Tadic dize benzin na 105 dinara za litar

A sta ako je neko prinudjen da ide autom na posao? Tj zivi 20 km od posla, a busom bi morao da promeni nekoliko linija i putovao bi samo u jednom pravcu oko 1,5h a da ne pricamo da se ne poklapa red voznje i radno vreme, tj dodjes ranije na posao (nekih pola sata), i kad zavrzis sa poslom cekas (pola sata-sve ukupno sa premestanjima iz busa u bus) da dodje bus. Izgubis na dan 4h, a kolima ti treba oko 30-35 minuta u jednom smeru. A da ne pricam da u busu su velike guzve i da uglavnom stojis. Leti je vruce u busu, a zimi hladno.

Pa ne kazem da bas niko ne treba da vozi kola, vec samo onaj ko mora.

Србија(као и Српска) треба да гледа у будућност и да се окрене изворима енергије будућности. Ту спадају и кола на струју.
Od kojih para da ljudi kupe ta kola? U cemu je razlika izmedju tih kola, i kola koja imaju SUS motore, kada mi 75% struje proizvedemo iz termoelektrana? Zagadjuje se ovako i onako. Cinjenica je da novija kola sve manje zagadjuju zivotnu sredinu a i da je potrosnja sve manja.

Od kojih para da ljudi kupe ta kola? U cemu je razlika izmedju tih kola, i kola koja imaju SUS motore, kada mi 75% struje proizvedemo iz termoelektrana? Zagadjuje se ovako i onako. Cinjenica je da novija kola sve manje zagadjuju zivotnu sredinu a i da je potrosnja sve manja.

puki teoreticari koji nemaju veze blage sa zivotom

za 90% ljudi u srbiji najeftinija varijanta prevoza je auto star 10-15 godina koji kosta 2-3.000 evra + pogon na TNG

nego di ga je jomini da mi objasni ovu formulu oko cene benzina

kako je moguce jomini da je nafta prosle godine kostala 147 dolara za barel a benzin bio 120 din za litar, dok danas kosta skoro duplo nize 74 dolara za barel a cena je 105 dinara za litar?

kako to jomini? :think:

puki teoreticari koji nemaju veze blage sa zivotom

za 90% ljudi u srbiji najeftinija varijanta prevoza je auto star 10-15 godina koji kosta 2-3.000 evra + pogon na TNG

nego di ga je jomini da mi objasni ovu formulu oko cene benzina

kako je moguce jomini da je nafta prosle godine kostala 147 dolara za barel a benzin bio 120 din za litar, dok danas kosta skoro duplo nize 74 dolara za barel a cena je 105 dinara za litar?

kako to jomini? :think:
Ta formula sadrzi pored standardnih promenjivi i jednu dodatnu koja se zove "koliko je kesa potrebno da se popuni budzet".

Back