- Poruka
- 92.601
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, novinarstvo je jedna od profesija koje su najviše degradirane. Nekad su novinari bili gospoda. Danas izgleda to svako može da radi. A to je i odraz propasti čitavog društva.E sta je sve "novinarstvo" kod nas, mislim ovakav naslov nekad tesko da je mogao da prodje i u "Pan erotici" a kamoli na naslovnici nekih dnevnih novina.
Da, novinarstvo je jedna od profesija koje su najviše degradirane. Nekad su novinari bili gospoda. Danas izgleda to svako može da radi. A to je i odraz propasti čitavog društva.
Ма дотична је мала маца на брус лија

Ipak, ne mogu da ne uočim da su svi ti youtube novinari i voditelji težak krš u svakom smislu. Recimo, rodonačelnik te sorte, Teša Tešanović, je katastrofalno loš novinar i voditelj. A da ne govorimo o čitavom buljuku raznih drugih novinara u pokušaju koji svi zajedno ne vrede ni pola psećeg gomneta. Ali eto, narod to gleda.Premda to je jedna od izumirucih profesija na neki nacin, mislim novinara ce uvek biti ali gube na vaznosti i tezini, mislim sad u vreme drustvenih mreza, youtube-a i ostalog svako moze da otvori kanal, pokrene podcast, itd i da ima daleko veci uticaj nego "pravi" novinar, kao recimo sto u muzici nema vise takozvanih demo bendova, koji salju svoje demo snimke u nadi da ce ih neko cuti i ponuditi im nesto kada sad svako cim snimi nesto odma kaci na YouTube.
Slicno recimo i sa piscima, recimo pre 100,200 ili vise godina nije bilo repera, rock zvezda, sportista, Holivuda i filmskih zvezda, youtube-era i ostalog nego su pisci bili sve to i oni su tad bili na neki nacin najvece zvezde, sad naravno pisci jos uvek postoje i jos uvek su na ceni ali nisu vise glavne zvezde i toliko u centru paznje kao nekad (plus danas moze svako da se bavi pisanjem).
Ono vremena se menjaju.
Ја сам видео бру слија
Ipak, ne mogu da ne uočim da su svi ti youtube novinari i voditelji težak krš u svakom smislu. Recimo, rodonačelnik te sorte, Teša Tešanović, je katastrofalno loš novinar i voditelj. A da ne govorimo o čitavom buljuku raznih drugih novinara u pokušaju koji svi zajedno ne vrede ni pola psećeg gomneta. Ali eto, narod to gleda.
U suštini se sve svodi na to da tehnički razvoj omogućava širokim masama pristup stvarima koje su im nekad bile daleko od dostupnih. Recimo, ranije nisi mogao sam sebe da snimiš jer je obična kamera bila pojam a tek televizijska kamera. A danas svako može da se snima i kači svoje snimke na YT, pa čak i ovi likovi koje si gore naveo. Kao što su u Mocartovo vreme muzički instrumenti bili dostupni samo onima koji su se ozbiljno bavili muzikom. A tehnički razvoj je posle omogućio svakome da svira šta hoće.Pa sad znas kako internet i youtube su drasticno izmenili svet i recimo stvari kao sto su podcasti su drasticno izmenili percepciju i javnu scenu.
Tipa ono oces li radije poslusati Dzo Rogana ili nekog novinara na CNN-u (za koga znas za koga radi i sta promovise) ili recimo ako te zanima basket oces li radije pogledati neki kosarkaski podcast ili neki podcast nekih igraca ili bivsih igraca ili ces gledati neki dosadni intervju na RTS-u ili recimo ako te zanima ufologija ili tako neke stvari pa pre ces gledati neki YouTube kanal nekog lika ko je zagrizen za to i ko je tome posvetio ozbiljno vreme i trud nego nekog novinara koji je tek nacuo nesto o tome a koji je do juce kao novinar izvestavao o cenama breskvi i paradajiza na Kalenic pijaci ili ne znam ako te zanima Hip Hop opet ces prvo ja youtube-u traziti takav sadrzaj i podcaste koje vode reperi, gfe dovode svoje kolege repere i ljude iz te branse, itd.
I verujem skoro svako bi radije pogledao ne znam Podcast Incubator, Nikolu Radina, Daretov Lobitomija podcast, Agelast, pa i taj Balkan Info ili neke tematski orijentisane podcaste i youtube sadrzaje nego neke dosadne i glupe emisije na tv-u koje uredjuju i rade profesionalni novinari.
Tako da ti mejnstrim mediji i ti klasicni novinari u vidu spikera su postali irelevantni i pali u drugi plan.
Cak su i oni shvatili da moraju i oni da otvaraju svoje YouTube kanale, da prave neke svoje podcaste i slicno kako bi drzali korak sa vremenom i dalje bili relevantni.
U suštini se sve svodi na to da tehnički razvoj omogućava širokim masama pristup stvarima koje su im nekad bile daleko od dostupnih. Recimo, ranije nisi mogao sam sebe da snimiš jer je obična kamera bila pojam a tek televizijska kamera. A danas svako može da se snima i kači svoje snimke na YT, pa čak i ovi likovi koje si gore naveo. Kao što su u Mocartovo vreme muzički instrumenti bili dostupni samo onima koji su se ozbiljno bavili muzikom. A tehnički razvoj je posle omogućio svakome da svira šta hoće.
Pa sad, Balkan Info i tako ti kanali bi 1991 samo pojačali emocije.Pa odprilike, i ja mislim da je to zapravo odlicna stvar, jer prosto mnogim darovitim ljudima i onima koji imaju inspiraciju ili sta da kazu je tehnoloski razvoj pruzio priliku da se iskazu ili da se cuje i njihova rec i njihova strana price.
Sad naravno treba znati kako sa tim i odvojiti zito od kukolja odnosno profiltrirati onaj dobar sadrzaj i ono sto te zaista zanima i zelis da gledas ili slusas.
Inace odlicno je to sto je izvor informacija postao decentralizovan i sto imamo i te alternativne medije i neki balans koji pre nije postojao a to u mnogome doprinosi i podizanju svesti i budjenju ljudi na globalnim nivou.
Recimo stvar kao sto je 9/11 tesko da bi prosla danas ili recimo kovid diktatura bi mnogo lakse isla pre par decenija nego danas, pa cak mozda ne bi bilo ni rata u SFRJ da je tad bilo interneta, drustvenih mreza, podcasta, alternativnih medija (jel bi svi uvideli da nas neko zajebava i huska nas da ginemo za neke svoje intetese), itd

Pa sad, Balkan Info i tako ti kanali bi 1991 samo pojačali emocije.![]()
Da li je ovo rimejk scene iz filma The Counselor, u kojoj Kameron Dijaz vodi ljubav sa automobilom?