Quantcast

Tajland

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.847
Evo uporedo sa Vijetnamom da zvanično krenem i ovde.

Dakle, ove godine Tajland je počeo kao layover destinacija ali sam dva dana u Bangkoku iskoristio da obiđem sada otvoreni Wat Arun, još jednom se malo provozam Čao Prajom i obiđem jedan sjajan park gde sam vežbao malo noćnu city fotografiju sa novim dslr-om. Nakon povratka iz Vijetnama otišao sam do Pataje da obavim neki šoping(
scarf.gif
) :lol: ali i da iskoristim kao polaznu tačku za transfer za Koh Samet kao plažni vrhunac svog odmora.
 

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.847
Wat Arun -hram zore je jedan od najpoznatijih motiva ne samo Bangkoka nego Tajlanda uopšte i veliko budidtičko svetilište. Hram je arhitektonski prikaz planine Meru, koja predstavlja središte svemira u budističkoj mitologiji i izgrađen je u 17 veku. Raznobojni crepovi i sjajan prizor zalaska sunca direktno iza postali su verovatno najfotografisani motiv Bangkoka (uz Soi Cowboy :lol: ). Do hrama se dolazi rekom, na način opisan u prvom putopisu, dakle ukratko bts-om se dođe do Saphan Taksin, odatle se direktno siđe na pristanište a onda u zavisnosti od linije ide se do stanice ili ispred samog hrama(plava linija) ili preko puta pa se pređe reka odatle drugim rečnim taksijem.

- - - - - - - - - -

DSC_0068.jpg


DSC_0071.jpg


DSC_0083.jpg


DSC_0091.jpg
 

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.847
Oko samog hrama koji površinski nije nešto glomazan,nalazi se parkić sa mestima za sedenje,mali pijac gde se možete okrepiti svežim voćem ili smutijem kao i nekoliko štandova sa pićem i kafom. sve u svemu imate sve uslove da ovde provedete sat-dva što je više nego dovoljno da se islikate :lol:

Ulaznica je 50 THB-a dakle 1,5€ više nego simbolično. I ovde važe pravila o oblačenju kao i za Wat Po i palatu. Dakle mini suknje i šorcići na ženama nisu dozvoljeni i čini mi se gola ramena. Muškarci da izbegnu majice bez rukava. Ko dođe takav mora da iznajmi one marame za pokrivanje.

DSC_0076.jpg


DSC_0085.jpg


DSC_0099.jpg
 

Prilozi

Top