Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači postoji velški jezik?

Postoji ali koliko mi je poznato slabo se koristi, vise je ovako jezik koji se studira i izucava i kojim se uglavnom bave lingvisti istoricri i tako neki entuzijasti i ljudi koje to zanima, odprilike mozda slicno kao kao kod nas staroslovenski ili crkvenoslavenski jezik ili recimo jezici nekih autohtonih plemena u Juznoj ili Severnoj Americi , doduse mislim da je zastupljeniji od recimo staroslovenskog ili crkvenoslavenskog jezika, da se dosta vise ljudi bavi njime, cak mislim da je i u njihovim skolama deo programa, da je cak formalno i sluzbeni jezik tamo pored engleskog ali da se u praksi slabo koristi u svakodnevnom govoru, ne znam sad da li postoje neki koji kod kuce medju sobom pricaju velski ili kojima je prvi i maternji jezik velski.

Али ако будемо имали среће па у нокаут фази извучено Данску и Русију па погодимо неки пенал можда се довучемо до полуфинала
Još boli? Pa skoro 5 godina je prošlo.
Imali ste priliku na penale, doma, protiv Škotske.
A priliku za lakšu nokaut fazu ste propustili. Za to treba 9 bodova u grupi i udarci u okvir.

Brazil osvaja WC
преузимање.jpeg

Jbt,ja stvarno mislim da smo mi jedna od najbolesnijih (psihički) nacija na planeti koja nikada nije sposobna da živi u realnosti,nego non stiop u nekim mitovima,maštanju,itd....mislim,koji to drugi narod bi mogao pre ovakve utakmice da ima takva očekivanja kako će Srbija pobediti Brazil,kako će stići do četvrtfinala,polufinala......

Evo bilo par anketa

https://www.b92.net/sport/qatar2022/vesti.php?nav_id=2247749

I najmanje 60-70% učesnika pre utakmice smatralo da bi Srbija mogla da pobedi Braztil...(?!)......pa jbt,kako to neko normalan ili ozbiljan može da smatra?...to bi otprilike bilo kao da 70% Srba smatra da Srbija može da napravi bolji auto nego Mercedes....

Ajde,jeste naša reprezentacija bolja nego što je bila,jeste Piksi popravio atmosferu u timu,ali brate te izjave i gluposti kako ćemo u polu finale,kako ćemo da pobedimo Brazil su stvarno jadne i besmislene.....eto baš me zanima šta sad,posle ovakvog debakla protiv Brazila misle i onih 70% ljudi što su mislili da ćemo pobediti Brazil i te TV stanice koje pumpaju tu nenormalnu atmosferu kako smo,maltene veću finalu svetskog prvenstva...

A realnost je da,ako nešto drasično ne promenimo u igri i postavci tima,mi nećemo proći ni grupnu fazu....pitanje je da li ćemo ovakvom igrom pobediti Afrikance,a Švajcarska će da nas rasturi...
Svetsko prvenstvo je turnir i igra se 11 vs 11. Neme veze sto Brazil ima 300mil kad tvojih 11 igraca spava sa loptom od kako zna za sebe kao i njihovih 11.
Ne treba da izlazis na teren ako ne mislis da ces da pobedis.
Realno njima treba psihijatar, jer ne vidim sto bi igrao na pobedu protiv Kameruna a ne protiv Brazila.
Kad ces imati motivaciju ako ne da se nadigravas i pobedis “najbolje”.
Cilj nije trebao biti da prodjes grupu vec da pobedis Brazil kad vec imas sansu da igras finale na pocetku.
Srbiji su falili od starta Kostic i Vlahovic - (minus) Dudelj … ali i Piksi je pogresio sa formacijom gde mu prespori Tadic i SMS igraju krila.

Ja mislim da nismo ni svesni kakvu smo priliku imali protiv Brazila , mislim naravno da je Brazil jaca ekipa i da je favorit i da nije realno nit iko ima pravo da kritikuje nase zasto nisu pobedili Brazil i uzeli 3 boda ali utakmica protiv Brazila na SP je spektakl , san svakog igraca, svakog trenera, svakog navijaca , nema u fudbalu nista iznad toga i to su utakmice na kojima se stice renome, fudbalski imidz, gradi kult reprezentacije , sad jeste Brazil bolji ali glavna car fudbala (i sporta generalno) je upravo u tome sto ne pobedjuje uvek bolji i kvalitetniji tim.

Mislim sad ce neki reci pa imamo jos utakmice protiv Kameruna i Svajcarske i jos je 6 bodova u igri, ono sve je to u redu ali to nije poenta, mislim uz duzno postovanje prema Kamerunu i Svajcarskoj ali ipak utakmica sa Kamerunom ili Svajcarskom nikad ne moze da ima tu draz kao ona protiv Brazila.

Znaci ti renome, imidz i kult reprezentacije stices tako sto pobedjujes i bolje ekipe od tebe a ne samo one koje su autsajderi ili koje su tu negde u rangu sa tobom, to je isto ono ako hoces da se nametnes kao neki baja i neki mangup i zestoki momak moras da prebijes i nekog veceg i jaceg od sebe a ne da bijes samo one slabije od sebe.

Recimo to je po meni razlika izmedju nase reprezentacije i Hrvatske, oni su tukli na velikim takmicenjima Argentinu 3:0, Italiju, Englesku ,Nemacku, Spaniju, Holandiju, itd dok nama jednostavno fali takvih utakmica (prakticno osim one pobede protiv Nemacke u Juznoj Africi kada opet nismo prosli grupu mi nemamo maltene ni jednu takvu utakmicu) i zato sa pravom se oni smatraju nekakvom fudbalskom silom a mi ne.

Prosto da bi pripadao nekom vrhu i smatrao se nekom silom moras da igras sa najboljima i da belezis neke dobre rezultate.
Ono najlakse je reci , pa jbga bolji su, to je nasa realnost i sta sad, trazicemo protiv onih slabijih priliku za bodove, upravo taj stav je ono sto nas ne cini fudbalskom silom i zasto nemamo neke rezultate.

Ja mislim da nismo ni svesni kakvu smo priliku imali protiv Brazila , mislim naravno da je Brazil jaca ekipa i da je favorit i da nije realno nit iko ima pravo da kritikuje nase zasto nisu pobedili Brazil i uzeli 3 boda ali utakmica protiv Brazila na SP je spektakl , san svakog igraca, svakog trenera, svakog navijaca , nema u fudbalu nista iznad toga i to su utakmice na kojima se stice renome, fudbalski imidz, gradi kult reprezentacije , sad jeste Brazil bolji ali glavna car fudbala (i sporta generalno) je upravo u tome sto ne pobedjuje uvek bolji i kvalitetniji tim.

Mislim sad ce neki reci pa imamo jos utakmice protiv Kameruna i Svajcarske i jos je 6 bodova u igri, ono sve je to u redu ali to nije poenta, mislim uz duzno postovanje prema Kamerunu i Svajcarskoj ali ipak utakmica sa Kamerunom ili Svajcarskom nikad ne moze da ima tu draz kao ona protiv Brazila.

Znaci ti renome, imidz i kult reprezentacije stices tako sto pobedjujes i bolje ekipe od tebe a ne samo one koje su autsajderi ili koje su tu negde u rangu sa tobom, to je isto ono ako hoces da se nametnes kao neki baja i neki mangup i zestoki momak moras da prebijes i nekog veceg i jaceg od sebe a ne da bijes samo one slabije od sebe.

Recimo to je po meni razlika izmedju nase reprezentacije i Hrvatske, oni su tukli na velikim takmicenjima Argentinu 3:0, Italiju, Englesku ,Nemacku, Spaniju, Holandiju, itd dok nama jednostavno fali takvih utakmica (prakticno osim one pobede protiv Nemacke u Juznoj Africi kada opet nismo prosli grupu mi nemamo maltene ni jednu takvu utakmicu) i zato sa pravom se oni smatraju nekakvom fudbalskom silom a mi ne.

Prosto da bi pripadao nekom vrhu i smatrao se nekom silom moras da igras sa najboljima i da belezis neke dobre rezultate.
Ono najlakse je reci , pa jbga bolji su, to je nasa realnost i sta sad, trazicemo protiv onih slabijih priliku za bodove, upravo taj stav je ono sto nas ne cini fudbalskom silom i zasto nemamo neke rezultate.
pored toga sto je sudija usro igru u startu na prvom prekrsaju nad nejmarom, ipak se vidjelo da su brazilci pored kondicije i tehnicki jaci..nasi u nekim situacijama ko da mozak nisu koristili, od jednostavne kombinacije zakomplikuju i zapetljaju se..znalo se da ce brazil u drugom ubrazati igru sto nasi prosto nisu mogli da isprate...dobro je sto je samo 2 gola..

Što se tiče Hrvata, treba se setiti i onog njihovog trećeg mesta u Francuskoj '98, pa je posle u kvalifikacijama za EP bilo "plivaj Ladiću" usred Zagreba :whistling:
Pa pazi oni za 20 godina imaju jedno trece mesto i jedno finale SP o cemu mi mozemo samo da sanjamo, tako nesto nama ni u ludilu ne moze da se desi , eto ajde nek mi sad budemo treci pa nek opet izvisimo u kvalifikacijama za sledece EP , mislim da se niko ne bi bunio ali znamo svi da tako nesto nama ne moze da se desi.

pored toga sto je sudija usro igru u startu na prvom prekrsaju nad nejmarom, ipak se vidjelo da su brazilci pored kondicije i tehnicki jaci..nasi u nekim situacijama ko da mozak nisu koristili, od jednostavne kombinacije zakomplikuju i zapetljaju se..znalo se da ce brazil u drugom ubrazati igru sto nasi prosto nisu mogli da isprate...dobro je sto je samo 2 gola..

Joj Piksi opet o toj nasoj famoznoj fizickoj nepripremljenosti, mislim ta prica mi je blago receno cudna pa i smesna malo, recimo dodju tu neki Saudijci ili Iranci kojima ne znas ni jednog jedinog igraca jer svi igraju tamo u iranskoj ili saudijskoj ligi pa trce 90 minuta ko navijeni, oni mogu a nasi koji svi igraju po najjacim evropskim ligama i evro kupove ne mogu , ma daj bre, mislim nije on sad tamo poveo juniore ili skupio rekreativce pa ih poveo na SP ili neke trecerazredne igrace, vec su svi vrhunski profesionalci koji igraju po najjacim evropskim ligama i koji stalno igraju sa reprezentativcima drugih zemalja i prosto su vec sami po sebi pripremljeni da trce 90 minuta jer da su nedovoljno fizicki spremni prosto ne bi mogli ni da igraju fudbal na vrhunskom nivou i po najjacim evropskim ligama, igrali su bez bezbroj puta protiv takvih igraca.

Joj Piksi opet o toj nasoj famoznoj fizickoj nepripremljenosti, mislim ta prica mi je blago receno cudna pa i smesna malo, recimo dodju tu neki Saudijci ili Iranci kojima ne znas ni jednog jedinog igraca jer svi igraju tamo u iranskoj ili saudijskoj ligi pa trce 90 minuta ko navijeni, oni mogu a nasi koji svi igraju po najjacim evropskim ligama i evro kupove ne mogu , ma daj bre, mislim nije on sad tamo poveo juniore ili skupio rekreativce pa ih poveo na SP ili neke trecerazredne igrace, vec su svi vrhunski profesionalci koji igraju po najjacim evropskim ligama i koji stalno igraju sa reprezentativcima drugih zemalja i prosto su vec sami po sebi pripremljeni da trce 90 minuta jer da su nedovoljno fizicki spremni prosto ne bi mogli ni da igraju fudbal na vrhunskom nivou i po najjacim evropskim ligama, igrali su bez bezbroj puta protiv takvih igraca.
Zasto ih nije spremio ? Kako su spremni u Juventusu, Laciju, Ajaksu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back