Мислим да сам ово писала већ на некој другој теми, али ајд...
Дођем у понедељак у школу....а већ на ходнику ме сачекују неки ђаци:''Наставнице, наставнице, шта сам добио на писменом???''... Какав писмени

, шта причају ова деца...па нисмо имали никакав писмени....

Стигне пети час, код тог одељења, сви скачу по мени:''Јесте ли прегледали писмене??'' Ја појма немам ни о каквом писменом....

Питам какав их писмени спопао, шта причају, а они ми кажу:''Па писали смо писмени још у четвртак!''

Смунтам их како ћу донети сутра....али појма немам како сам могла да заборавим да су уопште писали и где су ми вежбанке....

Претражим свој орман у школи - нема их! Стигнем кући, претурим целу кућу на главу - нема их!

Почнем да реконструишем своје кретање у четвртак, и сконтам да сам право из школе отишла у локални супермаркет и да сам можда тамо на улазу оставила кесу с вежбанкама.

Дођем ја у супермаркет (дакле, после укупно 4 дана

) и тражим на оном пулту - али, наравно, нема кесе с мојим вежбанкама...
Већ замишљам фрку и бламажу у школи, и компликације које могу да ме задесе јер сам изгубила школску евиднецију.....

...а онда скупим храброст и обратим се трговцу.
''Извините, да нисте овде затекли неку кесу са свескама, пре једно 4 дана?''

А трговац ће гласно, пред десетак окупљених муштерија:''АААА, а ми се баш питали како нико не долази по њих већ данима! Не брините, ту су Вам писмени задаци. И ДА ЗНАТЕ, СВЕ СМО ИХ ПРОЧИТАЛИ - ЈАКО СТРОГО ОЦЕЊУЈЕТЕ!''