Tajland

Fleksibilni smo sa datumima tako da smo uspeli da potrefimo dan na koji je bila najjeftinija karta za taj period...Pitanje jedno
Da li sad da gledamo da bukiramo avio karte Bangkok - Suratt Thani ili da cekamo tipa mesec,dva pred put?
 
Fleksibilni smo sa datumima tako da smo uspeli da potrefimo dan na koji je bila najjeftinija karta za taj period...Pitanje jedno
Da li sad da gledamo da bukiramo avio karte Bangkok - Suratt Thani ili da cekamo tipa mesec,dva pred put?
To ne znam. Ja sam uzimao 15-20 dana pred put uglavnom kada sam bio siguran za lokaciju. Ne mogu da garantujem da li je jeftinije ako se uzme dosta ranije. Najbolje možda da se poigraš sa datumima kod onog prevoznika koji te interesuje pa vidiš da li je povoljnije mnogo unapred ili kasnije. Mada kao i svi lowcost i kod azijskih nikada ne znaš kada će da ubace akciju i da 3 dana bude jeftino pa naredna dva dranje pa opet jeftino pa dan pred put bude 3x jeftinije nego 4 meseca unapred a sutradan obrnuto...:lol:
Nego zašto Surat Thani? Zar Koh Samui nema aerodrom?
Moguće da je jeftinije ali klackanje busom+trajekt? Jel zaista tolika razlika da se isplati dodatnih sati ? Mislim nisam išao na tu stranu zaista ne znam.
Meni je mnogo 45 munuta od Phuketa do Patonga ili Krabija do Ao Nanga...a ovo je "malo" veća distanca gledajući mapu.
 
Ima avio do Koh Samuija ali je 220e po osobi, a avio do Surat Thani-ja je 60e po osobi i do trajekta mi je jos sat vremena busom... Mnogo jeftinija opcija a i nije toliko cimanje kad uhvatis jutarnji let... Imas taman ceo dan da iskoristis, ne gubis dan u putu
 
To je baš drastična razlika...to se definitivno isplati.

220€? :eek:

Do Sajgona je više nego duplo jeftinije....a 2x je dalje, Baš deru za to ostrvo.
 
Korigovao sam malo datume i izašao Turkish Airlines sa ponudom od 466 na skyscanner-u ali na sajtu je 496...što je opet najjeftinije ali zato presedanje od 8,5h u odlasku . Sledeći je Aeroflot sa 530€ ali povoljnijim tajmingom.
 
Meni je na sky izaslo 420e a na sajtu 449e..i layout mi je 1:40 u odlasku a 2:30 u povratku... Top.. Samo vidi nasteluj datume koliko god mozes i za sad je najbolja opcija Turkish, boze zdravlja da ti izadje jeftinije preka QA... Ja nisam hteo da se igram
 
Našao sam za 450 i 475 na Turkish Airlines sa pristojnim tajmingom. Ali samo na određene datume nedelju ranije i kasnije od planiranog. Sada razmatram opcije i plan puta da prilagodim tome. Očigledno ništa od ozbiljnijih popusta ove godine,ovo mi se čini kao najbolji dil.
 
sredina novembra...standardno za mene .

Sada samo vize ta Tajland i Vijetnam da izvadim i da vidim proceduru za re-entry permit da bih mogao da izlazim iz Tajlanda dok traje turistička, bolje ovde sve pripremiti nego tamo da jurcam.

Bangkok 3 dana več rezervisan, pa Sajgon 3 i HoiAn 3......ostatak je otvoren, tamo ću odlučiti gde na more u zavisnosti od vremena.
 
Iz mog iskustva i nema neke dramatične razlike u ceni, čak mislim da je uopšte nema. Jedino opcija "bez otkazivanja" na booking.com i agodi ume da bude nešto jeftinija od one gde vam je ostavljena ta mogućnost nezavisno kada rezervišete.
 
Dovoljno je nekih dve-tri nedelje pred put odneti slike, popunjen obrazac koji se skine sa sajta i pare. Gotove su vize za par dana.

EDIT: i kopiju karte sad sam se podsetio na sajtu :mrgreen:

Stavljen link u prvi post.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam pitanje za tebe Fortes. Zasto radis re-entry vizu? Zar nije lakse u Konzulatu uzeti tranzitnu vizu sa dva ulaska?


150€ je multi viza u konzulatu
25€ je re-entri dozvola +30€ redovna viza

velika razlika

EDIT: U stvari pitaš za tranzitnu? Pa koliko može da se sa njom boravi? Jer ja ću jedno 10 dana sigurno boraviti na Tajlandu? I koliko košta uopšte jer nema na sajtu taj info?
 
Poslednja izmena:
Ako si u totalu u Tajlandu do 10 dana mozes raditi tranzitnu sa dva ulaska. Dakle, udjes, budes par dana, odes do Kambodze, Vijetnama, Laosa..., i vratis se u Tajland na par dana opet- pitas u Konzulatu za tranzitnu sa dva ulaska. Bitno je da imas sve kupljene karte. Znaci karte za prvi ulazak i izlazak i opet kartu za ulazak u Tajland iz okolne zemlje i izlazak iz Tajlanda. Viza po ulasku je 25E, tj. 50E za tranzitnu sa dva. Sve zavrsavas u Konzulatu i nemas peripetija u redovima u Imigracionom.
 

Back
Top