Taj romanticni Balasevic

• Začetnik teme Začetnik teme Lilu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I utom pasce i zadnji sneg preko svih prvih snegova
a perce andjela je teg spram svih zemaljskih tegova

30947_389458704463805_156647215_n.jpg
spreman je Onaj varati, olovni kantar skovati:bob:
al' danas vise ne bih treb'o psovati"

" 'Treba mi neko kao Ti...', odjednom je progovorio. " E, to će već teže biti...', mislila sam. "Ovakvu kao što sam Ja, sretneš samo jednom u Životu. Ovako glupu kad voli, naivnu kada veruje, a u isto vreme dovoljno ludu da odglumi Ravnodušnost, rasplače se bez Razloga, okrene Leđa kad te najviše voli i ode bez Traga." To i radim, odlazim. A oboje ćutimo o tome. Kao da oboje izbegavamo Kraj, odlažemo ga, ostavljamo za kasnije. Za kraj."

girl%25252Cheart%25252Cshed%25252Cbroken%25252Ccute%25252Cquote-21a8c3234d8c3b5c51a873bd89d6ea39_h_large.jpg

:zmeda:

" Takve kao Ti se ne ostavljaju. Nikad. Ali ipak sam otišao jednog dana. Naime, to je ono što mi, Mangupi muškarci, često činimo bez razloga. Ona nije poslala vojsku za mnom, iako sam itekako zaslužio da budem prebijen. Istina, tražila me je još dugo i zbunjeno, a onda je odustala. Malena Oficirka je izgubila bitku Života, ali ja sam izgubio Rat. "

broken_heart_girl_by_yukisnowww-d4dhr3y.jpg

"Ja? Ja sam dobro..." I pokvareni poligraf provalio bi ovu Laž.

Neka velika Tajna strpljivo je dodavala tamne godove oko njenih Očiju, što je ona sve teže i teže uspevala da prikrije šminkom i pozlaćenim okvirima svojih folirantskih "profesorskih" naočara.Ti modri Podočnjaci su kao vlažni pesak upijali dremljive talase sjaja po kojima sam njene oči nekad lako pronalazio i u najvećim gužvama pogleda...

Bila je potpuno lepa... Naravno shvatio sam to još mnogo ranije, ali ipak nikako nisam uspevao da mislim na nešto drugo... Prišla je ogradi zagledavši se u daljinu, i dopustila mi da pogledom poljubim maleni mladež na njenim ledima, otkriven dubokim izrezom na crnoj, cipkastoj haljini. Da li je poželela da joj se ispuni neka želja? Ne znam... Ali tacno je tako izgledala, zamišljena, cvrsto stiskajuci medaljon koji je nosila na finom starom lancicu oko vrata. "

locket-1.jpg

"Verovao sam i danas pomalo verujem da je moglo drugačije... Nije bilo drugačije nego što jeste... Nekad previše saznanja zasmeta zdravom razmišljanju... Kažu ne postoji previše ljubavi, a ja se opet ne slažem... Sve u granicama kažu ne škodi, a opet, ko je stručan da ih postavi...Previše smo se voleli... Ne bi to svakako na dobro otišlo... Kao što i nije...

Najvise mi je trebala, a eto, bas njoj sam najvise bola donosio. Nisam mogao da prihvatim cinjenicu da volim, pa sam je terao od sebe... Stalno joj se vracao, a u stvari bezao od nje. U jednom trenutku pokazao bih joj da mi je stalo, a u sledecem dokazao da sam djubre. I najgore od svega, kad god bih se vratio, ona je ...bila tu. A sada... - A sta sada? Preboleo si je? - Ma kakvi. Ima trenutaka kada je zaboravim na tren, ono kad alkoholom ubijem zadnji komad mene. - Zasto joj sada ne odes, i kazes sve? - Eh, vidis, uspeo sam sta sam hteo. Otisla je od mene. Sad kad se vratim, vise je nema. Kazu da voli drugog... Znam da to nije istina. - Idi do nje onda. - Ne mogu. - Zasto? - Ukljucila je razum. Shvatila je da sam ipak preveliko djubre, i da je ne mogu voleti nikad. Voleti onako, klasicno. Ne mogu biti tu za nju, a uvek cu ocekivati da ona bude tu za mene. Ne mogu, kad joj bude najteze, doci i zagrliti je... Mada znam da ona mene bi. - Tebe je nemoguce shvatiti! - Eh, prijatelju, znam... To cujem cesto. Samo jedna osoba mi je rekla da me razume. - Ko? - Pa ona, druze..."

broken_heart

- Voliš li je? Slegao sam ramenima, podigao ruku i prislonio sat na uho.
Pa šta ja znam... Primijetio sam da mi i sat ubrza svaki put kad je neko pomene...

" To ne bira pamet, nego srce!''

-Ne, nisam iznenađen, samo sam razočaran.Ne mrzim te, samo sam izgubio razlog da te volim.

-Ona je anđeo bila.Sa greškom, bez krila.Moj san!

..Imao sam puno takvih dana u životu i pamtim ih samo po tome što sam ih zaboravio...
Oni su kao slike u decijim farbankama koje ozive tek kad se oko njih potrudis,
i ja sam, kao i svi, preskocio mnogo stranica tragajuci za slikama koje cu lakse obojiti...

Back