Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Реално по приказаном већа разлика постоји између 5-6 најачих селекција и 7.-8. него између 7.-8.(ви) и 29.(ми)...Швабе су на пример више показале од вас а испод су пласирани...како то објашњаваш...при том не умањујем ја успех Хрватске, волео бих да смо и ми тако...него причамо...
ma pusti...

Bogu da zahvale na lukaku , sta je covek ispromasivao moglo je biti 3-0

za DLAKU ste mogli biti doma

i biti tu kao i mi negde 25 26 28mi

TO JE POENTA
Ali nismo. To ti govorim. Stvarnost je da smo među 8. Mogao je i Urugvaj proć i izbacit Brazil na penale, mogla je proć Njemačka koja je uputila najviše šuteva u okvir na turniru, ali nije. Mogao je Lukaku zabit zicer, ali nije, Mogao je Milenković pratit barem 1 od 2 offside zamke, ali nije.... To je nogomet.

Реално по приказаном већа разлика постоји између 5-6 најачих селекција и 7.-8. него између 7.-8.(ви) и 29.(ми)...Швабе су на пример више показале од вас а испод су пласирани...како то објашњаваш...при том не умањујем ја успех Хрватске, волео бих да смо и ми тако...него причамо...
Objašnjavam tako da je na 1 utakmicu sve moguće. Upravo sam napisao da su Nijemci statistički odigrali izvrstan turnir. Ali nisu mogli zabit gol. japan je protiv njih imao sreće. Njemačka 20 udaraca u okvir, Japan 2. Ali su oba završila u mreži. Zato je nogomet najpopularniji sport na svijetu.

Ali nismo. To ti govorim. Stvarnost je da smo među 8. Mogao je i Urugvaj proć i izbacit Brazil na penale, mogla je proć Njemačka koja je uputila najviše šuteva u okvir na turniru, ali nije. Mogao je Lukaku zabit zicer, ali nije, Mogao je Milenković pratit barem 1 od 2 offside zamke, ali nije.... To je nogomet.
Ne lupaj vi ste tu zahvaljujući 3 zicera lukaku I stativi

Nemačka nije mogla proci

O njoj je u zadnjoj utakmici odlučivala Španija poklonivši Brazilu izgubljenu utakmicu da dobije...

Vi ste u direktnom okršaju za ostanak imali ludacku sreću...

A ludaka sreća me nece naterati da kažem da zaslužuje te tu biti kada nije tako

To se kaže zahvalite ludoj sreći a ne znanju i onom što vredite, u suštini veoma mslo se pokazali.

Agrame niš ti puno bolji od naših kompleksasa kojima se diže k na ono, MI SMO DOBILI PORTUGAL A VUDI STS PORTUGAL SADA RADI...

tu ste negde kompleksasi...

Vi ste fk BELI KREČ

Ne lupaj vi ste tu zahvaljujući 3 zicera lukaku I stativi

Nemačka nije mogla proci

O njoj je u zadnjoj utakmici odlučivala Španija poklonivši Brazilu izgubljenu utakmicu da dobije...

Vi ste u direktnom okršaju za ostanak imali ludacku sreću...

A ludaka sreća me nece naterati da kažem da zaslužuje te tu biti kada nije tako

To se kaže zahvalite ludoj sreći a ne znanju i onom što vredite, u suštini veoma mslo se pokazali.

Agrame niš ti puno bolji od naših kompleksasa kojima se diže k na ono, MI SMO DOBILI PORTUGAL A VUDI STS PORTUGAL SADA RADI...

tu ste negde kompleksasi...

Vi ste fk BELI KREČ
O kome pričaš gotovo cijelo vrijeme na ovom topicu?

Njemačka nije mogla proći? Da su zabili 20% šuteva u okvir protiv Japana prošli bi. Španjolska o ničemu tada ne bi odlučivala. Zašto ne pričaš o sreći japana u utakmici protiv Njemačke? Zašto samo o Hrvatskoj? I onda sam ja kompleksaš.
Ne da mi se te razgovore vodit ko je kompleksaš, ko je ovo, ko je ono. Ni s drugima, ni s tobom

pato vec vidim nase dileje koji bi isto vikali ej mi smo ej mi smo ovo i ono mi smo ej vicsampioni

ja bi im reko da da jesmo jesmo, al smo i neverovatni srecnici i to neverovatni, ne u jednoj utakmici tak oda smanjite dozivljaj

od te rusije naovamo sad ud ohi gledam debilnostyi pa i daliceve velsila smo uzecemo pehar

i smucilo mi se ....

a za nas , pa ne znam secas li se nije bilo davno pre desetak dana kad je pocinjalo prvenstvo ovde su se ismejavali, hvalisali nas piksija napadacku igru a ja govorio stavi u odbranu makar i cetiri stopera ako enmas bekove sam ostavi cetiri!

onda su botine poskakale da se smeju da pravdaju piksiji diletanta za odbranu... a mi smo doziveli isto sto i protiv slovenije sa 2-0 na remi tako i sa kamerunom koji je puno jaci od slovenije pa smo na kraju strepili i za bod

mi smo ti neozbiljna ekipa za danasnji fudbal...

nama su u kvalifikacijama davali golove luksemburg i kompanija....

u ligi nacija polupane svedska slovenija sa samo jednim halandom i slovenija raspala...

i onda smo poceli da BRBOCEMO DEBILNOSTI, ej idemo do pulufinala, cak se i vucic primio i izjavio minimum polfuinale ej1

pocelo opstenaredno ludilo a odbrana zali boze tutuban do tutubana! PROMAJA

formacija koja nigde veze

lukici savic totalni kiksevi zbog takve formacije

da mi imamo brozovica i modrica e moj bato

onda bi i ja potpisao idemo u polufinale...

ispali smo smesni i cirkus... smeju nam se svi za odbranu a napad svi postuju naravno

vrlo neozbiljno za jedan mundijal

jel ti sad jasno zasto ne volim balkanstinu i busanje u grudiza nesto sto bas nije tako?

kontas u portugalu smo imali ludacku srecu i portugal los koji igra mlako na iks...

u beogradu su bili pokradeni cist gol ronalda...

ej mi smo dobili portugal!

danas da cujes ej vidi sta portuga l ucinio sipcima...a mi tukli portugal?

debili!

ma koga si tuko jado jadni...

Bogu fala pa sa ovom odbranom nismo isli dalje jer da jesmo portugal bi nas ponizio, nabrijani bi bili da nam uteraju sto vise mogu!

da pokazu da cuda nisu svako vece...
Ali tukli ste Portugal u Lisabonu. I ne na sreću ili nezasluženo. Bili ste bolji.
Iskreno, ne znam što si pisao o vašoj reprezentaciji za vrijeme kvalifikacija i Lige nacija, ali većina je bila oduševljena. Jer ste pod Piksijem igrali na gol više. zato su vam svi davali golove. Svjesno je išao na to da će primati golove, ali ja karte bacio na ono di ste najjači. Zadnja trećina terena i bokovi. Kostić je jedini pravi wingback, ali Radonjić je npr. protiv Portugala u Beogradu ušao i napravio im kaos.
Piksi je digao reprezentaciji samopouzdanje i maknuo luzeraj. kad je došao je obećao da će odvesti Srbiju na SP. Obećanje je ostvario. Uz to vas je uveo u A LN i omogućio vam da igrate s najjačim momčadima u Europi. Uz to, A Liga nacija vam donosi gotovo siguran plasman na EURO, ako kojim nevjerojatnim spletom okolnosti ne odete direktno. Ako se mene pita, Piksi je napredak u odnosu na ono što ste imali prije. Sjeti se na šta ste ličili protiv fakin Škotske u Beogradu, u utakmici za plasman na EURO.
Ono di je Piksi pogriješio, tj. ispao teže naivan je to što je mislio da će nabrijavanjam (po vašem loženjem) po konferencijama za novinare doći do rezultata i na SP. Tu je ispao teški naivac. Ali nogomet je bio isti. To što ste igrali protiv kameruna i Švicartske ste igrali i u kvalifikacijama i u Ligi nacija. Sad, da li je do ozljeda, da li je do atmosfere u momčadi, da li je do toga da su protivnici ipak malo ozbiljniji, ne znam. Ali igrali ste isto.
I glupo je da ga sad pljuje ekipa koja ga je hvalila u kvalifikacijama.

Ovo je istina. Nismo pokazali puno. Nisam neznalica ili klaun koji prati svake 2 godine da bi tvrdio da smo odigrali išta vrijedno pamćenja.
Ali bilo je turnira di smo pokazivali puno svaku utakmicu, uzimali skupinu s 9 bodova, pa na nemoguću nesreću ispali u QF. Ili smo pokazali puno u skupini, tukli favorite, pa ispali na nesreću u osmini u produžecima. Ii smo igrali odlično skupinu, pa bili pokradeni....

Ali tukli ste Portugal u Lisabonu. I ne na sreću ili nezasluženo. Bili ste bolji.
Iskreno, ne znam što si pisao o vašoj reprezentaciji za vrijeme kvalifikacija i Lige nacija, ali većina je bila oduševljena. Jer ste pod Piksijem igrali na gol više. zato su vam svi davali golove. Svjesno je išao na to da će primati golove, ali ja karte bacio na ono di ste najjači. Zadnja trećina terena i bokovi. Kostić je jedini pravi wingback, ali Radonjić je npr. protiv Portugala u Beogradu ušao i napravio im kaos.
Piksi je digao reprezentaciji samopouzdanje i maknuo luzeraj. kad je došao je obećao da će odvesti Srbiju na SP. Obećanje je ostvario. Uz to vas je uveo u A LN i omogućio vam da igrate s najjačim momčadima u Europi. Uz to, A Liga nacija vam donosi gotovo siguran plasman na EURO, ako kojim nevjerojatnim spletom okolnosti ne odete direktno. Ako se mene pita, Piksi je napredak u odnosu na ono što ste imali prije. Sjeti se na šta ste ličili protiv fakin Škotske u Beogradu, u utakmici za plasman na EURO.
Ono di je Piksi pogriješio, tj. ispao teže naivan je to što je mislio da će nabrijavanjam (po vašem loženjem) po konferencijama za novinare doći do rezultata i na SP. Tu je ispao teški naivac. Ali nogomet je bio isti. To što ste igrali protiv kameruna i Švicartske ste igrali i u kvalifikacijama i u Ligi nacija. Sad, da li je do ozljeda, da li je do atmosfere u momčadi, da li je do toga da su protivnici ipak malo ozbiljniji, ne znam. Ali igrali ste isto.
I glupo je da ga sad pljuje ekipa koja ga je hvalila u kvalifikacijama.
Igra iz kvalifikacija gde ti golove daju irska azerbejdžan i Luksemburg, potom liga nacije B nikad gora Švedska, ispod prosečna norveška da se ne lažemo sa samo jednim da je majstor holandom, I Slovenija nisu merilo MUNDIJALA!

Slovenija je gubila 0-2 na poluvremenu pa se vratila STO JE VEĆ TADA BIO ZNAK za pad snage u II poluvreme ali i zadnje upozorenje posle Luksemburg i irske da nam lako daju golove!

I onda odeš nerešiva tu jedinu i konstantnu boljku i ispadne malo manji amater od trenera kanade koji hrvatsku napao sa 2 igrača u sredini...

Debilizam

Plus nerealne izjave o visokom plasmanu uz totalno lošu odbranu i veznjake lukica I savića koi u toj formaciji nisu bili spona sa odbranom i čvrsta sredina što vi recimo imate, no I u napadu su bili neprimetni...

Loša formacija i trpela je odbrana duvala je i dalje promaja....

OK igramo napadacki al to ti je kao krava koja daje 20 l mleka a potom sve prospe...

Jbg...

Diletantizam za odbranu i ne ozbiljnost...

Izjave o polufinalu su smešne jer smo krelci...

Do tog nivoa gde ste vi sada bi morala bar solidna odbrana i sa 4, a u sredini tip poput matica... I to je onda to...

Neka radi na odbrani i veznom defanzivu čvrstinu sredine...

Ovo je istina. Nismo pokazali puno. Nisam neznalica ili klaun koji prati svake 2 godine da bi tvrdio da smo odigrali išta vrijedno pamćenja.
Ali bilo je turnira di smo pokazivali puno svaku utakmicu, uzimali skupinu s 9 bodova, pa na nemoguću nesreću ispali u QF. Ili smo pokazali puno u skupini, tukli favorite, pa ispali na nesreću u osmini u produžecima. Ii smo igrali odlično skupinu, pa bili pokradeni....
Ok

Svaka čast na plasmanu opet rezultat se samo gleda.

Sutra će se pokazati da je tom rezultatu prije i sada doprinosio i to što nije bio pravi protivnik vredan klase cetvrfinala...

Mani se sad uspeha u ligi nacije, eto englezi su to odigrali bezveze i Francuzi... Kao i vi onda posle rusije kad vam punili mrežu...

Neko nekad u tom takmičenju zanemari to prioritet da kvalifikacijama a tu isprobava nadolazeće igrače...

No dobro sad ćemo imati jake da se uigravamo... Da vidimo kako će nas busiti i da konačno popravimo taj cirkus...

A usta da začepimo i da radimo da iskoristim lepu generaciju igrača koji jesu bolji kvalitetom od hrvatske ali nisu tim, ko tim su slabiji.

Objasnio..

To je nogomet, jbg u svakoj utakmici protivnička ekipa stvori nekakve barem polu prilike ili situacije, često gol padne i iz nekog odbijanca, udarac koji ne ide u okvir završi u golu jer pogodi stopera, nekad napadač nema svoj dan ili NIJE U FORMI (Lukaku, zbog ozljede ili ne svejedno, čovjek nije u formi a stavljen je da igra), zato nogomet i je toliko dobar i raznovrstan jer puno toga ovisi o nizu faktora.

Jbg, koliko smo mi zicera promašivali sve ove godine, kad se sjetim ono protiv Portugala od Vide 2016. pa nas nagooziše ko majmune, ili 2012 na Euru ili komičan domaćinski penal protiv Brazila 2014.. Ali sve se to svede na neki prosjek dugoročno. To nam se "vratilo" kasnije, ali to je sve sra.nje. Ako imaš ekipu imat ćeš i plasman, kad tad, ako imaš i malo "sreće" imat ćeš i bolji plasman ali će te zato "zakinuti" drugom prilikom. A nekad će te i suci pokrasti, mada srećom sve manje. Mi smo imali puno sreće protiv Italije 2002. i dobili ih, ali šta to vrijedi kada nismo imali dobru ekipu i nismo prošli dalje.

Što se tiče naše "sreće" 2018. ako stavimo na papir, to je sasvim prosječan put do finala. Nigerija, Argentina, Island, Danska, Rusija, Engleska. U Finalu je Grizmanu suđen potpuno nepostojeći slobodnjak i iz toga pada (auto)gol, je li to sreća? Yebate takva sreća..
Lagan put bi bio Njemačka 2002 do finala, ili Engleska 2018 do polufinala.

Ok

Sutra će se pokazati da je tom rezultatu prije i sada doprinosio i to što nije bio pravi protivnik vredan klase cetvrfinala...

Mani se sad uspeha u ligi nacije, eto englezi su to odigrali bezveze i Francuzi... Kao i vi onda posle rusije kad vam punili mrežu...

Neko nekad u tom takmičenju zanemari to prioritet da kvalifikacijama a tu isprobava nadolazeće igrače...

No dobro sad ćemo imati jake da se uigravamo... Da vidimo kako će nas busiti i da konačno popravimo taj cirkus...

A usta da začepimo i da radimo da iskoristim lepu generaciju igrača koji jesu bolji kvalitetom od hrvatske ali nisu tim, ko tim su slabiji.
Srbija je mala reprezentacija u odnosu na Hrvatsku. Uvijek je bila i uvijek će biti. S tim moraš da se pomiriš, to rezultati i mentalitet govore. Što se tiče trenutnih ekipa Srbije i Hrvatske, ako poredimo kvalitet i karijere igrača, Hrvatska ima bolji vezni red, obranu i jaču klupu. Srbija ima bolje napadače

Agrame sećaš se vašeg nastupa u ligi nacije posle rusije... Utrpase vam španci 4 - 5 kom? I jos je bilo...

To je bio pokazatelj srećnog kostura u Rusiji...

I da zaključimo ok doprvaci ste al uz doze velike slučajnosti I srece.....
Što se tiče utakmice protiv Španaca to je bilo mesec dana posle finala. Igrači su još bili na odmoru i slavili a Španci naloženi protiv finaliste. Zato ih je Hrvatska 2 meseca kasnije pobedila u Zagrebu. Hrvatska ima pravo na smenu generacija i ponekad slabi period, posebno kad ima tako malo stanovnika ali ako gledamo ukupne rezultate zna se tko je gdje u fudbalu

Ok

Nije govorio o Ligi nacija..govorio je o skupinama EP 2008. kada je spomenuo 9 bodova.

A to "ko je vredan klase četvrtfinala" zaboravi. Mi ćemo 80-90% sutra izgubiti protiv Brazila, zato jer su puno jači i jer su vjerojatno prvi favoriti za naslov i jer ih ima jbg 210 milijuna ludih za nogometom. To neće biti neko mjerilo za išta. Mada znam da ćeš se požuriti i jedva dočekati okarakterizirati Hrvatsku kao da je zalutala u četvrtfinale.

Nismo pokazali igru, momčad je "kombinovana" i dobrim dijelom sastavljena od prosječnih europskih igrača ali eto primili smo 2 gola, ukupno 3 uključujući i penale, zato i plasman..vidjet ćemo hoće li ta obrana držati sutra.

Objasnio..

To je nogomet, jbg u svakoj utakmici protivnička ekipa stvori nekakve barem polu prilike ili situacije, često gol padne i iz nekog odbijanca, udarac koji ne ide u okvir završi u golu jer pogodi stopera, nekad napadač nema svoj dan ili NIJE U FORMI (Lukaku, zbog ozljede ili ne svejedno, čovjek nije u formi a stavljen je da igra), zato nogomet i je toliko dobar i raznovrstan jer puno toga ovisi o nizu faktora.

Jbg, koliko smo mi zicera promašivali sve ove godine, kad se sjetim ono protiv Portugala od Vide 2016. pa nas nagooziše ko majmune, ili 2012 na Euru ili komičan domaćinski penal protiv Brazila 2014.. Ali sve se to svede na neki prosjek dugoročno. To nam se "vratilo" kasnije, ali to je sve sra.nje. Ako imaš ekipu imat ćeš i plasman, kad tad, ako imaš i malo "sreće" imat ćeš i bolji plasman ali će te zato "zakinuti" drugom prilikom. A nekad će te i suci pokrasti, mada srećom sve manje. Mi smo imali puno sreće protiv Italije 2002. i dobili ih, ali šta to vrijedi kada nismo imali dobru ekipu i nismo prošli dalje.

Što se tiče naše "sreće" 2018. ako stavimo na papir, to je sasvim prosječan put do finala. Nigerija, Argentina, Island, Danska, Rusija, Engleska. U Finalu je Grizmanu suđen potpuno nepostojeći slobodnjak i iz toga pada (auto)gol, je li to sreća? Yebate takva sreća..
Lagan put bi bio Njemačka 2002 do finala, ili Engleska 2018 do polufinala.
Prosečan put danska rusija
Što se tiče utakmice protiv Španaca to je bilo mesec dana posle finala. Igrači su još bili na odmoru i slavili a Španci naloženi protiv finaliste. Zato ih je Hrvatska 2 meseca kasnije pobedila u Zagrebu. Hrvatska ima pravo na smenu generacija i ponekad slabi period, posebno kad ima tako malo stanovnika ali ako gledamo ukupne rezultate zna se tko je gdje u fudbalu
Zna se
Vi u oblacima

OK doprvaci sad imate pravog protivnika konačno (osim francuske u finalu)

Nije ovo danaska Rusija ping pong i penali...

Aj da vidimo pa da vam skinem kapu i kažem da ste kako reče ono dalic VELESILA!

KOJA kaže dalic ide po pehar....

Prosečan put danska rusija
Zna se
Vi u oblacima

OK doprvaci sad imate pravog protivnika konačno (osim francuske u finalu)

Nije ovo danaska Rusija ping pong i penali...

Aj da vidimo pa da vam skinem kapu i kažem da ste kako reče ono dalic VELESILA!

KOJA kaže dalic ide po pehar....
Argentina, Engleska? Ekipe duplo-troduplo skuplje?

Čekaj, koja je poanta ako se ti ciljano "ne sjećaš" svih protivnika nego samo vadiš Dansku i Rusiju?

Mi u oblacima. Mi smo kao narod prošli 10x puta više od vas na tim velikim takmičenjima i imamo neusporedivo više iskustva. Bar mi koji smo dovoljno stari. Da, igrali smo protiv Rusije u četvrtfinalu. Domaćina, koji je trčio kao da je na steroidima i pre toga izbacio Španiju. Sve te utakmice, kao i ove na ovom prvenstvu je Hrvatska puno prije trebala rešiti u svoju korist da je bilo više sreće i da je Dalić pametnije vodio te utakmice.

Vi ste se na ovo prvenstvo naložili 10x više od Hrvata, iako je smešno porediti kvalitet, mentalitet i iskustvo. Od navijača, preko igrača, trenera pa do vašeg Velikog Vođe. Finale, polufinale, ovo ono. Očekivano, opet ste se osramotili, i da imate obraza bili biste tiho bar dok ne završi prvenstvo. Ali znam da to nije realno tražiti od vas.

Srbija je mala reprezentacija u odnosu na Hrvatsku. Uvijek je bila i uvijek će biti. S tim moraš da se pomiriš, to rezultati i mentalitet govore. Što se tiče trenutnih ekipa Srbije i Hrvatske, ako poredimo kvalitet i karijere igrača, Hrvatska ima bolji vezni red, obranu i jaču klupu. Srbija ima bolje napadače
То увек је била важи последњих 20-ак година? Полако бре ми тек сад правимо тим :mrgreen:

Као што је Звезда морала да освоји тадашњи Куп шампиона да не би партизановци кењали како су бољи јер су били после другог св. рата у финалу тако сада и ми морамо да освојимо СП да утишамо Хрвате...биће тешко, знам, али не и неоствариво...:D

Vi Srbi imate taj kompleks superiornosti u fudbalu iz vremena nesretne bivše države, zbog dominacije Zvezde i Partizana, ali svi znamo kako su i zašto ti klubovi bili privilegovani u odnosu na hrvatske. Ali nema više toga kad smo se odvojili. I tko malo zna o istoriji fudbala na ovim prostorima, zna da se ozbiljan fudbal prvo igrao u Hrvatskoj, ali s prvom Jugoslavijom počeli su i Srbi da uče od Hrvata. A u toj državi su i morali da budu glavni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back