Tadić vs Milošević

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ko je učinio više za Srbiju

• Ukupno glasova
    80
  • Anketa je zatvorena .
Извод из интервјуа блиског сарадника и саветника Зорана Ђинђића дат 07.новембра ове године:

- Разни људи су после 2000. потрчали да се хвале свргавањем Милошевића. Стране дипломате би ипак требале да се сете да су управо они учествовали у одржавању Милошевића на власти, третирајући га готово до 1997. као “фактор мира и стабилности” и давећи народ у Србији бесмисленим санкцијама које су јачале режим и криминогену структуру око њега током 90-их, те, наравно, правећи катастрофалну грешку одлуком о бомбардовању Србије 1999. која је нашу земљу коштала живота и инфраструктуре, а Милошевића, бар пролазно, само ојачала.

http://www.standard.rs/-cvijanovi-v...va-otpora-izvozimo-revolucije-irom-sveta.html

Saznali smo pre izvesnog vremena da je Slobodan Milošević umro.

Link:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/428367-Vikiliks-otkriva-Slobodan-Milošević-je-mrtav!

S obzirom na to da je umro pre nekoliko godina, a da već deset godina nije na vlasti, kao i da ima mnogo onih koji vreme njegove vladavine smatraju zlatnim godinama za Srbiju, zanimalo me da saznam ko smatra da je Milošević bio bolji državnik od Tadića i zašto.

Usput bih zamolila one kojima su psovke jedini način izražavanja emocija i stavova da ne učestvuju u raspravi na temi.

Zahvaljujem.
Tadica uopste ne smatram drzavnikom.To je stetocina,nocna mora,losa karma Srbije koja ce se uskoro zavrsiti.:manikir:

Pa činjenica je da je država počela da propada dok je Sloba bio na vlasti. Ali evo, primera radi - (samo iz mog ugla gledano) ; za vreme Slobe, radila sam u "Jugošped"-u (sa prozora na Terazijama 10 sam gledala "spasitelje"), "Centrotextil"-u, moj otac je radio u Brodogradilištu "TITO" (:D). Sve što nam je dragi drug Tito stvorio i što je "kako tako postojalo" još uvek i za vreme Slobe-zlobe sada je u q...u
A dolaskom ŽUTIH mrava nema ničega od toga.

Link:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/428367-Vikiliks-otkriva-Slobodan-Milošević-je-mrtav!

S obzirom na to da je umro pre nekoliko godina, a da već deset godina nije na vlasti, kao i da ima mnogo onih koji vreme njegove vladavine smatraju zlatnim godinama za Srbiju, zanimalo me da saznam ko smatra da je Milošević bio bolji državnik od Tadića i zašto.

Usput bih zamolila one kojima su psovke jedini način izražavanja emocija i stavova da ne učestvuju u raspravi na temi.

Zahvaljujem.

Vidi... Godine sam posvetio tome da vidim tog skota Miloševića da pada sa vlasti. Tukao sam se sa njegovim kordonima besnih kerova, dobijao pendrekom preko leđa, gutao suzavac... Za njegove vlasti sam osetio šta su kaljavi rovovi, u nos mi se za vjeke vjekov uvukao miris baruta i krvi, a 99-te sam strahovao od bombi za život svog tek rođenog deteta. Između frontova i kordona sam se smrzavao po pijacama prodavajući robu koju sam švercovao opet se smrzavajući u beskonačnim kolonama na granici.

I pored svega nabrojanog, u ponudi Milošević - Tadić, izabrao bih Miloševića. I pored svih nabrojanih sranya, manje je opasan bio Milošević od Tadića. Mudar čovek shvata koliko je Tadićev mir opasniji od Miloševićevih nemira. Potrebno je samo otvoriti oči. Prestanite da lažete sebe da je sada dobro! Nije dobro, i daleko je od dobrog. Loše je, i preti nam da će biti još gore. Onda smo bar umirali brzo, a danas nas dave lagano kao zmija žabu, a mi glupi i naivni istežemo vratove, misleći da se zmija samo šali. Ne šali se...

Link:

Zahvaljujem.

Svaki je, na svoj nacin, zavio ovu drzavu i narod u crno.
Zaista ne vidim da ce bilo sta dobro istorija pricati o obojici, mada ce verovatno Tadica poistovecivati sa Nedicem, Slobu sa Karadjordjem.

Back