Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo realno.od kada gledam Hrvatsku, znači od prve utakmice, nikad ni za jednog protivnika nisam mislio da mu ne možemo ništa kao što mislim za ovaj Brazil. Tukli smo manje više sve najveće reprezentacije, ali ovo još nisam vidio. Djeluju kao da nemaju slabu točku. A mi nismo Urugvaj ili Argentina da im uđemo pod kožu, sječemo igru faulovima, izazivamo koškanja, kartone....mi to ne znamo kao oni jer oni stalno igraju s njima. Želim bit optimist, ali smrdi mi na debakl

Favoriti jesu, ali vi ste aktuelni vicesampion sveta. Brazil dosada nije imao ozbiljnijeg protivnika, a ako neciji vezni red moze da se nosi sa kariokama onda je to hrvatski.

Favoriti jesu, ali vi ste aktuelni vicesampion sveta. Brazil dosada nije imao ozbiljnijeg protivnika, a ako neciji vezni red moze da se nosi sa kariokama onda je to hrvatski.
Evo najiskrenije. Ako ćemo odigrati kako smo igrali na ovom SP-u( s izuzetkom dijelova protiv Kanade i Belgije), napunit će nas. Ako uspjemo odigrat kako smo igrali 2 x protiv Danske (vani i doma) i na Saint Denisu protiv Francuske u LN, onda imamo šanse. Znači treba nam jedno od naša 3 najbolja izdanja u zadnjih 2 godine. I Rusiju na Poljudu bi tu ubrojio. Fenomenalna utakmica naših, iako su uvjeti bili horor. S tim najboljim izdanjima imamo šanse. Nisu to šanse 50-50 ili 60-40, ali imamo nekih 65:35.

Evo najiskrenije. Ako ćemo odigrati kako smo igrali na ovom SP-u( s izuzetkom dijelova protiv Kanade i Belgije), napunit će nas. Ako uspjemo odigrat kako smo igrali 2 x protiv Danske (vani i doma) i na Saint Denisu protiv Francuske u LN, onda imamo šanse. Znači treba nam jedno od naša 3 najbolja izdanja u zadnjih 2 godine. I Rusiju na Poljudu bi tu ubrojio. Fenomenalna utakmica naših, iako su uvjeti bili horor. S tim najboljim izdanjima imamo šanse. Nisu to šanse 50-50 ili 60-40, ali imamo nekih 65:35.

Slazem se, ali mislim da je Hrvatska igrala dosta rezervisano. Sad kad ste prosli Japan rastereceni ste, a Brazilcima pritisak samo porastao.

Slazem se, ali mislim da je Hrvatska igrala dosta rezervisano. Sad kad ste prosli Japan rastereceni ste, a Brazilcima pritisak samo porastao.
Pa ako postoji utakmica gdje mogu izać bolnog qoortza i reć ajd da vidimo kolko ste bolji, to je ova. Nitko im A neće reć ako ih i nakantaju, ako odigraju jako, jako dobro, kažem, dajem nam nekih 35% max. Ali to je ona utakmica di nemaš šta izgubit. A njima ipak je stiska. Mi smo kvart u Riu, nemamo im mi šta smetat u proslavama.
Bojim se najviše ranog gola njihovog. Onda pobijesne, ko da si ih s lanca pustio. Makar, ove Titeove čagice, djeluje kao da si je on već spremio kofer za boginju.
I ovo što kažeš rezervirano. U Rusiji smo igrali rezervirano do drugog poluvtremena protiv Engleza. Tek tu su pustile kočnice. najbolju utakmicu smo odigrali u finalu. Ali ovo u petak nama je finale. kako god, mi smo svoje ovdje napravili, cilj je ispunjen. Među 8 na svijetu. Sve preko je nezamislivo.

Poslednja izmena:

Nisu svi Brazilci Karioke, Karioke su samo iz Rija, to je lokalna odrednica (kao kod nas recimo Lale, Sose, Carapani, Ere, Gedze, itd) , pa tako i kod njih imas te nadimke u zavisnosti od regiona tipa : Karioka, Paulista/Paulistano (Paulista je osoba rodjena ili iz drzave Sao Paulo a Paulistano je neko bas iz grada Sao Paula) , Mineiro, Gaucho, Baiano, Pernambucano, Amazonense, Goiano, Paranaense, Maranjense, Serzipano, Florianopolitano, itd.

Inace naziv za zitelje (demonim) Rio de Zeneira je Karioka ili Fluminense. ;)

Brazilci svoju reprezentaciju inace zovu "Canarinho" (Mali kanarinac) ili "Selecao" (selekcija). ;)

Nisu svi Brazilci Karioke, Karioke su samo iz Rija, to je lokalna odrednica (kao kod nas recimo Lale, Sose, Carapani, Ere, Gedze, itd) , pa tako i kod njih imas te nadimke u zavisnosti od regiona tipa : Karioka, Paulista/Paulistano (Paulista je osoba rodjena ili iz drzave Sao Paulo a Paulistano je neko bas iz grada Sao Paula) , Mineiro, Gaucho, Baiano, Pernambucano, Amazonense, Goiano, Paranaense, Maranjense, Serzipano, Florianopolitano, itd.

Inace naziv za zitelje (demonim) Rio de Zeneira je Karioka ili Fluminense. ;)

Brazilci svoju reprezentaciju inace zovu "Canarinho" (Mali kanarinac) ili "Selecao" (selekcija). ;)
Znamo. Ali moroni od novinara već desetljećima forsiraju Carioce, iz ne znam kojeg razloga. Selecao je najlogičnije. Kao i Elf npr.ili Zbornaja komanda. Baš me zanima kako Argentinci zovu reprezentaciju. Imam neki osjećaj da je ne zovu Gaučosi.

Poslednja izmena:
Screenshot_20221207-075329~2.png

onaj prvi gore , zabio se u zidu sa 250 km/h
onaj drugi dole glumac , povukli ga za dres

Evo realno.od kada gledam Hrvatsku, znači od prve utakmice, nikad ni za jednog protivnika nisam mislio da mu ne možemo ništa kao što mislim za ovaj Brazil. Tukli smo manje više sve najveće reprezentacije, ali ovo još nisam vidio. Djeluju kao da nemaju slabu točku. A mi nismo Urugvaj ili Argentina da im uđemo pod kožu, sječemo igru faulovima, izazivamo koškanja, kartone....mi to ne znamo kao oni jer oni stalno igraju s njima. Želim bit optimist, ali smrdi mi na debakl
Meni isto bome..volio bi da Brazilce natamburaju recimo Francuzi, vrlo su mi antipatični sa onim proslavama od pola sata, mislim..odj.ebi. A ima i nešto subjektivno, one njuške Neymara, Rišarlisona i još nekih drugih, kao da bi te zaklali u uličici favele, uz to, ta prenemaganja, padanja, naglašene emocije, odnos prema sucima. Neymar je klasa nad klasama ali je istodobno i šup.čina, meni barem. Prije nisam to mislio o njihovim ekipama ali nekako su mi gadni. Primitivizam s moje strane ali jbg.

Sve to na stranu, imaju strašnu ekipu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back