Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nas komentator naravno koristi svaku priliku da njake po anglosanksoncima kao razocarale su obe reprezentacije i u pitanju je najgore poluvreme na prvenstvu sto je licemerna glupost parekselans... Inace nje los fudbal, ko je gledao engleze ove godine zna da oni ovako igraju,cak su od Madjara gubili kuci....USA igra veoma kvalitetno... Sve u svemu ovde mi se svidja sto se ni jedni ni drugi ne foliraju vec igraju sasvim posteno sto je za postovanje i sto se meni svidja...Nema kod njih onih fora da imas plan da pravociras protivnika faulovima i da glumis pa ni da zadrzavas vreme .. Sve u svemu postenije od Spanaca, Italijana, Juznoamerikanaca, Balkanaca itd...
Španci su simfonija. Ako ne osvoje sada, sledeće je njihovo sigurno. Uradili su smenu generacije sa kvalitetnim klincima.

Holandija je ozbiljan tim koji polako tempira formu,tacno je da su u prve dvije utakmice odigrali ispod nivoa.Al uzeli su bodove sto je za njih najvaznije.Osmina finala im dolazi Amerika tako da oni to dobijaju.Holandija u osmini ce igrati 15 puta bolje.Grupu je bitno proci.Turnir pocinje tek posle grupne faze
Najozbiljniji su u namještanjima rezultata,tako ih ja vidim.
Nije Ekvador nikakva fudbalska velesila da bi Holandiju sveo na 1+1 šuteva na gol.Tako da je jasno šta je po srijedi.
Sramno!

Screenshot_20221125-130601.png

Najozbiljniji su u namještanjima rezultata,tako ih ja vidim.
Nije Ekvador nikakva fudbalska velesila da bi Holandiju sveo na 1+1 šuteva na gol.Tako da je jasno šta je po srijedi.
Sramno!
Не би ме чудило..... АЛи генерално немају појма....могло је да се предвиди да ће да киксну.....
Мада се чини да сам са друге стране преценио енглезе....никад та говеда неће играти добар фудбал. Отпадају у трци за финале. Остају само Бразил, Француска и Шпанија дефинитивно.

Што си тако сигуран ? Дошо ФБИ да контролише па ће све бити ок ? хехе...познати су по дељењу правде.....

Пази кад амери наравно сасвим случајно и стицајем околности оду далеко баш на овом СП

Poslednja izmena:
Што си тако сигуран ? Дошо ФБИ да контролише па ће све бити ок ? хехе...познати су по дељењу правде.....

Пази кад амери наравно сасвим случајно и стицајем околности оду далеко баш на овом СП
Sigurno ce srediti Taremija, Ansarifarda, Azmuna i ostale mule. :mrgreen:

Iran odigrao kao sto smo ocekivali da znali da protiv Engleza ne mogu nista. Oni naravno kao neke čke nabili im 6 komada kao onomad San Marinu 10 0. Sad ne mogu sut da ubodu. Protiv Velsa im nece biti lako.

Danas Iranci zasluženo pobedili. Vels igrao kao kukavice. Nista nisu pokazali, potcenili ih. Iran itekako moze da igra opasno. Mogu da igraju i na bod protiv Amera. Svakako će ići na gol.

znači postoji velški jezik?

Vels je engleski prevod reči „Vlaška“ (Wallachia).

Vlah je izraz koji su germanski narodi davali svima koji nisu govorili germanski. Otuda su dali naziv Vlasi narodima romanskog jezika koje su sreli na Balkanu, kao i keltskim narodima koje su sreli na Britanskim ostrvima.

Velšani sebe nazivaju 'Cimri' na svom maternjem keltskom jeziku. Čak planiraju da zvanično promene ime za sledeće svetsko prvenstvo: na isti način Turska želi da bude poznata kao Turkiye, a Češka kao Czechia.

Walesov plan da promijeni ime u Cymru nakon FIFA Svjetskog prvenstva​

Igrači Velsa slave nakon kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vels će razmotriti promjenu imena fudbalske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva.

Timovi ove zemlje trenutno koriste englesku riječ za Uefa i Fifa.

Međutim, oni su u pregovorima s evropskim federacijama da promijene ime tima u Cymru, prenosi The Sun.

Cymru - velški naziv za Wales - već koristi Velški FA u svojim internim i eksternim komunikacijama i osoblje u sjedištu upravnog tijela u dolini Glamorgan.

FAW planira razgovarati sa različitim akterima u velškom fudbalu o zaslugama promjene imena zemlje u međunarodnom takmičenju.

Izvršni direktor FAW-a Noel Mooney rekao je uoči prvog Svjetskog prvenstva u Walesu od 1958. godine: „Tim bi se uvijek trebao zvati Cymru, tako ga zovemo ovdje.

„Naše gledište u ovom trenutku je da se u zemlji jasno zovemo Cymru. Tako mi zovemo naše reprezentacije.

“Ako pogledate našu web stranicu, kako govorimo o sebi, mi smo jako Cymru.

„Na međunarodnom planu smatramo da imamo još malo posla. Tako da idemo na ovo Svjetsko prvenstvo kao Wales.

“Ali mislim da će 2023. biti godina kada ćemo imati dobru diskusiju sa svim različitim akterima – bilo da su to vlade, naši odbori, savjeti i tijela za donošenje odluka, osoblje, klubovi i igrači.

“Mi smo vrlo otvorena demokratska organizacija i ne odlučujemo se danas samo jednostrano da uradimo tako nešto.

„Rekao bih da je to pravac kretanja, ali nema čvrstih odluka o tome. Skoro osmozom idemo ka tome.”

Pitanje moguće promjene imena za Vels je dovedeno u oštar fokus ranije ovog mjeseca kada je ekipa Roberta Pagea izvučena u istu kvalifikacionu grupu za Euro 2024. kao i Turska.

Turci se sada na međunarodnoj sceni takmiče kao Turkiye nakon što je vlada Ankare zatražila da zemlja bude poznata u svijetu po turskom imenu, a ne angliziranoj verziji.

Mooney je rekao: “Razgovarali smo s Turkom na žrijebu Eura 2024. o tome.

“Imali smo i nezvanične razgovore sa Uefom uz kafe na različitim događajima.

“Pitali smo u kom smjeru putuju, na primjer, postoji li kretanje prema ljudima koji koriste svoj autohtoni jezik?

“Ono što znam je da postoji renesansa velškog jezika i osjećaj velikog ponosa na ono što radimo s kulturom i naslijeđem.”

Promjena imena u Cymru ukinula bi status Walesa kao posljednjeg po abecednom redu od 55 Uefinih nacionalnih saveza na različitim ždrijebama i sastancima.

Wales počinje svoju kampanju Grupe B protiv SAD-a 21. novembra prije nego se suoči s Iranom i najvećim rivalom Engleskom.

https://www.foxsports.com.au/footba...p/news-story/31053cfc28ac89be605db4d7f8c5cea0

Poslednja izmena:

A zašto baš na ovom? Po čemu je to Katar specifičan. Do sada ne vidim naznaka nameštanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back