne ljubomorišem pa i takva ne bih želela vezu sa tobom.
Zašto?
"U mojim mnogobrojnim.."
Da li je moguće da baš toliko ne znaš da biraš?
Da ti nijedna od tih mnogobrojnih nije valjala?
Ne iscrpljuje te psihički i emotivno puno promašenih žena? Ili slabo sebe daješ pa s lakoćom onako tvoje pesnički nasmejano, poletno prelaziš na sledeću?
Da li si birao ili samo *ebao kako koja pristane?
Da li si preispitao svoje kriterijume kad toliko mašiš u odabiru?
Da li si posle izvesnog broja promašaja razmatrao mogućnost "da nije mooožda do mene"?
".. uglavnom kratkotrajnim.."
Ne uspevaš da se vežeš?
Sve ti brzo dosade?
Stalno hoćeš da probaš nešto novo?
Tražiš "nemoguće"?
Ne mogu da prate tvoj ritam i preferencije?
Ono što ti radiš ti možeš i smeš da radiš ali parnerka ne jer bi ti smetalo?
Ljubomoran si?
Posesivan?
Ulećeš u veze a da nisi dovoljno upoznao osobu pa tek onda vidiš da nije to što ti hoćeš?
Umeš li bar kombinacije da održavaš u životu ili i to jok?
".. odlazim, i ne vraćam se, bez obzira koliko mi je stalo do te partnerke.."
Da ti i ovo rešim: nije ti stalo. (tačnije stalo je možda tebi nekako, na neki tvoj način.. ali nju ne loži taj tvoj način, priznajem ne bi ni mene, pa u njenoj optici na koju se ona s punim pravom oslanja = nije ti stalo, da jeste ne bi bio ovako zastrašujuće plitak i nezreo)
Ah da, setih se i glavnog arhizapleta (uvek ti nekako ta damčad dođe glave).. ograničene partnerke počnu da zvocaju i ti šta ćeš, otkačiš to i odjezdiš u svoju slobodu do prvog sledećeg sličnog raspletića sa novom partnerkom..
Pa bra'o!
".. ljubavnim vezama.."
To kako ti voliš meni bi bio potpuni turn off.
Ma i sama ova grozomorna pitanja u mi turn off.
Nisi ti za jednu ženu. Osim ako ona nije tvoj klon.
Nije mi jasno zašto se ne držiš isključivo kres šema.
Naravno radi kako hoćeš.. nije moje da sudim.
Kapiram ali ne preferiram, ja sam hardkor mono.
U vezi moram da imam slobodu koju partneru i sama pružam ali moram i da osećam da mu pripadam, da sam njegova.. a on kako mu volja, samo nek' sam mu ja po volji.
Plus kao bonus rado prihvatam da živimo i delimo njegov zamršen životni prtljag..
Špansko selo, a? E, tako ste ti i tvoja damčad meni ko iz druge galaksije.
I pokušaj da se ne zanosiš da su ti partnerke sve do jedne bile ljubomorne k*čke amputiranog razumevanja za tvoju tananu dušicu..
Možda bi svako trebalo da se drži onoga u čemu je dobar.. pa tako neko pesnik zavodnik a neko obična prerijska voluharica..
I za kraj da utvrdimo još jednom (pošto su me baš zabavili!).. nešto kao blupersi dok ide odjavna špica:
* strašno me guši i u mozak buši kada pored partnerke moram da sakrivam svoje vragolasate poglede
* satkan sam od pesničke prirode
* volim kada okce moje, vragolaste boje, damčad u srdašce bode
* (to je osnov kulture, bre)
* i kao šlag na tortu
:
Ne hvatam zvezde padalice,
Nit` curice, velk`e varalice.
Sa osmehom krasim lice,
Njime palim srce devojčice
Da postanu zvezde sjajne
I ostvare svoje snove bajne.